Pages:
Author

Topic: TCMB Şakkadak 10 Milyar$ Piyasaya Sürerse Ne Olur? - page 3. (Read 747 times)

newbie
Activity: 238
Merit: 0
TCMB piyasaya 10 milyar dolar sürerse piyasada geçici bir rahatlama olur ,sonrasında ise enflasyon rakmalarının ve faizlerin havada uçuşunu izleyebiliriz.
newbie
Activity: 98
Millet şaşırıverir afallayıp kalılar, noluyor hani para yoktu bunlarda derler Smiley Ama hemen düşmez tabi yavaş yavaş olur. Nolur deneyin bu taktiği yav eğer tutmazsa milletçek toplayıp zararı karşılayalım
member
Activity: 94
Merit: 10
merkezin kasadaki milyar dolarları günü, ayı kurtarabilir...
uzun mesefade maalesef kasa boş ..... Undecided
jr. member
Activity: 266
Merit: 2
sorun tcmb nin 10 milyar dolar döviz satım ihalesi açıp açmaması değil ki. 30 milyar dolarlık rezervin hepsini de kullansa bunun kalıcı etki yapması imkansız. yabancıların eleştirileri ortada. onları dikkatle inceleyip, bu endişeleri ortadan kaldırmaya yönelik tedbirler ama biz onun yakınında bile değiliz.
jr. member
Activity: 168
Merit: 1
Artık şakkadak, takkadak çözümler işe yaramaz öyle yurt dışından gelen sıcak döviz akışı kesildi biz daha önce aldıklarımızı ne yazık ki güzel değerlendiremedik ve betona gömdük bunun acısını da önümüzdeki günler daha çok yaşayacağız.
member
Activity: 546
hiçbir işe yaramaz. garanti veriyorum. zaten rezervi 30 milyar dolar. satış ihalesi açar ve kaldı elde 20 milyar. dolar taş patlasa 4'e gelir öyle 3'e asla salmaz. 4'den iyice toplarlar sonra 5.

türkiyeye iran, arjantin ve venezuelanın dolar karşısında erime rotasında olan ülkeler arasında görüyorum.
jr. member
Activity: 336
Merit: 1
Yetmezse bu 10 milyar daha. Bukadarcık basit. Arkadaş niye kimsenin aklına gelmez ki bu fikir. Halbuki Mehmet Şimşek gibi bi dahi vardı ekonominin başında o bile akıl edememiş bunu.
full member
Activity: 1302
Merit: 115
Pepemo.vip
Kalıcı bir vizyon olmadıktan sonra bu şakkadanak piyasalara para düşürmekten başka bir çözüm bulamazlar. Bir yerde patlayacağız diye çok korkuyorum.
newbie
Activity: 84
iki tane daha şakkadanak sürmesi gerekir  Grin
jr. member
Activity: 154
Merit: 3
Şu anda doları düşürecek veya ekonomiyi düzlüğe çıkartacak eldeki tek silah faiz değil. faiz görüldüğü üzere az biraz farkediyor. devamlı faiz silahını çekerek nerelere kadar ulaşabildiğini de görmüş olduk.
member
Activity: 182
Merkez bankası faizleri arttırarak piyasayı tutmaya çalıştı ama bu kara çok doğru bir karar olmadığı ortaya çıkınca faizleri sabit tuttular. Kurlarda çok fazla etki altında kalmamış gözüküyor çok fazla yükseliş olmadı. Umarım yakında kurlarda gözle görülür gevşemeler olur.
member
Activity: 308
Merkezin 10 Milyar dolar piyasaya sürmesi piyasadaki olumsuz havayı çok değiştireceğini zannetmiyorum. Ekonominin ve kurların rahatlaması için üretime ve yatırımcıya yönelik projeler lazım.
newbie
Activity: 98
ekonomimizi kimlere emanet ediyoruz kimler tarafından yönetiliyoruz. sonra döviz niye yükseliyor.
legendary
Activity: 1050
Merit: 1000
Merkez Bankası bunu yapamaz. aslında yapabilir ama kendi ayağına sıkmış olur. Dolaşıma bir anda bu kadar çok  para sokarsa ekonomi şahlanmaz, aksine tepe taklak olur. O dolar rezervleri karşılıksız verilmiyor. Ve sen bu kadar büyük bir parayı hiçbir karşılık göstermeden dolaşıma sokamazsın.
jr. member
Activity: 364
Merit: 5
bu videoyu zaman zaman açıp izlerim . gerçekten komik anlatıyor.  ekonomiden fazla anlamam ama üretim olmadan suni çözümlerle düzelme olacağını sanmıyorum .  bu videodaki adam döviz satıp fiyatı düşürelim , sonra düşük fiyattan tekrar toplarız diyor .
newbie
Activity: 168
Bu ekonomik düzen bir günde bozulmadı ki öyle "Şakkadak" piyasaya dolar sürmeyle iş bitmiyor, ayrıca artık merkez bankasının o kadar da döviz rezervi kalmadı bunun için çöküşü bekliyoruz artık
member
Activity: 308
Merit: 11
belki adam biliyor da konuşuyor, devletin sırrını verdi de biz dalga geçiyoruz, ne biliyoruz olamaz mı? tabi ki olamaz.

ahaha belli ki merkez bankasından biri lan adam haklı olabilir diye piyasaya sürmüş sonra böyle bir şeyin olmayacağını zararla öğrenmişler.
newbie
Activity: 152
belki adam biliyor da konuşuyor, devletin sırrını verdi de biz dalga geçiyoruz, ne biliyoruz olamaz mı? tabi ki olamaz.
newbie
Activity: 210
ya tamam bu şaka da keşke bir yerlerde bu dolarlar olsa da piyasaya salınsa.başka türlü bu işin çözüleceği yok..
newbie
Activity: 210
Taşıma suyla değirmen dönmez, dolar yükseldikçe piyasa sürülecek kaç tane 10 milyar dolarımız var, üç gün düşer gene aynı yere döner, kalıcı çözümlere yönelmek gerek.

aynen öyle doğru dürüst bir dolar rezervimiz olmadığı için de o 3 günün sonunda daha da hızlı büyür. Ödeme günleri geldiği zaman daha büyük sıkıntılar çekeriz bir de o zaman etkisini görürüz.
Pages:
Jump to: