Pages:
Author

Topic: Türkiye'de Bitcoin ve kriptopara piyasası ilgi sayısı - page 2. (Read 1834 times)

full member
Activity: 616
Merit: 100
Ben Türkiyede kiripto para piyasasına 10 binden fazla kişinin ilgi duyduğunu düşünüyorum. Kabaca bu rakam 30-40 bin kişi düzeyinde olabilir. Yatırımcı sayısı da bu rakamın yarısı civarı olabilir. 15-20 bin kişi. Tabi bunlar benim tahminim.

Aşağı yukarı benimde tahminim bu yönde hocam bitcoin ara sıra büyük sansasyon yapıyor ancak medya da kopardığı gürültü kadar piyasada yok. Yatırım için sermayedarlar çekiniyor.
member
Activity: 434
Merit: 14
Ben Türkiyede kiripto para piyasasına 10 binden fazla kişinin ilgi duyduğunu düşünüyorum. Kabaca bu rakam 30-40 bin kişi düzeyinde olabilir. Yatırımcı sayısı da bu rakamın yarısı civarı olabilir. 15-20 bin kişi. Tabi bunlar benim tahminim.
sr. member
Activity: 1750
Merit: 293
Bitcoin ve kripto paralar şu sıralar çok hızlı yayılıyor. 10 bin az ya o kadar da az değildir günümüzde. Sürekli ilgilenen yatırım yapan belki o civardadır ama genel olaral baktığımızda 30-40 bin vardır rahat. 200.000 kadar da yoktur ama.
sr. member
Activity: 392
Merit: 252
türk borsalarına 200 k günlük giriş oluyor şaka mısınız? ülkenin %50si bittrex kullanıyor birde.
sr. member
Activity: 518
Merit: 250
İlgilenen kişi sayısının oldukça fazla olduğunu düşünmekle beraber ben de “aktif olarak” ilgilenen kişi sayısının öyle çok da yüksek olmadığı kanaatindeyim. Ama bu sayılar giderek artacaktır çünkü dijital paralar artık vazgeçilmez ve yadsınamaz bir önem arz ediyor. Her geçen gün dijital para dünyasıyla ilgili webte tıklanma sayısı artıyor. Bu ilginin piyasaya katılımı arttıracağı ve olumlu katkılar yapacağı aşikar
full member
Activity: 252
İlgilinin çok bilgilinin az olduğunu düşünüyorum bitcoin ve kriptopara piyasasın umarım tanıtımlar falan artar bilgi alınabilecek yerler oluşturulur bilgili sayısı artar.
member
Activity: 70
Merit: 10
"Akche, Türkiye'nin Dijital Parası"
Benim kanaatimce de çok fazla bilgisayarlar haşır neşir olan bir nesilimiz  olmamasından dolayı ne olduğunu bilmeden sadece exchange'i babam bile yapıyor artık yani demek istediğim işin mantığından çok para geliyorsa başarıslısındır tezinden yola çıkarak aslında  10k miktar az yaklaşık 50-60k insan buradaki kitle kadar takip etmezsede bu piyaysanın içindeler.
member
Activity: 138
Merit: 11
Ulusal basında yer aldıkça daha çok tanınma oranı artacak lakin parayı elinde tutan orta yaş kesimi ve üstü bunu borsa olarak değerlendirip çekimser kalma ağırlıklı olarak görünüyor çıkarsa btc tamam kazanıyor ama ya düşüş olursa bu nedenle sıcak parası olanlar daha risksiz yatırım kalemlerinde duruyorlar bence
member
Activity: 476
Alp Işık'ın 17k abonesi var demişsiniz ama ilgilenen kişi sayısı 10k demişsiniz mantıksız olmuş. Bence 300-500 bin arası vardır en az. Her geçen gün de katlanarak artıyordur. Bu durum tüm dünyada aynı şekilde artıyordur.
300k-500k zaten çok büyük bir aralık. Yarım milyon insan falan hiç sanmıyorum Türkiye de ki ilgili sayısını. 100k yokuz bence. Yatırım yapan yakından takip eden daha azdır bence.
full member
Activity: 182
“Decentralized Transportation Economy”
Alp Işık'ın 17k abonesi var demişsiniz ama ilgilenen kişi sayısı 10k demişsiniz mantıksız olmuş. Bence 300-500 bin arası vardır en az. Her geçen gün de katlanarak artıyordur. Bu durum tüm dünyada aynı şekilde artıyordur.
hero member
Activity: 630
Merit: 503
Ekonomist değiliz sonuçta ama  yatırım yapmayı da biliyoruz. Kripto paraya yatırım yapan benim çevremde çok fazla insan var  bu piyasaya yatırım yapıyor, sülalemde 50 kişi vardır.  Ülke olarak düşündüğümde 200.000 rakamı bence çok az.

Bir ilgilenmek var bir de aktif olarak kripto para piyasanına katılmak var bu ikisi farklı şeyler. Sülalendeki 50 kişinin yatırımlarını büyük ihtimal sen yönlendiriyorsundur bu aktif katılım sayılmaz bana göre Smiley
full member
Merit: 101
Ekonomist değiliz sonuçta ama  yatırım yapmayı da biliyoruz. Kripto paraya yatırım yapan benim çevremde çok fazla insan var  bu piyasaya yatırım yapıyor, sülalemde 50 kişi vardır.  Ülke olarak düşündüğümde 200.000 rakamı bence çok az.

Ben bu yoruma katılamayacağım 200.000 gerçekten yüksek bir rakam ilgili sayısı denebilir. Ancak yatırım yapan sayı 200k yoktur.
member
Activity: 224
full member
Activity: 224
Çok fazla olduğunu düşünmüyorum kulaktan duymayı seven bir millet olduğumuz için herkes bir şeyler bildiğini zannediyor fakat kimsenin tam anlamı ile bir bilgisi yok.
full member
Activity: 686
Merit: 101
Ülkemiz de bu iş ile ilgili sayısının 100k 200k civarında olduğunu düşünüyorum. Forumda da olup piyasayı takip eden sayı da bunun 5 de biri falan ya vardır ya yoktur. Benim tahminim bu yönde. Hala ilk bilenlerdeniz.  Wink
legendary
Activity: 1120
Merit: 1003
Son zamanlarda hürriyetmilliyet ve diğer haber sitelerinin Bitcoin ile ilgili araştırmaların dan sonra olan bir 10000-20000 kişi Bence ikiye katlamış diye düşünüyorum zaten forexte itcoin dolar endeksi ile işlemi yapabiliyorsunuz Sadece bu yöne dikkatleri çekmiş olduğu İnsanların bu haberler Bence daha da artacaktır
sr. member
Activity: 420
Merit: 252
30-40 bin insan vardır en az benim tahminimce. Geçen sene bu işi hiç bilmeyip şu an uğraşan bir sürü insan biliyorum çevremde gittikçe de artıyor bu rakam.
sr. member
Activity: 420
Merit: 260
Ben bu piyasada gıkı çıkmayıp trade yapan çok insan tanıyorum. Benim tahminime göre en az 40K hatta 50K üzeri insan var. 80 milyondan fazla nüfusu olan bir ülkede bu çok normal. 2014-2015'ten beri deli gibi ekonomi kanallarında BTC konuşan üzerine kafa yoran adamlar çıkıp çıkıp konuşuyor. Yani 10K-20K'dan çok çok fazla. Hele son 6-7 ayda daha da arttığını düşünüyorum. BTC fırladıkça milletin gözleri buraya dönüyor.
sr. member
Activity: 560
Merit: 256
Git gide yayılıyor Türkiye içinde de bitcoin ve diğer kripto paralar. Dünya genelinde olduğu gibi kripto paralar ile ilgilenen insan sayısı Türkiye'de de son zamanlarda arttı kesinlikle. 15-20 bin kişi civarı olduğunu düşünüyorum ben de. 1 yıl içinde daha da artacak hatta 2 katına bile çıkabilir.
hero member
Merit: 503
Arkadaş bu konuyu açtıktan sonra açıkcası merak ettim ve internette biraz araştırmak istedim. Dünya'da kripto para sektörüyle  aktif olarak uğraşan insanların sayısının 150 bin civarında olduğu söyleniyor. Bana biraz az geldi bu rakam ama. Bu rakama göre Türkiye'de de ilgilenen sayısı 10.000 civarındadır en en fazla.
Pages:
Jump to: