işin doğası gereği dönüşüm kaçınılmaz bir son. node için gerekli waves sayısı 1k olursa daha fazla node kurulur ve merkezisisz bir sistem olma yolunda büyük bir adım atılır bence. tabi burdaki node mantığında zorluk olayı nasıl olacak vs gibi konular teknik olarak bakmak gerekir.
Bu durum tam bir çıkmaz yol. Eğer node sayısı artarsa rekabet artar böylelikle denge sağlanır desek ortada rekabeti sağlayacak kazanç yok. Kazanç artınca insanlar rasyonel davranacak diye bir garanti yok.
Sanırım burada en doğru düşünce nam_ı değer blackturtle'ın mücadeleme katılın öğretisi oluyor. Bütün waveslerinizi eşit bir şekilde küçük nodelara dağıtın. Fakat dengeyi bozacak çok fazla değişken var. Sonuçta komünist bir sistemde yaşamıyoruz.
Ben en kolay çözüm yolu olarak rekabetin arttırılması gerektiğini düşünüyorum. Şimdi 1k ya düşürselerdi insanlar şöyle yapacaktı diye düşünüyorum : zaten pooldan gelen pek bir şey değil belki , şanslı olup ng ile artan block boyutundan düşen bir 5-10 waveslik fee ye konarım diye node oluşturacaktı. Sonra artan fee ile node sayısı artacaktı.
Bunu ertelemek şimdilik ne mantıklı ne mantıksız. İleride tekrar oylamaya sunulacağı kesin.