Pages:
Author

Topic: Türkiye'de Bitcoin ve kriptopara piyasası ilgi sayısı - page 3. (Read 1834 times)

newbie
Activity: 40
Merit: 0
Üç büyük Türk borsasina günde 200 bin kisi giriyor, trafigin %98'i Türkiye'den geliyor. Türkiye'de Bitcoin ile ilgilenen (satin almayanlar dahil) en az 2 milyon insan oldugunu dusunuyorum.

Eğer üç Türk borsasının günlük trafiği 200bin kişi civarında ise aynı kişinin her borsada hesabı olabileceği ve gün içerisinde farklı hesaplarına girebileceği ihtimali ile BTC'den haberdar olup satın almadığı için borsalarda hesabı olmayanların birbirini sayısal olarak nötürlediğini düşünürsek kabaca Türkiye'de 200 bin kişinin BTC ile az ya da çok ilgilendiğini söyleyebiliriz. Para yatıran sayısının ise bundan çok daha az olduğuu düşünüyorum. Her halükarda şu aşama itibari ile BTC konusunun öncülerinden olduğumuzu söylemek abartılı bir iddia olmaz bence.
full member
Activity: 210
Merit: 100
10bin cok az gercekten ama 2milyonda abarti olmus,burda asil mesele bilenin nekadar bildigi ve nekadar piyasanin icinde oldugudur bence
member
Activity: 756
Merit: 17
bence de ülkemizde bu işi bilen sayısı cok azdır fakat 10 bin de cok cok az olmus.Tahminim bundan cok daha fazlasıdır.Ama ne kadar fazla olursa olsun ülkemizde hala bilinmeyen bir şey.Benim tahminim 500-600 bin civarıdır aşşagı yukarı daha da fazla oldugunu zannetmiyorum.
hero member
Activity: 630
Merit: 503
10 bin kişi çok az bir sayı. bende en az 200-300 bin kişinin olduğunu düşünüyorum. Herkesin btc ve kripto hakkında bir fikri var neredeyse artık. Öncü olma treni çoktan kaçtı.
sr. member
Activity: 464
Merit: 264
Hakan Yavuz
Üç büyük Türk borsasina günde 200 bin kisi giriyor, trafigin %98'i Türkiye'den geliyor. Türkiye'de Bitcoin ile ilgilenen (satin almayanlar dahil) en az 2 milyon insan oldugunu dusunuyorum.

kaynak?

2 milyon abartılı rakam. 20 kişiden 1 kişinin bilmesi demek. sokağa çıktığınızda bu rakama ulaşacağınızı sanmıyorum.
member
Activity: 252
Merit: 10
artacaktır muhtemelen. ancak duyan, haberdar olan çok olsa da örneğin çevremde, birebir dahil olan neredeyse yok gibi. biraz ketum da davranıyoruz sanırım pazarlaması konusunda. kazanan da kendi sınırlı çevresiyle paylaşıyor bu sistemi.
legendary
Activity: 1218
Merit: 1291
sr. member
Activity: 784
Merit: 268
Helena Helena!
Bence; 10K çok az bir rakam 2014-2015 te bile bu rakamın üstündeydi. Şimdi ise bu rakamın en az 10-20 ye katlandığını düşünüyorum.
full member
Activity: 336
Merit: 100
10k çok az hocam bence. Bundan 6 ay önce desen tamam 10k olabilirdi ancak aşırı bir ilgi var. Ben 50-100 bin arası olduğunu düşünüyorum.
full member
Activity: 630
Merit: 101
Arkadaşlar tamamen kendi tahminim.
Piyasada olan herkes aşağı yukarı Alp IŞIK'ı tanır. Youtube profiline şöyle bir göz gezdirdim ortalama olarak; yuvarlayarak 7k izlenmesi var desek, 17k da abonesi var. En bilinen adamlardan olması sebebiyle onun üzerinden fikir yürüttüm ortalama olarak ülkemizde bu piyasa ile ilgili kişi sayısının 10.000 civarı olduğunu düşünüyorum. Bilgi ve ilgi seviyeleri elbette farklıdır.
Sonuç: ülkemiz içerisinde hala çok öncü bir kitleyiz. Dünya genelinde Bu durum ülkemizde ki kadar olmasa da hala ilkler sınıfından sayılacağımızı düşünüyorum.
Pages:
Jump to: