Türkiye'nin yarısından fazlasını gezdim. Gezmeyi yeni yerler tanımayı çok seven birisiyim.
Trabzon:
Trabzonu ve ilçelerini gezmeyen birisi yeşil gördüm dememeli. Bazı iç kesimleri o kadar güzel bir yeşilliğe sahip ki insan hayran kalıyor. Ayrı ayrı her bir tepe başına yapılmış evleri de bu güzelliğin yanında insanı şaşırtmıyor değil. Bazen de bakıp: "Bunlar deli mi, her bir tepeye bir cami yapmışlar." "Bu camilere insanlar nasıl gidiyor" diyebiliyorsunuz. Uzun göl yapılaşma olmadan önce çok güzeldi. Sümela ise hala güzel... Gezilmesi gereken bir şehir trabzon.
Şanlı Urfa:
Ben Urfa'ya gitmeden önce soradan bir şehrw gideceğini düşünürdüm ancak olay bambaşka bir boyuta dönüştü. Balıklı göl, Haz Eyüp'ün makamı, Urfa kalesi gibi yerleri gezip bir de Şanlıurfa gecelerinde bir sıra gecesi yaptımmı değmeyin keyfe. Yaptığımız o sıra gecesini hiç unutamadım hala. Bu arada Harran da Urfada bir başka gezilecek yer.
Tokat:
Tokat tarihi bir yer. İnsan suretli Tokat kalesi gerçekten çok muhreşem. Orayı gezdikten sonra taşhanda bir çay içebilirsiniz. Tokat'ın ilçeleri de meşhur. Mesela Niksar'a gidip Danişmend Gazi türbesini ve tarihin ilk üniversitesini gezebilirsiniz. Pazar ilçesine gidip Ballıca mağarasını gezdiğinizde gerçekten bir mağara görmüş olursunuz. Almus barajının kenarında bir çay içip, Başçiftlik'te mesire alanlarında pikniğinizi yapabilirsiniz. Hep bir hallı Turhallıyız deyip Şarap içmeye giderseniz ayılamazsınız benden demesi
Ayrıca Erbaa'dan Diyarbakır'lıların karpuz aldığını da görebilirsiniz.
Sivas:
Çifte minare, eğri minare, eski meclis, kervansaraylar derken sivasa hayran kalmamak elde değil. Benim en çok sevdiğim iller arasında. En çok da tarihi mekanlarda oturup kafa dinlemeyi sevmiştim. Hatıra ürünlerini almadan gitmeyin bu arada. Sıcak ve soğuk çermiklerine uğrayın mutlaka. Ben sağlık açısından faydalı olduğunu duydum ama bu abartı değildi. Sivas'a gidip kangal köpeği alın diyemem, kendinizi ısırtmayın yeter
)
Hakkari
Ben buraya neden geldim, niçin geldim. Burası neresi. Buraya neden bir şehir kurmuşlar. İnsanlar burada ağaçsız yeşil olmadan nasıl yaşıyorlar, burada insanlar neden Türkçe konuşmuyor yoksa Suriye'ye mi geldim gibi soruları sorup sonra Yüksekova'ya gittiğinizde fikrinizi değiştirecek bir yer. Ama şu var Hakkari'ye gelmeyen Türkiye'yi gezdim demesin
Artvin:
Yav arkadaş dağın yamaçlarına bir şehir kurmuşlar. Hele bazı ilçelere giderken bütün duaları okuyorsunuz o yollardan geçerken. Cehennem deresi kanyonuna gitmiştim üstten bakınca mükemmel duruyor. Bir de yeni yapılan barajın ilk yapım aşamasında gördüm. O zaman devlet ne büyük baraj yapıyor demiştim. Atatürk barajını da gördüm ancak Yusufeli barajıydı sanırım adı o daha çok ilgimi çekti.