Pages:
Author

Topic: %51 Saldırı Gerçekleşirse btc 1(bir) dolar - page 2. (Read 21271 times)

jr. member
Activity: 462
Merit: 1
5-10 milyar dolardan çok daha fazla olur maliyeti hatta yapabilecek kadar paraya sahip birilerinin olduğunu düşünmüyorum.
sr. member
Activity: 812
Merit: 262
Bitcoin güvenliğini bence çoktan ispatladı artık sisteme güven için kurumsal yatırımcılar şart zaten sıkıntı balina hareketlerinden kaynaklanıyor hack ile alakalı bir durum yok. Tabi usulsüzlük sonrası kapanan borsalar ayrı bir konu.
jr. member
Activity: 154
Bu piyasaya % 51 i ele geçirmek suretiyle müdahale edebilmenin imkan ve ihtimali asla olamaz. Bu tabiata aykırı ancak bu amaçla yapılabilecek bir harekette dolardaki dalgalanmalara benzer iniş ve çıkışlar olur ki buda zaten süpekülatörlerin zaten sürekli yaptığı birşey rahat olun derim ben.
jr. member
Activity: 110
Merit: 2
Devletler madencilik şirketlerine ve cihazlarına el koyarsa?Bu %51 saldırısı beni de korkutuyor.

Bu gidişle el koymasına gerek kalmayacak. Btc nin aşırı düşmesi sebebiyle madenciler maliyetleri karşılayamıyor ve bazıları fişi çekti. Hash değeri son bir haftada %50 düştü
full member
Activity: 350
Merit: 110
Birisi bana ilkokul çocuğuna anlatır gibi anlatabilir mi bu %51 saldırısı yapıldığında yapan kişinin ne kazanacağını?

Yazımda belirttiğim gibi bu saldırıyı bir kişi yapamaz. abd gibi bir ülke en büyük silahı doların tahtını sallandığını hissettiği an yapabilir.

doların tahtını sallayabilecek yere ulaşmaya başlarsa ve ABD bunun karşısında bir şey yapmıyorsa doğrudan derim ki ABD zaten bu işin içinde. Ha ABD ve ABD'yi parasıyla yöneten para babaları bu işin içinde değilse o zamana kadar ümüğüne çöker zaten.

Dünya kadar ekipmana ihtiyaç duyacağı %51 saldırısına kadar bırakmaz bu işi. Politik, siyasi, medya baskısıyla söndürür.

Ben bu başlığı açarken pool hash değeri 10 milyon th falandı. Şu an 60 milyon th lerde. Yani kaliteli bir mining cihazı 15th kazı yapsa. Havuzdaki hash değeri
4 milyon tane kaliteli mining cihazıyla yapılabiliyor. %50 si için 2 milyon tane asic cihazını parayla alamazsın. Şu aşamada teorik olarak %51 mümkün olsa da pratikte her geçen gün zorlaşıyor. Benim görüşüm btc zenginleri ve borsalar falan btc nin güvenliği için kar amacı gütmeyen madencilik yapıyor. Çünkü o zincir zarar görürse en fazla kayıbı kendileri yaşayacak.

Devletler madencilik şirketlerine ve cihazlarına el koyarsa?Bu %51 saldırısı beni de korkutuyor.
jr. member
Birisi bana ilkokul çocuğuna anlatır gibi anlatabilir mi bu %51 saldırısı yapıldığında yapan kişinin ne kazanacağını?

Yazımda belirttiğim gibi bu saldırıyı bir kişi yapamaz. abd gibi bir ülke en büyük silahı doların tahtını sallandığını hissettiği an yapabilir.

doların tahtını sallayabilecek yere ulaşmaya başlarsa ve ABD bunun karşısında bir şey yapmıyorsa doğrudan derim ki ABD zaten bu işin içinde. Ha ABD ve ABD'yi parasıyla yöneten para babaları bu işin içinde değilse o zamana kadar ümüğüne çöker zaten.

Dünya kadar ekipmana ihtiyaç duyacağı %51 saldırısına kadar bırakmaz bu işi. Politik, siyasi, medya baskısıyla söndürür.

Ben bu başlığı açarken pool hash değeri 10 milyon th falandı. Şu an 60 milyon th lerde. Yani kaliteli bir mining cihazı 15th kazı yapsa. Havuzdaki hash değeri
4 milyon tane kaliteli mining cihazıyla yapılabiliyor. %50 si için 2 milyon tane asic cihazını parayla alamazsın. Şu aşamada teorik olarak %51 mümkün olsa da pratikte her geçen gün zorlaşıyor. Benim görüşüm btc zenginleri ve borsalar falan btc nin güvenliği için kar amacı gütmeyen madencilik yapıyor. Çünkü o zincir zarar görürse en fazla kayıbı kendileri yaşayacak.
member
Activity: 322
Merit: 16

jr. member

sr. member
Activity: 504
Merit: 251
Böyle teoriler her zaman konuşuluyor aslında konuşulan ne kadar tuhaf gelirse gelsin bana hiçbir şey imkansız gelmiyor. Hatta geçenlerde Hdac için böyle bir muhabbet dönmüştü.
jr. member
Activity: 462
jr. member
Evet teorik olarak mümkün ama hiç bir işe yaramaz. Çöpe atılacak milyar dolarlarla bunu başarabilir bitcoini yok edersin ama elinde hiçbir şey kalmaz.

Keşke yazıyı okuyup da yorum yapsaydınız. Abd en büyük silahı dolarcıklarının tahtını sağlamlaştırmak için yapabilir mi acaba
jr. member
Activity: 322
Evet teorik olarak mümkün ama hiç bir işe yaramaz. Çöpe atılacak milyar dolarlarla bunu başarabilir bitcoini yok edersin ama elinde hiçbir şey kalmaz.
jr. member
bu %51 biraz fantastik konu olmuş. böyle ihtimal olmadığına dair bazı araştırma yazıları internette mevcut. bundan daha ziyade sınırlı sayıda bitcoin zaten piyasada ve 21 milyonu aşamayacak. burada sorun yok. ama vadeli borsalarda istenildiği kadar hayali bitcoin alınabilecek. cüzdana çekilemeyecek belki ama çalınma riski olmayacak. vadeli borsaların tamamen kapatılmasından yanayım.

btc yi tek tek harf harf kodlayan, tüm dünyaya blockchain i öğreten satoshi "%51 hack ihtimali var" diyor. "Yok" diyen kim sarı çizmeli mehmet ağa.
jr. member
Activity: 364
İşin gerçeği olmaması için bir garantisi yok ,olması içinde şimdilik bir sebep yok ,%. 51 ilk saldırı gerçekleştirecek bir madencilik yada bitcoin sermaye gücü herhangi birisinde olabileceğini düşünmüyorum.
jr. member
Activity: 154
% 51 saldırı ile btc tabikide yerle bir olur hatta küçük saldırılar bile açıklamalar bile nasıl sarsıntılara sebep oluyor baksanıza . Eğer devletler birlikte olup btc bitsin derlerse zaten bitecektir.
newbie
Activity: 238
Merit: 0
Her ne kadar bunun oasılığı çok düşük olsada böyele bir ihtimal var ,böyle bir durumun gerçekleşirse kripto piyasası diye bir piyasa kalmayacağına kesin gözle bakmak lazım.
jr. member
Activity: 182
bu %51 biraz fantastik konu olmuş. böyle ihtimal olmadığına dair bazı araştırma yazıları internette mevcut. bundan daha ziyade sınırlı sayıda bitcoin zaten piyasada ve 21 milyonu aşamayacak. burada sorun yok. ama vadeli borsalarda istenildiği kadar hayali bitcoin alınabilecek. cüzdana çekilemeyecek belki ama çalınma riski olmayacak. vadeli borsaların tamamen kapatılmasından yanayım.
newbie
Activity: 238
Böyle bir durumun gerçekleşmesi ihtimali her geçen gün azalıyor ,artık bitcoinin dolaşım hızı eskisinden daha fazla ve bitcoin sahibi olabilmek için çok ciddi bedeller ödemek zorundalar.
newbie
Activity: 79
"(Böyle bir şey mümkün değil diyenler için)" böyle bir şey tabi ki mümkündür hem dediğiniz gibi kral satoshi nakamato da bu durumun gerçekleşe bileceğininden bahsetmiştir.
sr. member
Activity: 546
Merit: 250
ancak ve ancak teoride mümkün pratikte tartışmanın anlamı yok denecek kadar az. %51 saldırı ihtimali fud oluşturmak için elverişli araçlardan biri olarak balinalara hizmet etmekten başkasına yaramaz.
Pages:
Jump to: