UWAGA:
"Użytkowniku nie powinieneś polegać na żadnych informacjach ani opiniach zawartych w tym poście podczas podejmowania decyzji inwestycyjnych lub wszelkich innych decyzji. Nie jestem doradcą finansowym ani doradcą inwestycyjnym. Żadna z informacji zawarta w tym poście nie stanowi, ani nie powinna być interpretowana, jako porada inwestycyjna, porada prawna, podatkowa ani żadna inna. Informacji zawartych w poście nie należy w żaden sposób rozumieć jako rekomendacji co do zakupu lub sprzedaży jakichkolwiek instrumentów finansowych. Wiąże się z ogromnym ryzykiem inwestycyjnym i może prowadzić do utraty części lub całości kapitału. Podejmowanie jakichkolwiek decyzji na podstawie prezentowanych poniżej treści odbywa się wyłącznie na własną odpowiedzialność. Autorzy treści nie ponoszą odpowiedzialności za jakiekolwiek straty poniesione przez użytkowników"
...
Bardzo mnie cieszy że dodał Pan ostrzeżenie przed ryzykiem inwestowania w kryptowaluty.
Każdy kto inwestuje powinien być świadomy tego ryzyka, i liczyć się z tym że może wszystko stracić. Między innymi dlatego zacząłem pisać w temacie TELOS. Nie mam na celu hejtowania tego projektu,
tylko pokazanie mechanizmów działania osób w niego zaangażowanych. Nie doświadczony użytkownik może tego nie zauważyć a wszystko wskazuje iż jest to
grupa osób manipulująca ceną monety w zależności od własnego uznania.
Pisze pan że BTC, ETH i inne top CMC projekty są złe a telos jest od nich lepszy...
czyli gdyby Pan zakupił Teloscoin (+49% plus monety z stakingu albo masternode) w Październiku 2019r. to nadal byłby Pan na dużym plusie w odróżnieniu od innych coinów z TOP CMC np. Bitcoin (-21%). !!!
Wykres wygląda świetnie, ale nie jest to nic nadzwyczajnego gdy grupa manipuluje cene kontrolując większość monet.
Ba.. wygląda na to iż kontrolując większość MN manipulowane są również wyniki głosowania nad przyszłością projektu. Świetnie! Brawo!
Tylko czy takie działania są uczciwe? Czy to nie jest PIRAMIDA?
Pozatym obrażanie Polaków przez członków zespołu jest nie do przyjęcia!Banowanie wszystkich którzy zadają niewygodne pytania w celu "oczyszczenia" słabych rąk i osób które nie zasługują na posiadanie TELOS.
Tutaj jest świetna opinia którą również i ja podzielam:
Wydaj mi się, że Pascal Papara jest osobą decydująca i odpowiedzialną z rozwój teloscoina oraz xbtx (znajomość kodu), natomiast jest jeszcze 3 wspólników razem własnie mają udziały w firmie w Estoni którą ostatnio założyli...
Wszystko się zgadza, ale chyba nie zrozumiałeś o co mi chodzi, więc spróbuje wytłumaczyć jeszcze raz.
Większość z tych serwisów, w których Pascal jest udziałowcem lub właścicielem, powstały już jakiś czas temu.
Moim zdaniem zrobili tego forka Pivx, jako ich nowy projekt, tylko po to, żeby wykorzystać właśnie te serwisy do robienia pieniędzy, właśnie na użytkownikach tego nowego alta.
Moim zdaniem nie szło im za dobrze, bo takich serwisów jest cała masa i każdy projekt ma jakieś swoje ulubione, z którymi współpracują.
Gdyby te serwisy były częścią projektu i powstały już po powstaniu tej nowej kryptowaluty, po prostu z potrzeby, to sprawa miała by się inaczej.
A tak, wygląda na to, że podupadające biznesy, chcą ratować przez wypuszczenie alta i tym samym zapewnić sobie stałych klientów.
A tutaj zakończenie Pana sztucznej afery... Tylko nie przewidział Pan że ktoś sprawdzi co tam się dzieje.
agreed .. weapons down