Tam Matthias9515 üstadın dediğini makul bulup yatırım yapayım diye düşünüyordum. Okumaya devam ettim. Mehmethanbostanci üstadın dedikleri kafamı karıştırdı. Staking olayı her geçen gün artarken, bu kadar karmaşık ve zorlu bir sürece gerek varmıydı emin değilim.
Öncelikle adım Murathan Bostancı,
wanchain in kurgusu tamamen işlem odaklı. Adamlar on yüz bin milyon baloncuk tane işlemle baş edebilmek için bu node yapılarını oluşturuyorlar.
Bildiğimiz zincir yapılarından farklı olarak ilk gerçek cross-chain çalışan zincir. Bu yüzden çok işlem odaklı. Bu node lara gerçekten ihtiyaç olacak zamanla.
wanchain cüzdanınızda sadece wanchain zincirinin tokenlarını değil diğer zincirlere ait coin ve token ları da tutabiliyorsunuz.
Bitcoin ve Ethereum zincirleri ile cross durumdalar bu sayede BTC, ETH yanında Ethereum zincirinden bir dizi token da cross işleme açılmış durumda.
Ethereum zincirinden tanımlı tokenlar ; MKR, DAI, AURA, LRC, LINK, GUSD, TUSD, USDC
Peki bu alt yapı da hacim nasıl gerçekleşecek diyeceksiniz?
Oluşturdukları yapıyı kurumsal firmalara pazarlıyorlar, firmalar alt yapı yatırımı yapmaksızın wanchain blok zincirini kendi zincirleri gibi kullanacaklar, hatta bir kaç büyük hacimli kurumla anlaşma imzaladılar.