Pages:
Author

Topic: Turcoin’den Milyar Liralık Vurgun: Alacaklılar Tesisi Bastı! - page 6. (Read 659 times)

full member
Activity: 840
Merit: 111
Ülkemizde kolay para kazanmak isteyenler asla bitmez ve bunları dolandıran bir çoban da illaki çıkar.
Hem çiftlik banktan hemde turcoinden vurgun yiyen var mı merak ettim şimdi Grin
legendary
Activity: 1848
Merit: 1334
just in case
hahahaha... hiç üzülmüyorum kimse kusura bakmasın

daha 10 ay önce paylaşmıştım şurada bakın;
https://bitcointalksearch.org/topic/hipper-a-bu-ne-lan-saadet-zinciri-detected-2211473
adamlar henüz turconi diye birşey çıkarmamişlardi, dolandiracak yer arıyorlar diye söylemiştik. ama işte milletin aç gözlülüğü. saadet zincirinin temel mantığı zaten birinin parasının başkasının cebine girmesinden ibaret başka birşey değil.
newbie
Activity: 82
Merit: 0
Türkiye’de henüz Çiftlik Bank konuşulmaya devam ederken saadet zinciri ile dolandırıcılıklara bir yenisi daha eklenmiş oldu.

Tıpkı Çiftlik Bank’ta olduğu gibi Kıbrıs’ta kurulan Hipper A.Ş ile “Türkiye’nin ilk dijital para birimini hayata geçirdik!” mesajıyla ortaya çıkan Turcoin kayıplara karıştı. Hipper A.Ş’nin %49 oranında ortağı olan ve Turcoin’in sahibi Anafis A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Sadun Kaya’nın yurtdışına kaçtığı iddia edilirken Hipper A.Ş’nin diğer ortaklarına da ulaşılamıyor.

10 ay gibi bir sürede piyasadan 500 Milyon TL toplayan Hipper A.Ş yakın zaman önce 22 yöneticisine Mercedes hediye etmişti.

Röportajlarından birinde 5 Milyar Dolar cirolarının olduğunu ifade eden Sadun Kaya’ya telefonla ulaşıldı; kendisinin diğer ortakları tarafından kandırıldığını iddia eden Kaya şu cümleleri sarf etti:

“SISTEMDE TOPLANAN PARADAN BENIM HESABIMA 30 MILYON TL GELDI. DIĞER ORTAKLAR BENDEN HABERSIZ 400 MILYON TL TOPLAMIŞ. ŞU AN HERKES SUÇU BANA ATMAK ISTIYOR. BANA DEKONT GÖNDERENLERE ÖDEME YAPIYORUM.”

Sistemin yakın zamana kadar kesintisiz çalıştığını ancak Gümrük Bakanlığı’nın incelemeleri sonrası işlerin karıştığını itiraf eden Kaya ayrıca şu sözleri söyledi:

“BANKALAR, BAKANLIK INCELEMESINE PARALEL HESAPLARI BLOKE ETTI. ÖDEMELERIMIZ AKSADI. SISTEM DE TIKANDI. OYUNA GELDIM. BU IŞTEN AKLANINCA KENDIMI TITAN VE NETWORKING PAZARLAMA ILE MÜCADELEYE ADAYACAĞIM”

Turcoin’in yaratıcısı Sadun Kaya, “Benim kripto paramda kaybetmek yok!” sloganıyla piyasaya çıkmıştı.

Ayrıca şirketin Kocaeli’nde kurduğu kripto para üretim tesislerinin de alacaklılar tarafından basıldığı öğrenildi.

Şirket tarafından dolandırıldıklarını ifade eden bir mağdur hangi vaatlerle kandırıldıklarını anlattı:

“62 BIN TL TAM PAKETLE GIRIŞ YAPTIM. BUGÜNE KADAR KURUŞ ÖDEME YAPMADILAR. OYSA TANITIM REKLAMLARINDA ILK BIR AYDA ÖDEYECEKLERI PARA 22 BIN TL IDI. YANI RISKIN BIR AYDA 40 BIN TL’YE DÜŞECEĞINI SÖYLÜYORLARDI. ŞU AN BANKA KREDILERIMI ÖDEYEMIYORUM.”

https://kriptokoin.in/turcoinden-milyar-liralik-vurgun-alacaklilar-tesisi-basti/
Pages:
Jump to: