Pages:
Author

Topic: TCMB Şakkadak 10 Milyar$ Piyasaya Sürerse Ne Olur? - page 4. (Read 747 times)

member
Activity: 266
Merit: 10
Kur artışını bastırmak için sürekli piyasaya dolar sürerek bu işin önüne geçmezsiniz, dış mihraklar kurlarla çok güzel oynuyorlar kurdan istediklerini elde edince bu sefer faiz baskısı yaparak faiz artışında da hemen kazandıklarını faize yatırarak oturdukları yerden para kazanıyorlar. Velhasıl işimiz zor çok güçlü ekonomimiz olmadan hiçbir şey yapamayız.
sr. member
Activity: 476
Merit: 251
Taşıma suyla değirmen dönmez, dolar yükseldikçe piyasa sürülecek kaç tane 10 milyar dolarımız var, üç gün düşer gene aynı yere döner, kalıcı çözümlere yönelmek gerek.
jr. member
Activity: 420
Merit: 1
valla abd yaptırımla tehdit etti bugün. şakkadanak 100 milyar sokamadıktan sonra pek de bir şeye yaramaz. ki bu tehditten sonra da bize kredi kapıları dahi kapandı.
member
Activity: 252
Merit: 11
tcmb gerçek döviz rezervi 30 milyar dolar. o kalan 70 milyar dolar vatandaşın dövizi. zorunluk karşılık diye biliyorum.  30 milyar doları olan tcmb çok dikkatli davranmalı. ayrıca istersen 30 milyar dolarlık döviz satış ihalesi yap. dolar gülümser ve yoluna devam eder.

öyle bir durumda dolar gülümsemez kahkaha atar manyak mı lan bunlar diye  Grin bizim elimizdeki döviz rezervi bile yetersiz onun da arttırılması gerekiyor.
member
Activity: 448
Merit: 33
Merkez Bankası 10 milyar doları bir anda piyasaya süremez. Bu riski göze alamaz. Diyelim ki aldı ve piyasaya 10 milyar dolar sürdü. Bu piyasa da çok kısa süreliğine (1/2 hafta) düşüş olabilir ama sonrasında yine yükselecektir. Hep söylüyorum yine söyleyeceğim: Doların yüksek veya düşün olmasının bir önemi yok, önemli olan oynaklığın azaltılması. Oynaklık azalmazsa bu ekonomimize çok ciddi zarar verdi, verecektir.
legendary
Activity: 1288
Merit: 1068
rezerv durumu o kadar kritik bir esikteyse mb vakit kaybetmeden doviz almali Grin suan atiyorum 2 gun basacagi para ile alacagi dovizi 1 ay sonra 3 gun basmak zorunda kalmasin sonra  Shocked
member
Activity: 560
Merit: 11
tcmb gerçek döviz rezervi 30 milyar dolar. o kalan 70 milyar dolar vatandaşın dövizi. zorunluk karşılık diye biliyorum.  30 milyar doları olan tcmb çok dikkatli davranmalı. ayrıca istersen 30 milyar dolarlık döviz satış ihalesi yap. dolar gülümser ve yoluna devam eder.
newbie
Activity: 31
Merit: 0
Şu vardı bu versyon çok iyi

https://streamable.com/je4aw
sr. member
Activity: 784
Merit: 268
Helena Helena!
Sadece Türkiye şakkadanak sürse elindekilerden olur. Ama birçok devlet birleşir ani bir hamle yaparsa birşeyler olabilir belki. Ama bunun için ekonomik hamlelerden çok politik hamleler daha işe yarar.
jr. member
Activity: 126
Merit: 2
Şakkadanak sürse puffadanak erir o dolar4.2 den anında sonra dolar 5tl olur tekrar alanlar satar böylece zengin daha zengin fakir  daha fakir olur buda devletin hiç bir işine yaramaz
newbie
Activity: 70
Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu toplantısı sonrası politika faizini yüzde 17,75'te sabit tuttu. 4,74 olan dolar bu kararın ardından soluğu 4,91 de aldı. Pamuk ipliğine bağlı bir ekonomimiz var
jr. member
Activity: 196
Merit: 4
Buradan da öğrendiğimiz üzere her şey ortada iken blöf yapmak aptallıktan başka bir şey değil. Adam ne diyor piyasa şaşırır piyasa tabi şaşırır mal mı lan bunlar diye rezervlerinin neden %20'sini eritiyor diye. Sonra der yemin ederim geri zekalı bu çocuk güven olmaz bu politikalara.
jr. member
Activity: 252
Merit: 6
Bu hareketler boşa çırpınışlar. Elindeki tüm dolarları da piyasaya sürse çok bir fark olmayacaktır. Doları her gün takip ediyorum dalga geçer gibi grafik ortaya çıkıyor. Dolar borcu olanlar kara kara düşünüyordur.
CAH
newbie
Activity: 103
Bak hala merkez bankası Necmettinin sözünü dinlememiş. Adam ne diyor 3. 10 milyar doları şakkadak satarım. Bizim merkez bankası 3. 10 milyar doları satmadı satmış olsa dolar düşerdi  Grin
sr. member
Activity: 756
Merit: 290
necmettin batırel fena trollenmiş. patates lobisi de olaya el atmış  Grin 10 ton şaak bi 10 daha.
https://www.youtube.com/watch?v=MxN5S4oNnsk
newbie
Activity: 217
adam en azından bir fikir vermiş, her ne kadar saçma sapan olsa da diycem ama arkadaş bu kadar da saçmalanır mı ya Cheesy
member
Activity: 294
Merit: 10
World’s First Decentralized ICO Platform
Hızlı çözüm yolu yok maalesef, alınana anlık kararlar sadece durumu o an idare eder ama sonrasında yine karşımıza dikkilir. İnsana yatırım gerekiyor bu yüzden, Korenin 60 larda yaptığı gibi onlarca sürecek bir eğitim hamlesi gerekiyor. Sabır çok gerektiriyor ama en sonunda meyveleri yenmeye başlanır.
hero member
Activity: 1876
Merit: 524
hiç bir halt olmaz geçen kur yükseldiğinde denediler sonuç ortada dolar daha da yüksek bir bok olmaz bu başımızdaki yönetim ile daha kötü günler bizi bekliyor.. Şaka gibi berat albayrak'ı ekonominin başına getirmek nasıl bir cahilliktir.. Adam bor madeni işlediğimizi iddaa edip borcam yapıyoruz diyebiliyor ve cahil çomarlar çılgınca alkışlıyor!
newbie
Activity: 196
ne zaman dolar da bir yükselme olsa hemen açıp bu videoya gülüyorum.işte biz böyle kişilerin yönetim kadrolarında olmasında bugün bir sürü sıkıntıyı çekiyoruz..
full member
Activity: 1358
Merit: 193
tüm türk halkına ait dolarları birileri ucuzdan toplayı vermiş olur ne olmasını bekliyorsunuz? bu arada videoda aklı veren vatandaşın soy adına lütfen herkes dikkat etsin Smiley
Pages:
Jump to: