Καλησπέρα σε όλους, γνωστούς και μή.
"Ανακάλυψα" το
BTC το 2011 μέσω μίας επαφής που διατηρώ στο DW. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, εκείνη την περίοδο, αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με τα "coins" του, όπως αρχικά μου τα ανέφερε. Όπως (σχεδόν) όλοι οι starters του
BTC, έτσι και "εκείνος", είχε "καταθέσει" αρκετά στο MtGox. Για όσους δεν γνωρίζουν την περίπτωση, ας ανατρέξουν στο Google, θα βρούν πολλά και διάφορα.
Προσωπικά βρισκόμουν σε φορτισμένη περίοδο, λόγω οικογενειακού προβλήματος υγείας και φόρτου εργασίας (15-16 ώρες την μέρα). Πιο απλά, δεν είχα το παραμικρό χρονικό περιθώριο όχι να ασχοληθώ με το
BTC αλλά ούτε να διαβάσω. Οι πληροφορίες μου ερχόντουσαν απο την επαφή μου, η οποία μου έλεγε ΠΑΝΤΑ και σε κάθε συνομιλία μας, πως πρέπει να ασχοληθώ full time. Το οποίο αρχικά ξεκίνησε το 2014-15 και ολοκληρώθηκε το 2016. Εννοώ πως τα όποια έσοδά μου είναι μόνο
BTC / crypto και για όποια εργασία κάνω πληρώνομαι μόνο με αυτό τον τρόπο.
Ούτε και εκείνη την περίοδο ήμουν "καλά". Μόλις είχα παραιτηθεί από την δουλειά μου, (μιας και ανακάλυψα πως ο εργοδότης μου δεν μου έβαζε τα ενσημά μου, δεν θεωρούσε πως έπρεπε να μου τα κολλάει...), το πρόβλημα υγείας στην οικογένεια παρέμενε και τα μνημόνια κάνανε τη δουλειά τους... Τότε αποφάσισα τον όποιο χρόνο μου, να τον δώσω σε ότι έχει να κάνει σε σχέση με τον "Βασιλιά" και σε τίποτε άλλο πέραν αυτού.
Κανένας άλλος απο τον κύκλο μου δεν καταλάβαινε τι έλεγα. Ακόμα και άτομα που είχαν σαφώς περισσότερες γνώσεις απο εμένα σε θέματα τεχνολογίας. Κανένας. Ειδικά όταν ως άνεργος και χωρίς αποθεματικά, ανακοίνωνα όπου και αν βρισκόμουν πως θα εργαστώ (?) και θα αφοσιωθώ (??) στο Bitcoin (
). Έγινα "ο τρελός με τη βούλα"! Αντιμετώπισα εκατοντάδες κοροιδίες, "κατηγορίες", φήμες, bulling, και φυσικά άγνοια. Χαοτική αλλά απλή άγνοια. Η οποία δεν χάνεται αν δεν διαβάσεις, αν δεν ασχοληθείς, αν δεν ρωτήσεις, αν δεν θες να μάθεις και να ανοίξεις το μυαλό σου και ΟΧΙ βάση χρηματικής αξίας που ΜΠΟΡΕΙ να σου αποφέρει η ενασχόλησή σου, thus ο όποιος χρόνος σου.
Δυστηχώς όλος ο πλανήτης (είτε απο επιλογή, είτε οχι) περιστρέφεται γύρω απο το εργαλείο που λέγεται χρήμα. Όσο πιο εύκολα το αποκτήσει, τόσο το καλύτερο. Είναι κοντόφθαλμοι, δεν κοιτάνε το μέλλον, την όποια δυνατότητα ελευθερίας και εξέλιξης.
Η Ελλάδα δεν ανήκει καν στις tech χώρες και δεν πιστεύω πως θα γίνει ποτέ. Είναι και θα παραμείνει πίσω. Το πρόβλημα όμως διάδοσης του
BTC δεν έγγυται εκεί. Μια απλή σύνδεση στο διαδύκτιο και voila! Αυτό όμως δεν είναι φυσικής μορφής, δεν το πιάνεις στα χέρια σου, δεν έχει αριθμό υποδιαιρέσεων 100 - 1200, δεν χρειάζεσαι τρίτους, δεν μπορείς να το κεντρικοποιήσεις, δεν έχει πληθωριστικές τάσεις, δεν "δουλεύει" κανείς για να παραχθεί κλπ κλπ κλπ. Πως ο οποιοσδήποτε (και οπουδήποτε) θα μπορούσε να βγάλει τέτοιες παρωπίδες απο τα μάτια του? Το 2017, υπήρχαν από 2,9 έως 5,8εκ. μοναδικοί χρήστες που είχαν στην κατοχή τους ένα "πορτοφόλι". Μιλάμε για ένα νούμερο ανύπαρκτο σε σχέση τον πλυθησμό του πλανήτη μας.
Θεωρώ πως το να είμαστε εδώ, ενεργοί και με διάθεση να βοηθήσουμε, είναι υπεραρκετό για όποιον θέλει να μάθει και να ασχοληθεί. Αλλά προσωπικά, δεν θα "κυνηγήσω" κανένα και καμία να του ανοίξω τα μάτια. Έχω παραιτηθεί απο τέτοιες προσπάθειες καιρό τώρα, με αποκορύφωμα την αναμενόμενη μετακόμιση μου εκτός χώρας. Μια και καλή.