Pages:
Author

Topic: Türkiye Cari Açığını Kapatabilir Mi? - page 7. (Read 1305 times)

jr. member
Activity: 266
Merit: 2
November 08, 2018, 08:50:00 AM
çok değil her senede belki 1-2 defa cari fazla verir ama bunlar değil 12 ay boyunca toplam açık ne ona bakmalı. biz her sene toplamda açık veren ülke değil miyiz? son 20 seneye bakarsak bile baya birikmiştir. üzülerek yazıyorum bizim hükümetin böyle becerisi olduğuna inanmıyorum.
jr. member
Activity: 490
Merit: 4
November 08, 2018, 08:12:28 AM
Tabi ki kapatabilir neden kapatamasın? Kalifiye eleman yetiştirir üretmeye odaklanır bizde olanı dışarıdan almazsak çok kolay kapanır.
member
Activity: 76
Merit: 10
November 08, 2018, 07:05:41 AM
1040 lardan sonra ülke ekonomisini ilerletecek planları uygulayan düşünen yok. Okuyun tarihi sürekli dışa bağımlı atılacak kemiğe razı birilerinin uydusu pozisyonunu kabul etmişiz.
member
Activity: 350
Merit: 11
November 07, 2018, 04:45:08 PM
Türkiyenin her geçen yıl cari açığı büyüyor ve bu açığı kapatmak için reel ekonomi politikası izleyip keskin ve kesin finansal kararlar almak lazım,son yıllarda yürütülen ekonomik yöntemlerin ülke ekonomisine yararı yerine zararı dokundu.
member
Activity: 378
Merit: 55
November 07, 2018, 03:06:57 PM
cari açığın bir gün tamamen sıfırlandığı ve sürekli cari fazla verdiğimiz bir ülkeye gelme konusunda kendimi yakın olarak hissetmiyorum. geçen ay mı ne cari fazla verdik, bu tek, tük oluyor genelde. biz satın alan değil, satan ülke konumuna gelirsek neden olmasın ama şu ithalat rakamlarına bakıyorum da zor.

Bir aylık cari fazlanın hem de yaz döneminde turizmin ve mevsimlik çalışmaların olduğu doğalgaz tüketiminin azaldığı dönemde cari fazlanın pek anlamı yok. Önemli olan kış döneminde bu açığın kapanması. Sanayi ve tarım ile kapatılması.
member
Activity: 448
Merit: 33
November 07, 2018, 02:49:49 PM
Tabi ki bu cari açığı gerekli şartları sağlayabilirsek kapatabiliriz. Çok üretmek, çok çalışmak, teknoloji taklidi değil yeni teknolojiler üretmek, bilim insanlarına sahip çıkıp önlerini açmak, hem devlet olarak hemde vatandaş olarak tasarruf yapmak, hem vergide hemde adliyelerde adaleti sağlamak (aklıma gelenler bunlar)
Bunları gerçekleştirebilirsek cari açığımızı neden kapatamayalım ki?
jr. member
Activity: 168
Merit: 1
November 07, 2018, 12:44:18 PM
Kapatması için üretim lazım.Şu an zaten iflasın eşliğindeyiz.Üretim yok,ihale çok.Üretmeden tüketiyoruz.Esnaf kan ağlıyor.Bu gidiş iyi değil. Ancak tv ekranlarında halen 1 numarayız
member
Activity: 243
Merit: 34
November 07, 2018, 12:01:00 PM
cari açığın bir gün tamamen sıfırlandığı ve sürekli cari fazla verdiğimiz bir ülkeye gelme konusunda kendimi yakın olarak hissetmiyorum. geçen ay mı ne cari fazla verdik, bu tek, tük oluyor genelde. biz satın alan değil, satan ülke konumuna gelirsek neden olmasın ama şu ithalat rakamlarına bakıyorum da zor.
Videoda tam da bu konudan, nasıl cari fazla verdiğimizden bahsediyorum Smiley
jr. member
Activity: 322
November 07, 2018, 09:52:15 AM
çok da uzak olmayan bir gelecekte yeniden sol siyaset bürokraside ve yönetimde etkili olacaktır. onlar kemer sıkma politikası güdüp açığı yine kapatacaktır fakat sağ kanat yine yeniden bunu fırsat bilip yağmalamaz umarım.
member
Activity: 546
November 07, 2018, 09:45:09 AM
member
Activity: 160
November 07, 2018, 05:51:08 AM
Cari açığı birden bire kapatmak ne yazikki bu şartlarda çok zor görünüyor ama gerekli çalışmalar yapılarak gerçek anlamada kemer sıkma politikası yaparak israfı önlemeye yönelik ciddi çalışmalar yaparak mücadele edilebilir
member
November 07, 2018, 02:09:25 AM
videoyu izlemedim izledikten sonra edit yapacağım. cevabı kısa vadede imkansız uzun vadede de liyakat sahibi insanlar yönetirse evet diyerek cevap vereceğim soru.
Videoda aynı bu şekilde söylüyorum zaten Smiley
jr. member
Activity: 322
November 06, 2018, 02:02:02 PM
videoyu izlemedim izledikten sonra edit yapacağım. cevabı kısa vadede imkansız uzun vadede de liyakat sahibi insanlar yönetirse evet diyerek cevap vereceğim soru.
member
November 04, 2018, 06:18:13 AM
Selamlar herkese! Bu videoda sizlere Türkiye'nin cari açığı ile ilgili birkaç gerçekten bahsettim. İran ve ABD ilişkilerine değinip, ülkemizin ekonomisini genel olarak ele aldım. Bütün detaylar videoda! https://youtu.be/GS6NJq5Ld9U
Pages:
Jump to: