Uzun zaman olmuş bu başlık altına yazmayalı. En son geçen senenin ortalarında listelemişim yazdıklarımı. Sonra biraz inzivaya çekilmiştim... Yeni imzamla tekrar dönüş yaptım ve paylaşımlarıma başladım. Son yazdığım ve faydalı olacağını düşündüğüm postlarımı -kısa açıklamalar da vererek- aşağıya ekledim. Herkese bereketli bir ay diliyorum:)
1. Bitcoin'in Geçmiş Yıllardaki Aylık PerformansıAçıklama: Eklediğim tablodaki bilgiler üzerinden, Bitcoin'in geçmişteki hareketlerinden gelecekteki olası hareketlerini görmek açısından bir öngörü sağlamaya çalıştım.
2. Re: Bitcoin'i USD olarak bozup çekmek? - Varlık BarışıAçıklama: Varlık barışı başvurusu ve FTX borsasından SWIFT işlemleri nasıl yapılır, banka ve borsa komisyonları nedir! Bunlara ilişkin eksiksiz bir yazı hazırlayıp paylaştım.
3. Re: Kripto Para Ticareti Yaparken Uyulması Gereken 7 Altın KuralAçıklama: Piyasaya yeni giren arkadaşlara yol gösterebilmek adına kendimce önemsediğim bazı önerilerde bulundum.
4. Re: USD/TRYAçıklama: TL'nin USD karşısındaki durumuna ilişkin gözlemlerimi, mevcut ekonomi politikalarına atıfta bulunarak anlatmaya çalıştım.
5. Re: [KİŞİSEL GELİŞİM] Para Kazanmak İsteyenlere TavsiyelerAçıklama: İktisattaki bazı temel kavramlardan yola çıkarak, girişimcilikte inovasyon kavramını ve buna ilişkin birkaç stratejik noktayı bazı örneklerle detaylandırdım.
6. Re: İçerik üreterek para kazanabileceğiniz sitelerAçıklama: İçerik üretimine ilişkin site örnekleri verilen bu başlıkta, ben de kendi görüşlerimi yazıp kullanmış olduğum yerel bir sitedeki tecrübemi paylaştım.
7. Re: 10 Yaştan Büyük Bitcoin Cüzdanları Hareket Etmiyor!Açıklama: Hareketsiz duran Bitcoinler hep insanların merakını cezbetmiştir. Bu konuya katkı olması en büyük hareketsiz 3 cüzdanın BTC miktarlarını, hem de geçen sene açmış olduğum detaylı bir araştırmamın linkini ekledim. O günden bugüne pek değişiklik olmamış!
8. Re: Neden FTX?Açıklama: FTX borsasında gördüğüm artı ve eksileri bu yazımda özetledim.
9. Re: Max Supply, Total Supply, Market Cap nedir?Açıklama: Coin/token seçiminde dikkat edilmesi gereken noktaları bu başlık altında toparladım.
10. Re: Elektrik Zamları ve MadencilikAçıklama: Madencilikte yenilebilir enerji kaynakları hakkında birkaç bilgi vermeye çalıştım.
11. Re: Bitcoin'de Bir sonraki Dip Noktası 60.000 $ Olabilir mi?Açıklama: Geçmiş verilere istinaden önümüzdeki süreçte olabilecekler hakkında tahminlerde bulundum.
12. Re: Bm 2021 yatırım raporuAçıklama: Ülkelerin değişen yatırım programlarını Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisi üzerinden anlattım.
13. Re: Short HesaplamasıAçıklama: Bazı fenomen hesaplardan yapılan paylaşımlar üzerinden yatırım kararı verilmemesi gerektiğini, bu başlık altında verdiğim bazı örnekler ve uyarılarla detaylandırdım.
14. Re: Merkez bankası yıl sonu enflasyon tahminini yükselttiAçıklama: Hedef ve tahminler ile gerçekleşen enflasyon arasındaki farkın boyutunu geçmiş veriler üzerinden gösterdim.
15. Re: Chiliz/Socios Projesi (Ana Konu)Açıklama: Amerikan Profesyonel Futbol Ligi (NFL) takımlarından birinin ilk kez Socios platfomuna katılmasının CHZ'ye yansımalarına ilişkin bilgi ve görüşlerimi paylaştım.
16. Re: Modem Tavsiyesi - Wifi 6Açıklama: İnternet bağlantısında hız sorunu yaşayan bir arkadaşımız için; altyapı kontrolü ve modem/rooter seçimine ilişkin bilgiler verdim.
17. Re: Enflasyon Ligi Top 10Açıklama: Yeni açıklanan enflasyon oranı ve hesaplama yöntemindeki değişiklikleri bu başlık altında yorumladım.
18. Re: Hangi siteler/programları kullanıyorsunuz?Açıklama: Kullandığım güvenlik yöntemlerini, cüzdanları, borsaları ve takip ettiğim hesapları bu başlıkta özetledim.
19. Re: Bitcoin, dünya karbon salınımının ne kadarından sorumlu? Açıklama: Devletlerin kripto paralara bakışlarındaki inkar ve kabullenme aşamalarını, psiko/sosyal kademelerle izah etmeye çalışarak örnekler verdim.
20. Re: Batmış bir projenin hikayesiAçıklama: Bir proje hikayesinin anlatıldığı bu başlıkta, ben de kendi tecrübelerime istinaden pazarlama/reklam/barter ve melek yatırımcılık gibi çeşitli yatırım fonksiyonların anlattım.
21. Re: Ülkelerin merkez bankalarında sahip olduğu rezerv miktarı Açıklama: Merkez bankalarındaki rezerv türlerini ve farklılıklarını formül ve örneklerle izah ederek konuya katkı sağladım.