Pages:
Author

Topic: 30 yasinda bir insanin gitar calmaya egilimi konusunda ne dusunuyorsunuz? - page 2. (Read 398 times)

hero member
Activity: 629
Merit: 508
Gitar çalabilirsin ancak amacın gitar virtüözü olmaksa geç kaldın. Çok üst seviyede bir enstrumanda uzmanlaşabilmek için en fazla 10-15 yaşında falan başlamak gerek.

Yine de iyi derecede çalabilir duruma gelebilirsin sadece günde 1-2 saat çalışmak gerekir. Benimde içimde uktedir bir kaç sene önce gitar'a heves sarmıştım sonrada bağlama aldım biraz uğraştım falan şimdi evde duruyor öyle. Zamanı gelince tekrar başlamayı düşünüyorum ama iyi bir öğretmen de olması gerekiyor herşeyden önce. İyi bir öğretmene denk gelseydim zaten bırakmazdım şuan.
full member
Activity: 210
Merit: 100
Dostum bu tarz konularda yaşın pek bir önemi yoktur. Önemli olan isteğinin ve zamanının olması. Çevremde 50 yaşından sonra ud saz vs gibi çalgılar çalmaya heves eden ve öğrenen çok kişi oldu. İçinden geldiği sürece devam edebilirsin.
newbie
Activity: 217
Merit: 0
öğrenmenin yaşı yoktur.öğrenme hızın düşmüş olabilir ama bu öğrenemeyeceğin anlamına gelmez.
tek yapman gereken daha çok çabalamak
newbie
Activity: 154
Vallahi şahsen 30 yaş tam yaşı diyorum yani çok önceden başlamaniz lazim da 30yaş pişmanliklarini görüp düzeltebilmek için tam yaş.. Sonra inanin insanin hicbirsey yapasi gelmiyor.. Aman ne gerek var v.s ye dönüyor iş.. 41 yasinda biri olarak soyluyorum bunlari hani oyaslari gecen tecrubeli biriyim..

olsun hocam sen niye kendini yaşlı görüyorsun, 41 yaş da hiçbir şey değil artık insanlar 90a kadar rahat yaşıyor. ikinci bahar kavramı bile 70ten sonra başlar oldu Smiley
member
Activity: 177
Merit: 10
yaşın ne önemi var içte istek ve beceri olduktan sonra..
full member
Activity: 336
Universitedeyken biraz keman calardim biraz dedigim bir iki parca sonra biraktim. Simdi yasim 30 ve gitara aklimda:)
Ne dersiniz zor olur mu?

Hiç zor olacağını zannetmiyorum. Birazcık zaman ayırıp güzel melodiler çıkarmaya başladıktan sonra daha da eğlenceli olabileceğini düşünüyorum.
sr. member
Activity: 504
Merit: 256
Vallahi şahsen 30 yaş tam yaşı diyorum yani çok önceden başlamaniz lazim da 30yaş pişmanliklarini görüp düzeltebilmek için tam yaş.. Sonra inanin insanin hicbirsey yapasi gelmiyor.. Aman ne gerek var v.s ye dönüyor iş.. 41 yasinda biri olarak soyluyorum bunlari hani oyaslari gecen tecrubeli biriyim..
member
Activity: 294
Universitedeyken biraz keman calardim biraz dedigim bir iki parca sonra biraktim. Simdi yasim 30 ve gitara aklimda:)
Ne dersiniz zor olur mu?

Neden olmasin! Hicbir sey icin gec degil yeter ki isteyin.
legendary
Activity: 1596
Merit: 1013
Hocam insanın içinde varsa yaşın önemi yok senin yaşlarında bir arkadaşım piyanoya başladı kendi öğrendi görsen sanki 5 yaşında başlamış gibi.
member
Borderless for People, Frictionless for Banks
Yaşınız arttıkça öğrenme süreniz uzar. Ama bu demek değildir ki siz öğrenemezsiniz, başarılı olamazsınız. Eğer bu hayatta yapmak istediğiniz bir şey varsa mutlaka yapın.
Hiçbir şey için geç kalmış değilsiniz. Hayattan keyif almak ve istediklerinizi yerine getirmek için yaşın hiçbir önemi yok, otuz yaş da oldukça genç sayılacak bir yaş (:
İnsanlar 60 yaşından sonra chopper motorlara sahip olabiliyor ve emekliliklerini yaşıyor Wink

Evet haklisiniz. Universitede iken ben 60 yasinda sinif arkadaslarim vardi:)
member
Borderless for People, Frictionless for Banks
Hiçbir zaman hiçbirşey için geç değildir. Önemli olan istek ve azim bence ki 30 yaş hiç de büyütülecek bir yaş değil.

Harikasin ya ! Esim  de tam destek ama ben nedense tam emin degilim. Zaman alicaktir  fakat ogrenirim eninde sonunda insallah. Zaman ayrimak pratik yapmak cok onemli gercekten.
full member
Activity: 546
Öğrenmek haliyle ger geçen yaşta bir zorluk artacaktır fakat öğrenmenin yaşı yoktur istersen öğrenirsin bence
member
Sanatın yaşı yoktur hiç düşünmeden başlayın önemli olan içinizden gelmesi.
sr. member
Activity: 420
Merit: 260
Öğrenmenin yaşı yok hocam içinizde kalmasın hiçbir şey. Keşke bunu da yapsaydım demeyin. Ben 30 yaşından sonra yan flüt çalmayı öğrendim Smiley İçimde kalmıştı ama artık bunu da başarmış oldum. Öğren gitsin bize de güzel bir şarkı çalıp gönderirsin dinleriz Smiley
member
Activity: 182
Daha genç yaştaki birisine bakis daha geç olabilir fakat gereken özen gösterilirse öğrenilebilir diye düşünüyorum
full member
Activity: 700
Merit: 134
Yaşınız arttıkça öğrenme süreniz uzar. Ama bu demek değildir ki siz öğrenemezsiniz, başarılı olamazsınız. Eğer bu hayatta yapmak istediğiniz bir şey varsa mutlaka yapın.
Hiçbir şey için geç kalmış değilsiniz. Hayattan keyif almak ve istediklerinizi yerine getirmek için yaşın hiçbir önemi yok, otuz yaş da oldukça genç sayılacak bir yaş (:
İnsanlar 60 yaşından sonra chopper motorlara sahip olabiliyor ve emekliliklerini yaşıyor Wink
newbie
Activity: 56
bende 30 üstüyüm bendemi gitara başlasam cok iyi yetenek demekki
hero member
Activity: 756
Merit: 505
yaşın önemi yok. önemli olan içten gelen heves ve o heves için yapılan şeyin verdi keyif. ben yıllardır çalıyorum. 20 yıl önce başladım öğrenmeye. çok da güzel çaldım lise ve üniversite hayatımda. 2009da kendime hayalim olan ibanez jumbo kasa elektro akustik aldım kaç kere çaldın diye sorarsan sayılıdır. ama eski bozuk gitarlarla çalmak söylemek arkadaşlarla çok keyifliydi.
eğer seninde içinde böyle bir istek varsa hiç düşünme başla gitsin.
newbie
Activity: 56
Zor değil. Zaman ayirman gerek sadece yaş ile alakası yok
member
Vertex.Market, the World's First ICO Aftermarket
neden olmasın ki? öğrenmenin yaşı olmaz, içinizden ne geliyorsa onu yapın gözünüz açık gitmeyin sonra Smiley
Pages:
Jump to: