Tavsiye vermek benim haddime olmasa da bildiğim bazı şeyler var, belki de aklının bir köşesinde olabilecek şeyler.
Bu piyasa sanayi devri piyasası değil. sanayi devrinde asıl olan paraydı. para parayı çekerdi. paran veya belli bir birikimin yoksa birilerine hizmet etmekten öteye geçemezdin. fikir, çalışma sadece bir noktaya kadar getirebilirdi seni.
fakat burada bilgi para ediyor. asıl olan bilgi ama senin bilgin. başkasının ne bildiği sana ne söylediği önemli değil.
adam buradan 1milyon dolar para kazanmış olabilir. onun sana verdiği tüyolar sadece bir yere kadar işe yarar.
btc'nin bu kadar düşmesinin de en büyük sebebi budur zaten. taa 4 binlerden bir anda 8 bine çıktı btc sonra haberler reklamlar parkta, okulda, kıraathanede, işyerinde yapılan konuşmalarla gaza gelen ama bilgisiz bir kitle sayesinde 19binlere ulaştı fiyat. sonra ne oldu bilgisiz, acemiler en ufak düşüşte paniğe kapıldı ve kaçışmaya başladı laaaan kaç batıyor paramız. bir anda 15 sonra yavaş yavaş 12 sonra 11 e bıraktı kendisi 9 11 arasında gezindi bir süre şimdi yine kafayı yere dikti.
bunların büyük çoğunluğu sağdan soldan gördüğü 10 liralık btc ile BMW aldı 100 lira nasıl 100bin oldu gibisinden paylaşımları gördükten sonra balıklama atlamıştı bu piyasaya.
üstüne basa basa söylüyorum bu piyasa yatarak para kazanılacak bir anda zengin edecek bir piyasa değil. evet olanlar oldu nasıl olduklarını tahmin edebilirsiniz. kimisi gerçekten başarılıydı kimisi de yıllar önce aldı sonra unuttu o bir anda zengin oldu çıktı.
burada kalıcı olmak istiyorsanız burayı tanımalısınız. btc ve diğer coinler nasıl hareket ediyor onları bilmelisiniz. piyasayı tanımalısınız. coinleri tanımalı ve gelişmelerini takip etmelisiniz. hani sevgiline devamlı soruyorsun ya nasılsın bugün diye soracaksın bugün nasıl oldun diye senin hakkında konuşan varmı?
ve bu uzun bir süreç hadi başladım oldu değil olmuşsa inan şansına oldu o şans bir gün tersine döner laaan dün 10k dolarım vardı bugün 5 k dolarım kaldı diye dolaşırsın ortada.
neyse almışsan bişiler aldığı gibi kalsın. zaten yüksek ihtimal ya btc ya eth almışsındır. koy onu bir köşeye. sonra da gözlerini ve kulaklarını aç. oku oku oku. sonra oku tartış. yap bunu. duyduklarını kendi fikirlerinle birleştir. lan adam böyle diyorda atlamaya gerek yok balıklama. de kendine balıklama atlamayacağım ya yükselirse? yükselirse yükselsin kaçıyor mu sanki
ha forumda bi amca vardı kefen parasıyla yatırım yapan o şekilde değilsen atlama
daha zamanın var.
kazanayım da bi göreyim sonra öğrenirim işlemez burada. o şekilde düşünenler zaten 1 aydır patlıyorlar. kafalarını duvarlara taşlara vuruyorlar. laaan naptım ben 15k ya aldım 10 k ya sattım diye karısına verecekleri hesabı düşünüyorlar.
ha bu ilk etap öğrenebildiğin kadar şey öğren. okuyabildiğin kadar oku.
2. etap eğer ki alış yapmamışsan ihtiyacın olmayan para ile yatırım yap. abi 2 ay sonra bi ödemem varda onu yatırayım. onu yatırma yatırırsan yüksek ihtimal o seni yatırır.
kredi çekip mining yapacağım trade yapacağım yapma. sonra bankayla aranız bozulur.
araştırdıktan sonra sen seçersin zaten ico mu alacaksın sepet mi oluşturacaksın hodl mı alsat mı btc eth shitcoin sen seçersin.