Pages:
Author

Topic: Türkiye'nin Güzel Şehirleri - page 3. (Read 393 times)

full member
Activity: 546
Merit: 154
September 22, 2021, 04:05:19 PM
Bende okurken biraz gezme imkani bulmuştum .

Nevşehir uçhisar kalesi aklimda kalan güzel biryerdi vede peri bacalari tabiki( zaten güzelligini bilmeyen yoktur sanirim ) ancak uçan balonla seyahat etme firsatim olmadi insallah birgün olur.

Ordu zaten yaşadigim şehir Orduya gelirseniz teleferikle boztepeye cikmanizi tavsiye ederim görsel şöleni harikadir. Ulugöle gidebilirsiniz yolu çok iyi diyemeyecegim ama göl güzel hele içinde bulunan kocaman baliklar harika.

Konya okudugum şehirdi birçok defa mevlana türbesine gitmiştim yolunuz düşerse mutlaka ugramalisiniz. Ayrica beyşehir gölü de güzeldir . Meram baglari meshurdur orasida gezip görülmeye deger.

Amasyayi bastan asagi begeniyorum hem kralkaya mezarlari hem sehrin aksam oldugundaki isiltili hali çok hoşuma gidiyor . Ayrica mimarisi de çok hoş. Görmeyenler imkani olanlar mutlaka gezmeli.

Tavsiye ettiginiz yerlerin birçogunu gezemedigimi farkettim insallah firsat olur da gorebilirm .
legendary
Activity: 1358
Merit: 1313
September 22, 2021, 03:26:52 PM
Memleketim diye demiyorum ama BARTIN da çok güzel küçük bir şehrimiz, doğası olsun, sahilleri olsun, tarihi yapısı olsun çok güzel.

Güzelcehisarda bulununa 80 milyonluk lav sutünlarını görmenizi tavsiye ederim. Türkiyede sadece Bartında var, diğer lav sütunları Kuzey İrlanda, İskoçya ve Kaliforniya'da bulunuyor.

İnkumu bu sene mavi bayrak aldı, denizi çok güzeldir, tek eksisi karadeniz olduğundan bazen dalgalı olabiliyor.

Amasra tarihi kalesi ve Barış Akarsu'nun heykelinin bulunduğu yer ve Amasra salatasınıda denemenizi isterim çok güzeldir Smiley

Gezip görmenizi tavsiye ederim.
hero member
Activity: 1428
Merit: 931
September 22, 2021, 03:19:34 PM
Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesindeki bazı şehirleri gezmek görmek istiyorum genelde kültür olarak çok daha sıcakkanlı olduklarını misafirperver olduklarını anlatıyorlar bu sebeple çok merak ediyorum. Yemek kültürü olarakta çok çeşitli ve güzel yemekler olduğu söyleniyor. Tarihi güzellikleride ayrıca güzel güzel tabiki... Fırsatım olursa Mardin, Şanlıurfa, Diyarbakır, Ağrı ve Van'ı görmek istiyorum.
member
Activity: 294
Merit: 49
September 22, 2021, 02:11:01 PM
Ülkemizin her yeri ayrı bir güzellik. Gerek bekarlık zamanımda arkadaş ortamıyla, gerekse evlendikten sonra ailemle gerekse iş nedeniyle katıldığım seminerlerden dolayı birçok ili gezme fırsatım oldu. Tabi gezdiklerimden çok çok fazla gezemediğim şehir olsa da bazı şehirler belleğimde güzel bir anı olarak kaldı.

Bu şehirlerden;

Sinop favori şehrim olarak listenin ilk sırasında yer alıyor. Hatırladığım kadarrıyla yakın zamanlarda Türkiye’nin en mutlu şehri olmuştu. 2 kere gitme fırsatı buluğum şehir tarihi ve doğal güzellikleri ile harika bir şehir. Hamsiros, İnce burun, Sinop kalesi, Sinop cezaevi, Şahin tepesi ve harika Erfelek şelalesi ile kesinlikle görülmesi gereken bir yer.

Ordu; yaylaları ile meşhur, yeşil ve mavinin iç içe olduğu gezilecek bir yer. Orduyu kuş bakışı görebileceğiniz Boztepe,yala sevenler için cazip  Çambaşı yaylası ve kayak merkezi ve Perşembe yaylası kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biri.
Trabzon; herkesi bildiği Sümela Manastırı ve Uzungöl gerçekten görülmeye değer. Ancak Uzungöl’ün eski güzelliği yok. Eskiden daha doğam olan yapısı turist çekmek için betornarme hale gelmiş. Yaz döneminde ise Arapla yüzünden düzgün gezemeyebilirsiniz. Merkezde Atatürk köşkünü beğendim. Ulu Önder Trabzon gezisine burada konaklamış. Şimdi se müze olarak kullanılıyor. Yine Trabzon Boztepe den Trabzon'a tepeden bir bakış atabilirsiniz. (Ordu Boztepe kadar hoş değil)

Rize; Rizeye bekar iken arkadaş ortamında Samsundan vapur ile şehre ulaşmayla başlayan gezimiz; Rize fırtına deresi kenarında Çamlıhemşin ile dağ gezisi ve Bungalo evlere kalmamız ile sonlanmıştı. Minik bir gezi idi lakin yeşilin bütün tonları Rize’de fazlasıyla vardı.

Şanlıurfa; Üniversite yıllarında arkadaş gezisiyle gittiğim şehirde Balıklıgöl ve Hz. İbrahim’in Mancınıkla fırlatıldığı rivayet edilen bölge kesinlikle görülmeye değer. Şehir merkezi beni pek cezp etmedi ama.
Adana;   Üniversiteyi okuduğum güneyin efsane şehri. Farklı kültürlerin ve insanların bir araya geldiği değişik bir şehir. Bir mahalle fakir mahallesi iken hemen yanı başındaki mahallede oldukça zengin muhitleri görmek mümkün. Sabancı cami aklımda kalan güzel yapılardan. Ayrıca üniversite kampüsünün bulunduğu Balcalı da çok güzel. Şehir oldukça büyük ve gelişmiş. Kesinlikle görülmeye değer. Ancak yaz ayların da şehir feci sıcak.

Afyon; Seminer için gittiğim şehirde şehir merkezini beğenmedim lakin termal otelleri çok güzel. Ayrıca Türkiyenin en güzel lokumu kesinlikle Afyondadır.   Sadece Afyon kalesine çıktım (Kale diyorum ama kaleden bir şey kalmamış) Afyonu kuş bakışı görebiliyorsunuz.

Aklıma gelenleri beğenme sırasına göre yazdım. Listeye Ankara ve İstanbul gibi şehirleri yazmadım.   Siz de katkıda bulunursanız çok memnun olurum.
Pages:
Jump to: