Pages:
Author

Topic: Vergi - page 3. (Read 764 times)

full member
Activity: 772
Merit: 135
BiTCOiN
July 05, 2019, 02:36:08 PM
Zaten devlet 3 kuruşa metelik atıyor.
Her sene vergi barışı çıkıyor.Onu bilende zaten vergiyi yatırmayıp o para ile çoğu usd alıp zulalıyor ne zaman af çıksa usdler bozulup vergiler taksit taksit ödeniyor.Buda demek oluyorki zaten haberleri takip eden görür s400 krizi-suriye olayları üstüne kıbrısta akdenizde olan gaz arama krizi sonuçta ağır ağır bize maliyeti olacak sanırım buda demek oluyor usd fırlarsa işte gene vergi veren olmaz seneye af var hatta sonraki her senede af çıkar.
mesele bizim yavşak boğanın bir an önce gelip coinleri bozup paraları çekip ondan sonra yastık altına atınca düşünürüz vergiyi:)
legendary
Activity: 1218
Merit: 1291
July 05, 2019, 02:15:17 PM
Iyi ama bu parayi nereden kazandin demeyecekler mi?

Olayın güzel yanı o ya, sormayacakları bizzat kanunda yazıyor. Paranın kaynağının önemi yok.
31 mayis 2019 son gunmus malesef. :/

Yeniden gelir 2016'da da geldi, 2017'de de, 2018'de de.

Çok sıkıntı yaşarsan varanvaran ve timbereagle ticaret yapmak için güvenilir isimler, uygun gördükleri sürece onlarla ticaret yapabilirsin gerisi hakkında pek bir bilgim yok.
newbie
Activity: 26
Merit: 0
July 05, 2019, 02:05:03 PM

Olayın güzel yanı o ya, sormayacakları bizzat kanunda yazıyor. Paranın kaynağının önemi yok.
31 mayis 2019 son gunmus malesef. :/
legendary
July 05, 2019, 01:55:18 PM

newbie
July 05, 2019, 01:54:10 PM
1-) Forex islemlerinde kazanclarimizdan vergi vermemiz gerekiyor mu? Ornegin Apple hisse senedi aldim ve 1 yil sonra satip 100 bin lira gelir elde ettim diyelim, bunun vergisi var mi?

Forex bize ters, bilgim yok.

2-) Turkiye'de bitcoinden saglanan kazanclardan vergi vermemiz gerekiyor mu?

Devletimiz paraya sıkıştığından beri vergi hakkında kafasında soru işareti olan bir çok insan 'Varlık Barışından' yararlanarak, yurt dışından getirdiği doların %2 vergisini ödeyerek bu dertten kurtuldu.

3-) Altin veya dolar satisindan kazandigimiz gelirlerin vergisi var mi?

Altın veya dolar satışından kazanç diye bir şey olamaz, sadece paranın değerini korumuş oluyorsun dolayısıyla herhangi bir vergi yok.

Yukarıda sevgili junior kardeşlerimizin verdiği taktikler de doğru, ille de çekip vergisini ödemeyeceğim diyorsan 100.000 Türk liralık parçalar halinde anne, baba ve kardeşinin üzerine bölebilirsin. Ben yine de 'Varlık Barışı' yaparak %2 vergisini ödemeni tavsiye ederim.
legendary
July 05, 2019, 01:42:54 PM
1-) Forex islemlerinde kazanclarimizdan vergi vermemiz gerekiyor mu? Ornegin Apple hisse senedi aldim ve 1 yil sonra satip 100 bin lira gelir elde ettim diyelim, bunun vergisi var mi?

Forex bize ters, bilgim yok.

Devletimiz paraya sıkıştığından beri vergi hakkında kafasında soru işareti olan bir çok insan 'Varlık Barışından' yararlanarak, yurt dışından getirdiği doların %2 vergisini ödeyerek bu dertten kurtuldu.

Altın veya dolar satışından kazanç diye bir şey olamaz, sadece paranın değerini korumuş oluyorsun dolayısıyla herhangi bir vergi yok.

Yukarıda sevgili junior kardeşlerimizin verdiği taktikler de doğru, ille de çekip vergisini ödemeyeceğim diyorsan 100.000 Türk liralık parçalar halinde anne, baba ve kardeşinin üzerine bölebilirsin. Ben yine de 'Varlık Barışı' yaparak %2 vergisini ödemeni tavsiye ederim.
jr. member
Activity: 322
Merit: 2
July 05, 2019, 01:18:45 PM
başlığı alternatif kripto paralara açmak daha doğru olurdu aslında etkileşim alması adına. burayı pek kimse iplemiyor çünkü.
jr. member
Activity: 462
July 05, 2019, 10:47:40 AM
gelir vergisi ciddi soru yaratıyor hatta bu konuyla ilgili başlık açılmıştı daha önce. büyük paraların çekimi için parçalı veya birden fazla kişiye hesap açarak çekilmesi adına tavsiyeler verilmişti.
jr. member
Activity: 448
July 05, 2019, 09:41:41 AM
yakın zamanda dolar alımında vergi getirilmişti milletin dolara geçmesini önlemek adına.
borsa işlemlerinde de vergi durumu söz konusu oluyor tabii ki.
gelir vergisi var her şeyden öte.
newbie
July 05, 2019, 03:14:29 AM
Vergi konusu gercekten kafa karistirici. Benim birkac sorum olacak:

Pages:
Jump to: