bence bu kadar karamsar olmamak lazım, rakipleri ethereum'un başaramadığı neyi başaracak da etheri alt edecek. Neo'nun kaç icosu var tutmuş? aklıma ilk gelen ontology var, 3-5 bilindik daha belki çıkar.
İcolara olan güvensizlik sadece ether'i değil diğerlerini de vurdu. En azından ethereum'un marketi var hem merkezi hem yarı merkezi borsalarda...günlük hayatta en çok kullanılan coin hala ethereum bence...Hal böyleyken ethereum şahlanmayacaksa diğerleri ancak göstermelik atak yapabilir ve anında gazını alırlar. madencilerden güçlü sermayesi olanlar kalır, ağ yavaşlarsa gas ücretlerine zam yaparlar ama işleyiş devam eder. ether fanı da değilim ama durum bu! 150-200 dolar arası belki görülebilir ama uzun süreceğini sanmam...
ethereum neyi başarmış ta 23 milyar dolarlık piyasa değerini hakediyor ? Bacası tüten üretim yapan global sanayilerin bu kadar değeri yok.
Adam bir de miş ki şu an en çok kullanılan coin ethereum. Şaka gibi.
ETH'in tek bir tane gerçek dünya kullanım alanı yok. Bir tanesini söylesin bilen biri. Benim için tek bir kullanım alanı vardı o da nicehash ile ETH kazıp karşılığında BTC almak. Malum BTC madenciliği zor.
Bitcoin onlarca, yüzlerce satıcı ve iş sahibi tarafından ödeme aracı olarak kabul ediliyor. Her gün binlerce para transferi yapılıyor BTC ağı üzerinden.
ETH bir balondu ve yakın zamanda hakettiği yere geri gidecek.
sizi bilmem de ben btc göndermeyi bırakalı çok oldu, onay gelene kadar piyasanın yönü değişiyor. onunla mı uğraşacam
btc'nin hacimde ilk sırada olmasının tek nedeni borsalar, onun da nedeni hala alım-satımlarda yığılma btc'de! ama ethereum ona da rakip! özellikle ethmarketler ve merkezi olmayan borsaların hacimleri arttıkça btc'nin sembolik krallığı kalacaktır geriye bir de ana para birimi olması! yani "sen çekil köşeye, pariteyi belirle, işler ethereum üzerinden bir miktar da tether'den yürüyecek" denmesine az kaldı.
BTC'nin marketcap'ına oranla hacmi 20'de 1'iken ethereum şu ölü fiyatta bile 10'da 1 hacim yakalıyor.
eth'ye balon demişsiniz, bin küsur token bu balon(!) ağından işlem görüyor, eth bazlı balon borsalar, eth bazlı balon projeler, top100 balon token arasında 95 tanesi ether tabanlı (sayması kolay oldu çünkü diğerlerini saydım 5 tene var
)
şu konuda anlaşalım: kripto paralar birbirine rakip olmaktan ziyade birbiriyle tatlı bir yarış içerisinde, zaman zaman altcoinler zaman zaman btc önemli hale geliyor. bazen ethereum'un ağırlığını hissederken bazen de diğerleri sivriliyor. hal böyleyken bizim takım tutar gibi coin tutmamızın bir anlamı yok! benim de ethereum'dan bir faydam yok, ne zaman ki ethereum'un fiyatı şişer o zaman balon denir ama konjonktür bize eth'nin şu an satım değil alım bölgesinde olduğunu bangır bangır söylüyor. ethereum 100 dolar altına düşerse neo 5 dolar zor eder, neo 5 dolar olursa ether 100 dolar olursa btc de 3-4k'dan fazla etmez çünkü hepsi birbirine değer katıyor. bu kadar basit.