Pages:
Author

Topic: Türkiye’nin yarısından fazlası Blockchain’i Bitcoin sanıyor! - page 2. (Read 759 times)

sr. member
Activity: 434
Merit: 253
aksine ülkeden 300.000 binin üzerinde genç ve orta yaşlı insan kripto alemi hakkında yeterli bilgiye sahip olarak kripto para ticareti yapmaya yatkın. son zamanlarda üniversitelerde verilen sempozyumlarda kripto para birimleri tanıtılıyor.
member
Activity: 71
Merit: 10
Tamamen gerçek piyasayla ve kamuoyuyla ilişkisi kopuk bir çalışma. 1000 kişilik örnek grup kesinlikle Türk kamuoyunu temsil etmiyor.

20%'nin BTC satın aldığı önermesini bile çok abartılı buluyorum.

Türkiye'de BTC alıp satacak bilgiye sahip 20%'lik bir grup yok, 5% bile iyimser bir tahmin olabilir şu an için...

Nokta atışı tespit ben %5 i bile çok buluyorum bu forumda takılan türk sayısını en fazla 3-4 le çarpın o kadar kişi çıkar dahası çıkmaz
jr. member
Activity: 316
Merit: 1
Bence yarısından fazlasıda bu teknolojiyi sadece para olarak görüyor. Sağlıklı bir şekilde bilgilendirilmeye ihtiyaç var televizyonlar da veya başka platformlarda ama çok geç kalmadan birşeyler öğrenmeliyiz.
sr. member
Activity: 924
Merit: 251
Bizim insanımız daha sorsan Tayyipten önceki cumhurbaşkanını söyleyemez zaten o yüzden onlardan blockchain'in ne olduğunu anlamalarını beklemek haksızlık olur. Zaten anlayanlarda işin içinde. O yüzden çok fazla şaapmamak lazım. Cheesy
full member
Activity: 630
Merit: 101
Bitcoin ayda herhangi bir kripto para belki pek çokları için yalnızca bir para kazanma aracı ama bir kesimde var ki nelerin değiştiğini yada değişeceğni anlamaya çalışıyor.
full member
Activity: 420
Merit: 125
LIVENpay.io
blockchain sistemini tanıtmak konusunda devlet kurumlarının ve üniversitelerin geride kaldığı aşikar. insanımız sadece bitcoin konusunda kısır fikirlere sahip. pazarda 2000 den çok kripto para var anlatmalıyız.
full member
Activity: 297
Merit: 101
Türkiye'nin tamamına yakını ülkedeki sistemi demokrasi, ekonomik krizin sebebini dış ülkeler, eğitim sisteminin iyi olduğunu sanıyor doktora gitmeden ilaç alan kişi daha az para ödüyor sağlık sisteminde. Eh sonuç olarak çeyrek Bitcoin bilgisi olmadan kripto para hakkında konuşuyor yurdum insanı.
member
Activity: 252
Merit: 10
marka değeri bitcoin olduğu için olabilir tüm reklamlar onun üzerine kurulu bu şekilde bilmeleri normal birşey
hero member
Activity: 1655
Merit: 600
Tamamen gerçek piyasayla ve kamuoyuyla ilişkisi kopuk bir çalışma. 1000 kişilik örnek grup kesinlikle Türk kamuoyunu temsil etmiyor.

Türkiye'de BTC alıp satacak bilgiye sahip 20%'lik bir grup yok, 5% bile iyimser bir tahmin olabilir şu an için...

Katılıyorum, güvenilir bir araştırma değil. Türkiye'de bitcoin alıp satmış olan kitle %2'ye bile geçmez bana sorarsanız.

Önüne gelen anket firması kurarsa olacağı bu, sorsanız çok büyük müşterilerimiz var büyük firmayız diyecekler.
full member
Activity: 854
Merit: 109
Trident Protocol | Simple «buy-hold-earn» system!
Bu üzücü bir haber çünkü bizim insanımız hazırı seviyor okumak araştırmak neyin nesiymiş diye bakmak zor geliyor 1 satır yazı okusalar bile bu konu hakkında kar bizim için. O yüzden blockchainide bitcoin sanarlar altcoinide ortaya karışık.
legendary
Activity: 2128
Merit: 1657

full member
Activity: 1011
Merit: 128
Radix-The Decentralized Finance Protocol
Ben araştırmaların yapıldığı yerler nereler çok merak ettim cidden. Doğu kısmında kim bitcoin alıp satmıştır mesela %20 bana çok saçma yüksek bir rakam geldi. Herkes kendi çevresinden pay biçse mesela
full member
Activity: 300
Merit: 103
Blockchain bitcoinle tanındı diyebiliriz o yüzden böyle  bir anket durumunun ortaya çıkmasını gayet normal karşılıyorum .
hero member
Activity: 1288
Merit: 645
turkıyenın yarısından fazlası ay a duble yol yapacagımızı da sanıyor. şaşırtıcı bir haber değil bu Cheesy

hero member
Activity: 1694
Merit: 629
Bence oldukça normal bir durum çünkü bizim insanımız Bitcoin ile geçtiğimiz boğa dönemi içerisinde tanıştı ve hiçbir bilgi birikimi olmadan, araştırma yapmadan hemen yatırım yapma peşine düştü. Türk milleti olarak yaptığımız bu büyük hata bu sektörde de birçok insanımızın bilgisiz kalmasına sebep oldu ve işin kötü tarafı bu insanlar kendi bildiklerini doğru sanıyor ve etrafına da o şekilde öğretmeye çalışıyor. Yeni öğrendiğimiz bir şeyi araştırma yaparak kendimizi geliştirmeyi ve kolay para kazanacağımız alanlara balıklama atlamamayı öğrenmeliyiz. Bilgili şekilde yapılan yatırımlar hem kendi insanımız için hemde ülkemiz için çok daha faydalı olacaktır.
full member
Activity: 1386
Merit: 116
"İlk sırada altın var
Tüketicilere elinde 1000 TL olsa neye yatırım yapacağını sorduğumuzda, altın ilk sırada tercih edilen yatırım türü olurken, Bitcoin kendine son sıralarda yer buluyor."

Bu teknolojinin farkına varacağız fakat , yine kendimizi son sıralarda göreceğiz ne yazik ki.
full member
Activity: 420
Merit: 100
Aslında bu sadeceye Türkiye’ye özgü bir durum değil.Tüm dünyada global anlamda çoğu kişi böyle biliyor.Ama öyle değil herkeste ayrımını yapabilmeli yoksa gelişemez bu piyasa anlaşılınca zaten gerçek artışlar olacaktır.
full member
Activity: 504
Merit: 103
Diğer ülkelerinde blockchainden bi haber olduğunu düşünüyorum tabi bizim ülkemizde herşeye kar etme amacıyla bakıldığı için bu oran normal zaten elin amerikalısıda bu piyasanın kaşına gözüne yatırım yapmıyor kar etmek için yapıyor oda.
member
Activity: 462
Merit: 42
aslında bu tarz sanmalarında sanırım blockchain teknolojisinin görünen yüzü olarak algılanıyor olabilir yani bana göre çok yanılıyor sayılmazlar eğer özüne inilirse diğer türlü tabiki farklı
hero member
Activity: 1330
Merit: 533
Soru sorulan 965  kişi kim tarafından ve neye göre belirlendi?
Bitcoin yada blockchain ile ilgili hiç bir bilgisi olmayan 965 kişiye sorulsa yada tam tersi konuya tamamen hakim 965 kişiye sorulsa ülke olarak kripto sektörünü yalamış yutmuş mu olacağız?
Türkiye nin %20 si BTC ticareti yapmış?..

İzmirde anket yapıp CHP nin birinci parti olduğunu sanmak gibi bir yanılgıya düşmeye benzer bu.
Pages:
Jump to: