Projem açık kaynak kodlu olup hazırladığım kodlarıda veriyorum isteyen arkadaşlar benden satın alabilir yada kendisi yapabilir herşey açık.
Arkadaşlar uzun zamandır kullandığım bir projeyi sizlere paylaşmak istedim.Ekran kartlarınızın bağlı olduğu anakarta kapatma ve açma emri gönderen bir proje yaptım. Burada amaç riglere uzak kaldığım zamanlarda elektriksel açma ve kapatma kontrolünün bende olmasını istiyordum.
madenciliğe ilk başladığımda kart sayısını bu kadar arttıracağım aklıma gelmemişti birkaç tane ekran kartı ve rig varken sorun yoktu ancak rig sayısı arttıkça sorunlar baş gösterdi ve çözümler gerekiyordu. mesela windowsun mavi ekran vermesi ve sistemin yeniden başlamaması resetlememesi, elektrik gittiğinde uyanmak istemeyen anakartlar, riglere dışarıdan elektriksel müdehale gibi.
Forumdan bir abimin
@verbakalim desteği ile bir proje ortaya çıktı artık cep telefonumdan yada herhangi bir yerden ssh bağlantısı sağladığım taktirde riglere elektriksel müdehale gerçekleştirebiliyorum.
Akıllı prizlerin artı ve eksileri.
akıllı prizlerin eksileri1. Akıllı prizler Pahallı
2. Prize müdehale ettiğinizde bağlı olan bütün cihazların elektriği kesilmesine sebep oluyor
3. Akıllı prizlerin dayanabileceği bir güç limitinin olması kalkıp 3-5 rig bağlayamıyoruz.
Akıllı prizlerin artıları1. ilk Kurulum basit
Projemin artı ve eksileri
Artıları 1. Çok ucuz maliyet
2. sadece 5volt ile çalışıyor ( cep telefonu şarj aleti)
3. en az 8 rig kontrol edebilirsiniz. sayıyı daha da arttırabilirsiniz.
4. genişletilebilir seçenekleri olması ( sensörlerle kontrol altına alınabilir ısı )
5. Açık kaynak kodu
6. ubuntu işletim sistemi ile kontrol
7. istenirse bir web cam takılarak rig kontrolü.
8.
Eksileri1. İlk kurulum amatörler için zor
Neler gerekli.
1. adet 2A/5V sarş adaptörü
2. orange pi one , raspbery pi istedğinizi alabilirsiniz ancak ben orangepi one kullandım. 19 USD civarında
3. 1 adet 5v 8kanal röle 5 Usd civarında
4. anakartın power pin girişine takmak için arduino dişikablo(gertçek adını bilmiyorum) rig başı sadece 2tane 40 tanesi 1 dolar.
adaptör hemen hemen bütün evlerde var.
5. En a 4gb micro sd hafıza kartı : ortalama 5 usd
+
python ile yazılmış bildiğimden değil ya led yakma ve söndürme den ilham alarak kullandığım kodları içeren dosyalar.
Nasıl kullanacağız?
sırası ile Rölenin çıkışlarından sırası ile anakartın power pinlerine bağlantı sağlanacak. ve ssh ile modemden 22nolu portu açmanız gerekmekte. daha sonra
ssh erişiminde kullanabileceğiniz ister cep telefonu ister windows ortamında Putty ile bağlantıyı kuracaksınız
1 Nolu rigi açmak için
1 Nolu Kapatmak için
Konuyu ara ara güncelleyeceğim resim ve videolar ekleyeceğim.
Kodlar:
https://mega.nz/#F!LQJ1naQB!ep4qFkiRrpxjeAB_7g5uzw
adaptörsüz toplam maliyeti ortalama olarak 30 dolar civarında bununla 8 tane rig kapatıp açılabilir eğer ben alıp hazırlayıp size göndereceksem 30+50 usd toplamda 80 USD ye mal olacak fiyata 5v adaptör dahil değildir . Kargo da benden. Hazırda şuan elimde çalışıyor, satış amaçlı ürün elimde yok ancak 5 civarında sipariş verdim 1 ay içerisinde gelecektir.
https://i.hizliresim.com/AzAb2q.jpg