Pages:
Author

Topic: ⚽⚽Almanya Bundesliga 2023-24 sezonu⚽⚽ - page 4. (Read 2555 times)

legendary
Activity: 1106
Merit: 1039
Harry Kane üzerinde gerçekten büyük bir lanet var.Tottenham ile hiç kupa kazanamadığı için Bayern'in teklifini kabul etti ve herkes bu sene Bayern'in her zaman olduğu gibi şampıyon olacağını düşünüyordu ancak aradaki fark inanılmaz açıldı ve bu sefer Bayern'in karşısında Dortmund gibi yalpalaya yalpalaya giden bir takım yok Bayer Leverkusen Xavi Alonso ile müthiş bir uyum yakaladılar ve kadroları da gerçekten harika ben bu sene Alman Bundesliga'nın yanında Uefa Kupasını da alacaklarını düşünüyorum.
Birisi bu Harry Kane’i alıp en ünlü tellak ve hamam ile güzel bir güsul abdesti aldırması lazım. Bu adamda büyük bir lanet var arkadaşlar ve bu lanet geçecek gibi görünmüyor baksanıza yıllar boyu ligi domine eden Bayern, duruma göre 10 puan geriye düşecek. Leverkusen maçını kazanırsa Bayern artık havlu atacak diyebiliriz.
legendary
Activity: 1946
Merit: 1760
Harry Kane üzerinde gerçekten büyük bir lanet var.Tottenham ile hiç kupa kazanamadığı için Bayern'in teklifini kabul etti ve herkes bu sene Bayern'in her zaman olduğu gibi şampıyon olacağını düşünüyordu ancak aradaki fark inanılmaz açıldı ve bu sefer Bayern'in karşısında Dortmund gibi yalpalaya yalpalaya giden bir takım yok Bayer Leverkusen Xavi Alonso ile müthiş bir uyum yakaladılar ve kadroları da gerçekten harika ben bu sene Alman Bundesliga'nın yanında Uefa Kupasını da alacaklarını düşünüyorum.
legendary
Activity: 2982
Merit: 1485
Bayern Münih'teki düşüş sürüyor. Bugün de Freiburg deplasmanından bir puanla ayrıldılar. Bayer Leverkusen Pazar günü Köln'ü mağlup ederse puan farkı ona çıkıyor. Artık şampiyonluktan ümidi kestiler. Bugünkü beraberlik beyaz bayrak sallamaları anlamına geliyor. Bu gidişle Leverkusen dört hafta kala şampiyonluğunu ilan edebilir. Kimilerinin dediği Harry Kane'in Tottenham lanetini buraya taşıması ilginç bir teori. 11 sezon Tottenham'da oynayan Kane hiç kupa kazanamadı ve Bayern'e geldiği gibi Bayern'in 11 sezonluk şampiyonluk serisi sona erdi. Tabi bu işin şakası, 24 maçta 27 gol atan Kane üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Bu sene Leverkusen'in olağanüstü oynadığını belirtmek ve hakkını teslim etmek lazım.
sr. member
Activity: 2142
Merit: 424
Eskiden Bundesliga şampiyonluk anlamında daha rekabetçiydi buna katılıyorum. Özellikle Dortmund'un Lewandowski'ye sahip olduğu zamanlarda daha güzel rekabetler izleyebiliyorduk. Wolfsburg'un bile şampiyon olduğu bir sezon var mesela (2008/09 sezonu). Belki o zamanlar da Bayern Münih çok şampiyon oluyordu ama böylesine üst üste şampiyonluk dominasyonu sağladıklarını hiç hatırlamıyorum.

Umarım Leverkusen'in hayırlısıyla bu sezonu şampiyon olarak tamamlamasından sonra farklı şampiyonları daha sık görmeye başlarız. Bir nevi İtalya'da Juventus dominasyonunun bitmesiyle sık sık yeni şampiyonlar gördüğümüz gibi.
legendary
Aslında Bundesliga rekabetçi liglerden biriydi ama son yıllarda Bayern şampiyonluğa ambargo koyunca bu algı değişti. Takımlar arasında fark bu kadar açılınca ilgi ve prestij düşüyor. 2012'den sonra ilk kez yeni bir şampiyon göreceğiz. Tabi matematiksel olarak iş bitmedi ama ligin bitmesine 11 hafta kalmışken 8 puanlık farkın kapanması çok zor. Üstelik bu iki takım birbiriyle bir daha oynamayacak.
Bayer Leverkusen'in UEFA Kupası alması ve bir kere Şampiyonlar Ligi finali oynamasına rağmen daha önce Bundesliga'yı kazanamaması ilginç bir durumdu, sonunda ilk şampiyonluklarına ulaşmaya artık gün sayıyorlar.
sr. member
Activity: 714
Merit: 407
Xhaka'nın gol sevincini fifacılar iyi bilirler.  Grin  Çok yaygın bir sevinç türü değil tabi ondan Xabi Alonso bile bir anlığına sakatlandığına inanmış gibi göründü. Leverkusen için çok kolay bir maç olmasa da yine kazanmayı başardılar. Şampiyonluğa bir adım daha yaklaştılar ve puan farkı 8'ken ben bu durumun tersine döneceğini sanmıyorum.

Bayern Münih hala oyun anlamında sıkıntılar çekiyor. Kane Leipzig maçında takımı iyi kurtarsa da nereye kadar böyle gidecekler belli değil. Üst üste gelen puan kayıpları şampiyonluğa olan inancı şüphesiz azaltmıştır. 11 senelik şampiyonluk serisi sonunda sona erecek gibi.
Yeter artık zaten başka bir dünya ülkesinde 11 kere üst üste şampiyon olan takım var mıdır bilmiyorum. Sanırım yoktur herhalde bu konuda bazı küçük dünya ülkeleri istisna sayılsalar da büyük liglerde böyle bir baskınlık, böyle bir hegemonya görülmemiştir herhalde. Almanya liginin dünyanın gözü önünde olduğunu düşününce Bayern’in başarısı öyle basit bir şey değil.
sr. member
Xhaka'nın gol sevincini fifacılar iyi bilirler.  Grin  Çok yaygın bir sevinç türü değil tabi ondan Xabi Alonso bile bir anlığına sakatlandığına inanmış gibi göründü. Leverkusen için çok kolay bir maç olmasa da yine kazanmayı başardılar. Şampiyonluğa bir adım daha yaklaştılar ve puan farkı 8'ken ben bu durumun tersine döneceğini sanmıyorum.

Bayern Münih hala oyun anlamında sıkıntılar çekiyor. Kane Leipzig maçında takımı iyi kurtarsa da nereye kadar böyle gidecekler belli değil. Üst üste gelen puan kayıpları şampiyonluğa olan inancı şüphesiz azaltmıştır. 11 senelik şampiyonluk serisi sonunda sona erecek gibi.
hero member
Activity: 630
Merit: 463
Enjoy 500% bonus + 70 FS
Xhakadan inanılmaz bir xhaka yaa bişiy yok bişiy yok. Cheesy
Herkesi inandırdı adelesinin attığına Xhaka, Xabi Alanso'yu bile. Jenereklik bir gol sevinciydii. Attığı golde iyi goldü, Xhaka ceza sahası dışından sağlam oturttu.

https://www.youtube.com/watch?v=HIlzIyY7v60

Xhaka’nın golü gerçekten harikaydı ama. Sakatlandığına Xabi bile inanmış nasıl bir trol bu Smiley Bayer Leverkusen Alev Alev devam ediyor yoluna. Mainz’i 2-1 geçtiler. Aynı skorla Bayern de kazandı. Bayern’in 2 golü ise Harry Kane’den geldi. Resmen adam tek başına savaş veriyor ligde. 27 gole ulaştı Kane ve şimdiden gol kralı olmayı garantiledi diyebiliriz.
full member
Activity: 154
Merit: 115
Xhakadan inanılmaz bir xhaka yaa bişiy yok bişiy yok. Cheesy
Herkesi inandırdı adelesinin attığına Xhaka, Xabi Alanso'yu bile. Jenereklik bir gol sevinciydii. Attığı golde iyi goldü, Xhaka ceza sahası dışından sağlam oturttu.

https://www.youtube.com/watch?v=HIlzIyY7v60
hero member
Activity: 1092
Merit: 631
Bayer Leverkusen Bundesliga'da namağlup lider. Fakat aynı zamanda Avrupa'nın büyük liglerindeki namağlup tek takım. Bundesliga'da 22 hafta geride kaldı. Yalnızca 4 beraberlik aldılar. Geriye 12 hafta kaldı.
Sezon başında ben de onların şampiyon olabileceklerine inanmıyordum ama bugün şampiyonluğun en güçlü favorisi onlar. Bayern Münih ile oynadıkları maçta Bayern Münih'ten daha iyiydiler. Bulundukları yer sürpriz değil.

Büyük ihtimalle rahat bir şampiyonluk alırlar bu sene. Bayer Leverkusen bu seneyi Bayern’den önde tamamlamak için kusursuz oynuyorlar. Yıllardır Bayern elinden alınamayan unvanı bu sene böyle muhteşem bir takıma kaybedecek en azından tek tesellisi bu olur herhalde Bayern takımınun. Thomas Tuchel için çanlar çalıyor.
sr. member
Activity: 644
Merit: 392
Instant cryptocurrency exchange with own reserves!
Bayer Leverkusen Bundesliga'da namağlup lider. Fakat aynı zamanda Avrupa'nın büyük liglerindeki namağlup tek takım. Bundesliga'da 22 hafta geride kaldı. Yalnızca 4 beraberlik aldılar. Geriye 12 hafta kaldı.
Sezon başında ben de onların şampiyon olabileceklerine inanmıyordum ama bugün şampiyonluğun en güçlü favorisi onlar. Bayern Münih ile oynadıkları maçta Bayern Münih'ten daha iyiydiler. Bulundukları yer sürpriz değil.
hero member
Activity: 1162
Merit: 719

Mesela Liverpool'un Xabi Alonso için bir hamle yapmasını beklerim. Zaten Klopp sezon sonu takımdan ayrılıyor.

Seneye Liverpool'da olmasını çok isterim. Bayer Leverkusen'de harikalar yaratıyor. Liverpool'da, Liverpool taraftarıyla birlikte daha bi iyi işler yaratacağından şüphem yok. Jurgen Klopp Liverpool'u hoş bi seviyeye taşıdı. Ama bi yorgunluk, bıkkınlık var üzerinde. Bişilerin değişmesi hem Liverpool'a hem Jurgen Klopp'a iyi gelecek bana kalırsa.

Bayer Leverkusen yenilgisiz bi şekil şampiyonluğa gidiyor. Bayern Münih maçında harikaydılar. Neuer'in gol atmak için kalesinden ayrıldığı son dakka pozisyonunda çaresizliklerini hissettim. Frimpong da dönen topu gol yaptı. Tüm umutlarını bitirdi aynı pozisyonda.

Ayrıca Bay Arena'daki Bayer Leverkusen taraftarları da çok hoştu. Şampiyonluğa inanmış. Tribünleri doldurmuş bi taraftar vardı. Bana göre iyi futbol kadar şampiyonluğa inanmış bi taraftar grubu da çok önemli bişi. Bayer Leverkusen hepsine sahip bu sezon.
sr. member
Activity: 1778
Merit: 385
Sanırım artık Bayer Leverkusen şampi diyebiliriz. Bayern Münih onlara karşı hiçbir şey yapamadı. Leverkusen namağlup yoluna devam ediyor ve puan farkını beşe çıkarıyor. Ligin bitmesine 13 maç daha var ama Xabi Alonso'nun ekibi yenilmezler ünvanını koruyor. Ayrıca Almanya DFB Kupası'nda yarı finalde ve Avrupa Ligi'nde son 16 turundalar. Rüya gibi bir sezon geçiriyorlar.

Bayern Münih korkunç bir oyun ortaya koydu. Allianz Arena'da oynadıkları zaman oyun çok daha ortadaydı. Fakat bu maçta Leverkusen resmen domine etti. Bayern Münih'in tutarsızlıklarının örneklerini daha önceden de gördük. Sadece Bundesliga'da değil Şampiyonlar Ligi'nde de yetersiz performans sergiledikleri çok maç vardır. Bu sezon ben Leverkusen'in şampiyon olmayı kesinlikle daha çok hak ettiğini düşünüyorum. Xabi Alonso sezonu Bundesliga başta olmak üzere birden fazla şampiyonlukla kapatırsa kim bilir hangi takımlar peşine düşer.  Grin

Mesela Liverpool'un Xabi Alonso için bir hamle yapmasını beklerim. Zaten Klopp sezon sonu takımdan ayrılıyor.
legendary
Sanırım artık Bayer Leverkusen şampi diyebiliriz. Bayern Münih onlara karşı hiçbir şey yapamadı. Leverkusen namağlup yoluna devam ediyor ve puan farkını beşe çıkarıyor. Ligin bitmesine 13 maç daha var ama Xabi Alonso'nun ekibi yenilmezler ünvanını koruyor. Ayrıca Almanya DFB Kupası'nda yarı finalde ve Avrupa Ligi'nde son 16 turundalar. Rüya gibi bir sezon geçiriyorlar.
legendary
Activity: 1106
Merit: 1039
Signal Iduna Park'ta hep iyi sonuçlar alan Dortmund bugün de rakibine neredeyse hiç fırsat vermeden rahat bir galibiyet aldı. Ligin ilk maçında da Freiburg'u rahat yenmişlerdi. Malen ve Füllkrug ile sonuca giden Dortmund puanını 40'a çıkardı ve üçüncülük iddiasını sürdürdü. Deplasmanda da evlerinde oynadığı oyunun %80'ini oynasalar şimdi çok daha yüksek puana ulaşmışlardı. Bir başka açıdan bakarsak ligin üst sırasındaki takımlara karşı bu kadar kötü olmasalar şimdi puan tablosu çok farklı olabilirdi.
Freiburg karşısında zorlu bir maç olacağını düşünüyordum ama yanıldım. Rahatlıkla 3 puanı aldı Borussia Dortmund. Senenin ikinci devresinde sanırım daha iyi bir sene geçirecekler. Artık şampiyonluk iddiaları yok ancak şampiyonlar ligi hedeflerini gerçekleştirmek istiyorlar. Hem eleme maçları var hem de ligde üst sıralarda yer alıp gelecek sene şampiyonlar liginde yer almak istiyorlar. Bu yüzden Freiburg maçı çok önemliydi.
legendary
Signal Iduna Park'ta hep iyi sonuçlar alan Dortmund bugün de rakibine neredeyse hiç fırsat vermeden rahat bir galibiyet aldı. Ligin ilk maçında da Freiburg'u rahat yenmişlerdi. Malen ve Füllkrug ile sonuca giden Dortmund puanını 40'a çıkardı ve üçüncülük iddiasını sürdürdü. Deplasmanda da evlerinde oynadığı oyunun %80'ini oynasalar şimdi çok daha yüksek puana ulaşmışlardı. Bir başka açıdan bakarsak ligin üst sırasındaki takımlara karşı bu kadar kötü olmasalar şimdi puan tablosu çok farklı olabilirdi.
sr. member
Activity: 1778
Merit: 385
Kane bu aralar tam bir gol makinesi olarak oynuyor. Aslında Premier Lig gibi Avrupa'nın zirvesinde bir ligde bile bir sezonda 30 gol atabiliyorken Bundesliga'da daha fazlasını rahat atabilir diye düşünüyordum. Sadece olay lige ve takıma ne kadar hızlı adapte olacağına bağlıydı ki sezon başından beri hiçbir şey değişmemiş gibi kaldığı yerden gollerine devam ediyor.  Smiley 

20 maçta 24 gol attı. Bundesliga tarihinde bir sezonda atılan gol rekoru 41 gol. Sizce kalan 14 maçta Kane bu rekoru kırabilir mi?
legendary
Bugün Dortmund'un kazanacağına emindim hatta rahat bir maç geçmesini bekliyordum ama hayal kırıklığı yaşattılar. Her maç bol gol atan takım bu sefer bir türlü kaleyi bulamadı. Heidenheim'ın hakkını vermek gerekir, son haftalarda çok iyi bir form grafiği yakaladılar. Gol atamasalar da beraberliği korumasını bildiler. Dortmund bu skorla puan durumunda iyice geride kaldı. Artık ilk 2 şansları yok, 3. sıra için mücadele edecekler. Bence artık üst tarafı yakalama şansları kalmadı.
hero member
Activity: 1162
Merit: 719
Xabi Alonso yeni dönemin en gözde teknik direktörü. Namağlup bi takımın teknik direktörü olduğu için herkes onun peşinde. Bayer Leverkusen'e oynattığı oyun da çok hoş. Real Madrid'e ben de yakıştırıyorum onu. Ama yalnız Real Madrid'e diiiil. Liverpool'a da yakıştırıyorum. Klopp da ayrılacak Liverpool'dan. Xabi Alonso için çok seçenek olacak sezon sonunda.

Bayer Leverkusen kendi sahasında Borussia Mönchengladbach ile berabere kaldı. Şok bi puan kaybı yaşadılar bana kalırsa. Bayern Münih deplasmanda Augsburg'u 3-2 yendi. Şimdi aralarındaki puan farkı 2. Bayern Münih daha bi yaklaştı Bayer Leverkusen'e bu sonuçların ardından.
sr. member
Bu maç kaçmaz hem Bayern Münih’in psikolojik olarak rahatlaması hem de Leverkusen’in bu sezonki ilk yenilgisini alma ihtimali olduğundan ayrı bir öneme sahip. Bayern Münih’in sürekli olarak lider olmasının aksini yaşadığımız bir sezon oluyor ve gerçekten Leverkusen farklı bir hikaye yazıyor. Xabi Alonso şimdiden büyük takımların radarına girdi ve bu sezona böyle başarılı devam edip de şampiyon olursa çok büyük bir iş başarmış olacak.

Bundesliga’nın fazla takip edilmemesinin başında şampiyonlar liginde başarılı olamamaları var. Sadece Bayern Münih var ve o da bir yere kadar gidebiliyor. Bu durumun değişeceğini düşünmüyorum ama ligin bazı senelerinde ortaya çıkabilecek bu tarz hikayeleri takip etmek ilgimi çekiyor. Bu hikayenin yazarı Leverkusen şu ana kadar mağlubiyet almadan ilerliyor ve her maç daha da ilgi çekici bir hal alıyor maçları.

Xabi Alonso'nun ismi bir ara Real Madrid ile anılmaya başlanmıştı. Çünkü Carlo Ancelotti'nin Brezilya milli takımı ile önümüzdeki yaz için anlaştığı yönünde dedikodular dönüyordu. Daha sonra anladık ki aslında böyle bir anlaşma gerçekleşmemiş. Sonra da Real Madrid Ancelotti ile sözleşmesini 2026'ya kadar uzattı.

Ancelotti dönemi sona erdiğinde ben Xabi Alonso'yu Real Madrid'de görebileceğimiz düşünüyorum. Hatta eğer Bayern Münih olur da Tuchel ile yollarını daha önceden ayırırsa onlar da Xabi Alonso için girişimde bulunabilir. Smiley
Pages:
Jump to: