Pages:
Author

Topic: Vergi dairesi btc transfer eden kullanıcılara tebligat gönderiyor - page 18. (Read 6053 times)

member
Activity: 182
Merit: 10
ARIZN - Tokenised Crowdfunding Platform
Vergi alınmaya alınsın hatta biz devlete borçları da BTC ile ödeyelim ama bı vergi miktarı ne olır biraz da onu düşünmek lazom bence
Yüksek olunca bi anlamı kalmaz
hero member
Activity: 1484
Merit: 726
bu arkadas da senin gibi cok fazla arbitraj yapiyor muydu? yurtdisindan gelen giden oluyor muydu yoksa sadece btctürkte yaptigi tradelere nazaran mi bu bildirim yapildi?
konuyu yeni verilerle güncellemeni bekliyorum.
sr. member
Activity: 420
Merit: 260
Tam da bu aralar bir arkadaşım yüklü bir miktar ile bitcoine giriş yapmayı düşünüyordu. 2-3 gündür ciddi ciddi oturup parayı geri çekeceğimiz zaman banka blokaj uygulayabilir bunu nasıl atlatabiliriz diye düşünüyorduk. Şimdi bu konuyu görünce işlerin sarpa saracağı artık ortada. Arada bir 3-5 bin lira çekim yapıyoruz şimdi o da riske girecek. Gelişmeleri takip edeceğim inşallah arkadaşınızda küçük zararla bu işin içinden çıkar.
full member
Activity: 398
Merit: 101
Gelirken ilgili dökümanları da getirmeyi unutmayın.demişlerde, ne dökümanı istiyolar ki.
full member
Activity: 686
Merit: 104
bence o kadar panik yapmayın. bizimkiler bekle ve gör politikası izliyor son yıllarda. diğer büyük ülkelerde henüz çok belirgin uygun kurallar kanunlar çıkmadı.

sanırım dünyanın hiç bi yerinde 1 bitcoin aldığı için %18-20 vergi kesilmiyodur? tradeden oluşan net kar üzerinden vergi alınablir bu da makuldur. yani bu işten düzenli kar edenden alınsın vergi. bence bundan çoğu kişi rahatsız olmaz. ama 1 bitcoin aldın diye %20 lere varan vergiyi lap diye koyarlarsa ülke olarak biter bitcoin gelişimi. olay boka sarar.

ama dedeğim gibi bu konuda rezil olmaktan korkuyolar. o yüzden biraz sabırla bekliyorlar. sanırım abd de bu bir kaç içinde bazı vergilendirme olayları daha da netleşecek. onları örnek alıp yaparlar bir şeyler.
hero member
Activity: 1078
Merit: 696
O arkadaş şimdi bağırsağına yılan kaçmış gibi kıvranır durur ama çıkaramaz, kaçan kaçtı bi kere, sonu da içeri girdi mi nereden tutup çıkaracak.  kolay değil Allah sabır versin diyorum.
member
Activity: 154
Merit: 15
Ya ne tatlı bir haber bu, yaşasın siyasetçilerin sağa sola harcadığı paralarıda biz ödemeye başladık artık yeni bir sabaha ve Türkiye'ye çok mutlu bir şekilde uyanabilirim. Bu gelişme beni çok mutlu etti çünkü koyun yerine konmak ve güdülmek her zaman hoşuma gitmiştir. Hükümetimizi destekliyorum vergi en az %50 olmalıki ülkenin açığı kapatılsın.

katılıyorum. "bu milletin a... koyacagız" diyen cengiz inşaatın sahibi mehmet cengizin 400 küsür milyon liralık vergi borcunu biz halk olarak ödemiştik mesela çok hoşuma gitmişti

Türkiye'de kriptoparalarla ilgilenen bir topluluk olduğunu belli ederek çok büyük bir hata yaptık umarım konu başlığını açan kişi trolldür fakat forumda trollük kurallar gereğince yasak bunu bilmesini istiyorum.. Troll değilse daha da kötü, devlet paranın kokusunu aldı, yine halkı çatır çatır ezecek, üç kuruş para kazandık onunda kafadan %35'i gidecek.

gündelik hayatta kripto para kullanımını ufaktan yaygınlaştırmazsak devlet üzerimize er ya da geç çöker. ekmegi, ufak tefek şeyi henüz tabiki kripto para ile alamayız ama ne bileyim ev, araba bunları kripto parayla almaya çalışabiliriz. smart contract teknolojisi ve merkezsiz borsalar olgunlaşana kadar dişimizi sıkmalıyız
full member
Activity: 450
Merit: 122
ben paparaya atıyorum paparadan havale yapıyorum banka hesabıma görünürde hiç bir sıkıntı olmuyor,başıma böyle bir şey geleceğini düşünmüyorum bu yüzden napıcak canımımı alacak vergi memurlarından kaçmayı büyüklerimizden çok iyi öğrendik:D
hero member
Activity: 784
Merit: 500
Ya ne tatlı bir haber bu, yaşasın siyasetçilerin sağa sola harcadığı paralarıda biz ödemeye başladık artık yeni bir sabaha ve Türkiye'ye çok mutlu bir şekilde uyanabilirim. Bu gelişme beni çok mutlu etti çünkü koyun yerine konmak ve güdülmek her zaman hoşuma gitmiştir. Hükümetimizi destekliyorum vergi en az %50 olmalıki ülkenin açığı kapatılsın.

katılıyorum. "bu milletin a... koyacagız" diyen cengiz inşaatın sahibi mehmet cengizin 400 küsür milyon liralık vergi borcunu biz halk olarak ödemiştik mesela çok hoşuma gitmişti

Türkiye'de kriptoparalarla ilgilenen bir topluluk olduğunu belli ederek çok büyük bir hata yaptık umarım konu başlığını açan kişi trolldür fakat forumda trollük kurallar gereğince yasak bunu bilmesini istiyorum.. Troll değilse daha da kötü, devlet paranın kokusunu aldı, yine halkı çatır çatır ezecek, üç kuruş para kazandık onunda kafadan %35'i gidecek.
member

sr. member
Activity: 628
Merit: 251
member
Mal mülk mü alacaksınız? alışverişinizi artık kripto paralarla halletmeye çalışın. demek ki bankadan yüksek miktarlar çekim sıkıntı olmaya başlayabilir. hatta bu eksikliği dolduracak bir site bile açılabilir. kripto para karşılıgı satılık taşınır ve taşınmaz ürünler sitesi. yine vergi olayına takılmamak için site üzerinden alım satım olmayacak. sadece ilan tarzı. alışverişi yüz yüze yapacaksınız. en azından kripto paralar beta sürecini atlatana kadar böyle idare etmeliyiz. merkezsiz borsalar yaygınlaşıp doları alt edene kadar
member
Activity: 253
Merit: 10
vergi alınması bir bakıma tanınması anlamına gelir. Bu açıdan iyi birşey. önemli olan vergi oranı ne kadar olacak. yüksek meblağlar biraz can sıkıcı olabilir.
legendary
Activity: 2548
Merit: 1519
Böyle haberlere inanmak istemesek de bir yerde çıkacağı belliydi. İşin içinde saf alım-satım varsa kötü bir şey olacağını sanmıyorum. Devlet televizyonlarda çiftlik bank gibi ponzilerin reklam yapmasına izin verirken al-satçılardan vergi almaya çalışırsa yasal borsalar cazibesini kaybeder. İnsanlar TL geçişlerini borsa dışında yapmaya başlarlar.
sr. member
Activity: 392
Merit: 252
Valla mal gibi Twitter'de TT yapmamanız gerektiğini söylemiştik, tutturdunuz Türkiye'ye kriptoparaları tanıtacağız diye topluluğun büyüklüğünü devlete kanıtladınız şimdi televizyonda Bitcoin haberlerinden geçilmiyor, vergisinide ödersiniz paşa paşa.
full member
Activity: 457
Merit: 101
İnş. fazla bir ücret kesmezler. Çok keserlerse sıkıntı olur Smiley
legendary
Activity: 1877
Merit: 1396
The Last Cryptocoin Burner
Böyle bir durumu vergilendireceklerine teşvik etmemililer ülkenin ekonomik iyiliği için. Sonuçta ülkeye masrafsız tertemiz döviz sokuyoruz yani teşvik etseler mining'i yasallaştırsalar destek verseler vs. ülke için çok daha iyi olacaktır.
Döviz girişi olmuyor mal ithalatı oluyor.Ülkemize btc %95 yurt dışından geliyor çok az mining vardır.İthal edilen mallara havada karada vergi uygulayan bir ülkedesiniz.Üretim teşvik edilir mining teşvik edilebilir ama mining cihazları yine ithal.Lamı cimi yok vergi gelecek önemli olan nasıl geleceği.Saçma sapan birşey yapmasalar bari.
O sadece ondan kaynaklanmıyordur, muhtemelen arkadaşının hesabında fazla şişme olmuştur dikkat çekmiştir.
hesabında 50bin tl nin üzerinde para durmamış hemen çekmiş bu şişmeyse vay halimize. Direkt transfer üzerinden takip ediliyor sanırım.
Ne zaman gidecek arkadaşınız görüşmeye? Aslında hepimiz böyle birşeyi bekliyorduk şu sıralar, sonucuda bildirirseniz sevinirim.
en yakın zamanda gitmesini söyleyeceğim bu hafta gidemezse bir daha 1 ay sonra vardiyası uygun düşüyor mecbur bu hafta içi gidecek.
newbie
Activity: 4
Merit: 0
Ne zaman gidecek arkadaşınız görüşmeye? Aslında hepimiz böyle birşeyi bekliyorduk şu sıralar, sonucuda bildirirseniz sevinirim.
newbie
Activity: 15
Merit: 0
O sadece ondan kaynaklanmıyordur, muhtemelen arkadaşının hesabında fazla şişme olmuştur dikkat çekmiştir.
full member
Activity: 392
Merit: 100
Böyle bir durumu vergilendireceklerine teşvik etmemililer ülkenin ekonomik iyiliği için. Sonuçta ülkeye masrafsız tertemiz döviz sokuyoruz yani teşvik etseler mining'i yasallaştırsalar destek verseler vs. ülke için çok daha iyi olacaktır.
Pages:
Jump to: