Pages:
Author

Topic: Yobit imza kampanyası geri döndü!!! - page 8. (Read 3805 times)

legendary
Activity: 2128
Merit: 1657
October 16, 2019, 01:56:31 PM
Global forumda "scam busting" yani dolandırıcıları ortaya çıkarma, itibar kazanmak için temel yollardan biri kabul ediliyor,
o yüzden bazı uyanık geçinen tipler sürekli lokal forumları bu işler için jandarma gibi tarıyorlar, ortak hesap, alt hesap, bounty istismarı, spam falan filan,

yani kişisel algılamamak lazım, ama lokal forumlar "kolay hedef" görülüyor nasılsa bu adam kendini gelip İngilizce savunamaz gibi bir algı olabiliyor bazı art niyetli kişiler tarafından,

o yüzden haksız bir tutum karşısında ölçülü ve adil tepki vermek önemlidir arkadaşlar, böyle vakaları gündeme getirmekten çekinmeyin karşılaşırsanız...
legendary
Activity: 1666
Merit: 1030
October 16, 2019, 12:55:51 PM
Kampanyaya gireli 1 haftayı geçti. Ortalama herakde 5-6 mesajla gidiyorum. Günde 20 mesaj atmaya calısırsanız ister istemez sacmalarsınız. 1 gun 20 mesaj atılır ama uzun sure gunde 20 mesaj atıyorsanız buyuk ihtimalle spamlıyorsunuzdur.

5-6 mesaj da az gibi geldi ama tabi legenday hesapla sr member arasında epey bir fark var, neredeyse 2 katı bir ödül havuzu var. ama bence en ideali günlük 12-15 arası diye düşünüyorum. ben hem localde hem globalde yazıyorum o yüzden farklı konu başlıkları farklı başlıklara yazma şansım oluyor bu sayede daha fazla post atabiliyorum
Globalde cok iyi yazsanız bile bir kulp takabiliyorlar. eskiden postlarımın %30u kadarı globaldeydi 1-2 sene kadar önce bıraktım. Orada resmen bir cadı avı dönüyor. Sadece altcoinlerde sorunum oldugunda girip derdimi yazıp çıkıyorum.
Globalde türklere karşı kara bi kampanya var resmen. İngilizcemin iyi olduğunu düşünüyorum geçen yıla kadar hiç bir postum silimmedi hiç bir sıkıntı çekmedim ama 2 hafta önce 3 gün post atmaktan banlandım ve ingilizce postlarım silindi. Ki ingilizcem geçtiğimiz senelere göre daha iyi

Yerinde olsam local de takılırdım globalde ne idüğü belirsiz bir sürü pic var. Hele ki Türkiyenin durumu ortada iken seni komple banlarlar . Orospu çocukları bir selam dan bile neler çıkartıyor.  Hesabından olmayasın . Taşıdığın imza para ettiği için ban yemen daha kolay olur. Çünkü Türk'e pay gitsin istemezler

valla dostum bunu ilk söyleyen sen değilsin genel bir türk düşmanlığı varmış herkes aynı şeyi söylüyor. ama inan ben bunu ne bitcointalkda ne başka platformlarda hiç hissetmedim. türküm diye aksi davranan ters davranan ayağımı kaydırmaya çalışan kimseye rastlamadım. sadece amerikalılar türkleri pek sallamıyorlar, adam hesabına alıp cevap vermiyorlar, sadece böyle bir durum var ortada tabi bu projeler için geçerli forum içinde böyle bir durumla karşılaştığımı yine söyleyemicem.
Globalde özellikle şöyle psikopat bir tayfa var.Bu adamlar sadece forumda bazı moderatörlere yalakalık yapmak için midir yoksa hobileri midir, gidip secmece bir  hesap buluyorlar.O hesabın orasını burasını ,Ethereum adreslerini bountye katılırken kullandıkları telegram adreslerini geçmişe dönelik araştırıyorlar.Özel programda olabilir bilmiyorum ama.Bir yerden yakalayıp oradan üstüne gidiyorlar.Sonunda rapor haline getirip ifşa ediyorlar.
sr. member
Activity: 1106
Merit: 273
October 16, 2019, 11:42:18 AM
Kampanyaya gireli 1 haftayı geçti. Ortalama herakde 5-6 mesajla gidiyorum. Günde 20 mesaj atmaya calısırsanız ister istemez sacmalarsınız. 1 gun 20 mesaj atılır ama uzun sure gunde 20 mesaj atıyorsanız buyuk ihtimalle spamlıyorsunuzdur.

5-6 mesaj da az gibi geldi ama tabi legenday hesapla sr member arasında epey bir fark var, neredeyse 2 katı bir ödül havuzu var. ama bence en ideali günlük 12-15 arası diye düşünüyorum. ben hem localde hem globalde yazıyorum o yüzden farklı konu başlıkları farklı başlıklara yazma şansım oluyor bu sayede daha fazla post atabiliyorum
Globalde cok iyi yazsanız bile bir kulp takabiliyorlar. eskiden postlarımın %30u kadarı globaldeydi 1-2 sene kadar önce bıraktım. Orada resmen bir cadı avı dönüyor. Sadece altcoinlerde sorunum oldugunda girip derdimi yazıp çıkıyorum.
Globalde türklere karşı kara bi kampanya var resmen. İngilizcemin iyi olduğunu düşünüyorum geçen yıla kadar hiç bir postum silimmedi hiç bir sıkıntı çekmedim ama 2 hafta önce 3 gün post atmaktan banlandım ve ingilizce postlarım silindi. Ki ingilizcem geçtiğimiz senelere göre daha iyi

Yerinde olsam local de takılırdım globalde ne idüğü belirsiz bir sürü pic var. Hele ki Türkiyenin durumu ortada iken seni komple banlarlar . Orospu çocukları bir selam dan bile neler çıkartıyor.  Hesabından olmayasın . Taşıdığın imza para ettiği için ban yemen daha kolay olur. Çünkü Türk'e pay gitsin istemezler

valla dostum bunu ilk söyleyen sen değilsin genel bir türk düşmanlığı varmış herkes aynı şeyi söylüyor. ama inan ben bunu ne bitcointalkda ne başka platformlarda hiç hissetmedim. türküm diye aksi davranan ters davranan ayağımı kaydırmaya çalışan kimseye rastlamadım. sadece amerikalılar türkleri pek sallamıyorlar, adam hesabına alıp cevap vermiyorlar, sadece böyle bir durum var ortada tabi bu projeler için geçerli forum içinde böyle bir durumla karşılaştığımı yine söyleyemicem.
member
Activity: 812
Merit: 14
FRX: Ferocious Alpha
October 16, 2019, 11:22:32 AM

Yerinde olsam local de takılırdım globalde ne idüğü belirsiz bir sürü pic var. Hele ki Türkiyenin durumu ortada iken seni komple banlarlar . Orospu çocukları bir selam dan bile neler çıkartıyor.  Hesabından olmayasın . Taşıdığın imza para ettiği için ban yemen daha kolay olur. Çünkü Türk'e pay gitsin istemezler
sr. member
Activity: 364
Merit: 250
October 16, 2019, 10:55:38 AM

sr. member
October 16, 2019, 10:47:16 AM

şu ana kadar hiç sorun yaşamadım, zaten yabancı projelerle  yabancılarla çalıştığım için onların konuşma diline ve düşünce tarzına aşinayım o  yüzden türk gibi düşünüp türk gibi yazmıyorum böylelikle herhangi bir sorunla karşılaşmıyoruz sanırım elamanlarla, gayet makul etliye sutluye dokunmadan kısa kısa yorumlar yazıp çıkıyorum hatta bazen saldırgan tavırlarım da oluyor fakat okların hedefi genellikle belli oluyor.
legendary
Activity: 2912
Merit: 1150
October 16, 2019, 06:53:39 AM

hero member
Activity: 1582
Merit: 670
October 16, 2019, 06:41:57 AM
Bütün ban yeme, negatif trust riskine rağmen ben SR olsam katılırdım. Ama oradan 50 merit uzaktayım maalesef Smiley Ama bence abartmayan insanları banlamamaları gerekiyor. Bazen gerçekten doğru sebeplerle arka arkaya 3-4 post attığımız olabiliyor. Her arka arkaya post atanda bence spam üretiyor diye bir kaide yok. İçeriğe de biraz bakmaları lazım. Örneğin kampanya yöneticisi kim olursa olsun, spam içeriği bilmediği bir dilde nasıl tespit ediyor yönetici? Mümkün değil. İngilizce bir içeriği google translate e atarsan %50 saçmalık ortaya çıkıyor zaten.

Bence yahoo gerçekten iyi bir iş cıkarıyor forumdaki spam ve kalitesiz mesajlar adına güzel calışılıyor bence, onun haricinde bide ard arda post atmak yerine günlük işinizde mola verdiginizde aralıklarla atarsanız kendinizi garantiye almış olursunuz kendinizi zorlamayın 20 post atıcam diye bide sonuçta ödeme alıyorsun.Bu arada umarım en yakın zamanda sr.member olursun Smiley

Katılmıyorum. Beni katıldığım aynı gün en az 45dk arayla attığım 4 postta banladı kampanyadan. Aynı gün kampanyaya katılmadan önce postlarım vardı onu hesapladı sanırım. Bu mantıklı değil. Yazdım spam'a izin veremem diyor. Dedim bir kez daha bakarmısın SPAM nerede? Bakamam falan filan...
Tamam doğru işler yapan arkadaşlar yok değil ama birbirimizi kandırmayalım. Yobit imzası sonrası ortaya çıkan onlarca hesap var ve bir fiil saçmalıyorlar ama kimse takmıyor. Sadece uzun post atmak spam olmadığı anlamına gelmiyor yani.

Ama benim işime gelir. En azından forum hareketlendi saçma yazılarda olsa girince okuyacak bir şeyler bulunuyor. Bazen gülmekten ölüyorum mesela adam aynı cümleyi 5 defa farklı şekillerle kuruyor ve maalesef bu SPAM muamelesi görmüyor.
sr. member
October 16, 2019, 06:16:42 AM

legendary
Activity: 2912
Merit: 1150
October 16, 2019, 05:14:14 AM
legendary
Activity: 2198
Merit: 1232
October 16, 2019, 04:42:50 AM
Bütün ban yeme, negatif trust riskine rağmen ben SR olsam katılırdım. Ama oradan 50 merit uzaktayım maalesef Smiley Ama bence abartmayan insanları banlamamaları gerekiyor. Bazen gerçekten doğru sebeplerle arka arkaya 3-4 post attığımız olabiliyor. Her arka arkaya post atanda bence spam üretiyor diye bir kaide yok. İçeriğe de biraz bakmaları lazım. Örneğin kampanya yöneticisi kim olursa olsun, spam içeriği bilmediği bir dilde nasıl tespit ediyor yönetici? Mümkün değil. İngilizce bir içeriği google translate e atarsan %50 saçmalık ortaya çıkıyor zaten.

Bence yahoo gerçekten iyi bir iş cıkarıyor forumdaki spam ve kalitesiz mesajlar adına güzel calışılıyor bence, onun haricinde bide ard arda post atmak yerine günlük işinizde mola verdiginizde aralıklarla atarsanız kendinizi garantiye almış olursunuz kendinizi zorlamayın 20 post atıcam diye bide sonuçta ödeme alıyorsun.Bu arada umarım en yakın zamanda sr.member olursun Smiley
hero member
Activity: 1204
Merit: 630
October 16, 2019, 04:14:58 AM
Zz
legendary
Activity: 1820
Merit: 1077
October 16, 2019, 03:56:02 AM
Konuyu yazdıklarınızı yeni okudum. Baya strateji geliştiriyorsunuz ban yememek için helal olsun.

bu kampanya moderatörü imza silinmiş diyerek beni ban listesine eklemiş.
iyide de hiç kaldırmadım ki imzayı? kampanyanın konusuna yazdım, özel mesaj da yazdım.
herhalde bir kaç güne olumlu olumsuz bir cevap döner diye tahmin ediyorum.
ne sıkıntılı işler bu işler.

legendary
Activity: 2800
Merit: 1573
October 15, 2019, 11:29:01 PM
İyi hoş kampanya ne kadar süreceği önemli değil ama yahoo da çok sıkı bu konuda. Beni kampanyadan atmış bile neye göre kime göre acaba çok fazla da yazmıyordum.

Hayır anlamadığım çok yazmadığım halde bazen mesajlarım siliniyor ama konuyla alakalı olduğu halde local bölümünü çok sıkı takip ediyor gibi duruyor.

Mesajlarınızı inceledim, örnek vermek gerekirse 20 dakika içerisinde 3 post atmışsınız gibi görünüyor. Günde 2-3 sefer online oluyorsunuz, onda da attığınız mesajlar arka arkaya gibi algılanıyor. Daha sağlıklı bir kampanya yürütülmesi için arka arkaya atılan mesajları spam olarak algılıyor, mesajlarınızı gün boyunca yaymanız ve online olma sürenizin artması isteniyor gibi düşünebilirsiniz Smiley
sr. member
Activity: 518
Merit: 250
October 15, 2019, 07:12:41 PM
Yapılması gereken çok karışık bir şey yok. Forum kuralları dahilinde mesaj atmak, gün boyunca aktif kalmak ve spam yapmamak yeterli. Hiçbir imza kampanyasında bir saat içerisinde 20 mesaj atılması hoş görülmemişti. Bu kampanyada olan şey de aynı, bu şekilde sıkı denetleniyor olması çok güzel. Mesaj kirliliğinden ziyade kaliteli mesaj sayısı artmış oluyor ve forumdan yeniden eski günlerde olduğu gibi bilgi alabilir hale geliyoruz.
Kampanya şartlarına uyulduğu sürece herkes için karlı bir iş ile karşılaşmış oluruz.

Forum kurallarında ne kadar yazı yazmamız gerektiği mi yazıyor Smiley Genel olarak spame karşı bir forum eskiden böyle değildi multicilerden bıkınca meriti çıkardılar forumu kırıp geçirdiler. Şahsen ben şu an tam olarak forumun nasıl bir kullanıcı politikası var bilmiyorum
sr. member
October 15, 2019, 06:44:55 PM
İyi hoş kampanya ne kadar süreceği önemli değil ama yahoo da çok sıkı bu konuda. Beni kampanyadan atmış bile neye göre kime göre acaba çok fazla da yazmıyordum.

Hayır anlamadığım çok yazmadığım halde bazen mesajlarım siliniyor ama konuyla alakalı olduğu halde local bölümünü çok sıkı takip ediyor gibi duruyor.

genelde ban sebepleri belli, spam yapmış olabilirsin 1 saat içinde tak tak tak diye döşediysen yorumları spam oluyor genelde. ayrıca yorumların içerikleri de önemli, kalitesiz içerikler üretenleri de uçuruyor yahoo, globalde ingilizce okuyordur da, localde nasıl takip ediyor bilmiyorum, 2run yahoo'nun translate çevirip içeriklere baktığını söyledi. bu ikisi hariç başka bir sebep -trust fakat senin de öyle bir sorunun yok. bunun dışında banlanma için başka bir sebep bilmiyorum, tekrar düşün tart neyi eksik yaptım diye belki o zaman çözebilirsin.
sr. member
Activity: 700
Merit: 270
October 15, 2019, 04:03:44 PM

hero member
Activity: 1928
Merit: 799
October 15, 2019, 01:43:29 PM
önce bi sevindim ilk sıralardayım diye ama neye göre o sırayı anlamadım fakat sonra post sayısına göre olduğunu anladım, acaba iyi mi kötü mü bunu yapmam emin değilim,

merak ettiğim diğer bir husus kampanyanın ne kadar devam edeceği belli mi?  yani yahoo bununla ilgili bir açıklama yaptı mı ya da yobir ya da cryptotalk net bir tarih verdi mi, eğer onu bilseydik belki ileriye daha net bakabilirdik diye düşünüyorum. şuan her şey iyi gidiyor anında yansıyor hesaba direkt çekebiliyorsun vs ama işte yarın bir gün biter mi yoksa en az 6 ay devam edecek mi?

Yazacaklarım tamamen kişisel görüşlerim yani doğru değil siz yine bildiğinizi yapın en doğrusu budur Smiley Post sayısının önemli olmadığını düşünüyorum sonuç olarak bize söyledikleri 20 max demişler. şu zamana kadar en yüksek 17 post atmışım onun da 6 tanesi bir önceki günden kaldı.  yine saat mevzusu şu sebeple önemli sayılabilir.. bir gün boyunca işiniz vardır foruma yazamazsınız ama bugün parayı kaçırmayayım diye 1 saatte 15-17 post atarsınız işte bu spam olur. yine yazdıklarınız saatlik dilime uyar, uzun ve mantıklı yazarsınız ama yahoo çeviri yapar ve bir sebepten beğenmez kampanyadan çıkarabilir. Bu yazdıklarım herkes için geçerli.

Ben bu kampanyanın çok uzun olacağını düşünmüyorum çünkü bir forumun, sitenin tanıtımını yapmak için 1 ay yeterli bir süre.. forumun her alanında cryptotalk şu anda biliniyor ve bilenler arada sırada bile olsa gidip forumu ziyaret edeceklerdir. Kampanya sonlandıktan sonra yobit için bir imza düzenlenebilir ama o kampanyada lokal bölümlerin sayılacağını düşünmüyorum. daha önce başlatılan ve sonra iptal edilen yobit imza kampanyası gibi sadece ingilizce bölüm geçerli olacaktır. kısa net bu imzanın en fazla 1, 1,5 ay süreceğini düşünüyorum.
sr. member
October 15, 2019, 01:21:03 PM
Kampanya istatistiklerinizi içeren bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Kampanya öncesi ve sonrasında attığınız mesajlar, ortalama karakter sayınızı içerir ve muhtemeldir haftalık olarak bu şekilde yayınlanacak. aslında çok güzel bir liste yapmışlar nedir ne değildir bilmek çok güzel.

@TaliskerDarkStorm 3-4 saatte bir yansıyor yani akşam 20:00 attığınız mesajların ertesi güne geçme ihtimali var ama genelde gün bitiminden önce bir güncelleme ile mesajlar sayılıyor 22:00 23:00 arası. sonrasında attığınız mesajlar ise ertesi güne yazılır. yine saatler yahoo ile ilgili değil tamamen forum saatleri geçerlidir.

Çok teşekkür ederim, elemanın da eline sağlık, kamu yararına tutmuş herhalde istatistikleri, gerçi muhtemelen bota bağlamıştır o sayıyordur. Ama kendimi 16. sırada buldum en çok post adan 16. kişiyim ortalamam 14.2, biraz çekindim şimdi, ortalaması 2 olan elamanlar falan var. önce bi sevindim ilk sıralardayım diye ama neye göre o sırayı anlamadım fakat sonra post sayısına göre olduğunu anladım, acaba iyi mi kötü mü bunu yapmam emin değilim, ilk sıradaki elemanın ortlaması 22 Cheesy adam 20'yi de aşmış artık, bakmak lazım hangi aralıklarla post atıyor diye, şuana kadar ban yemediğine göre yanlış bir şey yapmıyor demektir.

merak ettiğim diğer bir husus kampanyanın ne kadar devam edeceği belli mi?  yani yahoo bununla ilgili bir açıklama yaptı mı ya da yobir ya da cryptotalk net bir tarih verdi mi, eğer onu bilseydik belki ileriye daha net bakabilirdik diye düşünüyorum. şuan her şey iyi gidiyor anında yansıyor hesaba direkt çekebiliyorsun vs ama işte yarın bir gün biter mi yoksa en az 6 ay devam edecek mi?
legendary
Activity: 2800
Merit: 1573
October 15, 2019, 01:12:19 PM
Dün gönderdiğim mesajların bir kısmı bugün için yansımış. Dediğiniz gibi sanırım 22.00 itibariyle yeni güne geçmiş oluyor. Bugüne dek hep saat 01.00da gün döner düşüncesi ile ayarlama yaptığım için garipsedim biraz Cheesy zaman içerisinde kampanyanın durumunu daha iyi anlamış oluruz, ilk birkaç gün sıkıntılı olması normal
Pages:
Jump to: