Pages:
Author

Topic: TCMB'den 625 baz puan faiz artırımı - page 3. (Read 528 times)

member
Activity: 364
Merit: 10
GR
September 13, 2018, 03:32:47 PM
#16
Yerli uretim tek care.  Tayyip Erdoğan'nin oğlu  Bilal Erdoğan'in bizzat kendisinin ithalat işi yaptigi (ithal hayvan ticareti)  düşünülürse,  guzel ulkemin uzerine ususmusler,  ye babam ye ye babam ye.  Bizim halkta  Resi diye bokunu yeme noktasına gelmisken,  daha bu ulke iflah olmaz.  Atatürk gibi bir kurtaricinin gelmesi lazim.
member
Activity: 588
Merit: 22
September 13, 2018, 02:50:58 PM
#15
Faizler coştu,%25 oldu. Dolar %3 geriledi.Ancak tabiki bu orman yangınına bir kova su demek.Dolar buralarda durmaz,bir süre sonra 10 liralara rahat gelir.Üretim yok,çocuk oyuncağı gibi faizlerle oyalanıyorlar..
sr. member
Activity: 756
Merit: 290
September 13, 2018, 12:18:24 PM
#14
öğleden önce reyizin konuşmalarını okuyunca ya mb sert bir faiz artırım kararı alır piyasayı toplar ya da reyize uyar doları saat 2 civarı 7 nin üzerinde görürüz diyordum. neyse ki korktuğumuz olmadı. bazıları bu durumu iyi polis kötü polis oyununa benzetmiş ama şuanlık piyasaların tepkisi beklenilen şekilde oldu.
member
Activity: 546
Merit: 10
September 13, 2018, 11:57:58 AM
#13
doları düşürdü ama birkaç ay öncesine göre öyle şaşalı düşüş olmadı. ilerleyen aylarda ben 625'den fazla faiz artışları bekliyorum. faiz artışı yapıldığı gün hala hükümet cephesinden traderları cezbedici açıklamalar yapılması bunu kabul etmiyorum. halen hataların farkında değiliz.
member
Activity: 223
Merit: 11
September 13, 2018, 11:47:12 AM
#12
Beklenen hamle geldi fakat çok yüksek bir yükseliş ile müdahale edildiğini düşünüyorum. Piyasa koşulları için 300-400 puan gibi bir artış yeterli olsa da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bu artışı beklenenin de üstünde tutmayı tercih etti. Her ne kadar ciddi bir etki yaratmış olmasa da piyasaların ve döviz kurlarının bir nebze de olsa rahatlamasına sebep olduğunu düşünüyorum.
full member
Activity: 1358
Merit: 193
September 13, 2018, 10:57:17 AM
#11
bunlar hep ağrı kesici hastalık şiddetle yayılmaya devam edecek.
tedavi nedir derseniz hayır komudaki araçlaraı satmak değil o araçların motorunu üretebilecek yeni bir nesil yetiştirmek.
onada bugün başlasan ilk etkilerini görmen en az 15 sene....
jr. member
Activity: 74
Merit: 1
September 13, 2018, 09:52:52 AM
#10
tek çare üretim ülkeye sürekli döviz girişi sağlanması, hadi teknolojiye fln kafamız basmıyor tarım alanında birşeyler yapalım onuda bitirdiler.

avrupada tarım uzaydan bile görülüyor, yorumsuz.





hocam bizde tarla bırakılmadı. Bozulmadan kalan tarım arazileri belki sadece konya'da kalmıştır. Diğer bölgelerde bu şekildeki tarım arazileri kalmadı artık. 3 dönüm bir yerde 10 dönüm başka bir yerde 50 dönüm başka bir yerde. çiftçinin 300 dönüm tarlası olsa bile 6-7 farklı yerde.

aynısını biz de yaşıyoruz. En büyük tarla 24 dönüm. Diğerleri 15 dönüm 6 dönüm gerisi 3er 5er dönüm. Bu da tam anlamıyla çiftçilik yapılmasını engelliyor. Ha güzel bir şey artık miras ile tarlaların parçalanmasına izin verilmiyor ama kötüsü bu zamana kadar parçalandı.

Tarım arazileri hem parçalandı hem de insanlar nasıl almışsa o imara açılmamış yerlere 2 katlı 3 katlı ev yaptı. Değerli araziler daha fazla katledildi.

Hadi tarlalar küçük olsa da verimli olsa diyeceğim o da yok. Her ovanın yanındaki dağlara taş ocağı açılmasına izin verildi. Taş ocağı toprağı tamamen katleder. Taş ocağından gelen toz bitkilere ve toprağa yapışır sen o tozu atabilmek için çok fazla suluyorsun ki bitki ayağa kalkabilsin ama o fazla su toprağı öldürüyor ve o toprağın tekrar ayağa kalkabilmesi için çok fazla çaba ve zaman gerekiyor.

bitkisel hastalıklara ve parazitlere karşı yeterince çalışma yapılmıyor ve eğitim verilmiyor. çiftçi hiç bilmediği mantarlarla uğraşıyor ve buda verimi doğrudan düşürüyor. Hele bu yıl hiç olmadığı kadar büyük hastalıklar vardı bitkilerde. domates, zeytin, üzüm başı çekti. Bilinçliler gerekeni yaptı ama diğerleri için aynı şeyi söyleyemem.

disiplinli bir şekilde ürün yetiştiremiyoruz. Toprak, ihtiyaç ve ihracata göre ürün yetiştirmek yerine bir önceki yıl hangi ürün para etmişse ona doğru yöneliyor insanlar. Bakın seneye hiç ekilmediği kadar domates, soğan, patates üretilir o ürünler para etmeyecek ve çoğu mahsul toplanmayacak bile. Seneye de başka bir ürün çok pahalıya satılacak. Bu döngü devam edecek.

Hormon, gübre kullanımı konusunda bilinçsiziz. 1 birim kullanmak gerekiyorken 5 birim kullanıyoruz işte bu yüzden ürünlerimizin çoğu ihraç ettiğimiz ülkeden geri dönüyor ya. sadece biz varız şarbonlu eti ülkemize sokan. Adamların belki standartları var.

Ben geçtim nanoteknolojiyi falan bizim tarımı bile tam anlamıyla yapabilmemiz için daha çok yol katetmemiz gerekiyor.

jr. member
Activity: 266
Merit: 1
September 13, 2018, 09:42:55 AM
#9
ekonomistlerin yorumlarını okudum. genelde ortak görüş beklentilerin üzerinde faiz artışı olması yönünde. Türk lirasını değerlendirebilir falan filan. belirsizlik bitti artık, dolar grafiğinde satışlar oldu, umarım bunun devamı gelir.
hero member
Activity: 1582
Merit: 520
September 13, 2018, 08:46:38 AM
#8
Faiz artıtımını yapmaları yerinde oldu fakat faizi bu derecede arttırma niyetiniz vardı daha önceden faiz artışını neden parça parça yapmadınız ve TL yi bu kadar kayba uğrattınız diye de sormadan edemeyeceğim , kişisel fikrim faizin arttırımının bugün yapılan artışla kalmayacağı bundan sonrada faiz artışının süreceği.
full member
Activity: 1176
Merit: 159
September 13, 2018, 08:32:25 AM
#7
tek çare üretim ülkeye sürekli döviz girişi sağlanması, hadi teknolojiye fln kafamız basmıyor tarım alanında birşeyler yapalım onuda bitirdiler.

avrupada tarım uzaydan bile görülüyor, yorumsuz.



full member
Activity: 434
Merit: 112
September 13, 2018, 08:25:02 AM
#6
Faiz arttırımı bu günü kurtardı. Bu gün güzel düşüş oldu. Hadi önümüzdeki günlerde de bu devam eder. Peki ya sonra? Bu bahar havası geçtikten sonra tekrar büyük bir kış gelecek. Bu kışta da doların taban değeri 7 lira olacak.
jr. member
Activity: 224
Merit: 4
September 13, 2018, 08:10:29 AM
#5
6,40'dan başlamış satış 6'ya kadar. 625 puanlık faiz artışının etkisi şu an için 40 kuruş. 5.70 altına salarsa eğer bu düşüş hızlanır gider ama işte yapacaklar mı mesele bu. faiz artırıyorsun ama dolara etkisi inş minimum şekilde kalmaz.
sr. member
Activity: 560
Merit: 250
September 13, 2018, 08:08:26 AM
#4
Faiz artırımı beklenenden daha fazla olmasına karşın dolar üzerindeki düşüş etkisi beklenen seviyede olmadı henüz, bakalım ilerleyen günler ne gösterecek.
newbie
Activity: 70
Merit: 0
September 13, 2018, 07:45:11 AM
#3
merkez bankası faiz arttırımı yapıp günü kurtarmaya çalışıyor, başkan bey ise ona buna sallayıp günü bile kurtartmıyor.
full member
Activity: 840
Merit: 111
September 13, 2018, 07:26:31 AM
#2
Faizle anca günü kurtarırlar, geçici önlem 6.01'e geriledi ardından bizim halk zaten dolara tl 'den fazla güvendiği için hemen buy emirlerini peşi peşine yollayacaklardır çünkü bu fiyata ekim ayında dolar bulamaycagını biliyorlar.

Parası olmayan bir ülkeyiz bu durumda ne yaptırım yapabiliriz ne racon kesebiliriz, bizim şu an yaptıgımız şu ( Trump abi ben sana az laf atıcam ama zoruna gitmesin ben seni aslında çok seviyorum anla abi durumu)

Damadı Hazineye oturtmakla olmaz bu işler eyy recep sen bu ülke için fazla uyanıksın ama bir gün bu güzel günlerin sona erecek.(Şimdi aktroller koşar gelir bana laf atarlar)
jr. member
Activity: 109
Merit: 1
September 13, 2018, 07:09:49 AM
#1
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Kurulu Politikası, bugünkü toplantısında aldığı kararları açıkladı. Politika faizi 625 baz puan artışla yüzde 24'e yükseldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Kurulu Politikası, bugünkü toplantısında aldığı kararları açıkladı.

Politika faizi olan bir hafta vadeli repo faizi yüzde 17,75'ten yüzde 24'e yükseltti. Böylece faizde 625 baz puan artış yapılmış oldu.

Dolar 6,43 seviyesine 6,01 seviyesine doğru sert düşüş gösterdi.

PPK sonrası yapılan açıklama şöyle:

"Son dönemde açıklanan veriler iktisadi faaliyette dengelenme eğiliminin belirginleştiğine işaret etmektedir. Dış talep gücünü korumakla birlikte iç talepteki yavaşlama hızlanmaktadır.

Yakın dönemde enflasyon görünümüne ilişkin gelişmeler fiyat istikrarı açısından önemli risklere işaret etmiştir. Döviz kurundaki hareketlerin de etkisiyle fiyat artışlarının alt kalemler bazında genele yayılan bir nitelik gösterdiği dikkat çekmektedir. İç talep koşullarındaki zayıflamaya rağmen fiyatlama davranışlarında gözlenen bozulma enflasyon görünümüne dair yukarı yönlü risk oluşturmaya devam etmektedir. Bu çerçevede Kurul, fiyat istikrarını desteklemek amacıyla güçlü bir parasal sıkılaştırma gerçekleştirilmesine karar vermiştir.

İLAVE SIKILAŞTIRMA MASADA

Merkez Bankası fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir. Enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruş kararlılıkla sürdürülecektir. Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları, para politikası kararlarının gecikmeli etkileri, maliye politikasının dengelenme sürecine vereceği katkı ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlardaki gelişmeler yakından izlenerek ihtiyaç duyulması halinde ilave parasal sıkılaştırma yapılabilecektir.

Açıklanacak her türlü yeni verinin ve haberin Kurul’un geleceğe yönelik politika duruşunu değiştirmesine neden olabileceği önemle vurgulanmalıdır.

Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti beş iş günü içinde yayımlanacaktır.

MB, FONLAMAYI HAFTALIĞA ÇEVİRDİ

Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu faiz kararıyla birlikte Türk Lirası likidite yönetimine ilişkin bir duyuru daha yaptı.

Yapılan duyuruya göre, Merkez Bankası'nca halihazırda gecelik vadede gerçekleştirilen fonlamanın yarından (14 Eylül 2018) itibaren haftalık vadede yapılmasına başlanacağı açıklandı.

Açıklamada, "Fonlamanın tamamının haftalık vadede yapılması için bir haftalık geçiş süreci öngörülmüş olup teknik ayrıntılar ayrıca duyurulacaktır." denildi.

https://www.ntv.com.tr/ekonomi/son-dakikatcmbden-625-baz-puan-faiz-artirimi%2cEGeWvbvlKUWpfOYQWej77Q
Pages:
Jump to: