Koliko se uopće može zaraditi na bounty programu ili tako nekim airdropovima?
Tipa shipchain ima airdrop samo ako se prijaviš. Naravno da se prijavilo odmah skoro 40.000 ljudi.
Airdrop je vrsta distrubucije coina/tokena i kao takav može biti vrlo isplativ za sudionike ako je u pitanju ozbiljan projekt. Da ne bude zabune ne mislim na ove prevare kojih ima svaki dan po 10 komada koje traže da im doniraš za transakcije ili tako neku glupost.
Kada novi projekt izlazi na scenu treba mu dobar comunity i airdop je jedan od načina kako dobiti instant comunity. Od nedavnih dosta uspješnih projekata padaju mi na pamet HAT, Blue, Oyster Pearl, Loopring, PoS token.
Ima i druga vrsta airdropa kod koje sudjeluješ ako već imaš neku valuta. Na primjer BitcoinCash(BTC) ili Ignis(NXT).
Bounty program je nešto sasvim drukčije i zahtjeva od tebe aktivno sudjelovanje. Ima puno verzija, da spomenem samo neke od njih, Signature kampanje, Translation kampanje, kampanje po raznim društvenim mrežama itd.
Kako pise u tom postu fora airdropa je u stvaranju snaznog i velikog "comunity-ja". Vec za surađivanje u airdropu mora u vecini primjera sherat vijest na twitter-u recimo.
koliko se moze zaradit?...zavisi, moze se dogodit da projekt propadne i moze dogoditi recimo Rebellious di su neki uspjeli prodat tokene prvi dan i dobit cak 1ETH, sto nije malo za dobit u "dar".
Al bit ovih tokena je da ce mozda neki od njih neki dan vrijedit nesto vise cak i ako sad vrijede kusur.
Kako surađivat u aidropu? Pratit twitter kao lud jer se mnogo ovih airdropa zavrsava vrlo brzo jer su kolicine tokena ogranicene.