Pages:
Author

Topic: Tübitakta Blockchain Lab - Yerli Block Zinciri - page 2. (Read 2150 times)

full member
Activity: 364
Merit: 114
The revolutionary trading ecosystem
biz gizli kapaklı iş yapmayı pek severiz. blockchain teknolojisi hiç yaramaz bize. yandaşa kardaşa babaya oğula nasıl koltuk çıkcaz sonra?
örtülü ödenek döner sermaye sistemleri için bize zec ya da xmr gibi yapılar lazım Smiley

Okuduğum en güzel yorumlardan bir tanesi ne yalan söyleyim. Resmen ülkenin işleyişini özet geçmişsiniz valla tebrik ederim. Öyle herkesin görebildiği, çok güvenilir sistemler bizim ülkeye yaramaz.
sr. member
Activity: 630
Merit: 251
🤖UBEX.COM 🤖
biz gizli kapaklı iş yapmayı pek severiz. blockchain teknolojisi hiç yaramaz bize. yandaşa kardaşa babaya oğula nasıl koltuk çıkcaz sonra?
örtülü ödenek döner sermaye sistemleri için bize zec ya da xmr gibi yapılar lazım Smiley
full member
Activity: 406
Merit: 101
Zaten blockchain insanların yeni yeni duyduğu ve hayatımıza yeni entegre olunan bir teknoloji. Bundan öncede TCMB'de blockchain ile ilgili daha doğrusu bitcoin e yönelik bir çalışma grubu kurup bu konuda arge yapacağını söylemişti. tübitak da kollarını sıvayıp bir şeyler yaparım edasıyla işe koyulmuş;
umarım bir şeyler yapabiliriz. 2018 yılına çok iyi bir şekilde hazırlanmış olarak başlayacağız gibi duruyor ; (blockchainler, yerli otomobiller )
en azından bu konuda geç kalmayız heralde .
hadi hayırlısı bakalım..
newbie
Activity: 65
Merit: 0
artık ülkemizin de sürekli gelişen dünyaya ayak uydurması gerekli. umarım geç kalınmadan güzel projeler geliştirip piyasaya sürebilirler.
sr. member
Activity: 370
Merit: 251
Ülkemiz için bu tür projeleri görmek çok sevindirici bir olay bana kalırsa umarım bu tür şeyleri, bu tür destekelyici haberleri ülkemizde daha fazla görürüz ve bizde elimizden geldiğince daha fazla destek veririz.
sr. member
Activity: 518
Merit: 250
Her ne kadar son dönemde Tübitak çok garip projelere imzasını atıp itibarını zedelese de bence blockchain lab ülke için güzel bir haber oldu. Umarım layığıyla bizlere değer kazandıran bir çalışma olur.
jr. member
Activity: 35
Merit: 1
Blokzincir Araştırma Laboratuvarının ana görevleri:

-Blokzincir ve dijital para konularında akademik açık literatürün takip edilmesi, katkı sunulması, pratik uygulamalarındaki teknolojik altyapıların incelenmesi ve analiz edilmesi
-Blokzincir ve dijital para teknolojilerinin güvenlik ve mahremiyet analizi
-İleri kriptografik yapıtaşlarının (Zero Knowledge Snark, Commitment, Dynamic Membership of Multi-party Signatures, Threshold Cryptography, Distributed -Verification, Pairing-based Cryptography vb.) blokzincir teknolojisine tatbikatının araştırılması ve pratik uygulamalarda kavram analizlerinin yapılması Milli ve yerli blokzincir kurulum kavram ispatı
-Ekonomik alanda ulusal çıkarlarımızı gözetmek adına risk analizlerinin çıkarılması
-Kitle fonlama (Crowdfunding, ICO) ve blokzincir tabanlı mikrofonlama/mikroödeme sistemlerinin araştırılması
-Dijital paraların izlenebilirliği ve regülasyon altyapısı çalışılması
-Eğitim/Danışmanlık
-Türkiye’de bilimsel düzeyde blokzincir çalıştayların yapılması
-İlgili kamu kurum/kuruluşlarına ve özel sektöre teknik destek sağlanması
-Blokzincir ve dijital para teknolojileriyle ilgili olarak akademik bitirme projeleri/yüksek lisans/doktora tezleri ile uluslararası literatüre katkı verilmesi

http://www.coingundem.com/tubitakta-blokzincir-arastirma-laboratuvari/
member
Activity: 434
Merit: 14
Tübitakın blokchain e ilgi duyması güzel ama bunun ilgiden öteye geçeceğini sanmıyorum. Tübitak devlet eliyle sadece piyasa fonlaması yapan bir birim. Devlet eliyle bu işler yürümez. Üniversitelerde bile bu konuda ciddi çalışmalar yapan birkaçı hariç kimse olduğunu düşünmüyorum.
sr. member
Activity: 714
Merit: 316
The Experience Layer of the Decentralized Internet
böyle merkezsiz projeler bizim ülkemizde kabul görmez.
herkes bir diğerine torpil yapmak yaptırmak peşindeyken müdahale edilemeyen sistemleri yapan adamları terörist ilan ederler.

yerli ve milli bir blokzinciri olacağı için kesin onun içinde bir çözüm bulunur.  Grin Grin

yani haberin kendisi güzel olmuş ama gelişip güzel projeler veya uygulamalar yapılmadığı sürece çok ta önemli bir anlam ifade etmez tabi. takip etmek gerekir.
newbie
Activity: 42
Ülkemizde bu tür gelişmelerin olduğunu duymak gerçekten de sevindirici.  Cool

Yalnız bir de blockchain tasarlama hakkındaki eğitim videolarını

youtube gibi video sitelerine atarlarsa herkesin bu konu hakkında bilgisi olur

ve güzel projeler çıkabilir.  Wink
legendary
Activity: 1848
Merit: 1334
just in case
bence bir şans verelim bakalım ne yapcaklar fos mu yoksa gerçekten güzel şeyler görebilecek miyiz
full member
Activity: 392
Biz bir sınav yapıp sonuçlarını doğru düzgün okuyamıyoruz . Anca papaz eriğini imana getirebilirler veya dönen semazen işlerini yapabiliriz gibi geliyor artık.

Blok zincirini de saadet zinciri sanmis olmasinlar  Cheesy
full member
Activity: 364
Merit: 114
The revolutionary trading ecosystem
Çok güzel bir haber ülkemiz açısından. Tübitak birileri tarafından kirletilmiş adını artık temizleyecek kıvama gelmiştir diye düşünüyorum, inanmak istiyorum. Güzel projeleri olan insanların var olduğunu biliyorum, umarım kurum bu insanları memur statüsünde tutmayıp, bu kişileri olabildiğince destekleyip değerlendirir.
member
Activity: 96
Merit: 10
tübitak blockchainde merkezi nereye konumlandırabiliriz diye çalışıyordur kesin:)
full member
Activity: 322
tüpitak anca waves'de token yaratıp rgb led takar.
hero member
Activity: 510
Merit: 500
Hayvanat bahçesi müdürü tübitakın başına geldikten sonra bu tarz güzel gelişmelerin olabileceğini düşünmezdim umarım bu tarz güzel gelişmeler devam eder.

Her ne kadar başında, bünyesinde vasıfsız insanlar bulundursa da, CERN'e taş çıkartacak(!) projelerle ara sıra karşımıza çıksada çok başarılı, işinin ehli insanları-mühendisleri barındırıyor. Blockchain konusunda takdire şayan bir hareket olmuş Türkiye'nin perspektifinde. .
member
Activity: 138
Merit: 11
Bu tür gelişmelerin olması ülkemiz adına sevindirici lakin daha önceki projelere olan yaklaşımına bakınca nedense bir karamsarlık oluyor bunun yanında bu gelişmenin varlığından haberdar olması bile ülkemiz için güzel bir haber
newbie
Activity: 28
Biz bir sınav yapıp sonuçlarını doğru düzgün okuyamıyoruz . Anca papaz eriğini imana getirebilirler veya dönen semazen işlerini yapabiliriz gibi geliyor artık.
2016 yılında kaç tane ise yaramaz dedikleri projenin ABD de Avrupa'da birincilik aldığını gördükten sonra dönüp bizim birincilerimize bakıyorum
Ayet okunan fasulyenin daha hızlı büyümesi
Bilmem organik hoşafı

Sonra aklıma yerli otomobil geliyor şu yalandan yaptığımız

Kurulur kurulduğu gibi kalır. Başına da bı yeğeni müdür olarak atarlar. Diğer yeğeni yardımcısı yaparlar.

Habere şaşırdım açıkçası ve bu şekilde gelişmelerin olması gerçekten sevindirici ancak yukarda yazan arkadaşa da katılmamak elde değil.
newbie
Activity: 28
böyle gelişmelerin olduğunu görmek gerçekten sevindirici umarım dahada ileriye götürüp düünyada ses getirecek bir proje olur
sr. member
Activity: 560
Merit: 256
Ülke adına sevindirici bir haber aslında. Ama Türkiye olunca işin içinde yine de düşündürüyor. Tübitak ekisi gibi değil bir de. Eskiden çok iyi projeler,çalışmalar olurdu. Şimdi o halinden eser yok. O yüzden hangi konu olursa olsun çok da ümitli olmamak lazım.
Pages:
Jump to: