Pages:
Author

Topic: Ünlü yatırımcıların önemli sözleri - page 3. (Read 1207 times)

newbie
Activity: 71
Merit: 0
Hepsi hikaye herkes korkarken ac gozlu ol , dıbın dıbı gozukmuyorkı ne zaman acgozlu olacaksın ? dıp neresı oldugu belkı hısse senetlerınde bır sekılde bılırsın ama bu adamın dedıklerı krıptolar ıcın gecerlı oldugunu dusunmuyorum , bu adamların parası var herzaman sallarlar onların sozlerı ıle ıs yparsanız herkes kazanır bu ısler oyle olmuyor , sız kendı hıslerınıze arastırmalarınıza guvenın , onun bunun dedıklerıne kulak asmayın ...
sr. member
Activity: 434
Merit: 253
Sözler arasından en beğendiğim şu : Boğa piyasaları karamsarlıkta doğar, kuşkuyla büyür, iyimserlikle olgunlaşır ve coşkuda ölür. Maksimum karamsarlık olduğunda alım zamanı, maksimum iyimserlikte de satım zamanı gelmiş demektir. Para kazanmak adına yapılan her türlü tilkiliği öğrendiğimiz süreçte dinozorları dinlemek lazım.
sr. member
Activity: 484
Merit: 250
HubrisOne
Ünlü insanlar kaybetmeyi öğrenerek kazanmanın yollarını keşfeder. İskender bir günde İskender olmadı. Yatırım sektörü içinde balinalar kuralları bilen ve zamanında uygulayan kişilerdir.
full member
Activity: 630
Merit: 102
"Binlerce insan denedi ve kanıtlar da ortada. Ne kadar çok işlem yaparsanız, o kadar az kazanırsınız."

Şu sözün doğruluğuna bakar mısınız? Resmen beni anlatmış. Bu piyasaya ilk girdiğim de deliler gibi o coinden bu coine koşuyordum. %10 kar edip %20 kaybediyordum. Acı tecrübe ederek öğrendik malesef.
full member
Activity: 476
Merit: 100
CAT.EX Exchange
" Çorap da olsa, hisse senedi de olsa fiyatı düşerken satın al" alt coin fiyatları şuan çok düşmüş vaziyette ama alacak param yok ne olacak  Grin Grin
legendary
Activity: 2128
Merit: 1656
Güzel bir konu olmuş, Warren Buffet'la John Templeton'un "Contrarian Investing" felsefesine uygun sözleri birbiriyle tam örtüşüyor.

En yüksek kazançlar için, ana akım hissiyat maximum seviyeye ulaştığı zaman tersi yönde hareket etmek gerekir (korku zirve yaptığında satın

almak, aç gözlülük ve coşku zirve yaptığında ise satmak gibi).
full member
Activity: 602
Merit: 118
Warren Buffet;

- Nehrin derinliğini iki ayağınızla birlikte ölçmeye kalkmayın.

- Başkaları aç gözlü olduğunda kork ve geride dur, başkaları korktuğunda aç gözlü ol.

- Çorap da olsa, hisse senedi de olsa fiyatı düşerken satın al

- Eğer kendinizi sürekli batan bir gemide buluyorsanız, sürekli yama yapmaya uğraşmak yerine geminizi değiştirin.

- Olağanüstü işlerin her zaman olağanüstü sonuçlar çıkarması gerekmez. (Bazı coinler için deriz hani iyi proje ama fiyatlanmıyor )

- Tarihten öğrendiğimiz en önemli ders, insanların tarihten hiçbir şey öğrenmediği gerçeğidir.( Her düşüşte çöküş senaryoları türemesi.)

- Hiçbir şey, mantığı efor sarf etmeden kazanılan çok fazla paradan daha kolay bozamaz.

- Başarılı bir yatırım sabır, disiplin ve zaman gerektirir. Ne kadar yetenekli olduğunuz ya da ne kadar efor harcadığınızın bir önemi yok. Bazı şeyler sadece zaman gerektirir. 9 farklı kadını hamile bırakarak 1 ayda bebek sahibi olamazsınız.

- Fırsatlar her zaman gelmez, eğer altın yağıyorsa büyük bir kova koyun, küçük bir kase değil.

- Eğer bir hisse senedine 10 yıl sahip olmaya razı değilseniz, 10 dakika bile sahip olmayın.

- Risk siz ne yaptığınızı bilmiyorsanız vardır.

Sir John Templeton;

- Boğa piyasaları karamsarlıkta doğar, kuşkuyla büyür, iyimserlikle olgunlaşır ve coşkuda ölür. Maksimum karamsarlık olduğunda alım zamanı, maksimum iyimserlikte de satım zamanı gelmiş demektir.

- Başkaları umutsuzca satıyorken almak, başkaları açgözlülükle alıyorken satmak büyük bir cesaret gerektirir ve en büyük kazancı sağlatır.

- Değere odaklanın çünkü bir çok yatırımcı hedeflere ve trendlere odaklanır.

- Her zaman ayı piyasalarını takip eden boğa piyasaları, onları takip eden ayı piyasaları ve yine onları takip eden boğa piyasaları olacaktır.

- Karamsarlık doruğa ulaştığında alım zamanı gelmiş demektir.

- Yatırımlarınızı çeşitlendirin.

Benjamin Graham;

- Kısa vadede piyasa bir oylama makinesidir, uzun vadede ise bir ağırlık ölçme makinesi.

- Wall Street’te hiç bir söz Santayana’nınki kadar doğru ve uygulanabilir değildir: Geçmişi hatırlamayanlar onu tekrarlamaya mecbur olurlar.

- Binlerce insan denedi ve kanıtlar da ortada. Ne kadar çok işlem yaparsanız, o kadar az kazanırsınız.

Başlığı açtığımda direkt sir John templeton ün ilk sırada ki sözü dikkatimi çekti. Şuan için artık bittikten battik karamsarlığına girdim gibi. Umarım boğa çarçabuk gekir
sr. member
Activity: 924
Merit: 251
Bu adamların ipiyle kuyuya inilmez. Hepsinin karnı tok sırtı pek. Milleti gaza getirirler ve daha çok para kazanırlar.
sr. member
Activity: 784
Merit: 259
Sir John Templeton sözleri cidden çok doğru. herkes alım yaparken satmak lazım. bu aslında balinaların satmaya başlayıp fiyatı öldüreceği anlamına gelmektedir.
full member
Activity: 854
Merit: 109
Trident Protocol | Simple «buy-hold-earn» system!
Ünlü yatırımcıların sözlerine neden itibar edeyimki ? Adam zaten toplumla zıt çalışsınki kazansın. Tek amaçları manipülasyon bana göre hiç bir zaman itibar etmem.
full member
Activity: 784
Merit: 120
Şu an için en süper söz bu olsa gerek.
"Başkaları umutsuzca satıyorken almak, başkaları açgözlülükle alıyorken satmak büyük bir cesaret gerektirir ve en büyük kazancı sağlatır."
member
Activity: 518
Merit: 10
Çorap da olsa, hisse senedi de olsa fiyatı düşerken satın al. Bu tam beni anlatmış nerede indirim orada ben hani derler ya kışın ihtiyacın olanları yazın al, yazın alacaklarını kışın al. Bu sayede baya bir kar sana kalır.
full member
Activity: 448
Merit: 130
3D-Printing goes Blockchain!
Başkaları açgözlü olduğunda kork bekle başkaları korktuğunda açgözlü ol yatırım yap sözüne bayıldım. Ünlü yatırımcıların büyüme sebepleri arasında ilkeleri belirleyip oyunu iyi oynamak var.
full member
Activity: 420
Merit: 100
wall street yatırımcılarının zamanında aldığı risklerden sonra verdikleri artist kokan cümleler işte.. bize de ver milyon dolar biz de böyle konusalım..

hangi birisi fakirlikten gelmiş ?varsa böyle bi adam eyv. ama zengin babanın wall street yatırımlarında 3-5 kuruş kazanmış diye bu sözlere saygı duyamam kusura bakmayın
member
Activity: 522
Merit: 13
buradaki her söz kendi içinde bir durumu özetlemek ve sayfalar dolusu yazıyı okumadan olayın farkına varmamıza imkan veren cümleler, hepsi üzerinde uzun uzun konuşulabilecek derin ve faydalı anlamlar içeriyor. kulağa küpe etmekte fayda var.
jr. member
Activity: 462
Merit: 1
adam smith ''bırakınız yapsınlar, bırakınız etsinler'' balinaların oyununa gelmeyelim. elbet piyasa yükselecektir.  Grin
sr. member
Activity: 630
🤖UBEX.COM 🤖
mcafee dışında herkesin sözlerini kulağımıza küpe yapabiliriz adam vakti zamanında az zarar ettirmedi millete
jr. member
Activity: 226
Merit: 5
Valla çok iyiymiş bu sözler beni umutla dolduruyor.
sr. member
Activity: 729
Warren Buffet;

- Nehrin derinliğini iki ayağınızla birlikte ölçmeye kalkmayın.

- Başkaları aç gözlü olduğunda kork ve geride dur, başkaları korktuğunda aç gözlü ol.

- Çorap da olsa, hisse senedi de olsa fiyatı düşerken satın al

- Eğer kendinizi sürekli batan bir gemide buluyorsanız, sürekli yama yapmaya uğraşmak yerine geminizi değiştirin.

- Olağanüstü işlerin her zaman olağanüstü sonuçlar çıkarması gerekmez. (Bazı coinler için deriz hani iyi proje ama fiyatlanmıyor )

- Tarihten öğrendiğimiz en önemli ders, insanların tarihten hiçbir şey öğrenmediği gerçeğidir.( Her düşüşte çöküş senaryoları türemesi.)

- Hiçbir şey, mantığı efor sarf etmeden kazanılan çok fazla paradan daha kolay bozamaz.

- Başarılı bir yatırım sabır, disiplin ve zaman gerektirir. Ne kadar yetenekli olduğunuz ya da ne kadar efor harcadığınızın bir önemi yok. Bazı şeyler sadece zaman gerektirir. 9 farklı kadını hamile bırakarak 1 ayda bebek sahibi olamazsınız.

- Fırsatlar her zaman gelmez, eğer altın yağıyorsa büyük bir kova koyun, küçük bir kase değil.

- Eğer bir hisse senedine 10 yıl sahip olmaya razı değilseniz, 10 dakika bile sahip olmayın.

- Risk siz ne yaptığınızı bilmiyorsanız vardır.

Sir John Templeton;

- Boğa piyasaları karamsarlıkta doğar, kuşkuyla büyür, iyimserlikle olgunlaşır ve coşkuda ölür. Maksimum karamsarlık olduğunda alım zamanı, maksimum iyimserlikte de satım zamanı gelmiş demektir.

- Başkaları umutsuzca satıyorken almak, başkaları açgözlülükle alıyorken satmak büyük bir cesaret gerektirir ve en büyük kazancı sağlatır.

- Değere odaklanın çünkü bir çok yatırımcı hedeflere ve trendlere odaklanır.

- Her zaman ayı piyasalarını takip eden boğa piyasaları, onları takip eden ayı piyasaları ve yine onları takip eden boğa piyasaları olacaktır.

- Karamsarlık doruğa ulaştığında alım zamanı gelmiş demektir.

- Yatırımlarınızı çeşitlendirin.

Benjamin Graham;

- Kısa vadede piyasa bir oylama makinesidir, uzun vadede ise bir ağırlık ölçme makinesi.

- Wall Street’te hiç bir söz Santayana’nınki kadar doğru ve uygulanabilir değildir: Geçmişi hatırlamayanlar onu tekrarlamaya mecbur olurlar.

- Binlerce insan denedi ve kanıtlar da ortada. Ne kadar çok işlem yaparsanız, o kadar az kazanırsınız.

Klişeleşmiş gelebilir, derdimize derman olmaz sanabiliriz lakin arada sırada bunları kendimize hatırlatmakta ve farklı bir pencereden olayları değerlendirmekte fayda olduğunu düşünüyorum.
hero member
Activity: 931
Merit: 500
(Boğa piyasaları karamsarlıkta doğar, kuşkuyla büyür, iyimserlikle olgunlaşır ve coşkuda ölür.) bu söz tam da bu zamanlarımız için söylenmiş karamsarlık diz boyu.
Pages:
Jump to: