Pages:
Author

Topic: Yatırımınız güvende mi? - page 7. (Read 1593 times)

newbie
Activity: 4
Merit: 0
April 11, 2018, 02:55:22 PM
denetlenen forex şirketlerinden alabilirsiniz. btc veya diğer coinleri almıyorsunuz ama onların fiyatını birebir takip eden sentetik cfdler alıyorsunuz. btcden hiç bir farkı yok. aynı fiyat aynı hareket. forex aracı kurumu denetlendiği içinde paranızı alıp kaçma veya kazandığınız parayı vermem gibi bir şey söz konusu olmaz. ama tabi FCA, ASIC, CFTC gibi güvenilir regülatörler tarafından denetlenen aracı kurumları tercih edin. www.forexyorumlarim.com da hangi şirketlerin hangi kriptoları sunduğu bilgisi var. bazı kurumlar kaldıraçlı işlem imkanı bile sunuyor.
member
Activity: 182
Merit: 10
April 10, 2018, 11:10:45 PM
Hiçbir zaman tam güvenli olmaz ama flash ta tutulabilir. Ama kaybetmemek lazım.
newbie
Activity: 23
April 10, 2018, 07:24:08 AM
Coinler düşsede , yükselicegine eminim.Coğu uzmanın da soyledikleri yükseliçegi yonunde
member
Activity: 560
Merit: 11
April 10, 2018, 03:19:58 AM
kimsenin yatırımı güvende değil. borsada en kaliteli coini alsan bile orada mı saklıyorsun, güvende değilsin. cüzdana atıp saklaman ve o pc için ekstra güvenlik önlemleri alman gerek veya donanım cüzdanı artık adını siz getirin. hackerların yeni saldırı teknikleri aradıkları ve blockchaini hacklemek istediklerini bunun için uzun süredir uğraş içinde olduklarını da hatırlatırım.
member
Activity: 196
April 03, 2018, 03:55:38 PM
köklü kripto para alım satım Bence en guvenlisi bitcoin.
jr. member
Activity: 238
Merit: 3
April 02, 2018, 11:17:52 AM
Doğal afetler sırasında elbette düşünce önceliğimiz ailemiz olacaktır. Para evde olsa da onu cikartamayip yok olmasını izleriz. Eğer ki çok uç noktaları düşünüyorsak onun içinde ciddi güvendiğin arkadaşlarınla bilgilerini paylaşacaksın.
member
Activity: 322
Merit: 15
April 02, 2018, 09:50:20 AM
Şu düşüş döneminde alsatı bıraktığım için her şeyi cüzdanlara çektim.
private keyleri de farklı farklı yerlere yedekledim.
yazıcım gelince çıktılarını da alacağım kafam rahat yani.
jr. member
Activity: 532
Merit: 1
April 02, 2018, 08:53:13 AM
şifreleri ve private keyleri şifreli rar dosyasına sıkıştırıp google drive yüklemek en mantıklısı
newbie
Activity: 123
April 01, 2018, 06:49:16 PM
Açıkcası ben bu konuyu okuyunca tedirgin oldum.Tüm paramı binance borsasında tutuyordum.Güvenli olduğunu düşünüyordum bundan sonra soğuk damgalı bir cüzdanda saklayacağım paramı gerçi yatırımım öyle çok değil ileride böyle yaparım.
newbie
Activity: 56
March 31, 2018, 10:47:41 PM
2fa yedeği çok önemli. qr kodların ekran resminin çıktısını alıp koydum evde bir yere. aynı şekilde cüzdan private key leri ve seed'ler de o şekilde yedeklendi. inşallah kaybetmeyiz:)
full member
Activity: 367
Merit: 100
March 31, 2018, 08:03:37 PM
Digital herşeyin yedeklenmesi gerekiyor. 2fa güzel, kodu saklamak da mesele. Mailimizde saklasak yine digital her an çalınabilir. Yazdırsak herzaman yanımızda taşımamız zor. Cloud’a ben hiç güvenmiyorum. Bilgileri çaldırabilirler, yanlışlıkla silebilirler. Sonuc olarak bilgi güvenliği çok büyük bir problem.
newbie
Activity: 14
March 31, 2018, 07:35:41 PM
paper wallet kullanıyorum ben evimdeki kasada ve evin bi kaç yerine koydum. kesinlikle bilgisayarda ve digital birşeyde taşımıyorum ne olur ne olmaz.
sr. member
Activity: 728
Merit: 264
March 30, 2018, 05:49:15 PM
Bende borsada tutmayı seviyorum dogrusu ama tek bir borsada değil tabii. Cuzdanda tutuyordum eskiden, tek tek coinleri borsalara çek işleme sok sonra bitcoine ethere cevirdigini geri çek falan çok zor ve yavaş oluyordu. Bi süredir borsa hack haberi filanda gelmiyor  yatıyoruz kulagımızın üzerine. Mutlak bir güvenlik yöntemide var diyemiyeceğim. En güzeli kendimizi tribe sokmamak, kafayı yormamak.  Tokenları saldık çayıra Mevlam kayıra  Roll Eyes
member
Activity: 308
March 30, 2018, 05:29:40 PM
Çok fazla ihtimal var ve hepsine karşı hazırlıklı olamayız ama yinede bu tipteki durumlara karşı bazı önlemler almak zorundayiz. Özellikle doğal afet ölüm gibi durumlara karşı başka aile bireylerinin kullanabileceği şekilde ayarlamak lazım
jr. member
Activity: 196
Merit: 1
March 30, 2018, 04:55:47 PM
Tabiki de değil. Hatta adamlar parayı alıp da gidebilir. Şu an bir güvencemiz var mı. Bildiğim kadarıyla yok. Hatta diyanet haram caiz falan konuşuyor. Doğal afet olması da yatırımı riske atıyor ama zaten bu sektör başlı başına bir risk.
member
Activity: 490
SEND AND RECEIVE MONEY INSTANTLY
March 29, 2018, 04:31:46 AM
Ben kendimce birkaç güvenlik önlemi aldım elbette ama öyle benim kesin çalınamaz falan gibi iddialarım yok. Asıl yatırımım kağıt cüzdan ile 2 kopya olarak güvenli yerlerde saklıyorum. Zaten oradaki yatırımlarımı uzun vade de ellemeyi düşünmüyorum onun için gir çık yapmıyorum. Ancak cüzdana müdahale etmem gerekirse, o cüzdanı tamamen sıfırlayıp, kullanacağım kısmı kullanmak üzere geri kalan kısımı ise tekrar oluşturacağım yeni ve güvenilir bir cüzdana aktaracağım. 2 nüsha olan kağıt cüzdanın ikisi de kaybolursa nasip der hayata küserim o ayrı.
member
Activity: 322
March 28, 2018, 11:41:00 AM
Tabiki de şuanda en güvenli yöntemlerden birisi ciddi yerlere gelmiş bankalar. Oradaki paramıza birşey olamaz. Diğer yöntemlerde de kendilerimiz önlem almaya çalışıyoruz.
member
Activity: 294
March 28, 2018, 11:22:23 AM
Tabi bunun içinde gerekli önlemler alınır. Biraz uç bir ihtimal gibi gözükse de olma ihtimali tabiki de var. O yüzden aşırı güvendiğin kişi ile bu bilgiyi paylaşmak en basitinden bir önlem olur.
jr. member
Activity: 56
Merit: 12
March 28, 2018, 11:14:48 AM
Güvenlik biraz da kişinin kendisine kalmış bir şey. Siz kendinizi yani şifrelerinizi private key lerinizi masaüzerinde Word de tutarsanız, çok da güvenli olduğunuzu düşünmeyin maalesef. Zaten kullandığımız çok borsa sitesinin kendi güvenlik adımları mevcut ki bunlar azımsanacak güvenlik önlemleri değil. Siz Google authenticator lerin private keylerini oluşturmazsanız, oluşturduğunuz wallet lerin private keylerini bi yerlere yazmazsanız, güvenilir olmayan sitelerde gezinmeye çalışırsanız bir gün elinizde birşeyin kalmadığını görürsünüz. Özellikle uzaktan bağlantı kurmaya yarayan programlardan, güvenilir olmayan sitelerden kesinlikle uzak durun. Malum bitcoin şakayı kaldırmıyor bu konuda elinizden kaçtı mı geri dönüşü yok…
member
Activity: 260
March 28, 2018, 04:07:31 AM
Güvenlik önlemleri olarak 2FA ve Google Authenticator gerçekten önemli güvenlik adımlarındandır. Lakin bilgisayarınıza,tabletinize yada şifrenizi sakladığınız flash belleğinize zarar geldiğinde bu saklanılan şifrelerinde uçup gideceği kaçınılmazdır. Benim düşüncem olabildiğince şifreleri,private key'leri yazı olarak saklamaktır. 
Pages:
Jump to: