OK, da se osvrnemo malo na sve te ''slučajeve'' koje spominje uvaženi kolega Marlboza
Novi newbie korisnik Toby71, za kojeg je Marlboza rekao slijedeće:
Tako i trebaju, ako ne znaju ništa onda trebaju čitati, čitati i čitati i ako im nešto nije jasno pitati a ne spamati gluposti tipa "moj najdraži igrač je Luka Modrić", koga boli briga ko ti je najbolji igrač ili "hvala na ovoj interesantnoj temi, evo draga mi je upravo svršila kad je pročitala" pa onda netko mora gubiti vrijeme i prijavljivati moderatoru takve "zero value shitpost-ove", uostalom, merit i je napravljen upravo zbog takvih korisnika koji "nisu imali o čem pisati" pa su spamali čitav forum sa nekim shitpostovima tipa "volim sladoled od čokolade al mi je bolja vanilija", "bitcoin je super jer je super bitcoin i zato volim bitcoin", "treba uložiti u bitcoin jer bitcoin će rasti i zato treba uložiti u bitcoin" i slično, a i neki su pomalo alergični na newbie račune koji se prave da su najnoviji korisnici koji nikad prije vidjeli ovaj forum nisu.i ovo:
Quote from: Daniel91 on December 30, 2020, 07:46:19 PM
Toliko već spominješ taj post o Luki Modriću da sam morao pogledati o čemu se radi.
Spominjat ću ga svaki put kad indirektno spomeneš mene i fake newbie spamere. Nije ti prvi put, vjerujem ni zadnji.I eto, taj fake newbie spamer je, koliko vidim, upravo dobio svoj prvi merit na ovom forumu i to, gle čuda, od Marlboze:
https://bitcointalk.org/index.php?action=merit;u=2940398Da sam mu ja dao merit, to mi vjerojatno nikad ne bi bilo oprošteno
Idemo dalje, u ovoj posebnoj akciji za nove članove,
https://bitcointalksearch.org/topic/nova-posebna-ponuda-tjedna-za-nove-lanove-5231743nagradio sam 2 člana, s meritima.
Evo što je onda Marlboza rekao za prvog nagrađenog člana, -CryptoViking-
A ovaj drugi account, -CrytoViking- se aktivirao nakon 2 godine samo da bi napisao svoju priču u temi o meritima i to "na nagovor frenda"Ajme, čovjek dao otkaz u Apple-u i vratio se iz Irske u Hrvatsku, znam da ljudi koji ne uspiju ništa napraviti vani se vrate nazad, ali ovo još nisam čuo. I još bi merite za to, svašta. Mislim da ću zaobići ovu temu u širokom luku i staviti ove "newbie" accounte na ignore.I što se na kraju dogodilo?
Čovjek je za taj post dobio merite i od mene i od još 1 člana a do sada je na forumu taj newbie account koji se aktivirao nakon 2 godine da bi dobio merite, ukupno skupio 327 merita
https://bitcointalk.org/index.php?action=merit;u=2293893Toliko o procjenama našeg marlboze.
A što se tiče ''čuvene'' Lucije2005, samo kao činjenice navodim da nije dobila merite samo od mene već i od drugog člana, zatim da iako je imala priliku sa member rankom da ''monetizira svoj status na forumu i prijavi se u neku kampanju, koliko znam to nije nikada učinila i nije se nigdje ni prijavljivala, nakon javnog napada marlboze više nikada nije pisala na hrvatskom dijelu a već pola godine nije aktivna ni na forumu općenito kao što se može vidjeti ovdje:
https://bitcointalksearch.org/user/lucija2005-2777238Da li se iz navedenog može zaključiti da se radi o nekom fake newbie accountu ili profesionalnom spammeru ili je vjerojatnija druga verzija, da se zaista radi o 15-gdišnjoj djevojčici koja je čula za bitcoin, došla ovdje bez ikakvog iskustva o internetskim forumima i bitcoinu i koja je počela pisati naivno vjerujući da će naići na neku dobrodošlicu i podršku u početku, tako da pohvata ''konce'' i nauči neke osnove i da polako počne pisati bolje i kvalitetnije postove i ostane aktivni član ovog foruma?
Moji meriti su bili poticaj upravo za tako nešto a ne za spamanje a merite je dobila iz istog razloga kao i cryptoviking, jer je po mojoj subjektivnoj procjeni ''zadovoljila'' uvjete natječaja i time zaslužila merite a i kao poticaj i inspiraciju da postane konstruktivni član ovog lokala i foruma.
TO se na žalost nije dogodilo, djevojčica je prvo odustala od našeg lokala a zatim i cijelog foruma.
Ako ćemo na isti način dočekati i druge newbie, ne trebamo se čuditi da gotovo nemamo novih članova na našem lokalu.
Edit: Ako mi je najveći grijeh što sam na natječaju za merite ''nagradio'' s meritima 15-godišnju djevojčicu koja je dobila merite jer je po mojoj subjektivnoj procjeni zadovoljila uvjete natječaja a poslije se nije snašla na forumu i pisala loše, off postove, onda neka ''gorim u paklu'' zbog takvog zločina