Pages:
Author

Topic: Zamlara yetişemiyoruz artık o yüzden tek başlık altında topluyorum. - page 4. (Read 2458 times)

full member
Activity: 434
Merit: 112
Doğalgaz fiyatlarına konutlarda yüzde 9, sanayide yüzde 14 zam geldi. Elektrik fiyatlarına ise yüzde 15 zam yapıldı.

daha kış gelmeden gaza gelen kacıncı zam oldu? gecen sene 200lira gaz yakan bu sene 400 rahat yakar

elektriği ve doğalgazı dışardan alıyoruz o yüzden zam geliyor 2000 den önce bu ülkeye bir çivi çakılmadığı için bu haldeyiz şimdi nükleer yapılıyor doğalgaz arama faaliyetleri yapılıyor her şeyde hükümeti suçlamayın chp bugün başta olsaydı bu zamlar olmayacakmıydı? siz allaha şükredin chp başa geçmedi yoksa ekmek kuyruğuna devam idi tüp kuyruğuna devam idi karne ekmek ile veriliyor idi halinize şükredin bu kadar yapılan hizmete namkörlük etmeyin....

Nükleer santral ile bilgin olmadan her mesajın altına nükleer santral yapılıyor diye atlama. Önce bir öğren savunduğun santralin sözleşmesini. Bize yararı ve zararını.
brand new
Activity: 0
Merit: 0
Doğalgaz fiyatlarına konutlarda yüzde 9, sanayide yüzde 14 zam geldi. Elektrik fiyatlarına ise yüzde 15 zam yapıldı.

daha kış gelmeden gaza gelen kacıncı zam oldu? gecen sene 200lira gaz yakan bu sene 400 rahat yakar

elektriği ve doğalgazı dışardan alıyoruz o yüzden zam geliyor 2000 den önce bu ülkeye bir çivi çakılmadığı için bu haldeyiz şimdi nükleer yapılıyor doğalgaz arama faaliyetleri yapılıyor her şeyde hükümeti suçlamayın chp bugün başta olsaydı bu zamlar olmayacakmıydı? siz allaha şükredin chp başa geçmedi yoksa ekmek kuyruğuna devam idi tüp kuyruğuna devam idi karne ekmek ile veriliyor idi halinize şükredin bu kadar yapılan hizmete namkörlük etmeyin....
member
Activity: 308
Merit: 10
bu elektriğe zaten habersiz bir zam yapılmış şimdi de haberli bir zam mı yapılıyor? yoksa geçmişte yapılan zam yeni mi yayınlanıyor acaba.

bir arkadaş burada konu açmıştı elektrik faturası üzerinden kw'ı 50 kuruş olarak.
legendary
Activity: 2912
Merit: 1150

legendary
bugun firmalardan biri zamlı fiyatları göndermiş.
129tl ye aldıgım ürün 195tl olmus
29.50ye aldıgım ürün 54.50tl olmus.
simdi ben üretim icin bu ürünü almak zorundayım ama alırsam nasıl satıcam?

ürettiğin ürünü en %50 zam ile satmaya çalışacaksın bunu yapamayacağın için kendi karından düşüreceksin %40 zam koyacaksın. Hem karın düşmüş olacak hem de satışların düşmüş olacak. Allah kolaylık versin.
geçen ay %20 yaptım zaten 1 senedir fiyatları değiştirmemiştik. dolar 6.5falanken dolar 5tl ye göre zamlamıştık. suan zaten %30 yapmam lazım. yapmasına yaparımda ben bile oha diyorum fiyatı görünce Smiley
member
Activity: 210
Merit: 10

ürettiğin ürünü en %50 zam ile satmaya çalışacaksın bunu yapamayacağın için kendi karından düşüreceksin %40 zam koyacaksın. Hem karın düşmüş olacak hem de satışların düşmüş olacak. Allah kolaylık versin.
legendary
jr. member
Activity: 294
Merit: 5
Sözcünün haberi;
Döviz kurlarındaki artışın faturası, indirim marketlerine de zam olarak yansıdı. Hafta başında açıklanan yeni listeyle, bu marketlerdeki 700 ürünün 385’inin fiyatı ortalama yüzde 30 arttı. Zammın yıllık enflasyonu 5.5 puan artırması bekleniyor.

https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/igneden-iplige-her-seye-zam-2600734/
member
Activity: 378
Merit: 14
Günlük olarak baktığım konulardan biri oldu, bu sefer neye zam geldi diye merak ediyorum. Geçen hafta kırtasiyeden 500lük a4 aldım, 15 lira demişti. Bu ne dedim, yapacak bişey yok herşeye zam var dedi. Bu hafta 20 lira olur sanırım.
sr. member
Activity: 616
Merit: 342
Okullar başlıyor artık. Şimdiden bütün kırtasiye ürünlerine zam gelmiş. defterinden, çantasına kalemine kadar ürünlerin hepsine en az %50 oranında zam gelmiş.Allah çocukları olanlara kolaylık versin.

kırtasiye ürünlerine yapılan zam konuya eklenmiştir. Teşekkürler bilgilendirme için.
legendary
bim 350 sok 400 üründe zam yapmış diye bir haber vardı. hemde baya okkalı zamlar yapmıslar. %25-30 civarlarındaymıs zamlar. acıkcası hic gitmediğim icin bilemiyorum ama oralardan alısveris yapanları baya etkiler.
newbie
Activity: 210
Okullar başlıyor artık. Şimdiden bütün kırtasiye ürünlerine zam gelmiş. defterinden, çantasına kalemine kadar ürünlerin hepsine en az %50 oranında zam gelmiş.Allah çocukları olanlara kolaylık versin.
full member
Activity: 434
Merit: 112
aHabere göre "Emekliye 326 lira yeni zam!."
Haberin içeriğini okuduğumuz zaman

"Emeklilerin ocak maaşları enflasyon tahminlerine göre hesaplandı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına 68 ile 326 lira arasında artış yapılacak.."
newbie
Activity: 294
asıl elektriğe de çok sağlam bir zam gelecek üreticiye %45 geldi zaten hali hazırda, bence dikkat etmek lazım
newbie
Activity: 168
insanların iliği kemiği kurudu ama onlar iyi yaşasın yeter ki

İnsanlarda dertli değil ki hocam. Değiller ki açlık sınırının altında asgari ücret olduğu halde hala ve yıllardır seçiliyorlar. Bıçak kemiğe dayanmadan bu düzen değişmeyecek diyecek oluyorum ama bıçak kemiği deldi geçti uzun zamandır. Anlayan yok. Belki de var ama işine gelmiyor.

şeker hastaları acıya karşı hissizleşirlermiş böyle ayakları sobaya karşı uyuduklarında yandığını hissetmedikleri için sabaha kadar ayağı simsiyah oluyor. Sonra apartopar ameliyata hala adam hiç bir şey hissetmiyor. Aynı onun gibi bizim de beynimiz uyuştu artık hissetmiyoruz bu zamları. Bize ne kadar zarar verdiğini falan anlamıyoruz. Biz dünyanın en güçlü devletiyiz o yüzden bizi çekemiyorlar böyle oyunlar yapıyorlar falan yalanına inanıyoruz
newbie
Activity: 41

İnsanlarda dertli değil ki hocam. Değiller ki açlık sınırının altında asgari ücret olduğu halde hala ve yıllardır seçiliyorlar. Bıçak kemiğe dayanmadan bu düzen değişmeyecek diyecek oluyorum ama bıçak kemiği deldi geçti uzun zamandır. Anlayan yok. Belki de var ama işine gelmiyor.
newbie
Activity: 3
member
Activity: 308
Merit: 11
Benzine 50 kuruş zam geldi diyorlardı haberlerde alakası yok petrol ofisinde 6.92tl litresi 1 hafta önce 6.30 idi aradakı 12 kuruş çok düşük bir miktar galiba neyseki böyle birşey olacağını bildiğim için zamdan önce depomu fullemiştim 1 ay kafam rahat bayramda da rahat rahat gezebilirim Cheesy

aynen öyle. ben devamlı aytemizden fiyatları takip ederim.
16 ağustos antalya için benzin 6.30 tl motorin 5.83 tl
17 ağustos antalya için benzin 6.92 tl motorin 6.37 tl

benzin 62 kuruş motorin 54 kuruş.
newbie
Activity: 3
yani bir tek Türkiyedemi zam oluyor sanki her ülkede zam oluyor arkadaşlar acımasız olmayın biz zamdada Dünya lideriyiz elhamdülillah Cheesy
full member
Activity: 616
Merit: 101
Benzine 50 kuruş zam geldi diyorlardı haberlerde alakası yok petrol ofisinde 6.92tl litresi 1 hafta önce 6.30 idi aradakı 12 kuruş çok düşük bir miktar galiba neyseki böyle birşey olacağını bildiğim için zamdan önce depomu fullemiştim 1 ay kafam rahat bayramda da rahat rahat gezebilirim Cheesy
Pages:
Jump to: