Pages:
Author

Topic: TCMB'den 625 baz puan faiz artırımı - page 2. (Read 528 times)

member
Activity: 420
Merit: 11
DAO Maker
September 14, 2018, 03:37:01 PM
bunlar hep ağrı kesici hastalık şiddetle yayılmaya devam edecek.
tedavi nedir derseniz hayır komudaki araçlaraı satmak değil o araçların motorunu üretebilecek yeni bir nesil yetiştirmek.
onada bugün başlasan ilk etkilerini görmen en az 15 sene....

Doğru açıdan bakmışsınız. Her şey sağlam ihracata yönelecek üretimi yapmak yapabilmek. Artık teknolojiyle donanmış dünya da bir şeyler satmak için de ileri teknoloji kullanıyor olmanız gerek. Bunu üretmek ve kullanmak da eğitilmiş personel,Ar-Ge ve donanmış fabrika ile burada çalışan donanımlı insandan geçer. Bunlar için ise bir Ata daha bekleyeceğiz. Ya da topumuz bir Atatürk edip el birliği ile tutacağız bir ucundan çevremizde gördüğümüz fırsatların.. Bu arada Kamu araçlarının en azından yarısını elden çıkarmakta sorun görmüyorum:)
hero member
Activity: 798
Merit: 500
Sovryn - 300-500% APY on USDT Deposit
September 14, 2018, 02:37:02 PM
doların ateşini geçici de olsa söndürdü ama tayyip reis yerinde durmuyor bugün tcmb ye sallayıp duruyordu yine faizi arttırdıkları için.bence böyle söylenmeye devam ederse yakında doları tekrar 7 lira seviyelerinde görebiliriz.ağzını kapatmayı malesef hiç beceremiyor
member
Activity: 448
Merit: 33
September 14, 2018, 02:30:20 PM
Faiz artırımının doları tutabileceğine inanmıyorum. Bu dolar öylede böylede artacak. (ki ben dövizin yüksek olması taraftarıyım. Çünkü yüksek döviz üretime teşvik eder, ithalatı sınırlandırır). Keşke zamanında üretime ciddi destek verselerdi de bu hale gelmeseydik..
full member
Activity: 742
Merit: 140
September 14, 2018, 02:05:49 PM
Şuan çok çılgın bir faiz oranı mevcut artık bankadan kredi almanın tefeciden borç almaktan farkı kalmadı. 100 bin lira paraya 2300 lira kadar faiz veriyor aylık. İşin en kötü kısmı faizler çok yüksek olmasına rağmen merkez bankasının faiz arttırmaktan başka çaresi yok...
jr. member
Activity: 196
Merit: 2
September 14, 2018, 11:14:02 AM
Bu faiz artışı sizce güvenli mi? Bence bu oran çok yüksek, ekonomimizin iyi olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir faiz artışından sonra uzun vadede durumumuz ne olacak bilmiyorum. Gittikçe daha da dibe girecek (:

bir önceki faiz arttırımı bile çok yüksekti üstüne bir de bu gelince artık ne kredi çekilir ne kredi ile yatırım yapılır. bitcoin gibi dibin dibini görüyoruz artık.
newbie
Activity: 70
Merit: 0
September 14, 2018, 10:12:58 AM
Geçmiş olsun arkadaşlar tez zamanda eksi hesaplarınızı kredi kartlarınız kapatın. Krediyle iş yapmayın bildiğin faizci faizine çıktı faizler.
full member
Activity: 700
Merit: 134
September 14, 2018, 09:35:18 AM
Bu faiz artışı sizce güvenli mi? Bence bu oran çok yüksek, ekonomimizin iyi olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir faiz artışından sonra uzun vadede durumumuz ne olacak bilmiyorum. Gittikçe daha da dibe girecek (:
member
Activity: 308
Merit: 11
September 14, 2018, 06:57:29 AM
Faizi %6 arttırarak 1 haftalık bir önlem aldılar. Çok güzel peki ya sonra?
bütün avrupadaki müteahhit sayısından 10 kat fazla müteahhitimiz var bu şekilde mi düzeltecekler.
member
Activity: 504
Merit: 10
umachit.fund
September 14, 2018, 06:33:15 AM
Bu hamlelerin kör sultan bile geçici önlem olacağını biliyor. Döviz kurunda eğer kalıcı bir gerileme görmek istiyorsak daha yapısal kararlara ihtiyacımız olacaktır.
jr. member
Activity: 34
Merit: 1
September 14, 2018, 06:25:35 AM
insanların paralarını bu şekilde bankalara toplayacaklar ondan sonrada ülke batıyor deyip el mi koyacaklar ne?!!
jr. member
Activity: 33
Merit: 1
September 14, 2018, 04:39:47 AM
an itibariyle dolar 6.09  bu gidişle 7 tl yi geçicek görürsünüz
newbie
Activity: 84
September 14, 2018, 04:18:55 AM
bu devasa artışa rağmen dolar yine de düşmedi hatta neredeyse artış bile gösterdi. çok net görülüyor ki birileri fena para kazandı.
jr. member
Activity: 238
Merit: 3
September 14, 2018, 03:17:41 AM
Dün meydana gelen faiz arttırımı beklenenden çok fazla gerçekleşti ve bu faiz arttırımı ile dünyada faize en yüksek getiri veren 3.ülke olduk burada da liderliğe oynuyoruz 1.arjantin 2.surinam .3 türkiye....Yapılan bu faiz artırımana rağmen dövizde ilk gün verilen tepki ile gerçekleşen düşüş az kaldı bence bakalım bugün bizleri neler bekliyor

o düşüş bir günlüktü zaten. Bundan sonraki 1 hafta bu seviyelerde stabil bir şekilde devam eder. Sonra tekrar tırmanmaya başlar. Ah şu dış güçler bir bizimle bir de arjantinle uğraşıyor zaten.
jr. member
Activity: 252
Merit: 6
September 14, 2018, 03:15:40 AM
Faiz artırınca sorunlarmı çözüldü ? Hayır, milleti batma noktasına getirdiler. Faiz tam olarak piyasalara yansıması 1,2 hafta sürer o zaman zararı daha net görürüz.
newbie
Activity: 42
September 14, 2018, 02:32:09 AM
Dün meydana gelen faiz arttırımı beklenenden çok fazla gerçekleşti ve bu faiz arttırımı ile dünyada faize en yüksek getiri veren 3.ülke olduk burada da liderliğe oynuyoruz 1.arjantin 2.surinam .3 türkiye....Yapılan bu faiz artırımana rağmen dövizde ilk gün verilen tepki ile gerçekleşen düşüş az kaldı bence bakalım bugün bizleri neler bekliyor
full member
Activity: 411
Merit: 134
September 14, 2018, 01:44:09 AM
Onu zamanında yapacaklardı.En azından döviz baskısı bu kadar olmaz ve bir müddet dolar 4.5-5 bandında gezinirdi.Sonuç itibariyle yaptıkları patlak tekere hava basmaktan başka bir değil.
legendary
Activity: 2338
Merit: 1070
September 14, 2018, 01:39:33 AM
beklenenin üzerinde bir faiz artışı geldi, reisi nasıl ikna ettiler acaba, halen daha ben faize karşıyım diye atıp tutuyor, sanki ondan onay almadan  adım atabilecek bağımsızlıkta merkez bankası.
gelelim faiz artışının neticesine günü kurtardık ama, damadın neymiş bu yapısal reformlar diyerek dalga geçtiği reform adımları atılması, faizi artınsada yabancı para ülkeye gelmez. hele hele yatırım hiç yapmaz.
bakalım bundan sonrası nasıl ilerleyecek hep birlikte yaşayıp görücez.
jr. member
Activity: 266
September 13, 2018, 11:35:58 PM
danışmanları komple kovup akademisyen alıp onların görüşlerinden yol haritanı şekillendirmelisin. sene sonuna doğru bu boyutta faiz  artışı yaparsan seneye de birkaç tane böyle bunun sonu ne olacak. markette aldığımız ürünlere kadar etkisi arttığında nasıl üstesinden geleceksin.
hero member
Activity: 1078
Merit: 696
September 13, 2018, 05:55:02 PM
tek çare üretim ülkeye sürekli döviz girişi sağlanması, hadi teknolojiye fln kafamız basmıyor tarım alanında birşeyler yapalım onuda bitirdiler.

avrupada tarım uzaydan bile görülüyor, yorumsuz.

biz ovalarımızın tam merkezine hep şehir kurduk,

burada görülüyor, evler hafif yamaçta, tam düz araziler hep tarım arazisi olarak korunmuş,

bizim bu araziyi gören bir devlet yöneticimizin, ağzı sulanır imara açınca oluşacak rantı görünce, bu arazide müthiş bir rant - talan alanı yaratır bizimkiler hocam
jr. member
Activity: 238
September 13, 2018, 03:45:14 PM
Faiz artışı yapılacağı zaten herkes tarafından biliniyordu ancak beklenenden daha fazla bir artış yapıldı. Peki bunun etkisi ne oldu. Şu ana kadar pekte beklenen düşüş sağlanamadı ama hem orta vadeli programın açıklanacak olması hemde fed faiz kararları doların yönünü belirleyecektir. Olumlu gelişmeler yaşanırsa 5,50 seviyelerini görecektir. Olumsuz gelişmeler yaşanırsa 6,50 seviyelerini aşacaktır. Umarım olumlu gelişmeler yaşanır.
Pages:
Jump to: