Pages:
Author

Topic: YATIRIM YAPARKEN NEYE DİKKAT EDİLMELİ - page 4. (Read 716 times)

sr. member
Activity: 420
Merit: 250
February 16, 2018, 07:20:20 AM
Guzel olmus yazin ellerine saglik, simdi herkes yatirim yapmak icin birilerinin fikirlerine ihtiyac duyuyor, tabiki fikirler alinmali, karsilastirilmali ve analizler yapilmali. Ama bir baskasinin fikrine körü körüne baglanilmamali.
sr. member
Activity: 448
Merit: 264
February 16, 2018, 03:08:45 AM
Elinize sağlık güzel bilgiler vermisşiniz bir eklemede ben yapayım artık bounty yapan ico projelerine çok yüksek hype yoksa katılmıyorum, bir şekilde hunter dumplamasıyla yolundan şaşıyor veya ellerindekileri almak için fiyatı mahvediyor balinalar.
full member
Activity: 266
Merit: 148
February 16, 2018, 02:28:37 AM
Temel ve teknik analizlere bakılmalı tavsiyeler bu doğrultuda değerlendirilmeli. Sadece tavsiye ile hareket edilmemeli, koinle ilgili haberler yakında takip edilmeli  ve en önemlisi sabırla beklemeyi bilmek 
member
Activity: 434
Merit: 14
February 16, 2018, 02:03:05 AM
Kriptoya ben yatırım yaparken neye dikkat ediyorum.
1. Yatırım yapacağım tutar önemli.
2. BTC nin bulunduğu seviye.
3. Yatırım zamanı.
4. Fiyat analizi.
5. Kısmen de coin analizi.
Bu piyasa rüzgarı arkasına aldımı fark etmiyor. bunlara dikkat ettikten sonra hepsi kazandırıyor.
hero member
Activity: 858
Merit: 500
Taylor - Smart Crypto Trading Assistant
February 16, 2018, 01:47:56 AM
başarılı bir yazı olmuş. tebrik, takdir ve teşekkür ederim. uzun zamandır böyle ciddi emek vererek ve düşünerek konu oluşturan ve erinmeden bilgisini tecrübesini paylaşan göremiyordum forumda. +1 merit.
full member
Activity: 476
Merit: 100
CAT.EX Exchange
February 15, 2018, 05:21:32 PM
Yatırım yaparken aslında dikkat edilmesi gereken ilk şey ne ekip ne de projenin kendisi bu devirde. İlk önce yatırım yapacağınız zamanı doğru seçmelisiniz 1 hafta önce hangi tokeni alsanız, %30 civarı bir para kazanmış olacaktınız.
full member
Activity: 322
Merit: 154
February 15, 2018, 04:45:42 PM
yatırım yaparken kısmını geçtim ancak satarken neye dikkat edebiliriz diyorsanız kullanılan bir yöntem paylaşmak istiyorum.

özetle

block explorer + (coin ismi)

googleda arattıktan sonra gelen sayfada rich list&largest wallets sekmelerine geliyorsunuz.en çok olan muhtemelen dev ya da coin sahiplerinin oluyor - abuk rakamlar onları geçiyorsunuz biraz altlara bu cüzdanlardaki coin sayılarını not alıyorsunuz. artık örneklemi ne kadar geniş kuracağınız size kalmış. top 10 adres coinin ne kadarını tutuyor top 100 ne kadarını tutuyor gibi detayları ekleyebilirsiniz. ne kadar çok yayılmışsa o kadar iyi ve sağlıklı.

büyük cüzdanlardaki bu coinler toplanıyor ve sayılar artıyor mu, yoksa ufak ufak satılmaya başlanıp azalıyor mu takip ediyorsunuz.

tebrikler büyük oyunu bozdunuz, artık köpekbalığının yanında dayı gibi gezen ufak balıklardan biri oldunuz.
full member
Activity: 336
Merit: 111
February 15, 2018, 03:48:20 PM
Emeğine sağlık hocam gayet güzel bilgilendirme olmuş, yeni başlayan değil hepimizin daima okuması gerek diye düşünüyorum. Buarada meritim yok olsaydı verirdim bukadar emeğe, güya güzel şeyleri meritle ödüllendircek bir yapı ama merit felan göremedim ben bu kadar bilgilendirici başlığa.

Teşekkürler hocam canın sağolsun. Kesinlikle başta da belirttiğim gibi KENDİME en çok yazdım bunları. Market Wizzards ( Borsa Sihirbazları) kitabı traderlerin kutsal kitaplarındandır. Orda başarılı Traderlarla ropörtajlar var. Bakın %100ü şunu diyor ;
- Kurallarınız koyun, onları sürekli okuyun ve ne olursa olsun kurallarınıza bağlı kalın !

Ayrıca yukarda @pokerjet demiş  ; Yatırım ciddiyet isteyen, zaman isteyen ve sağlam psikoloji gerektiren bir iştir, bu nedenle uyarılar ve hatırlatmalar her zaman faydalıdır, kimse ben oldum dememeli şeklinde düşünüyorum.

Bu düşünceye %100 katılıyorum. Sürekli dikkatli olunmalı ve sürekli yeni şeyler öğrenilmeli.

full member
Activity: 413
February 15, 2018, 03:21:31 PM
Yatırım yaparken dikkat edilmesi gereken ilk şey projenin kendi zincirini oluşturup oluşturmayacağıdır. Ben genelde ERC20 tabanli tokenlere yatırım yapmıyorum zaten Ethereum yeterince değerleniyor.
full member
Activity: 406
February 15, 2018, 03:02:16 PM
Emeğine sağlık hocam gayet güzel bilgilendirme olmuş, yeni başlayan değil hepimizin daima okuması gerek diye düşünüyorum. Buarada meritim yok olsaydı verirdim bukadar emeğe, güya güzel şeyleri meritle ödüllendircek bir yapı ama merit felan göremedim ben bu kadar bilgilendirici başlığa.
hero member
Activity: 756
Merit: 500
February 15, 2018, 02:57:49 PM
Elinize ve emeğinize sağlık kardeşim yazın güzel olmuş gerçi hepsini okuyamadım sıkıldım yalan yok  ama genel anlamda verdiği mesajı anladım
member
Activity: 271
Merit: 12
XMONETA ICO
February 15, 2018, 02:33:41 PM
Uzun yazıların içeriğini okumadan yazının altındaki yorumları okuyarak yazının özetini alıyorum. Bu yazıda da öyle oldu. Özetten anladığım kadarıyla başlık yeni başlayanlara hitap ediyor. Yorumum yazana yönelik değil. Uzun post okuyamamamdan kaynaklı.
member
Activity: 429
Merit: 11
February 15, 2018, 02:16:20 PM
Elinize emeğinize sağlık hocam faydalı ve bilgilendirici olmuş.
full member
Activity: 588
Merit: 104
February 15, 2018, 11:36:01 AM
Aslinda yazi okunarak degil kaybederek ogreniliyor trade. Yani bende trade e baslayali bir yila yakin oluyor. Bastan beri duydugun klasik uyarilarin hangilerinin gercekten onemli oldugu hangilerinin bir ise yaramadigi zamanla farkediliyor.
sr. member
Activity: 546
Merit: 250
February 15, 2018, 11:32:40 AM
Ayrıntılara önem verilerek hazırlanmış bilgilendirici bir yazı ve de gayet açık olmuş, özellikle yeni arkadaşlar ordan burdan parça parça uğraşacağına buradan da okusun bizler de hatırlamış olalım.  Yatırım ciddiyet isteyen, zaman isteyen ve sağlam psikoloji gerektiren bir iştir, bu nedenle uyarılar ve hatırlatmalar her zaman faydalıdır, kimse ben oldum dememeli şeklinde düşünüyorum. Bol kazançlar herkese.
full member
Activity: 392
Merit: 103
February 15, 2018, 10:13:41 AM
şuanda piyasada para kazananların çoğu mutlaka başlarda paralarını kaybetmişlerdir, önemli olan pes etmeden çalışmak devam etmek araştırmak. Para kaybettikçe kazanma potansiyeliniz artıyor dostlarım bunu unutmayın.
full member
Activity: 336
Merit: 111
February 15, 2018, 09:59:49 AM
emek vermişsin ellerine sağlık fakat butun traderların temel olarak bildiği şeylerden bahsetmişsin,yeni başlayanlar kısmında paylaşsaydın keşke
.

katılıyorum .

ayrıca örn vermek gerekirse stoplos örnek vermissin ama altına nasıl yapılır ufak bir görsel yada video koysaydin iyi olurdu. boyle yap dediğin eski kullanıcılar bahsettiklerini zaten biliyor yeni olanlar içinde nasıl yapıldığını anlatmış olursun en azindan

Stop loss kullanımı yazıda da belirtiğim gibi sizin risk iştahınıza ve projeye ne kadar güvendiğinizle alakalı. Forexte olduğu gibi Average True Range ( ATR ) kullanılabilir. ATR 14 alınır bulunan sonuç ikiye bölünür sonra çıkan sonuç güncel fiyattan çıkarılarak stop loss noktası belirlenir.

Şöyle örnek vereyim ; tradingviewden günlük BTC grafiğine bakıyorum , btc: $9855 ATR(14) : 1000 diyor burdan yola çıkarsak ;

1000/2 =500 .. eğer şu an btc yi $9855 aldıysanız stop loss u $9355 koyarsınız. böylece $500 kayba razı gelmişsiniz demektir daha fazlası sizin için problem olur ve satarsınız. ama kesin bi kural yok size bağlı risk iştahınıza bağlı. Dersiniz ki ATR/3 te veya ATR/4 te uygularım.
ATR/3 te $333 değer kaybederse , ATR/4 te $250 değer kaybederse BTC satarım diyebilirsiniz veya tam tersi dersiniz ki BTC volatilite yüksek o yüzden ben ATR nin 2/3 ünde çıkarım . yani $666 değer kaybederse sat emri verirsiniz.
member
Activity: 168
Merit: 10
February 14, 2018, 06:49:50 PM
bence hocam tamda istenilen yazıyı yazmışsın helal olsun bence yeni gelen arkadaşarın bu yazıyı mutlaka okumalarında fayda var  öğreneceğimiz daha çok şey olduğunu anlıyoruz
full member
Activity: 448
Merit: 130
3D-Printing goes Blockchain!
February 14, 2018, 06:33:18 PM
Emeğine sağlık upuzun yazmış döktürmüşsün. İçimizdeki çoğu arkadaş bunları zaten biliyor ama bilmeyen kitle içinse iyi bir giriş olur.
full member
Activity: 721
February 14, 2018, 06:29:36 PM
Market hacmi en temel fikir veren şeydir bence. Para btcye akar oradan da altlara akar. Şimdi gelelim yatırım nasıl yapılmalı benim mantığım sağlam projeye hedef bir fiyat seç ve hold a bağla. :d
Pages:
Jump to: