Voleo bih da budem optimista kao ti, ali se bojim da će pre nekoga od nas (ili neke od nas) "uzeti na zub", nego što će ukinuti ban Regulusu. Jednostavno, ne žele otvarati Pandorinu kutiju zbog njima nevažnog člana, jer će se pojaviti stotine njih sa pitanjem "Ako ste mogli njemu, zašto ne ukinete ban i meni?". Plemenitu borbu vodimo, ali su nam šanse za pobedu minimalne.
Nema dva čovjeka koji jednako vide neku situaciju. Zato se i problem dogovoriti oko bilo čega.
Šta se tiče ovoga da će uzeti na zub nekoga od nas, mislim da smo ok ako tema ne preraste u nekakvo vrijeđanje što nam ionako ne bi trebalo biti u cilju. Probajmo je bumpati s čisto pristojnim postovima na koje nitko ne može prigovoriti, objektivno iznoseći činjenice koje idu Regulusu u korist. Problem je šta smo sve već rekli a nemamo nikakvu potvrdu da je netko tko ima ovlasti išta od toga pročitao.
Ne bih se složio da smo baš potpuno bez šansi za pobjedu ili da su šanse simbolične.
Spomenuo bih kao primjer svoj slučaj. kada sam u Meti aplicirao za Merit source-a.
Čuo sam ''brdo'' argumenata zašto nemam nikakvih šansi, od toga da sam tada imao negativni trust od DT 2 člana, a nikad nitko u povijesti foruma nije postao merit source ako je imao negativni trust, pa da hrvatska sekcija već ima jednog merit source-a- Regulusa i teško da će nam dodijeliti drugoga jer smo premali pa do toga da je baš koji tjedan prije moje prijave Theymos promovirao jako puno merit source-a na lokalnim sekcijama.
Nisam odustao i borio sam se iako su me jako napadali, posebno lik koji mi je i dao negativni trust.
Uspio sam smireno i bez vrijeđanja, argumentima i činjenicama dokazati da je negativni trust bio neopravdan i nezaslužen, zapravo čin osvete i da me to ne može diskvalificirati u prijavi za merit source-a.
Uspio sam uvjeriti druge da sam dobar kandidat za merit source-a zahvaljujući naravno i velikoj potpori koju sam imao od svih vas, ovdje.
No, nikakvog odgovora od Theymos-a nije bilo jako dugo, više od 3 mjeseca, slično kao i sada za Regulusa.
Topic je već bio ispao sa vrha stranice, i očekivanja su se već bila smanjila kada sam nakon gotovo 4 mjeseca dobio poruku od Theymos-a da sam postao merit source.
Dakle, to mi je pokazalo da Theymos čita postove, vjerojatno ne sve ali one u meti sigurno, i da prihvaća ''snagu'' argumenata i spreman je mijenjati svoje stavove i odluke, ako mu se dobro obrazloži i argumentira, te ako postoji podrška zajednice.
Poslije se pojavio i prvi izuzetak od permaban-a kao još jedan dokaz da Theymos uvažava argumente i ne drži se pravila kao ''pijan plota''.
Ako vidi da je negdje moguća korist veća od nastale štete, spreman je promijeniti mišljenje i dodijeliti izuzeće i oprost, kao što je, čini mi se, najmanje dvaput učinio kod permabana.
Dakle, ono što radimo za Regulusa nije besmislena i izgubljena bitka, a ono što me je ohrabrilo je da smo počeli dobivati podršku i tzv. ''treće'' neutralne strane tj. neutralnih promatrača kao što je npr. korisnik mikeywith koji se također javio u tom topicu i dao svoju podršku Regulusu i čak si je dao truda da prevede njegove postove i sam procijeni radi li se o osobi koja zaslužuje da mu se oprosti permaban na temelju doprinosa na forumu.
Dakle, iako se čini jako puno, 3 mjeseca i nije tako dugo vremena (ja sam čekao i duže) i zato treba se boriti i dalje, argumentirano i bez vrijeđanja obrazložiti zašto i kod REgulusa treba napraviti iznimku od permabana i ustrajno tražiti odgovor i odluku admina.