Pages:
Author

Topic: Vergi dairesi btc transfer eden kullanıcılara tebligat gönderiyor - page 15. (Read 6053 times)

sr. member
Activity: 504
Merit: 250
Ulan vergi dairesi düşündüğümüzden de hızlı el atmış konuya. Bodoslama dalmışlar, başka tebligat alan arkadaşlar da bu başlık altında paylaşırsa iyi olur aslında.
full member
Activity: 231
Merit: 101
Eger vergi çıkar derlerse mutlaka tahriyat öncesi uzlaşma istesin hal tavrı ve suca göre %70 - %99 çıkan vergi iner. Ona göre suçu kabul edip imza atsın. Çok önemli Tahriyat öncesi uzlaşma.
full member
Activity: 231
Merit: 101
Allah yardımcısı olsun.
sr. member
Activity: 616
Merit: 250
Şu görseli buraya eklememiş olsanız bilinçaltımla yok yeaa böyle bir şey olamaz gibisinden düşünmeye dünden razıydım. Ama madem ki maliye bu işi kafaya koydu teker teker mimleyip bulur, affetmez. Hayırlısı olsun bakalım yakın zamanda resmi gelişmeler duyarız bu konularla ilgili.
hero member
Activity: 910
Merit: 503
Ne halleri varsa görsünler ve en ufak hakkım onuncu uçağını alan, devleti borç batağına sürükleyen siyasetçilere haram olsun. Onlarin gözü o kadar açki Bitcoin'den aldiklari vergide onlari doyurmaz.
newbie
Activity: 28
Merit: 0
EMTİA OLURSA GELİR VERGİSİ VE KDV VAR

Bitcoin’in isminin konulması neden bu kadar önemli? Çünkü Maliye’nin bir şeyden vergi alması için onun isminin konulması şart. Bu isim konulduktan sonra tabii ki bu durumdan kazanç sağlayanlar vergilenecek. Ertürk, şu anda ağırlık kazanan görüş olarak eğer Bitcoin bir emtia olarak değerlendirilirse bu durumda iki türlü vergilenebileceğini belirtiyor. Kişi eğer bir kez Bitcoin alıp satmış ve buradan bir gelir elde etmişse bu kazanç ya değer artışı kazancı veya arizi kazanç olarak vergilenecek. 2017’de 24 bin liradan fazla arizi kazanç elde ediyorsanız bunu beyan edip vergisini ödemek zorundasınız. Eğer sürekli Bitcoin alıp satıyorsanız ve buradan gelir elde etmişseniz bu durumda gelir vergisi beyannamesi verip kazancınızdan Gelir Vergisi ödemek zorundasınız. Bu verginin oranı yüzde 15’ten başlayıp 35’e kadar gidiyor. Hemen hatırlatalım, yüzde 18 KDV de ödenmek zorunda.

http://www.haberturk.com/maliye-bakanligi-spk-merkez-bankasi-bitcoini-gozaltina-aldi-1752477-ekonomi
sr. member
Activity: 686
Merit: 257
Tebligat gönderilen kişiye nasıl bir işlem uygulayacaklarını herkes gibi ben de merak ediyorum. Uygulanacak işlem Türkiye' de Bitcoinle ilgilenen herkes için bir dönüm noktası olabilir. Makul bir sonuç görürüz umarım.
hero member
Activity: 968
Merit: 624
Still a manic miner
Bazı arkadaşların sözlerine katılmamak mümkün değil. Döviz bürolarından ya da bankadan döviz,altın vs alınca ya da kuyumcudan altın alıp satınca vergi dairesinden tebbligatmı geliyor. Vergi kısmı işlem yapıldığı esnada banka,döviz bürosu,kuyumcu tarafından satışta bizden alınıyor ve onlar devlete vergi veriyor. Sağlıklı bir çözüm bulmaları gerek vergilendirme konusunda.
sr. member
Activity: 1750
Merit: 293
Bu nasıl iş anlamadım cidden. Neyin kafasını yaşıyor bunlar. İmza kampanyalarından falan kazanılan paralar var la sat kar payı var yıllardır bir şey olmuyor. Başka bir iş olabilir bu durumda bence. veya herhalde ilerisi için hazırlık yapıyor olabilirler vergi olayları hakkında falan bir gelişme olabilir bence.
full member
Activity: 196
Merit: 100
Sadece sizin arkadaşınızı mı çağırdılar yazık olmuş gerçekten.Gelişmeleri merak ediyorum ben de çok fazla bir işlemim olmadı bitcoin ile ilgili lakin ileride bir kazanç sağlarsam ne kadar vergi ödemem gerektiğini bilmek istiyorum.
member
Activity: 160
Merit: 10
İlgili arkadaş vergi dairesine gittikten sonraki süreci de yazarsa bizlerde bilgilenmiş oluruz. Daha önceki yıllarda da gittigidiyor gibi sitelerden ikinci el yada el yapımı ürün satanlara da bir kaç yıl sonra vergi cezaları gelmişti
sr. member
Activity: 602
Merit: 256
Bountyden kazanılanların nasıl alım maliyetleri gösterilecek? Hadi hayırlısı, bence sadece bilgi alıp ilerleyen dönemde yapılacak yasal düzenleme için bir çalışma içindedirler

Belki de Maliye de taktik isteyecek Cheesy Nasıl bi taktik/ strateji izledi merak etmişlerdir belki :p

Şaka maka da devletlerin de kafası çok karışık. Bir bitcoindir gidiyor. Anlayan da anlamayan da daldı işin içine... Bence balon yavaş yavaş şişmeye başlıyor. Ama henüz herşeyin çok başındayız. Bence BTC'nin gerçek doğum yılı "2017".  İlk çıkış tarihi sadece bir kalp atışıydı, şimdi artık nefes alıp veriyor.
full member
Activity: 322
Merit: 102
bitcoinden vergi alınması için tanınması gerekmez mi ? ayrıca küçük para transferlerinin çok fazla dikkat çekeceğinide sanmıyorum gidip 100-200 bin lik transfer yaparsanız muhtemelen dikkat çeker de meblağ küçük olunca biraz daha rahat olur sanki diye düşünüyorum.
newbie
Activity: 3
Merit: 0
Aslında bu olay doların düşüşünü de bir yerde sağlamıyor mu? Benim anlamadığım niye devlet bu duruma destek olmuyor.
member
Activity: 308
Merit: 10
Bountyden kazanılanların nasıl alım maliyetleri gösterilecek? Hadi hayırlısı, bence sadece bilgi alıp ilerleyen dönemde yapılacak yasal düzenleme için bir çalışma içindedirler
member
Activity: 154
Merit: 15
imzası olan vergi müfettişi tenzile hanımı araştırdım baya. 2005 senesinde vergi denetmeni olmuş memurlar.net sitesinde 12 yıllık mesajlar falan duruyor Cheesy bu piyasaya yabancı gibi duruyor umarım anlar durumu
member
Activity: 602
Merit: 32
bu arkadas da senin gibi cok fazla arbitraj yapiyor muydu? yurtdisindan gelen giden oluyor muydu yoksa sadece btctürkte yaptigi tradelere nazaran mi bu bildirim yapildi?
konuyu yeni verilerle güncellemeni bekliyorum.
hocam btc için türkiyede arbitraj uygulanmaz.
uygulanırsa bu iyi birşey olur Smiley
türkiye resmen tanımış olur btc yi.

yani esasında korkulacak birşey değil.

işlemlerini (al/sat, maden kazma) ispat ediyorsa bir sıkıntı çıkmaz. müfettişlerimiz had safhada işgüzarlardır.
trilyonlarca lira kaçırırsan ilgilenmez. ama 100bin para girsin hesabına uçarlar.
gümrüklerimizden gemilerce kaçak mal geçer ses etmezler. sen 1 ürün sokamazsın..

böylede tuhaf bir ülkeyiz Smiley
full member
Activity: 280
Merit: 103
Vergi kesilecekse alım satım yaptığımız bitcoin borsalarına kesilsin, onlar da her işlem başında bize yansıtsınlar. Gidip vergi dairesine hesap mı vereceğiz daha neler. Neyse parası öderiz bir de onunla mı uğraşacağız. Marketten bir ürün alınca ayrıca vergi dairesine gidip vergisini mi veriyoruz.

Bu sözün üstüne daha da laf söylenmez +1
full member
Activity: 308
Merit: 100
--
Vergi kesilecekse alım satım yaptığımız bitcoin borsalarına kesilsin, onlar da her işlem başında bize yansıtsınlar. Gidip vergi dairesine hesap mı vereceğiz daha neler. Neyse parası öderiz bir de onunla mı uğraşacağız. Marketten bir ürün alınca ayrıca vergi dairesine gidip vergisini mi veriyoruz.
jr. member
Activity: 98
Merit: 2
btcturk 2016 yılındaki hareketleri göstermiyor ne halt yeriz şimdi  Huh
Sıkıntı yok tüm şirketler 5 yıl ticari kayıt tutmak zorunda. Ters bir durumda maliye aracılığı ile talepte bulunabilirsiniz.5 yıldan eski bir gelirden ise sizden zaten belge vergi vs talep edilmez.
Pages:
Jump to: