Pages:
Author

Topic: 2021-2022 Türkiye Süper Ligi Ana Konu - page 22. (Read 29041 times)

legendary
Activity: 1358
Merit: 1313
Heyecanlı bir hafta oldu, Fenerbahçeliler bir an inandılar Galatasarayın puan kaybedeceğine ama süpriz bir oyuncu ile 3. golü bularak 3 puan aldık.
Berkan Kutlu bu akşam şampiyonluk golünü atmış olabilir, gerçekten hiç beğenmediğim oyuncu hatta gol pozisyonundan önce bir pozisyonu vardı kulaklarını çınlattım galiba beni duydu Cheesy

Bu hafta ligde farklı skorlar gördük, Adana Demirspor evinde Gaziantep FK'ya 6-1 yenildi. Gaziantep için çok önemli bir 3 puandı.
Konyaspor 3 puan aldı, onlar içinde önemli bir 3 puan bu.

Ligde son iki hafta kaldı ve hala düşecek son 3 takım kesinleşmedi.
hero member
Activity: 630
Merit: 463

Bu haftanın maçlarından sonra puan farkı 6'da kaldı. Fenerbahçe için kolay bir hafta oldu, Kayserispor'u 3-0 geçti. Galatasaray ise bugün gerçekten puan kaybedebilirdi. Savunmada çok yetersiz bir performans ortaya koydu. Abdülkerim Marcao'yu marke etmede büyük zorluk yaşadı. Her şeye rağmen ne yapıp edip Galatasaray Karagümrük'ü 3-2 yendi.

Son 2 haftadayız ve önümüzde bir derbi var. Bu derbiyi Fenerbahçe deplasmanda kazansa bile bence şampiyon olması artık mucizelere kaldı.
Fenerbahçe son zamanlarda Galatasaray ile oynayıp şampiyonluğu kaybetmeye alışkın olduğu için bu durumu garipsemeyecektir. Benim düşüncemi sorarsanız Fenerbahçe maçı kazanamayacak. Maç en iyi ihtimalle berabere bitecek onların açısından ve Galatasaray stadyumunda bunun kutlanmasını izlemek zorunda kalacaklar. Ayrıca bu maça kırmızı kart olur oynayın %99 Fenerbahçeli oyuncular kırmızı kart görecek en geç maç sonuna doğru. Kavga çıkar bu maçta.
sr. member
Activity: 1890
Merit: 333

Bu haftanın maçlarından sonra puan farkı 6'da kaldı. Fenerbahçe için kolay bir hafta oldu, Kayserispor'u 3-0 geçti. Galatasaray ise bugün gerçekten puan kaybedebilirdi. Savunmada çok yetersiz bir performans ortaya koydu. Abdülkerim Marcao'yu marke etmede büyük zorluk yaşadı. Her şeye rağmen ne yapıp edip Galatasaray Karagümrük'ü 3-2 yendi.

Son 2 haftadayız ve önümüzde bir derbi var. Bu derbiyi Fenerbahçe deplasmanda kazansa bile bence şampiyon olması artık mucizelere kaldı.
legendary
Activity: 1358
Merit: 1313
Ali Koç tekrar adaymış vallaha yazık şu adama, dünyalar kadar saygınlığını şu Fenerbahçe başkanlığı yüzünden kaybetti, böyle bir adamın böyle bir hale gelmesi cidden kötü bir durum.
Olmuyor, yapamıyor ama hala çabalıyor, umarım en kötü 1 şampiyonluk görür Ali Koç çünkü bu kadar uğraşlara rağmen bunu hakkettiğini düşünüyorum.
hero member
Activity: 2156
Merit: 575
Ali Koç'un adaylığını tekrar koymasını (ve 3 sene daha başkan olacağı garanti gibi duruyor şuan için) ben diğer galatasaraylı arkadaşlarım gibi iyi bir haber olarak karşılamadım. Bizim başkan mesela siyasete soktu futbolu, gitti depremzedeler üzerinden sataştı falan, 18 mayısta ciddi anlamda kaybetme ihtimali bulunuyor, geçen sene şampiyon oldu, bu sene şampiyonlar ligi gruplarına kadar geldi, avrupa son 16da elendi, tekrar şampiyon yapacak, ama yinede başkan değişebilir, en azından adam akıllı bir rakip var.

Fenerde bu mantık yok, 6 yıldır sadece 1 adet ziraat kazanan adamı tekrar 3 sene daha başkan yapacaklar. Bu "yaşasın biz yine şampiyon oluruz bu adam kalırsa" olayı değil, kaybettikçe hırçınlaşıyor, her geçen sene dahada kabalaşıyor, her seferinde çok daha savaş dili ile konuşmaya başlıyor, sırf bu yüzden bir ara fenerin şampiyon olmasını istiyorum ama bu adam varken olurlarsa çok daha ateşlenebilir konu. Bu adamdan kurtulunması gerektiği belli, kendi ağzıyla o varken şampiyon yapmazlar takımı diyen adam inatla bi daha başkan oluyor, bazı fenerliler elbette bu duruma öfkeli ama bazılarıda adamı körü körüne savunuyor, deli olmak lazım bu adamı savunmak için, dediklerine inanmak için.

Başarısızlık kendini galatasaray nefreti olarak vuruyor bazı taraftarlara ama dertleri bizle değil ki, daha 2 sene evvel 13. olan takımız biz, o aralar beşiktaş, trabzonspor, başakşehir herkes şampiyon oldu, sonra bizde olduk elbette, bi tek onlar olmadı, sanıyorlar ki biz şike yapıyoruz, şike yapsak neden 13. olalım diye kimsede sorgulamıyor. Uzun lafın kısası, bu Ali Koç olayı galatasaray içinde iyi değil, fener içinde değil, türk futbolu açısından kesinlikle berbat bir şey, zira adam sürekli kavga peşinde, sürekli kendi başarısızlıklarını olay çıkartarak örtme derdinde ve bu futbolun kalitesini (zaten bizde pek olmayan bir şey) aşırı düşürüyor, yeni başkanlık döneminde kim bilir ne gibi kaoslar yaratacak.
legendary
Activity: 2324
Merit: 1176
İsmail Kartal Konyaspor maçı sonrası yine benzer bir açıklama yapmış. Matematiksel şansımız hala var demiş. Teknik olarak haksız sayılmaz ama gerçekçi bir açıklama mı bu, bence hayır. Bunun kendisi de farkında mı merak ediyorum. Taraftarın asıl duymak istediği açıklamaları nedense yapmamakta ısrar ediyor. Böylesine taktiksel hatalarla durumu bu noktaya getirdikten sonra Fenerbahçe taraftarına bir özür borçlu olduğunu düşünüyorum.

Fenerbahçe bir mucize olup şampiyon olmadığı sürece İsmail Kartal herhalde gönderilir. Şampiyon olsa bile ben olsam yine gönderirdim çünkü uzun vadede güvenilecek bir teknik direktör değil.

Yalnızca İsmail Kartal'ı eleştirenler hata yapıyor bence. İsmail Kartal Rade Krunic'te ısrar etti. Fakat Dzeko'nun, Tadic'in ve Szymanski'nin son 10 maçtaki performans verilerini incelediniz mi? Sezon başında Faroe Adaları takımlarına karşı goller attıklarında ben de çok heyecanlandım. Bu konuda yalan söyleyemem. Fakat sezonun en kritik bölümü olan son 10 lig maçında bu futbolcuların hiçbiri iyi performans göstermedi ve saha içinde sorumluluk almaktan kaçındı. Sezonun en iyi isimlerinden biri olan Fred bile en çok sakatlık yaşadığı sezonlardan birini yaşadı. Ali Koç'un yerine Sadettin Saran veya Aziz Yıldırım başkan olmalı. Ali Koç artık Fenerbahçe'ye engel olmamalı. İsmail Kartal'ın sezon sonunda takımdan gönderilmesi kesin ne olsa. Çünkü başarısızlığın faturasını ona kesmek en kolayı olacak. Fakat Ali Koç kalmakta ısrar ederse hiçbir şey düzelmez Fenerbahçe'de. Her şey aynı şekilde devam eder.
Tekrar aday olduğu konuşuluyor kulislerde Sadettin Saran’ın başkanlıktan vazgeçtiği falan söyleniyor kapalı kapılar ardında neler dönüyor kim bilir şu takımda eleştirilecek ana kişi İsmail Kartal ve fantezi oyuncu tercihleri var. Yunanlılara ilk maçta öyle kadro çıkarsan adamlar çat çat patlatır geçer 3 tane sonra yırtın dur o dakikadan sonra İsmail Kartal hoca falan değil
sr. member
Activity: 644
Merit: 392
Instant cryptocurrency exchange with own reserves!
İsmail Kartal Konyaspor maçı sonrası yine benzer bir açıklama yapmış. Matematiksel şansımız hala var demiş. Teknik olarak haksız sayılmaz ama gerçekçi bir açıklama mı bu, bence hayır. Bunun kendisi de farkında mı merak ediyorum. Taraftarın asıl duymak istediği açıklamaları nedense yapmamakta ısrar ediyor. Böylesine taktiksel hatalarla durumu bu noktaya getirdikten sonra Fenerbahçe taraftarına bir özür borçlu olduğunu düşünüyorum.

Fenerbahçe bir mucize olup şampiyon olmadığı sürece İsmail Kartal herhalde gönderilir. Şampiyon olsa bile ben olsam yine gönderirdim çünkü uzun vadede güvenilecek bir teknik direktör değil.

Yalnızca İsmail Kartal'ı eleştirenler hata yapıyor bence. İsmail Kartal Rade Krunic'te ısrar etti. Fakat Dzeko'nun, Tadic'in ve Szymanski'nin son 10 maçtaki performans verilerini incelediniz mi? Sezon başında Faroe Adaları takımlarına karşı goller attıklarında ben de çok heyecanlandım. Bu konuda yalan söyleyemem. Fakat sezonun en kritik bölümü olan son 10 lig maçında bu futbolcuların hiçbiri iyi performans göstermedi ve saha içinde sorumluluk almaktan kaçındı. Sezonun en iyi isimlerinden biri olan Fred bile en çok sakatlık yaşadığı sezonlardan birini yaşadı. Ali Koç'un yerine Sadettin Saran veya Aziz Yıldırım başkan olmalı. Ali Koç artık Fenerbahçe'ye engel olmamalı. İsmail Kartal'ın sezon sonunda takımdan gönderilmesi kesin ne olsa. Çünkü başarısızlığın faturasını ona kesmek en kolayı olacak. Fakat Ali Koç kalmakta ısrar ederse hiçbir şey düzelmez Fenerbahçe'de. Her şey aynı şekilde devam eder.
sr. member
Activity: 2142
Merit: 424

sr. member
Activity: 644
Merit: 392
Instant cryptocurrency exchange with own reserves!
Antalyaspor'un Alex de Souza ile her konuda anlaştığını yazdı Yağız Sabuncuoğlu. Mehmet Aurelio da teknik ekibinde yer alacakmış. Antalyaspor daha önce Nuri Şahin'e şans vermişti. Şimdi Alex'e şans veriyor. İmrenilecek işler yapıyorlar. Büyük kulüplerimizin onları örnek alması gerekiyor.

Futbolu yeni bırakmış futbolcular çağa uygun taktiklere daha çok hakim oluyor. Fatih Terim, Şenol Güneş ve Aykut Kocaman da beğendiğim teknik direktörler. Fakat sabit taktiklerinin dışına çıkamıyorlar. Bu hocalarla çalışmak yerine futbolu yeni bırakmış genç teknik direktörlere daha çok şans tanınsa keşke. Antalyaspor'un Nuri Şahin ile yakaladığı başarıyı Alex de Souza ile tekrar yakalayacağını düşünüyorum.
hero member
Activity: 1162
Merit: 719
Yabancı VAR hakemleri devreye girdikten sonra Galatasarayımız puan farkını açtı. Sezon başından beri bu uygulama olsaydı daha önce şampiyon olurduk. Adil bi lig olsa Galatasaray ligi önceden bitirirdi.

Bu hafta iki takım kazanırsa Rams Park'taki maç şampiyonluk maçı olacak matematiksel açıdan. Bana kalırsa Fenerbahçe bunu yaşamamak için bu hafta puan kaybedebilir. Süper Kupa finalinde yaptıklarından sonra her şeyi bekliyorum Fenerbahçeli idarecilerden. Bana kalırsa saha dışı olayları çok proveke ettiler. Galatasarayımızın sahadaki performansını gölgelemek için saha dışın çok şey denediler. Maça çıkmamalar. U19 takımıyla çıkmalar. Bana samimi gelmiyor bunlar.
sr. member
Activity: 1890
Merit: 333
Galatasaray gerçekten gol şov yaptı. 6-1 çok sağlam galibiyet. Sivasspor zaten pek bir numarası olan bir takım değil ama Galatasaray biraz ekstra da oynadı. Şu an Konyaspor - Fenerbahçe maçı devam ediyor. İlk yarı 0-0 sona erdi. Fenerbahçe çok üstün bir ilk yarı geçirse de bir türlü gol bulamadı. Eğer ikinci yarıda da böyle oynarlarsa bence öyle ya da böyle kazanırlar. Galatasaray'ı ben çoktan şampiyon olarak görüyorum ama Fenerbahçe bugün puan kaybederse neredeyse resmi olacak.
hero member
Activity: 1554
Merit: 762
Süper ligde bugün Galatasaray ile Sivasspor karşılaşacak. Fenerbahçe ile de Konyaspor oynayacak. 2 takımın da galip geleceğini düşünüyorum. Kayıpsız devam edilecek ve süper ligde aralarındaki maça kadar devam edecek rekabet. Galatasaray çok avantajlı. Fenerbahçe ise bir puan kaybı yaşarsa şampiyonluğu hediye edecek.

GS rahat bir maç oynadı ve net bir skorla kazandı. Şu anda şampiyonluğa en yakın takım hatta Sivasspor maçındaki takımın motivasyonu ve kenetlenmesini gördükçe şimdiden şampiyon takım diyebilirim. Fenerbahçe ise bugün ligin iddiasız takımlarından Konyaspor ile karşılaşacak. Ancak Konyaspor küme düşme hattına çok yakın ve bu maçta en az 1 puan almak isteyeceklerdir. Küme düşme hattındaki Gaziantep Hatay maçının berabere bitmesi Konyaspor için bir avantaj ve bu maçta daha agresif bir futbol oynayabilirler. Fenerbahçe’nin ise puan kaybı gibi bir lüksü olmadığı için Konya maçını mutlaka kazanacaktır. Şampiyonluğun Rams Park’ta belirleneceğini düşünüyorum.
hero member
Activity: 2156
Merit: 575
Canavar gibi takım olduk harbiden, her sezona biraz daha yavaş başlıyoruz, sonra sezonu yaratık düzeyde bitiyoruz, harbiden çok güçlü takımız. Şimdi seneye açın izleyin sene başında yine bir ton aptal saptal transferi monte etmeye çalışıp, beceremeyip, mümkün mertebe 1-2 tanesinden max verim alıp, gerisi aynı kadro devam ederiz yine ahahahah. Bence bu maç ile şampiyonluk bitti gibi bir şey, galatasarayın son 3 maçta 2 puan kaybı yapması lazım, biz bu oyunla 3 maçın 3ünüde rahat alırız, veya belki bi ihtimal salarız bi yerden sonra diyorum ama ne zaman salarız desem 4-5-6 gönlünden ne geçerse atıyorlar bizimkiler ahahahahah
sr. member
Activity: 714
Merit: 407
Süper ligde bugün Galatasaray ile Sivasspor karşılaşacak. Fenerbahçe ile de Konyaspor oynayacak. 2 takımın da galip geleceğini düşünüyorum. Kayıpsız devam edilecek ve süper ligde aralarındaki maça kadar devam edecek rekabet. Galatasaray çok avantajlı. Fenerbahçe ise bir puan kaybı yaşarsa şampiyonluğu hediye edecek.
legendary
Activity: 1932
Merit: 1757
Geçenlerde bir maça rastlamıştım. TFF 2. Lig'de oynanan Ankaraspor - Nazilli Belediyespor maçında 1 tane bile şut atılmamış. Bir pozisyonda da hatta Nazilli Belediyespor'un hücum oyuncusu gole gider gibi olunca Ankaraspor'un bir defans oyuncusu ona kızmış. Bu beraberlik hem Ankaraspor'un playofflara kalmasını hem de Nazilli Belediyespor'un kümede kalmasını sağlamış. Şike şüphesinin yüksek olduğu bir maçmış ama herhangi bir şey çıkar mı bundan artık bilmiyorum.

Bu da bahsettiğim gol pozisyonunun anı: https://www.youtube.com/live/ws-67NdlIPQ?si=PTwt4BoKaOEj3N53&t=6017
legendary
Activity: 2548
Merit: 1519
Fetöekşi döneminde skandal rekoru kırıldı. Ülkenin en üst liginden en alt ligine kadar hepsinde iğrenç şikeler dönüyor. 2. ligde Serik Belediyespor maça 16 yaşında çocuklarla çıktı ve 6-0 yenildi. Bu sonuçla Esenler Erokspor üst lige çıktı. Ülkede temiz eller operasyonu yapılmadıkça, fetöcüler temizlenip tüm şike yapanlar hapse atılmadıkça 1 adım ileri gidemeyecek ülke futbolu.
copper member
Activity: 1470
Merit: 1096
Uzun yıllar boyu şampiyon olunamıyorsa bence de yönetim en başta sorgulanmalı. Aziz Yıldırım döneminde Fenerbahçe bir sürü kupa elde etti ama Süper Lig şampiyonluğunu bir noktadan sonra elde edememeye başlayınca yönetim değişti. Ali Koç 6 senedir başkan ve döneminde elde edilen tek başarı 1 adet Türkiye Kupası şampiyonluğu. Böyle bir istatistiğe Fenerbahçe gibi büyük bir takımın sahip olması normal bir şey değil o yüzden artık onlar için bence tekrar değişim zamanı çoktan geldi.

Ali Koç duruş olarak birçok taraftarın sevdiği bir isim. Ama diğer yandan istatistiksel olarak Fenerbahçe'nin en kötü dönemleri de bu son yıllarda oldu. Kulüp basketbol ve diğer spor branşlarında başarılar elde edebiliyor ama futbolda durum tam tersi. Her sene bir şeyler oluyor ve şampiyonluk yarışından kopuyorlar.
Futbolda mutlaka bir başarı elde etmeleri gerekiyor. Şu anki durumları genel tabloya bakınca gerçekten iyi değil, en azından bu sene şampiyon olmaları gerekiyor bence
Bu sene şampiyonluk kazanmaları mucizelere bağlı.Galatasaray yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişken vermez şampiyonluğu.Şu an 4 puan öndeler ve Fenerbahçe aralarında oynanacak derbiyi kazansa bile cimbomun puan kaybetmesini bekleyecek yani Fenerbahçe’nin işi gerçekten zor.Bu Galatasaray ise kimseye puan kaybetmez.Fenerbahçe dünyada görülmemiş rekor puanla ikincilik yaşayacak gibi.
legendary
Activity: 2772
Merit: 1557
Uzun yıllar boyu şampiyon olunamıyorsa bence de yönetim en başta sorgulanmalı. Aziz Yıldırım döneminde Fenerbahçe bir sürü kupa elde etti ama Süper Lig şampiyonluğunu bir noktadan sonra elde edememeye başlayınca yönetim değişti. Ali Koç 6 senedir başkan ve döneminde elde edilen tek başarı 1 adet Türkiye Kupası şampiyonluğu. Böyle bir istatistiğe Fenerbahçe gibi büyük bir takımın sahip olması normal bir şey değil o yüzden artık onlar için bence tekrar değişim zamanı çoktan geldi.

Ali Koç duruş olarak birçok taraftarın sevdiği bir isim. Ama diğer yandan istatistiksel olarak Fenerbahçe'nin en kötü dönemleri de bu son yıllarda oldu. Kulüp basketbol ve diğer spor branşlarında başarılar elde edebiliyor ama futbolda durum tam tersi. Her sene bir şeyler oluyor ve şampiyonluk yarışından kopuyorlar.
Futbolda mutlaka bir başarı elde etmeleri gerekiyor. Şu anki durumları genel tabloya bakınca gerçekten iyi değil, en azından bu sene şampiyon olmaları gerekiyor bence
sr. member
Activity: 1778
Merit: 385
hero member
Activity: 966
Merit: 764
Fenerbahçe’nin bu sezonu nasıl kapatacağı önemli. Her kulvarda boy gösterirken sadece lig şampiyonluğu kalması hem oyuncular hem de yönetim açısından bir sezonu daha başarısız kapamalarına neden olacak. Özellikle bazı oyunculara gelen teklifler eğer değerlendirilecek olursa kadronun yeniden yapılanma ihtimali doğuyor. Bu yüzden önümüzdeki sezon için eğer kim başkan olacaksa bir an önce başlaması gerekiyor. Ferdi ve İrfan’ın yüksek bonservisle beraber gitmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Birçok şey denediler ama maalesef ki şampiyon olamıyoruz. Hep bir şeyler eksik kalıyor. Benim en çok eleştireceğim nokta şu ki; başarılı olunamamasına rağmen uzun seneler yönetim devam ediyor. Başka kulüplerde bu böyle değilken Fenerbahçe'de neden böyle. Futbolda şampiyon yapılmıyoruz gibi sözlere girmek istemiyorum. Hakemi de karşı takımı da yenmeniz gerekiyorsa yeneceksiniz ki şampiyon olacaksınız. Eğer şampiyonluk gelmiyorsa yönetim değişir başka bir yönetim dener. Fenerbahçe uzun yıllardır bu durumdan çok uzak.

Bazı oyuncular transfer sezonunda ayrılacaktır çünkü çok fazla teklif var diye haberler dönüyor. Yeni yönetim gelecekse bunun planını yapmalı. Fenerbahçe taraftarı uzun süredir şampiyonluk bekliyor ama maalesef bu zor görünüyor.
Pages:
Jump to: