Pages:
Author

Topic: Türkiye Cari Açığını Kapatabilir Mi? - page 2. (Read 1305 times)

jr. member
Activity: 406
Merit: 1
February 26, 2019, 06:31:57 AM
katma değeri yüksek ürünler üretirsek ve tarım ülkesi olduğumuzu hatırlayıp kendimize yetmeye başlayabilirsek kapatılabilir. ha bunlar yapılır mı? sanmıyorum.
jr. member
Activity: 364
February 25, 2019, 06:53:53 AM
Ülkemiz cari açığını iç borçlanma ile bir şeklide öteleye öteleye işi idare etmeye çalışıyor .Dünya ihtiyaç sistemini iyi belirleyip buna uygun bir üretim sistemi geliştirip ihracat yapmak şart.
jr. member
Activity: 462
Merit: 2
February 24, 2019, 07:48:47 AM
yahu arabası elektronik eşyası şöyle kenarda dursun kurbanlık koyunu, kuru soğanı ithal ediyoruz biz. araba almasak ne olacak soğanı da mı almayalım diyeceğiz. üretilen buğday bile yetmiyor ekmek de mi yemeyelim diyeceğiz.
full member
Activity: 742
Merit: 140
February 24, 2019, 04:06:51 AM
Kapatabilir hatta kapatacaktır bu bir başarı olmayacak çünkü ihracat arttığı için değil ithalat düştüğü için cari açık kapanacak çünkü milletin alım gücü kalmadı. Dolar malesef daha da artacak ve alım gücü diye bir şey kalmayacak. Otomobil ve elektronik ürünler en büyük ithalat kalemleri vatandaş bunları alamayınca elbette ithalat düşecek. TL düştükçe Çinin "eski" hali gibi olacağız bol bol fabrika açacaklar ucuz iş gücümüzü kullanacaklar.

Sonra ithalat açığının kapanması ve çok yatırım almakla övüneceğiz...
member
Activity: 420
Merit: 11
DAO Maker
February 23, 2019, 06:35:16 PM
Soruyu şöyle çevirelim Ülkelerde neden cari açık oluşuyor?
Cari açık en basit biçimiyle dışarıdan aldıklarınızın dışarı sattıklarınızdan fazla olmasından oluşan açığınızdır. Ne zaman kapanır. Dışarıya sattıklarınız aldıklarınızdan fazla olduğunda. Başka bi söylenişi ihracatınız (Döviz girdisi) ithalatınızdan (Döviz çıkışı) fazla olduğunda. Şimdi ben soruyu sorayım. Sizce bizin cari açığımız kapanır mı?
jr. member
February 22, 2019, 05:28:33 AM
iktidarın yapamayacağını iddia edenleri görüyorum burada. yanılıyor bence o arkadaş. herkes konuşur akp yapar  Grin
jr. member
Activity: 406
February 18, 2019, 08:37:34 AM
Bu soruyu kime sorarsan sor , iktidarı ,muhalefeti cari açığın kapatabileceğimizi düşündüğünü sanmıyorum ,bir kere cari açığı kapatmak için atılan adımlar çok komik.
jr. member
February 17, 2019, 07:13:49 AM
soruda tarih çok önemli. 2050 yılında doğru eller bizi yönetiyorsa evet kapatır. bugün için konuşuluyorsa önce imf konusu yalanlansın.
member
Activity: 392
Merit: 10
February 12, 2019, 09:55:08 AM
Şu gidişle bir şeyin kapanacağı yok, sadece post kasmış oluruz. Eğitimin ödeneği toplam planlama içinde her yıl azalıyorken; köylü tarlasına gönülsüz, işçi işine umutsuz gidiyorken yani üretime yönelik çalışma ortamı olmadan bir şeyin kapanacağı yok.Kağıt üzerinde düzeltmek mümkün mü? Deneniyordur mutlaka.
sr. member
Activity: 434
Merit: 253
February 11, 2019, 06:27:46 PM
yerel seçimlere gidiliyor düşünün iktidar pazarda markette fiyatları indiremedi işsizlik artıyor genç nüfusta işsizlik oranı daha fazla geleceğe dönük duyulan güven duygusu iyice hırpalandı cari açığın kapanması mümkün değil artı olacak olan zor günlere hazırlanmak.
jr. member
Activity: 546
Merit: 2
February 03, 2019, 01:04:15 PM
yerel seçimlerden sonra ekonominin ne derece kötü olduğunu daha da iyi hissetmeye başlayacağız. cari açığın kapatılması daha şöyle kenarda dursun yani.
sr. member
Activity: 588
Merit: 250
February 02, 2019, 07:34:31 PM
Bu koşullarda cari açığını kapatması imkansız gibi bir şey. Hem yerel seçimler, hem olumsuz piyasa ve beklenen küresel kriz yüzünden toparlanmamız çok çok zor.
sr. member
Activity: 509
Merit: 253
February 02, 2019, 04:39:22 PM
cari açık durumunun kapanması mümkün görünmüyor. 2018 yılında olan hadise gene tekrarlanır ve ekonomik kriz ülkeyi sallamaya devam eder üstüne birde yerel seçimler nedeniyle oluşacak yüksek harcamaları koyun üretmeden tüketmenin vebali gelecek kuşakların sırına inecek ne yazık ki.
member
Activity: 392
türkiye bence cari açığını kapamayı değil de 2019 yılında yapacağı borç ödemelerini düşünsün. cari açık kenarda biraz bekleyebilir.
jr. member
Activity: 378
Ülkede cari açığını kapatmak şimdilik oldukça zor ,cari dengelemeyi bile yapamazken cari açığı kapatmak hayal gibi ,üretip dış pazarlara satış yapmaktan başka çıkar yol yok.
full member
Activity: 476
Merit: 100
CAT.EX Exchange
January 27, 2019, 01:52:13 PM
Samanı bile ithal eden ülke haline geldik, buğday ülkesiyken buğdayı bile ithal ediyoruz cari açığı böyle bir durumda nasıl kapatabiliriz. Tüketime alıştırdılar bizi bilerek, üretime yönelik tek bir adım yok.
member
Activity: 420
DAO Maker
January 26, 2019, 05:10:04 PM
Türkiye cari açığını kapatamaz. Bugün süren düzen değişmedikçe, bu kadar yüksek tüketim ile buna karşılık neredeyse hiç üretim artışı yapmadan nereden ve neyle kapanır ki cari açık?
full member
Activity: 300
Merit: 103
January 25, 2019, 09:01:22 AM
Cari açığı ne ile kapatacağız. Ülkeyi sattık resmen, üretime dair tek bir plan ve teşvik yok. anca betona yatırım yapalım, hiç üretim yaptığımız yok.
member
Activity: 378
Merit: 14
January 25, 2019, 08:52:39 AM
Tabi ki evet. Ama mesele bunu nasıl yapacak olunca konu sapıtıyor. Bizim ülke olarak cari açığımızı kapatabilmemizin iki yolu var. Ya satacak yeni bir şeyler üreteceğiz ya da hali hazırda sattığımız malların kalitesini ve değerini yükselteceğiz. Sanırım ilkini kısa vadede yapamayız. Ama ikincisini normal şartlarda yapabiliriz. Örneğin dünya fındık üretiminin çok büyük kısmını biz yapıyoruz. Ve çikolata denilen şey fındık olmadan ne kadar değerli olabilir? Brezilya ve Kolombiya düzenli olarak her yıl kakaoya ve çikolataya zam yapıyor. Biz? Biz fındık fiyatını kuruşla hesaplıyoruz... Hal böyleyken cari açık işi kolay değil.
jr. member
Activity: 364
January 25, 2019, 08:23:46 AM
Türkiyenin cari açığını kapatabilmesi için  yapması gerekenleri bizden çok daha iyi bilen devlet yöneticileri olmasına rağmen ne hikmetse bir türlü yapmazlar .
Pages:
Jump to: