Pages:
Author

Topic: Türkiye’nin yarısından fazlası Blockchain’i Bitcoin sanıyor! - page 4. (Read 759 times)

member
Activity: 448
Merit: 15
Blokchain'i kripto para, herşeyin de bitcoin olduğunu sanmaları gayet doğal.

Kağıt mendil yerine selpak denilmesi gibi birşey.

Ancak şuna ciddi manada sinir oluyorum. Tanıdığım bir arkadaş ile konuşurken neler yapıyorsun sorusuna ''buaralar kripto paralar ile ilgileniyorum'' dediğimde kendisi gir ahkam kesme durumunda ''bitcoin hee, kaç senedir biliyorsun bakayım, hemen bunu duyan kendini trader ilan ediyor'' demişti. Daha önceden mining yaptığımı, al sat yapıp bıraktığımı, bitcoin'den zamanında kar etsem de mining cihazından sebep kısmen zararda olduğumu, bounty kovaladığımı ve yeni projeleri incelediğimi anlattığımda ''sen bayaa biliyormuşsun yahu'' şeklinde tepki vermişti. Ki marketcap'i bilmiyordu bu arkadaş. Kripto para dediğinde altcoin kavramını, ethereum u dahi duymamıştı. Buarada kendimi guru falan ilan da etmedim, sadece 1 yıl içindeki yoğun ilgimi kendisine nispeten aktardığımda verdiği tepki buydu.

Yani buradan şu sonuç çıkıyor, bu kadar araştırmayıp, sağda solda kısmen duyup, kavramlara dahi hakim olmadan bu tür ahkam kesişleri bizim milletimize özgü birşey sanırım. Bu tür insanların olduğu toplulukta da blockchain kripto para da olur, evini sattırıp kredi çektirip tavandan da alış yaptırılır.
jr. member
Activity: 392
Merit: 4
Şuanda Türkiyede kripto paraların tanınmaması gayet normal bir durum.Çünkü bu konuyu araştıran öğrenen insan sayısı çok değil.
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
anket yine çok ufak bir kesimle yapılmış ve ankete katılan kişilerin kişisel özelliklerini bilmiyoruz. bana göre bu yüzden tırt bir araştırmadan öteye geçemiyor. bunun yanında blockchain ile bitcoin'i sadece bizim insalarımız mı aynı şey sanıyor? yapmayın arkadaşlar ya böyle düşünmeyin. bizdeki sıkıntı "bilmiyorum." diyememek. her şeyi biliyor bizim insanımız.
legendary
Activity: 1572
Merit: 1002
Bu şekilde düşünülmesini sağlayan şüphesiz bana göre medyadır.Tosuncuk olaylarının öncesi ve sonrasında bilmeyen insanlara yanlış tanıtıldı.Şuanda son 1 senedir Blockchain adlı seminerler veriyorlar fakat orayada blockchain=bitcoin mantığı ile  giden fikirleri değişen insanları tanıyorum.
member
Activity: 406
Merit: 11
Böyle bir sonuç çıkması gayet normal, ben de ilk duyduğum zamanlar aynı şekilde biliyordum. İşin içine girdikten sonra neyin ne olduğunu anladım. Basının da bu yanlış bilgilendirmede büyük payı var. Bilgiyi düzgün bir şekilde aktarsalar, insanlar da daha doğru şekilde öğrenebilir.
full member
Activity: 910
Merit: 105
Geçen yıl dallanıp budaklandığında her yerde haberi yapılıyordu. Tv kanalları sabah akşam Bitcoin şöyle böyle diye reklamını yapıyordu ve neticede tepeden alanların tepesine vurdular. Dikkatinizi çekerim Blockchain'den, teknolojisinden, entegre olabileceği alanlardan bahsetmediler, hep fiyatından ve ne kadar değer kazanmış olduğundan bahsedildi. İnsanlar da doğal olarak araştırmadan güzel kazandırıyor mantığı ile balıklama daldı ve netice hüsran oldu. Birçoğu blockchain.info'ya dahi girmeden-bilmeden borsalar aracılığıyla alım satım yaptı. Şuan hala spekülatif bir yatırım aracı olduğundan anlatılması yersiz olsa da, ileriki dönemlerde okullarda en azından teknoloji derslerinde muhakkak yer verilmesi gereken bir konudur Blockchain teknolojisi. Körpe zekalar daha ufakken para kazanma değil de geliştirme amaçlı kafa yorarlarsa yapabileceklerinin sınırı yok.
member
Activity: 252
İşte bilmemezlikten zaten bu kadar büyük zengin olma hayaliyle bu işlere bulaşıp elinde avucunda ne varsa kaybedenler. Niyeyse çoğunlukla emeksiz para kazanma peşinde insanlarımız. Sonra da demedikleri laf kalmaz. Ama burada herkesin hatası var bizler bile şu forumda şöyle bir baksak paylaşımlar yarısından fazlası bitcoin şu kadar mı olacak bu kadar mı olacak ne zaman olacak derdindeyiz. Teknolojinin temeline ilişkin bir yazı bulmak bile ayrı bir uğraş.
member
Activity: 574
Merit: 34
Yani araştırma özürlü bir millet olarak blockchain sistemini bilmemek piyasayı BTC den ibaret görmek normal tabi. Bitcoin'i de tam bildiklerinden de değil de çiftlik bank ile kıyaslamaları bir yana elle tutulur bir şey yok diyenler de çok. Elinle tutmaya ne meraklı Basılan kağıt parçasına değer veriyor sanırsın sevip okşuyorlar elinde tutunca daha değerli oluyor. Hadi altın anlarım yüzyıllar boyu değer kaybeden bir maden olmadı olmazda ama kağıt parçasına bu kadar tapmak nedir. Şimdi TL Dolar karşısında değer kaybetti elinde tutsunlar.
newbie
Activity: 28
Merit: 0
Algı meselesi genel olarak. Bitcoinın zirve yaptığı zamanlar bile ana haberlerde vs bitcoin ve kripto para diye lanse edildi. Arada bir de blockchain geçtiyse tamam işte.
İkisini birbirine bağlamışlardır.
full member
Activity: 567
Merit: 148
Blockchain ile Bitcoin arasındaki farkları ve aradaki oluşumu anlamayan insanların ülkesinde ico projelerine destek verme haberleri devlet tarafından sunuluyor. Markette 2000 den fazla para var çoğu kişi BTC haricinde diğerlerinden habersiz.
member
Activity: 784
Merit: 18
Zaten öyle sanıyorlar ayrıca adamlar altcoinleri de bitcoin olarak biliyor. Bir ara ethereum diye bir bitcoin varmış diyeni bile duydum. Blockchaini bitcoin sanmaları normal Cheesy Herkes değil ama bu konuda yeterli bilgisi olmayan ve araştırmaya bile tenezzül etmeyen kişilerin blockchainin ne kadar güzel bir teknoloji olduğunundan haberi yok
member
Activity: 291
Biraz zaman verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bakın ülkemizde kodlama ne demek bilinmezken şimdi okullarda kodlama derslerinin olduğunu görüyoruz. İnsanlar kodlamadan bahsediyor. Kodlama dersiniz varmı diye soruyorlar. Kim blockchainden bahsediyorki anlatıyorki insanlarda bilsin. Üniversitede okutulacak yaygınlaşacak ve bilinicekki sokaktaki insanda duysun neymiş desin. Hergün bitcoinle gözünü açan traderların bile detayını bilmediğini düşünüyorum.
member
Activity: 378
Blockchain gercekten cok buyuk bir bulus, herkes istediginde zinciri indirebilir ve degistirilemez durumda olmasi harika bir olay
member
Activity: 812
Merit: 14
FRX: Ferocious Alpha
İnsanlar özellikle saadet zinciri tarzı işlerle çok kazıkladi için böyle yeniliklere şüphe ile yaklaşıyor. Ben arkadaşlarıma BTC anlatırken epey zorlandım doğrusu
full member
Activity: 490
Merit: 105
güvenme noktasında o kadar çok kandırıldık ki adamların tosun demesi ponzi demesi hepsi çok normal ama teknolojiyi takip edip ileride daha fazlar şeyler olacaktır blok zincirde
member
Activity: 1106
Merit: 25
Sonuçta çok yeni birşey insanların bilmemesi normal. Ben de babama bir iki tokenden bahsedince o bile beni görünce token token diyor. Ne olduğunu bilmiyor tabiki de. Zamanla herkes ogrenir
sr. member
Activity: 784
Merit: 259
Blockchain.info diye bir wallet sitesi var. Bu yüzden kendi yakınlarım blockchain dediklerimde bununla sık karıştırıyorlar. Ama birde blockchainin sadece bitcoinde kullanılabileceğini düşünenler çok. Belki bir gun bitcoin bitebilir ama blockchain her zaman var olacaktır.
full member
Activity: 476
Merit: 100
Kesinlikle bu doğru işte. Gerçeklikle ilgili olmayan bir durum var gözünde halkımızın. Halk zaten bitcoin nedir bilmezken birde blockchain dediğinde ha şu süt çiftliği kuran adamın dolandırdıklarından mısınız sizde diyorlar Cheesy Ben kesinlikle onlardan değilim ama.
full member
Activity: 728
Merit: 151
bence bardağın dolu tarafından bakın daha iyi bilinmemesi detaylıca piyasa yeniden yükselişe geçerse bunlar bi şekilde dahil olacaklar sisteme..haber siteleri de bunları ayrıca gaza getirir zaten. o zaman bizde eldekileri bunlara satar geçeriz Grin
full member
Activity: 504
Merit: 120
Bu gayet normal çünkü öyle gösterildi bir dönem. Üzerine bir de araştırmayı sevmediğimiz için gerçeği algılamak kolay olmuyor. Ayrıca bitcoin değeri olan, yükselip-düşen bir şeyken blockchainin değeri parasal olarak yok bu da ilgiyi bitcoine kaydırıyor.
Pages:
Jump to: