Son bir ayda yazdıklarım ile huzurlarınızdayım:) Kısa açıklamalar da ekleyerek, öne çıkartmak istediklerimi aşağıda topladım.
1. Re: Fitch, El Salvador'un Notunu Çöp Seviyesine Çekti (Bitcoin)Açıklama: Bir ülkenin resmi para birimini doğrudan kripto para olarak seçmesinin, yerel ve küresel finansal otoriteler açısından ortaya çıkan risklerini anlatmaya çalıştım.
2. Re: Bir Metal İncelemesi: GümüşAçıklama: Gümüşün uzun vadeli saklanma koşulları hakkındaki önerilerimi sıraladım.
3. Re: 2022 yılının sepeti nasıl olmalı?Açıklama: Geçmişten günümüze kripto ekosisteminde öne çıkan gelişmeleri "dönemsel" olarak ayırarak, potansiyeli olabilecek birkaç coini de sepete kattım.
4. Re: Twitter'da Ethereum bahşişiAçıklama: Twitter'ın yayınladığı 2 resmi makaleyi inceleyerek (ve linklerini paylaşarak) bahşiş yönteminde öne çıkabilecek sorunları vurguladım.
5. Re: Anket ; Üretiyor musunuz Tüketiyor musunuz ?Açıklama: Üretim/tüketim ekonomilerinin yarar ve zararlarını bu konuda detaylandırdım. İşin psiko-sosyal boyutuna de değindim. Her şey okul çağından başlar!
6. Re: Masak Borsalara Yaptırım UyguladıAçıklama: Masak'ın borsalar için yayınlamış olduğu rehberi inceleyerek, bu yöntemin bazı kısımlarındaki hataları göstermek istedim. Revize şart görünüyor!
7. Re: Türkiye’de ve Dünya’da gıda enflasyonuAçıklama: Gıdada dışa bağımlılığın risklerini bu konuda vurgulamak istedim. Buğdaydan başlayan gıda zincirinin, enflasyonun ana damarlarına olan etkisini anlattım.
8. Re: 2022 den sonra gelecek yeni hükümetin ekonomi planı nasıl olmalı?Açıklama: Ülkenin üzerinden atalet psikolojisinin kalkması için atılması gerek adımları anlattım.
9. Re: Bitcoin'in Geçmiş Yıllardaki Aylık PerformansıAçıklama: Bitcoin'deki aylık performansı göstermek için açmış olduğum bu başlıkta, tutarlı gördüğüm noktalara tekrar vurgu yaptım. Şubat ayı geçmiş yıllardaki gibi yine yeşil kapattı:)
10. Re: Kredili mevduat hesaplarına kripto para borsası kısıtlamasıAçıklama: Başımdan geçen komik bir olayı; "bankalar ve verdikleri kredilerin kullanımı" üzerinden anlatmak istedim.
11. Re: 2011- 2013 - 2017 - 2023 - 2029(32)Açıklama: "Doğrusal olmayan logaritmik yöntem" ile hazırlanan grafiği bu konuya ekleyerek, gelecekteki beklentilerin olasılıklarını göstermek istedim.
12. Re: 2022 yılında Türkiye ekonomisini etkileyecek olası riskler ve senaryolar ?Açıklama: Hazineye yük olarak binecek para ve mevcut ekonomik şartların akıbetini göstermek için imkansız üçlü yasasını ve girilen kısır döngüyü bu başlıkta özetledim.