ben de o başlığın altına yazdım sanıp aslında başka bir yere şunu yazdım:))
1. bugün Btcturk.com'a 183 TL banka hesabına transfer ediyorsunuz, Btcturk.com 1 Btc hesabınınza yatırıyor, siz isterseniz 1BTC'yi kendi cüzdanınıza anında geçirebilirsiniz.
2. Elinizde 1 BTC'yi Btcturk.com hesabınıza gönderiyorsunuz, Btcturk.com 1 BTC'nin karşılığı olan 182 TL'yi sizin belirttiğiniz banka hesabınıza aynı gün gönderiyor.
mesela bir arkadaşım benden borç istiyor ve ben ona nedense elimde olan paradan (dolarlar, altınlar ) değil de bu kriptoşlardan bozup verip daha sonra da şayet fiyatı düşmüşse alıp yerine koyuyorum. yükselmişse dövize basıyorum. yani 1 ayakkabı, 1 gömlek alayım diyorum hoop gitti 1 ether. zararına satış yok ama garip bir hallerdeyim. sevmediğim birisi "ooo altın coşmuş, hemen almak lazım." diyorsa elimde ne kadar altın varsa satıyorum. yine aynı şekilde uyuz olduğum birisinde benim pantul markasından görürsem bir daha onu giymem, ki en az 5 tane aynı modelden almışımdır. dışarıda sıçmam, vitalik twitter'dan malca bir şey paylaşsın her şeyi satarım.
peki bu boktan durum 5 sene sonrasının maldivler biletiyse? buraya deli gibi grafikler ekleyip hepinizin başını döndürebilirim. "5 sene önce 1000 dolarlık verge alsaydınız şu an trump'ın komşusuydunuz!" gibisinden psikopatça bilgilerle de demek istediklerimi desteklerdim. ben ve benim gibi olanlar varsa bu durumu nasıl düzeltebiliriz. güvendiğimiz koinler bile sıçarken, @wolwoo'nun dediği gibi eskiyi getir yeniyi götür piyasasında btc neyi stoklamalıyız? demek istediklerimi tam olarak anlatamadım ama ileride pişman olmamak için neye güvenelim? tl'ye mi?