Pages:
Author

Topic: ⚽⚽Almanya Bundesliga 2023-24 sezonu⚽⚽ - page 3. (Read 2519 times)

sr. member
Activity: 1778
Merit: 385
Bayern Münih'in Dortmund'a evinde yenilmesi büyük sürprizdi bence. Dortmund en son Bayern Münih'i 10 sene önce deplasmanda yenmeyi başarmıştı. Bu yüzden hem onlar için özel bir galibiyetti hem de ilk 4 mücadelesi verirken çok önemli bir 3 puan almış oldular. Bayern Münihli oyuncular ligi zaten salmışlar bile. Leverkusen sonunda Bayern Münih hegemonyasına 1 seneliğine de olsa son vermiş olacak.  Smiley  Gelecek sezon Xabi Alonso yine bunu başarır mı orası muamma tabi.
legendary
Activity: 2982
Merit: 1485
Şampiyonluk ümitleri biten Bayern Münih'e bir darbe de Dortmund'dan geldi. Uzun zamandır büyük üstünlük kurdukları Dortmund'a kendi evlerinde mağlup oldular. Diğer tarafta ise Bayer Leverkusen son dakikalarda maçı çevirdi ve neredeyse kaybedeceği maçı kazandı. 88. dakikaya 1-0 geride girdikleri maçta Hoffenheim'ı 2-1 yendiler. Ligin bitmesine 7 maç kala puan farkı 13'e çıktı. 2-3 hafta sonra Leverkusen şampiyonluk turuna çıkacak.
hero member
Activity: 2030
Merit: 402
Harry Kane sakatlandı ve nisan ayının ortasına kadar iyileşmesi beklenmiyor.

Güncelleme olarak eklemek istedim. Tahminlerin aksine doktorların sıkı bir çalışma sonrası onu Dortmund maçına yetiştirmesi bekleniyor. O zaman gol rekorunu hala kırabilme şansı varken neler olacak merakla bekliyorum.  Smiley

Xabi Alonso'nun açıklamasını ben de okudum ve bir hayli şaşırdığımı söylemeliyim. Ben daha ilk senesinde böyle bir başarı yakalamışken ve büyük takımların ona teklif götürmesi olasıyken hemen böyle bir açıklama yapmasını beklemiyordum. İdealistliğin iyi yanları olduğu kadar kötü yanları da var bence. Ben yine de böyle bir kariyer başlangıcı sonrası seneye Leverkusen zorluklar çekse bile Xabi Alonso'nun gözde teknik direktörler arasında olmaya devam edeceğini düşünüyorum.
copper member
Activity: 1190
Merit: 925
Adı Bayern Münih ve Liverpool ile anılan Xabi Alonso takımdan ayrılmayacağını açıklamış. Bayer Leverkusen ile tarihi bir sezon geçiren Alonso buradaki işim henüz bitmedi demiş. Sözleşmesi 2026 sezonu sonuna kadar olan Xabi Alonso halihazırdaki yenilmezlik serisini sonraki sezona da taşımak istiyormuş gibi görünüyor. Böyle parlamalar yapan hocaların hemen daha büyük gelirli kulüpler tarafından kapılması hoş olmasa da hayatın bir gerçeğiydi. Ancak Xabi Alonso'nun bu kararı romantik futbolseverleri sevindirdi. Smiley
Xabi’nin idealist olması beni çok sevindirdi.Ben onu 1 sene daha Bayer Leverkusen’i yönetirken izlemek istiyordum.Böylece gelecek seneki performansına göre geçici veya kalıcı performans konusunda daha somut adımlar görülecek.Herkes bu sene olanın rastlantı olacağını ve gelecek yıl böyle bir şey olmayacağını söylüyor.Bakalım Xabi onlara nasıl cevap verecek gelecek sene.
legendary
Adı Bayern Münih ve Liverpool ile anılan Xabi Alonso takımdan ayrılmayacağını açıklamış. Bayer Leverkusen ile tarihi bir sezon geçiren Alonso buradaki işim henüz bitmedi demiş. Sözleşmesi 2026 sezonu sonuna kadar olan Xabi Alonso halihazırdaki yenilmezlik serisini sonraki sezona da taşımak istiyormuş gibi görünüyor. Böyle parlamalar yapan hocaların hemen daha büyük gelirli kulüpler tarafından kapılması hoş olmasa da hayatın bir gerçeğiydi. Ancak Xabi Alonso'nun bu kararı romantik futbolseverleri sevindirdi. Smiley
hero member
Activity: 2030
Merit: 402
Harry Kane sakatlandı ve nisan ayının ortasına kadar iyileşmesi beklenmiyor. Bu da demek oluyor ki gol rekoru kırma hayalleri bu sezon için büyük oranda suya düştü.  Sad  Harika performansı nedeniyle yine de takımının en iyisi olarak sezonu tamamlayacaktır. Üstündeki bu loser'lığı bir türlü atamaması da üzücü. Bayern Münih gibi Bundesliga'yı domine eden takıma ilk gittiğin sezon şampiyonluğu kaçırıyorsun var mı böyle bir şey.  Cheesy

Xabi Alonso'nun yaptığı iş ise ayakta alkışlamalık. Koskoca sezonda henüz 1 mağlubiyet bile almadı ve daha ilk sezonunda Bayern Münih'i şampiyonluk serisinden etti. Bayern Münih ve Liverpool yazın Xabi Alonso için yarışa girecekler gibi duruyor.
hero member
Activity: 1162
Merit: 719

Harry Kane dün Darmstadt'a attığı golle birlikte Bundesliga'da ilk sezonunda 31 gol atan ilk oyuncu olma rekorunu kırmış.  Smiley  Harry Kane gerçekten bu sezon ligde makine gibi gol atıyor diyebiliriz. Premier Lig'e kıyasla daha rahat bir yerde oynadığı için 30 golü aşması çok daha hızlı oldu. Hala önünde 8 maç haftası daha var ve eğer 11 gol daha atmayı başarırsa ligde bir sezonda en çok gol atan oyuncu rekorunu da kıracak. Bu da bence o bu kadar formdayken imkansız görünmüyor.

İngiltere liginde kalsaydı tüm lig tarihinin en golcü futbolcusu olacaktı bi kaç sezon içinde. Bi kaç tane kupa kazanmak için Almanya'ya gitti. Bana göre bi değişiklik yapması yanlış bişi değildi. Ama bütün planları suya düştü Bayer Leverkusen yüzünden. Bu sene de kupa kaldıramayacak üstün performansına rağmen.

Bir yandan Harry Kane'in gol rekoru kırmasına tanıklık ederken diğer yandan Bayer Leverkusen'in en uzun yenilmezlik rekoru kırmasını bekliyoruz. Acaba sezon bitmeden bu seri bitecek mi? Öyle olacaksa hangi takım bu seriye son verecek? Bizde bir takım böyle bir seri yapsa tüm takımlar onları yenmek için hırslanır ama Almanya'da durum nasıl bilmiyorum. Leverkusen için Bundesliga şampiyonluğu garanti gibi, yanına başka kupa ekleyebilecekler mi bunun heyecanı var.

Bundesliga garanti. Ama Avrupa Ligi zor bana göre. West Ham ile eşleştiler turda. Bu sezonki ilk yenilgilerini alabilirler. West Ham'ı geçseler. Milan, Roma, Liverpool var. Bu sezon iyi bi oyun oynadı Bayer Leverkusen. Herkes hayranı oldu onların. Ama bu takımları geçemezler bana göre. Bundesliga kupasıyla sınırlı kalacaklar benim tahminime göre.
sr. member
Activity: 1876
Merit: 332
Xabi Alonso'nun teknik direktörlük kariyerinin ilk sezonunda Leverkusen ile Bundesliga şampiyonluğu kazanmasına en kötü ihtimalle 5 hafta kaldı. Eğer 5 hafta boyunca Leverkusen bu farkı korursa ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu resmi olarak ilan edecek. Muazzam bir sezon gerçekten de. Bayern Münih'in 11 sezonluk dominasyonu neredeyse sona ermek üzere. Bunun üzerine Almanya Kupası ve Avrupa Ligi'ni kazanma ihtimali de hala var. Bu sezon sonunda kendisi kalmaya kararlı olmadığı sürece Leverkusen'in onu takımda tutabilmesi çok zor görünüyor.
legendary
Bir yandan Harry Kane'in gol rekoru kırmasına tanıklık ederken diğer yandan Bayer Leverkusen'in en uzun yenilmezlik rekoru kırmasını bekliyoruz. Acaba sezon bitmeden bu seri bitecek mi? Öyle olacaksa hangi takım bu seriye son verecek? Bizde bir takım böyle bir seri yapsa tüm takımlar onları yenmek için hırslanır ama Almanya'da durum nasıl bilmiyorum. Leverkusen için Bundesliga şampiyonluğu garanti gibi, yanına başka kupa ekleyebilecekler mi bunun heyecanı var.
sr. member
Activity: 644
Merit: 392
Instant cryptocurrency exchange with own reserves!

Harry Kane dün Darmstadt'a attığı golle birlikte Bundesliga'da ilk sezonunda 31 gol atan ilk oyuncu olma rekorunu kırmış.  Smiley  Harry Kane gerçekten bu sezon ligde makine gibi gol atıyor diyebiliriz. Premier Lig'e kıyasla daha rahat bir yerde oynadığı için 30 golü aşması çok daha hızlı oldu. Hala önünde 8 maç haftası daha var ve eğer 11 gol daha atmayı başarırsa ligde bir sezonda en çok gol atan oyuncu rekorunu da kıracak. Bu da bence o bu kadar formdayken imkansız görünmüyor.

Bence de Harry Kane bu rekoru kırabilir çünkü Bayern Münih'in Borussia Dortmund ve Stuttgart dışında zorlu maçı yok fikstürde. Harry Kane 11 gol daha atmayı başarabilir kalan maçlarda. Fakat kalan maçlarda 11 gol atsa bile üzerindeki kupa lanetini kaldıramaz. Tottenham'dan kupa kaldıramadığı için ayrıldı ama 11 sezondur Bundesliga'da şampiyon olan Bayern Münih'te de aynı sonu yaşayacak. Üzerindeki kupa lanetini kaldıramadıktan sonra gol rekoru kırmak onu tatmin eder mi bilmem.
sr. member
Activity: 2142
Merit: 424

sr. member
Activity: 644
Merit: 392
Instant cryptocurrency exchange with own reserves!
Xabi Alonso'nun da gönül ister ki kariyeri bolca başarılarla devam etsin ama bakalım. Başlangıcı böyle yapınca artık çıtayı biraz yukarı koymuş oldu.

Bu sezon en iyisi o kuşkusuz. Fakat benzer istatistikleri en az bir sezon daha sağlaması gerekir. Örneğin geçen sezon büyük çıkış yapan Victor Osimhen bu sezon sıradan bir performans gösteriyor. Geçen sezon bir takım onu 150 milyon Euro'ya transfer etseydi bu sezon hayal kırıklığı yaşardı. Xabi Alonso bir teknik direktör olduğu için Victor Osimhen ile onu aynı kefeye koymayacağım. Fakat bir sezonluk iyi performans göstermek yeterli değil. İyi performanslarını birkaç sezona yayması gerekiyor bu isimlerin. O zaman top class olduklarını daha rahat söyleyebiliriz.
legendary
Artık şampiyon belli olduğuna göre Bundesliga'da ilk dört mücadelesine bakabiliriz. Bayern Münih ikinci sırayı Stuttgart'a kaptırmak istemiyor. Bugün küme düşme hattındaki Mainz karşısında gol şov yaptılar. Kane hat-trick yaparken Goretzka, Gnabry, Müller ve Musiala da gol atan diğer oyuncular oldu. Bayern'in eski dönemlerini hatırlattı bu maç. Neredeyse herkesin gol attığı maçlardan biri oldu.
Dördüncülük için mücadele eden RB Leipzig son sıradaki Darmstadt'ı mağlup etti. Akşam Dortmund zorlu Werder Bremen deplasmanında galip gelemezse dördüncü sırayı kaptıracak.
sr. member
Activity: 2142
Merit: 424
Futbolculuktan geçip, teknik direktör olarak en iyi kariyeri, hatta kariyerlerin zirvesine Zidane yaptı herhalde ama o da ortalıklarda görünmüyor şu anda. Gerçi ona sunulan kadro ve imkanlar herkese sunulmadı ama Zidane harika bir teknik direktör olmuştu. Xabi’den de o izlenimi aldım hatta Xabi bir kaç tık önde çünkü ondaki kadro nispeten mütevazı sayılan bir kadro. Bu kadro ile bunu başarması büyük bir başarıdır.

Hocam Zidane gerçekten bambaşka bir seviye.  Grin  Real Madrid ile 3 sene üst üste Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu elde etmişti. Kadrosu da çok sağlamdı tabi kabul çünkü Ronaldo'nun Real Madrid'deki parlak dönemleriydi. Yine de sonuçta Real Madrid her sezon orada şampiyon olmadığı için bu başarı fazlasıyla takdir edilmeyi hak ediyor.

Xabi Alonso'nun da gönül ister ki kariyeri bolca başarılarla devam etsin ama bakalım. Başlangıcı böyle yapınca artık çıtayı biraz yukarı koymuş oldu.
hero member
Activity: 630
Merit: 463
Kesinlikle artık Leverkusen kağıt üzerinde olmasa bile mantık olarak şampiyon.  Smiley  10 puan gibi bir farkın kapanması için mucize lazım ve herhalde Xabi Alonso'nun öğrencileri işi buraya kadar getirip büyük bir hayal kırıklığı yaratmaz. Bu arada Xabi Alonso'nun teknik direktörlük kariyerinde bir A takımı yönettiği ilk yılda böyle büyük bir başarı yakalaması muazzam bir şey. Futbolculuktan teknik direktörlüğe geçen çoğu kişinin iyi bir iş çıkaramadığı da bir gerçek sonuçta.
Futbolculuktan geçip, teknik direktör olarak en iyi kariyeri, hatta kariyerlerin zirvesine Zidane yaptı herhalde ama o da ortalıklarda görünmüyor şu anda. Gerçi ona sunulan kadro ve imkanlar herkese sunulmadı ama Zidane harika bir teknik direktör olmuştu. Xabi’den de o izlenimi aldım hatta Xabi bir kaç tık önde çünkü ondaki kadro nispeten mütevazı sayılan bir kadro. Bu kadro ile bunu başarması büyük bir başarıdır.
sr. member
Activity: 1750
Merit: 293
Kesinlikle artık Leverkusen kağıt üzerinde olmasa bile mantık olarak şampiyon.  Smiley  10 puan gibi bir farkın kapanması için mucize lazım ve herhalde Xabi Alonso'nun öğrencileri işi buraya kadar getirip büyük bir hayal kırıklığı yaratmaz. Bu arada Xabi Alonso'nun teknik direktörlük kariyerinde bir A takımı yönettiği ilk yılda böyle büyük bir başarı yakalaması muazzam bir şey. Futbolculuktan teknik direktörlüğe geçen çoğu kişinin iyi bir iş çıkaramadığı da bir gerçek sonuçta.
legendary
Şampi demeye gerek yok bu sezon şampiyon Bayer Leverkusen oldu. Sadece bunu matematiksel olarak da gerçekleştirmeleri için gün sayıyorlar. Bitime 10 hafta kala 10 puan fark var. 24 maçta 20 galibiyet almış ve hiç yenilmemiş bir takım kalan haftalarda 4 kere yenilmeyeceğine ve Bayern ile iki maçı da oynadıklarına göre artık şampiyonluğu kaybetmeleri mucizeden öte bir şey olur.
Aynı zamanda Almanya Kupası'nda yarı final ve Avrupa Ligi'nde son 16 turunda oynuyorlar. Ligin yanına başka kupalar da ekleyebilirler. Xabi Alonso'yu başka bir kulübe kaptırmadan önce ne kazanırlarsa onlar için kârdır. Smiley
hero member
Activity: 1162
Merit: 719
Bayer Leverkusen şampi.. diyebiliriz. 10 puan fark oldu artık. Bayern Münih puanlar kaybetmeye devam ederken Bayer Leverkusen puanlar kazanmaya devam ediyor. Hangi takım kazansa sevinirim. Bayern Münih sıkkınlık verdi bana kalırsa. 11 kere arka arkaya şampiyon oldular Bundesliga'da. Galatasarayımız Türkiye'de şampiyon olsa o kadar. Yine sıkılırdım. Bana göre değişim önemli bişi. Hep aynı şeyleri görmek sıkıcı.

Bi parantez de Bayer Leverkusen sağ, sol bekleri için açılmalı bana göre. Alejandro Grimaldo, Jeremie Frimpong damga vuruyorlar bu sezona. Bana göre şampiyonluğun en büyük payı onlara ait olacak.
legendary
Activity: 1078
Merit: 1026
Harry Kane üzerinde gerçekten büyük bir lanet var.Tottenham ile hiç kupa kazanamadığı için Bayern'in teklifini kabul etti ve herkes bu sene Bayern'in her zaman olduğu gibi şampıyon olacağını düşünüyordu ancak aradaki fark inanılmaz açıldı ve bu sefer Bayern'in karşısında Dortmund gibi yalpalaya yalpalaya giden bir takım yok Bayer Leverkusen Xavi Alonso ile müthiş bir uyum yakaladılar ve kadroları da gerçekten harika ben bu sene Alman Bundesliga'nın yanında Uefa Kupasını da alacaklarını düşünüyorum.
Birisi bu Harry Kane’i alıp en ünlü tellak ve hamam ile güzel bir güsul abdesti aldırması lazım. Bu adamda büyük bir lanet var arkadaşlar ve bu lanet geçecek gibi görünmüyor baksanıza yıllar boyu ligi domine eden Bayern, duruma göre 10 puan geriye düşecek. Leverkusen maçını kazanırsa Bayern artık havlu atacak diyebiliriz.
legendary
Activity: 1932
Merit: 1757
Harry Kane üzerinde gerçekten büyük bir lanet var.Tottenham ile hiç kupa kazanamadığı için Bayern'in teklifini kabul etti ve herkes bu sene Bayern'in her zaman olduğu gibi şampıyon olacağını düşünüyordu ancak aradaki fark inanılmaz açıldı ve bu sefer Bayern'in karşısında Dortmund gibi yalpalaya yalpalaya giden bir takım yok Bayer Leverkusen Xavi Alonso ile müthiş bir uyum yakaladılar ve kadroları da gerçekten harika ben bu sene Alman Bundesliga'nın yanında Uefa Kupasını da alacaklarını düşünüyorum.
Pages:
Jump to: