wakeup from lan özelliğini kullandım bir ara. işyerinde rigler pfsense firewall arkasında, wakeuplan özelliği de yeni kartların hepsinde var ama zaman zaman teklediği oldu bunların da. usb lere takılan watchdog tarzı cihazlar var en son onları merak ettim kullanmak için ama bu işin en sağlıklı olanı psu üzerinde kontrol edilecek bir sistem olacak sanırım. çünkü bazı kartlarım ne kadar sağlam ne kadar kaliteli olursa olsun uzun süre 7/24 çalıştığından üzerlerinde statik mi birikiyor ne oluyor anlamıyorum anakart üzerinden ne kadar tetiklesen de çalışmayabiliyor. psu yu kesip bikaç kez on/off tetikleyip üzerindeki elektriği deşarj etmeden açılmadığı oluyor.
Wakeup from lan özelliğini aktif olarak kullanmayı düşünüyorsanız kullandığınıs switchin akıllı olması ggerekiyor elektrik gidip geldiğinde maclare iletişimin olması gerekli. malesef aktif olarak çalışmaz standart swtichlerde
Aslında projeniz başlangıç olarak alınır sa elbirliği ile gelişmiş bir model yapılabilir. Bazı kısımlarını ben yapabilirim. Deneyebilirim. Kodlayabilirim. Web bağlantısını ve sayfasını öğrenmem lazım veya başka bilenler de yardım ederse o kısmı da onlar yapar. Donanım olarak da bilgiliyim. Github benzeri bir site de açık kaynak birşeyler yapmak isterseniz yardımım dokunabilir.
Aklım da yapılabilecek birkaç özellik :
* 250V - 3500W geçiren röleler ile açma kapama tuşunu kontrol e gerek kalmadan RIG in elektriğini direk kesmek veya açmak.
* Yardımcı IC ler ile her RIG in çektiği akımı ölçmek web sitesin de göstermek.
* Mobil Uygulamasını yapmak. Web sitesinin tüm özelliklerini kullandırmak.
Aklıma gelenler bunlar. Yeni ihtiyaçlar ortaya çıktıkça eklemeler yapılabilir.
Proje haline getirirseniz elimi taşın altına koyarım.
Kolay gelsin.
rigin elektriğini kesmek pek bir artı sağlamayacak giibi şauana kaddar ciddi anlamda sorunlarımı çözmede yardımcı orangepi, raspberyypi in çıkışları direk canlı olduğu için pek işime yaramadı eğeğr deneyeekseniz orange pi one alın
hocam ubuntunun kendisi ile çalışıyor zaten ancka dediğim gibi ben programlama bilmiyiorum bakıp birşeyler ortaya koyacağım diyorsanız harika olur.
gösterdiğiniz adreate arduino var onun çalışması içinde aktif çalışan bir pc gerekli. ancak orange pi ve türevlerinin kendisi zaten bir pc + olrarak orada gösterdiğiniz linkte hızlı yol almamı sağlayacak herhangi bir içerik bulunmamakta.
benim amacım tak çalıştır bir cihaz yapmaktı 2 süsü eksik olsun önemli değil dünyayı yönetmiyorum bilinçli bir kullanıcıyım. portlar içinde sizinle aynı fikirde değilim. malesef port açmasanda risk her zaman vardır