stake işleri çok güzel ama bunun bi sürdürülebilirliği yok bence stake kısa vadede hemen vur kaç gibi oldu. Token salıyorlar değeri düşüyor stake apy oranı düşüyor birçok etken var. 1 yıl hesap yapıyoruz çok güzel ama 1 yıla dediğim gibi oranlar vs vs değişiyor.
2. mesajdaki arkadaş çok güzel şeyler yazmış 2018-2020 yıllarında olsaydık eğer gerçekten de dedikleri o parayı koruma ve büyütme yönünde atılabilecek büyük adımlardı. Adımlar hala çok doğru ve gerçekçi ama tek bir sıkıntı var 300bin TL bu gün şartlarında malesef büyük bir para değil.
Pandeminin ilk başlarında araç değiştirmek için para biriktiriyorduk bir mercedes c serisi almayı düşünüyorduk herşey çok güzeldi 100bin tl lazımdı para da TL de duruyor
Hafif hafif araç piyasası artmaya başladı o zaman şartlarında almak istediğimiz araç 250-300k TL arasıydı şimdi aynı araş 850TL 1M TL arasında biz hala para biriktrmeye devam ediyoruz 300k biriktirdik ama ne o para o günün 300bini ne de istediğimiz aracı alabildik.
Öncelikle parayı korumak gerekiyor, bunun için kesinlikle $ tavsiye ederim herşeyin paritesi $ çünkü. Önce bu şekilde nakitini korumuş olacaksın, daha sonra sıra parayı büyütmekte. Bu konuda bir tavsiyem yok, sınuçta kelin merhemi olsa başına sürerdi. Ama para biriktirerek para büyütülmüyor bunu yaşayıp tecrübe etmiş oldum.
Para büyütmek için kesinlikle ev/arsa/araç almak gerekiyor.
Özellikle kredi oranları düşükten kredi çekip birşeyler sahip olmak çok mantıklı. Her zaman cebimde param varsa alırım diye düşünüyordum ama gerçekler öyle değil malesef
Bu gün 100k TL 60 aylık kredi çeksen bunu 110k olarak ödeyeceğini düşünsek aylık 2.200tl yapıyor. bu yıl aylık 2.200 fazla gibi gelebilir ama enflasyonla ödeyeceğin tutar her zaman aynı hep değer kazanmış oluyor 3 yıl sonra asgari ücret artacak ama sen gene 2.200 ödemiş olacaksın. Yani kredi çekmekten çekinmemek gerekiyor. Ben birde bunu anladım
Umarum nakitini en iyi şekilde değerlendirirsin.
Kriptoda değerlendirmek istesen tavsiyelerim; önce paranı busd'a çevir hepsini yatımrak istersen hepsi busdda dursun bir sorun olacağını düşünmüyorum.
Bu gün piyasanın yönü bence hala belli değil. memecoinlerden uzak dur atmak istersen 500-1k atabilirsin ama risk aşırı fazla.
Ekosistemi olan düşük mcapli projelere yönel mesela Velas (VLX). Moonbeam (GLMR) gibi. Bu fiyatlardan hiçbir coin almam piyasa düşünce btc 34'e inince parçalı parçalı almaya başla.
Kesinlikle paranın hepsiyle mala girme. yarısını kullan, kaldıraçlı işlemlerden uzak dur. Sağlam projeleri piyasa çökmüşken yakala 5-6 ay bekle piyasa yeşillendiğinde hemen vur geç çok fantezi aramaya gerek yok.
Pasif gelir getirebilecek şeylere yönelmenizi tavsiye ederim. Pasif gelir demeyin illaki sürekli gelen bir pasif gelir söz konusu olunca insan ister istemez mutlu oluyor. Pasif gelirden ziyade al-sat için de bekleyebilirsiniz. Acil paraya ihtiyacı olanlar sahibinden veya başka sitelerde satacakları eşyayı,arabayı,evi vs. Ucuza satmaya çalışıyor. Ben bununla uğraşırım derseniz ucuza alınıp beklenebilir.
pancakeSwap da güzel getiri elde edebilir.
20 bin dolar yaklaşık 300 bine yakın ediyor günlük getirisi 26 dolar oto cake stake edersen, daha fazla verenleri de vardır ama cake mantıklı günlük TL bazında 382 TL kazandırıyor
Günlük 26 dolar
Haftalık 187 dolar
Aylık 817 dolar
1 yıl stake edersen 12,618 dolara yakın geri dönüşü olacaktır.