Fenerbahçe maçının özetine baktım. Dzeko'nun pozisyonu penaltı ile alakası yok. Çıkmış Fenerbahçe'li yorumcular net penaltı diyor. Ya abi el insaf neresi penaltı? Çıkartın su at gözlüğünü. Ben gördüm utandım. Bir tane delikanlı çıkmaz mı ya.
Onu geçtim yayıncı kuruluş Fenerbahçe'nin attığı golde taşa becao'nun pozisyonunu gösteriyor. Sanki bok var aq. Neye oraua kadar gidiyorsun.
Ülke de tek kaliteli bir şey yok yeminle. Adalet isteyen yok. Herkes hep bana hep bana derdinde
Mümkün değil düzelmez.
Dzeko’nun golünün tekrarını vereceğine Becao’nun pozisyonunu vermesi saçmalıktı zaten yayıncı kuruluş sınıfta uzun zamandır kalıyor. Beinsports’a alternatif yok işte sıkıntı orada. Bunlara alternatif yarışa girecek bir kaç kuruluş olsa belki rekabet artar ama öyle yapmıyorlar tabi. Fenerbahçe’de Dzeko’nun penaltısı bence penaltı değil tabi hakem işin içindeydi. Bence yanlış karar verildi.
Pozisyonda çok ufak bir diz teması var ama bence penaltı için çok hafif kalıyor o yüzden penaltı vermeyebilirdi. Zaten iyi oyunla kazanıyoruz hakemin böyle şeyler yapıp galibiyeti gölgelemesi saçma oluyor. Hele ki pozisyonu tekrar izlemek varken yayıncı kuruluşun Becao'nun pozisyonunu defalarca göstermesi herkesin tepkisini çekti. Almışlar her şeyi tekele istediklerini yapıyorlar ama ilk defa dün birisi çıkıp kim bu yayın yönetmeni diye sorguladı. İsim verin dedi. Bundan sonra öyle rahat rahat ortalığı karıştıramazlar.
Art niyetli oldukları her hallerinden belli. Bu hafta büyük maçlarda yapılan hakem hataları ve yayıncı kuruluşun yayın yapmaktan uzak hali taraftarı iyice ateşliyor. Ben Fenerbahçe'liyim bana göre Galatasaray lehine kararlar veriliyor, siz Galatasaray'lısınız size göre Fenerbahçe lehine kararlar veriliyor. Gri pozisyon dediğimiz hakemin inisiyatifine kalan pozisyonlarda her taraf kendi lehine inisiyatif kullanmasını istiyor. Mesela bu hafta hakemin eyyam yaptığı pozisyon var. Muslera'nın ayağına basılan pozisyonda hakem rakibe kırmızı verebilirdi bazı yorumcular kırmızı ağır bir karar olur sarı vermesi gerekiyor dendi. Sonra Muslera sinirlenip sarı kart gördü ama devamında hakemi alkışladı ve kırmızı görmesi gerekirken görmedi. Tam burada eyyam yapan hakem önceki pozisyonda rakibe vermediği kırmızı kartı Muslera'ya da veremedi. Yani bunun gibi bir sürü pozisyon var. Hem Fenerbahçe hem de Galatasaray'ın kollanmaya ihtiyaçları yok. Bir pozisyona bakıyorsun ben haklıyım diğerine bakıyorum siz haklısınız. O yüzden bu güvensiz ortamın değişmesi gerekiyor.
TFF başkanının Galatasaray'ı kolladığına yönelik bir laf ortaya atıldı geçen hafta. "Galatasaray lehine hata yapıldığında ise 'Hakem ne güzel yönetti gördünüz mü' diyormuş." cümlesine bakan diğer taraftarların ne düşünmesi lazım. Fenerbahçe'nin kollandığını söyleyenler Fenerbahçe'nin kaç sezondur şampiyon olamadığını bilmiyor herhalde.
Yani bu tartışmalarda bir taraf diğerini ikna edemez. Futbolu yönetemeyenler yüzünden taraftar birbiriyle atışıyor. Herkesin bakış açısına göre kendi takımına bir şeyler yapılıyor. Aynı maç içinde farklı örnekler göstererek iki takımın taraftarı haklı çıkabiliyor. O yüzden sorun bizde futbolu yönetebildiğini sananlarda.
İlgili haber:
https://www.ensonhaber.com/kralspor/futbol/ahmet-cakardan-olay-sozler-tff-baskani-yuregi-varsa-beni-dava-etsin