Pages:
Author

Topic: Yabancı Dilden Korkmak - page 2. (Read 269 times)

hero member
Activity: 938
Merit: 763
April 28, 2022, 01:39:49 AM
Gel gel girince alışıyorsun diyorlar ya dil de öyle, sen başla hatalı da konuş sonra zaten alışıyorsun kim ne demiş acaba yanlış mı telaffuz ediyorum falan.
hero member
Activity: 1204
Merit: 623
April 28, 2022, 01:23:25 AM
Eğitim sistemimiz tamamen ezbere dayalı olduğu için ya bütün kalıpları ezberleteceksiniz yada tek tek kelimenin her türünü ezberleteceksiniz. Pek çok kişi anlıyorum ama konuşamıyorum diyor. Sebep olarak bu ezberci yaklaşım. Ders esnasında eğitimci sizi konuşmaya değil ezbere yönlendiriyor. Ayrıca kuracağınız cümleyi illa Türkçe kurup bunu İngilizceye çevirmeye çalışıp kurulacak cümlenin öznesinin ne olduğunu bulamayan yurdum insanı gerisini de getiremiyor. Gizli özne gibi bizim kurduğumuz cümlelerin nasıl başlayacağına karar verememe. İşte burada rezil olma duygusu tavan yapıyor.
RS7
newbie
Activity: 27
Merit: 0
April 27, 2022, 07:22:42 PM
Tam olarak öğrenebildiğimizi sanmıyorum, eksik eğitim veriliyor bence.
Birileri yabancı dil konuşuncada hemen yanlışını yakalayıp yüzüne vuruyoruz millette konuşmak istemiyor örnek ben.
copper member
Activity: 1190
Merit: 925
April 27, 2022, 06:05:15 PM
Yabancı dili kağıt üzerinde öğretip, pratiğe geçirmeyen ezberci zihniyetle yönetilen bir eğitim anlayışı var olduğu için insanlar İngilizce’yi konuşmaktan çekiniyorlar.Bir de şöyle düşünün ki matematik gibi sayısal bilimler, tarih veya coğrafya gibi sözel bilimler okuyarak çok iyi seviyelere getirilebilir.Dil bilgileri öyle değil.Mutlaka pratik, konuşma gereklidir.Utangaç kişiliğe sahip insanlar ise buna asla ulaşamaz.Öğrenir belki ama çok zorlanır.
newbie
Activity: 11
Merit: 3
April 27, 2022, 05:35:01 PM
Öğrendiğimiz yabancı dili konuşmaktan neden korkuyoruz ? Korkusuz milletimizin neden böyle bir korkusu var. Çoğunluk olarak yabancılarla konuşmaktan, hata yapmaktan çekiniyoruz. Bu durumu yıllar önce oyunlarda konuşarak ve yazları biraz özgüven tatmini ile aşmıştım . Peki aşamayan arkadaşlar için bir tavsiyeniz var mı acaba ?
Pages:
Jump to: