Pages:
Author

Topic: [ANN] Radix DLT - Het gedecentraliseerde financiële protocol - page 3. (Read 1448 times)

full member
Activity: 742
Merit: 102
DeFi naar het VOLGENDE NIVEAU brengend? - Radix DLT Protocol-overzicht

BoxMining, 01/10/2020

Nu gedecentraliseerde financiën interesse en ingebruikname verkrijgen is Radix een populair onderwerp geworden. Radix is speciaal gebouwd voor DeFi - in staat zijnde om drastisch te schalen EN compositionaliteit te behouden. Compositionaliteit betekent dat dapps met elkaar gemakkelijk kunnen communiceren - zelfs wanneer ze zich op verschillende shards bevinden.
https://www.radixdlt.com/

Bekijk de video:


member
Activity: 1148
Merit: 47
Radix tokenverkoop tijdlijn-update


Radix DLT, 1 oktober 2020

Het was een drukke zomer, met enkele geweldige partnerschapaankondigingen, het laatste uitgebrachte whitepaper, en zelfs de mathematische verificatie van het consensusalgoritme, Cerberus, door de University of California Davis in een academisch paper. Er was de uitgifte van het gedecentraliseerde financiën whitepaper, en de tweede code-drop (“Drop 2”) voor het Radix Publieke Netwerk v1 (RPN-1) ligt op schema voor de mainnet-lancering.

Samen met al het opwindende nieuws was het team hard aan het werk met de voorbereiding voor de ERC20 E-RADIX tokenlancering en tokenverkoop. Deze update zal delen wat je kan verwachten de komende weken betreffende Radix-tokens.

(Historische) update-economie – 21 sept.

In september was er een significante update van het token-economische model – alle tokenhouders bewegend van tijd-gebaseerde vrijlating naar prijsgebaseerde vrijgeving. Deze verandering is aardig opwindend – je kunt hier meer vinden over de details: https://www.radixdlt.com/post/the-radix-economics-a-token-for-an-ecosystem/

Tokenverkoop* opening – 8 okt.

Omdat meer dan 27.000 mensen interesse toonden in het kopen van Radix-tokens leek het het beste om een eenvoudig tokenportaal te creëren dat token-toewijzingen in staat stelt om geclaimd te worden op basis van wie het eerst fondsen stuurt. OM je toewijzing te reserveren moet je eenvoudigweg een gebruikersaccount creëren en je aankoop doen met ofwel USDC ofwel ETH.

De Radix tokenverkoop zal beginnen op 8 oktober om 18:00 UTC.

Je kunt de volledige details met betrekking tot de Radix tokenverkoop* hier vinden op onze toegewijde informatiepagina: https://tokens.radixdlt.com/

Om te verzekeren dat je bericht wordt zo gauw het portaal live is moet je inschrijven met het tokenaankoopformulier als je dat nog niet hebt gedaan: https://radixdlt.typeform.com/to/LFO48RC1

Alle aankopen zijn onderhavig aan de succesvolle voltooiing van de KYC/AML en confirmatie van alle regulatorische voorwaarden. Bepaalde rechtsgebieden, zoals de VS, zullen worden uitgesloten van deelname.

Je moet ALLEEN fondsen sturen via het officiële Radix tokenportaal*.

Je moet ALLEEN sturen vanaf een persoonlijke wallet; het sturen van fondsen vanaf een beurs-wallet kan erin resulteren dat je niet in staat bent om toegang te krijgen tot je E-RADIX.


De afsluiting van de lopende private verkoopcomponent zal parallel draaien met dit proces omdat de KYC/AML ook wordt voltooid met kopers die interesse hebben uitgedrukt in een aankoop van meer dan $250K aan Radix-tokens via hetzelfde portaal. Alle incomplete toewijzingen zullen worden toegevoegd aan het totaal dat beschikbaar is voor aankoop in de hoofdtokenverkoop.

Een maximum van 642M Radix-tokens zal beschikbaar worden gemaakt voor zowel de private – als de hoofdtokenverkoop*. Tokenaankopen zullen onderhavig zijn aan een minimum van $5K en een maximum van $2M.

Na insturen van de betaling moeten tokenkopers KYC-/AML-controles voltooien via de gereguleerde AML-aanbieder Altcoinomy. Deze controles zullen minimaal een bewijs van ID, bewijs van adres, fondsbronnen en een kort videogesprek vereisten om de details te verifiëren.

Tokendistributie – 17 nov.

Volgens de nieuwe economie zijn alle verkopers onderhavig aan een prijsgebaseerd vrijgevingsschema. Vastgezette tokens zullen binnen een smart contract worden gehouden die opname bij bepaalde prijsmijlpalen toestaat. De laatste hand wordt geslagen aan dit vrijgevingscontract en wordt gecontroleerd door Quantstamp vóór de lancering.

Liquiditeitsprikkels – 17 nov.

Met de recente trends in de industrie is het duidelijk het direct in het Ethereum DeFi-ecoysteem lanceren een geweldige manier is om initiële liquiditeit te creëren voor het E-RADIX-token om direct in het Ethereum DeFi-ecosysteem te lanceren – immers Radix is ontworpen om het gedecentraliseerde financiële protocol te zijn. In tegenstelling tot lancering op een gecentraliseerde beurs stelt dit de Radix-gemeenschap in staat om direct deel te nemen aan het bieden van liquiditeit terwijl ook gelegenheden worden gegeven voor het opbouwen van vasthoudingen terwijl het token wordt ondersteund. Dit helpt natuurlijk ook het project en het token in het verkrijgen van bewustzijn in de bredere DeFi-ruimte.

Om deze “DeFi-lancering” te faciliteren is een toewijzing van tokens gereserveerd om liquiditeitsprovisie te prikkelen die essentieel zal zijn voor de organische en gedecentraliseerde distributie van Radix-tokens. Deze prikkels zullen gericht worden op het voordeel van de gezondheid en groei van Radix op de lange termijn.

Vanwege de snel bewegende aard van de DeFi-ruimte zullen verdere details van de liquiditeitsprikkels en de platformen die ondersteund zullen worden dichter bij 17 november worden aangekondigd. Dit zal de beste toewijzing van prikkels vermogelijken om te voldoen aan de lange termijndoelen van Radix en de tokenhouders.

Samenvatting

In de komende weken zal de cadans van nieuws en updates waarschijnlijk toenemen omdat de tokenverkoop* en tokendistributie naderen. Dit is zowel een heel opwindende als belangrijke tijd. Daarom zullen gedetailleerde gidsen en veiligheidstips worden geproduceerd waarvoor iedereen de tijd zou moeten nemen om ze grondig te lezen!

Als altijd; als je geïnteresseerd bent in het kopen van Radix-tokens gebruik dan de “Get Tokens”-knop in het menu van https://www.radixdlt.com.

Contacteer voor vragen over de verkoop a.u.b. [email protected].

*Neem a.u.b. notie van het volgende: De Radix tokenverkoop wordt uitgevoerd door Altcoinomy S.A., optredende als pre-incorporatie-agentschap voor de tokengenereringsentiteit. Alle informatie betreffende de Radix tokenverkoop wordt uitgegeven door de Radix Foundation Ltd, optredende als pre-incorporatie-agentschap voor de tokengenererings-entiteit. Altcoinomy S.A. is een Zwitsers gereguleerd bedrijf. De Radix Foundation is een in het VK gebaseerd bedrijf, beperkt door garantie.

Website (https://radixdlt.com)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)
member
Activity: 1148
Merit: 47
Bouw DeFi-dApps sneller op Radix


Radix DLT, 1 oktober 2020

In een eerder artikel beschreven we hoe Radix een nieuwe, doelgerichte ontwikkelingsomgeving bidet voor bouwers van gedecentraliseerde financiële applicaties – de Radix Engine. Voortbouwend op die fundering ontwierp Radix de componentencatalogus [Component Catalog]. De catalogus biedt met weinig code toegang tot algemene activumuitgifte en financiële primitieven, en een gedecentraliseerde on-ledger hub voor ontwikkelaars om modulaire tools te creëren, delen, uit te breiden en te combineren voor de versnelling van het bouwen van dApps. Samen maken deze instrumenten Radix het meest bouwbare en interoperationele platform voor DeFi.

De kracht van een on-ledger ontwikkelaarshub

Een waarlijk nuttig ontwikkelingsplatform omvat bibliotheken, raamwerken en andere instrumenten die ontwikkelaars in staat stellen om eenvoudige, algemene dingen snel te bouwen met een minimum aan leer-curve. Deze zelfde instrumenten versnellen ook complexere producten door het bieden van betrouwbare, voor-gebouwde oplossingen voor delen van het probleem dat andere ontwikkelaars zijn tegengekomen en al hebben opgelost. Het hebben van goede standaarden en direct beschikbare oplossingen moedigt ook sterk interoperationaliteit tussen dApps aan, wat in het bijzonder belangrijk is voor een DeFi-ecosysteem.

In DeFi komen algemene brokken van financiën-georiënteerde functionaliteiten telkens terug over veel applicaties: activa (inwisselbaar of uniek), aandelen, accounts, controle door meerdere partijen, liquiditeitspools, swaps, aankopen, en orakels, om maar een paar voorbeelden te noemen. Dit zijn de belangrijkste kandidaten voor stukjes functionaliteit die ontwikkelaars graag zien als al bestaande, bewezen en goed onderhouden oplossingen.

Traditionele open source-methoden en community-samenwerking zijn zeker goede plaatsen om te starten met het aanmoedigen van deze producten. Pakketk-managers helpen vaak bij het proces van het ontdekken en gebruiken van al bestaande instrumenten. Maar de Radix Engine geeft ons een opwindende nieuwe mogelijkheid: het direct op de ledger zetten van community-samenwerking en pakket-managerachtige functionaliteit.

Een on-ledger-mechanisme zodat componenten modulair kunnen worden gebruikt, geüpdate, geversioneerd, uitgebreid en gecombineerd is een krachtig instrument voor ontwikkelaars. Componenten die op deze manier op de ledger zijn geïnstalleerd dragen niet alleen bij aan het ecosysteem van de ontwikkelaars; ze breiden direct de effectieve functionaliteit uit van het Radix-platform.

Een ontwikkelaar hoeft geen volledig functionele alleenstaande dApp-component te bouwen om nuttig bij te dragen. Componenten die iets heel goed doen en gebouwd zijn om gemakkelijk herbruikt of gecombineerd te worden met andere componenten kunnen standaarden van het platform worden die bouw versnellen en interoperationaliteit voor iedereen aanmoedigen. 

Het idee van het “schrijven van programma’s om iets goed te doen” en het “schrijven van programma’s om samen te werken” was de leidende filosofie van de creëerders van UNIX in de jaren 1970. Het resultaat creëerde het fundament van open source-ontwikkeling en de spectaculair succesvolle familieboom van op UNIX gebaseerde besturingssystemen en applicaties sindsdien. We geloven dat het herbouwen van de financiële systemen van de wereld rond een gedecentraliseerd platform een vergelijkbare filosofie suggereert; het maximaliseren van interoperationaliteit, modulariteit en het potentieel voor iedereen om betekenisvolle bijdragen te maken, zowel groot als klein.

We hebben deze filosofie diep geïntegreerd in de manier waarop componenten worden geïnstalleerd en gebruikt op Radix met een platformeigenschap die we ‘componentencatalogus’ [‘Component Catalog’] noemen.

Hoe de Radix componentencatalogus werkt

Bij typische smart contract DLT’s schrijft een ontwikkelaar wat code (Solidity in het geval van Ethereum) en stuurt die dan naar het netwerk waar deze een actief smart contract wordt voor gebruikers van het netwerk om mee te interacteren. De componentencatalogus verandert dit model.

Wanneer een Scrypto-code van een component wordt verstuurd naar het netwerk wordt deze eerst automatisch toegevoegd aan een on-ledger register genaamd de ‘cmponentencatalogus’. Componenten in de catalogus zijn als inactieve sjablonen of blauwdrukken die iedereen kan gebruiken om meerdere actieve componenten te creëren volgens het patroon van het origineel in de catalogus.

Om de component uit de catalogus actief voor gebruik te maken concretiseert een ontwikkelaar deze met het creëren van zijn eigen geconcretiseerde component uit het blauwdruksjabloon. Een geconcretiseerd component heeft zijn eigen unieke identiteit op het Radix-netwerk en zijn acties worden beschikbaar voor gebruik door gebruikers (of andere componenten, zoals we eerder zagen). Dit betekent dat één component in de catalogus oneindig vaak kan worden gebruikt als sjabloon voor geconcretiseerde componenten die zich allemaal op dezelfde primaire manier gedragen.

Nieuwe componenten starten hun bestaan als Scrypto-code die wordt geïnstalleerd in de componentencatalogus op het Radix Netwerk zelf, waar ze gemakkelijk geconfigureerd en geconcretiseerd kunnen worden – of geïmporteerd in andere nieuwe componenten.

Concretisering is eenvoudig gedaan via API en vereist geen Scrypto-code. De meeste componenten in de catalogus zullen configuratie-parameters bevatten die het aanpassen van het geconcretiseerde component mogelijk maken. Bijvoorbeeld de eerder beschreven “token-definitie“-component zou iedereen zijn eigen token-definitie laten concretiseren met zijn eigen unieke naam, symbool, maximale voorraad, etc. – om dan te starten met het munten van de eigen tokens.

Bij het op deze  manier concretiseren van componenten uit een universele on-ledger catalogus maakt Radix het voor iedere ontwikkelaar heel snel, gemakkelijk en veilig om activa uit te geven en toegang te krijgen tot andere eenvoudige functionaliteiten die door anderen werden gecreëerd, zonder Scrypto-code te hoeven leren en schrijven.

Een andere manier om gebruik te maken van componenten in de catalogus is ze te importeren. Een ontwikkelaar wil misschien gebruik maken van de functionaliteit van een bestaande component in de catalogus – maar wat deze kan doen aanpassen of er iets aan toe voegen. Dit wordt gedaan door het creëren van een nieuwe component die een importeer-commando omvat voor de component die de gewenste kernfunctionaliteit biedt. De additionele functionaliteit wordt dan geïmplementeerd in de eigen Scrypto-code van de ontwikkelaar.

Importeren is geen kopiëren van de Scrypto-code van de originele component; het is een on-ledger link naar de originele component (en zijn versie). Een voorbeeld hiervan (boven getoond) kan een prijsorakel-component zijn die een ontwikkelaar wil aanpassen door een berekening toe te voegen van een bewegend prijsgemiddelde (en actie om ertoe togang te krijgen). De ontwikkelaar zou zijn eigen speciale prijsorakel-component kunnen creëren, de originele prijsorakel-component kunnen importeren door te refereren aan zijn ID in de catalogus, en de additionele Scrypto-code eraan toe kunnen voegen voor de prijsgemiddelde-berekening.

Zowel cataloguscomponenten als geconcretiseerde componenten hebben hun eigen unieke component-ID en worden geassocieerd met de eigen unieke ontwikkelaars-ID van de maker. Componenten worden geversioneerd waarbij iedere nieuwe installatie-update een revisie-omhoogplaatsing vereist. Het updaten van een component forceert niet automatisch een update aan andere componenten die ervan gebruik maken; eerdere revisies blijven onveranderlijk beschikbaar op de ledger en bestaande componenten zullen toegang blijven houden tot de eerdere revisie. Een ontwikkelaar kan kiezen om een nieuwe revisie in gebruik te namen door een eigen update te maken voor het component dat voorgenoemde gebruikt.

Standaard platform-componenten

De Radix Foundation is toegewijd aan het vullen van de catalogus met nuttige componenten die algemene elementen en gedragingen van DeFi als standaardeigenschappen van het platform modelleren. Dit omvat zaken als activa (inwisselbare of niet-inwisselbare tokens) en accounts (inclusief multi-sig-controle) en dit zal uitbreidentot het omvatten van functies die gewenst zijn door de community en die een hoger niveau van DeFi-primitieven zouden kunnen omvatten, zoals liquiditeitspools, inwisselsystemen, koopbare activa, data-orakels, en meer. Elk van de standaard cataloguscomponenten ontwikkeld door de Radix Foundation kunnen zoals ze zijn geconcretiseerd worden (bijvoorbeeld het creëren van een voorraad van aangepaste tokens via API-aanroep) of, zoals we boven zagen, ze kunnen modulair worden gecombineerd op verschillende manieren om meer complexe functionaliteit te creëren.

Met gebruik van deze standaard catalogus-componenten kunnen ontwikkelaars het zelf herimplementeren van algemene functionaliteiten overslaan, ontwikkelingstijd versnellend of deze reducerend tot nul voor heel eenvoudige dingen als het uitgeven van een token. Cataloguscomponenten gecreëerd door derde partijen kunnen ook gestandaardiseerde eigenschappen worden van het Radix-netwerk op precies dezelfde manier. Wie ze ook creëert; on-ledger cataloguscomponenten creëren natuurlijke compositionaliteit en interoperationaliteit voor het DeFi-ecosysteem.

Door de Foundation aangeboden componenten zijn niet het einde van het verhaal. Het Radix ontwikkelaars-royalty-systeem biedt prikkels op protocol-niveau voor iedereen om componenten bij te dragen – groot of klein – die “standaarden” van het platform kunnen worden.

Om meer te leren over hoe de Radix-technologie de problemen oplost die DeFi op ieder niveau terughouden ga je naar ons DeFi whitepaper.

Website (https://radixdlt.com)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)
member
Activity: 1148
Merit: 47
Radix sluit zich aan bij het Messari-register


Radix DLT, 29 september 2020

Radix, het eerste laag-1-protocol voor gedecentraliseerde financiën (DeFi) is verheugd aan te kondigen dat het zich heeft aangesloten bij Messari bij het doorgaan van het vinden van manieren om transparantie rond het Radix-project te vergroten. Transparantie vormt het hart van publieke gedecentraliseerde ledger-technologie en we zijn trots om dit kernprincipe van decentralisatie te volgen met het inschrijven in het Messari-register.

Als het eerste laag-1-protocol voor gedecentraliseerde financiën (DeFi) is Radix gefocust op de doorgaande groei en massale ingebruikname van het DeFi-ecosysteem. Dit betekent dat we werken om een nieuwe wereldwijde digitale gemeenschap te creëren voor de rijkdom van de wereld – één waar de wereld op kan rekenen en op kan vertrouwen – en ons gedecentraliseerde financiële whitepaper legt uit hoe we dit doen. Transparantie is de sleutel tot het bouwen van dit ecosysteem en de toewijding van vandaag om het Messari-register te voorzien van regelmatige projectonthullingen en updates is slechts één van de manieren waarop we die transparantie omarmen.

Het werken met Messari volgt onze aankondiging in februari waar we ons committeerden tot het volledig open-sourcen van onze ontwikkeling van het Radix Publieke Netwerk op onze GitHub repo. We geloven dat dit een belangrijke beslissing was voor transparantie, anti-fragiliteit en het publieke goed. Als bewijs daarvan hebben we een groeiend aantal community-bijdragen aan de repo ontvangen.

Veel mensen denken dat GitHub alleen is voor mensen met de vaardigheden om zich vast te bijten in rauwe code en bij veel andere projecten kan dat ook zo zijn. Maar niet bij Radix. We willen aandacht vragen voor het “releases” deel van onze repo, waar iedereen onze voortgang kan mee volgen naar RPN-1 (de eerste release van het Radix publieke netwerk) en de mijlpalen in ons stappenplan – geen coderingsvaardigheden vereist!

Het Messari-register is een vertrouwd repositoir voor tokenhouders om feitelijke informatie te lezen over gedecentraliseerde projecten, inclusief ons eigen. Door aan te sluiten gaan Radix door met een fundamenteel deel van de Radix-missie; het bouwen van de relatie van vertrouwen dat het project een actieve en groeiende community van volgers deed aantrekken.

Lees hier meer over Radix op Messari.

Over Messari

Messari brengt transparantie naar de crypto-economie. Messari wil investeerders, regulatoren en het publiek helpen om deze revolutionaire, nieuwe activumklasse te begrijpen, en bouwt data-instrumenten die geïnformeerde beslissingsneming en investering zullen aandrijven.

Website (https://radixdlt.com)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)

member
Activity: 1148
Merit: 47
De Radix-economie – Een token voor een ecosysteem


Radix DLT, 24 september 2020

We zijn verheugd vandaag om de laatste herhaling te publiceren van het Radix Economie-paper. In dit paper introduceren we een nieuw prijsgebaseerd vrijgevingsmechanisme voor zowel de aankomende uitgifte van het E-RADIX ERC20-token als het RADIX-TOKEN, wat gepland staat om uitgegeven te worden in kwartaal 2 van 2021 op de RADIX-LEDGER.

Het paper biedt ook additionele informatie over tokentoewijzingen, een kleine verandering in de emissiesnelheid van het RADIX-TOKEN en wat meer details over de totale distributie van E-RADIX-TOKENS versus het RADIX-TOKEN.

Om context te geven aan de prijsgebaseerde vrijgeving worden E-RADIX-tokens geprijst op $0.039 per token in de tokenverkoop.

Het E-RADIX-TOKEN

Het bereiken van een vroege en een brede spreiding van de tokendistributie is essentieel ter verzekering van voldoende decentralisatie van het publieke netwerk en dat deelnemers zo snel mogelijk worden geprikkeld vanaf het moment van concretisering.

AAN RADIX ERC20 (E-RADIX)-token zal worden vrijgegeven vóór de aanvang van de RADIX-LEDGER. De verkoop van het E-RADIX-token is bedoeld om de distributie te promoten van inleg [stake] en een hoge graad van decentralisatie te bereiken vóór de uitgifte van de RADIX-LEDGER (mainnet).

Daarbij, omdat ERC20-tokens één van de meest algemeen uitgegeven tokentypes zijn, zal het genereren van een ERC20 RADIX-token ook snellere integratie faciliteren in het bestaande DeFi-ecosysteem op Ethereum, infrastructuur zoals beurzen, en gebruikersdiensten zoals wallets, gedistribueerde inlegopbouw verder helpend.

Bij concretisering van de RADIX-LEDGER zal de E-RADIX 1:1 inwisselbaar zijn voor RADIX-TOKENS.

Prijsgebaseerde vrijgeving

Wanneer het E-RADIX-TOKEN is gedistribueerd zullen tokenhouders 99% vastgezette en 1% vrijgegeven tokens bezitten, een geschatte startende circulatievoorraad gevend van niet meer dan 42Mln E-RADIX-TOKENS (uitzonderingen zijn van toepassing, zie het Economie-paper voor details).

Om een balans te verbeteren tussen marktvoorraad en vraag van E-RADIX-TOKENS zal de marktprijs van het E-RADIX-TOKEN bepalen hoeveel E-RADIX-TOKENS zullen worden vrijgegeven. Het ontwerp van het VRIJGEVINGSMECHANISME is bedoeld om de neiging van vraag en aanbod naar equilibrium te promoten.

Deze 99% vastgezette E-RADIX-TOKENS zullen vastgezet blijven tot de wekelijkse gemiddelde tokenprijs van het E-RADIX-TOKEN de volgende tokenprijsmijlpalen overschrijdt:


E-RADIX-TOKEN-distributie

Een totaal van 4.41Md E-RADIX zal gedistribueerd worden (INITIËLE VOORRAAD) als zowel vastgezette als vrijgegeven tokens op de Ethereum publieke ledger. Deze grafiek toont de voorgestelde distributie (ceteris paribus) als % van de INITIËLE VOORRAAD:


De concretisering van de RADIX-LEDGER zal de generering doen aanvangen van NETWERK-EMISSIE door de RADIX-LEDGER. Deze NETWERK-emissie is vastgesteld op 12Mld RADIX-TOKENS over een minimale periode van 40 jaren.

Het wordt daarom voorzien dat een maximum van 24Mld RADIX-TOKENS zullen wordne gegenereerd door het RADIX-PROTOCOL over een periode van 40 jaren. 18.3% wordt uitgegeven als E-RADIX-TOKENS op het Ethereum-netwerk, 31.6% worden vooraf toegewezen als RADIX-TOKENS bij de genesis van de RADIX-LEDGER, en de overige 50% worden vrijgegeven als nieuwe NETWERK-EMISSIE.

Van de 12 Mld tokens uitgegeven of ingewisseld voor RADIX-TOKENS op het Radix Publieke Netwerk worden er 2.4Mld vastgezet in de stabiele muntreserve en 4.41Mld zullen al zijn uitgegeven als E-RADIX-TOKENS, 5.19Mld overlatend om vrijgegeven te worden via het prijsgebaseerde vrijgevingsmechanisme op de RADIX-LEDGER (mainnet).

Het overzicht van de RADIX-tokens op de RADIX-LEDGER kan hieronder gezien worden:


Verder details kunnen gevonden worden in het volledige Economie-paper.

Netwerk-emissies

NETWERK-EMISSIE start alleen wanneer de RADIX-LEDGER is gepubliceerd en in gebruik is genomen door de community.

Om node-draaiers te prikkelen creëert het RADIX-PROTOCOL periodiek nieuwe RADIX-TOKENS, welke worden betaald aan alle gedeligeerden die tokens hebben ingelegd in staking-nodes die deelnamen aan de consensus. Deze nieuwe tokens zijn de NETWERK-EMISSIE en worden proportioneel met de hoeveelheid van ingelegde Radix-tokens verdiend.

In het oude economische model was de token-emissie een percentage van de voorraad. Dit is nu geüpdatet tot een maximumcijfer van 300Mln RADIX-tokens per jaar.

Volgende stappen

We zijn opgelaten dat we de distributie van de E-RADIX ERC20-tokens naderen. In totaal wordt een maximum van 720Mln E-RADIX verkocht voor ene prijs van $0.039. Alle verkochte tokens zullen onderhavig zijn aan de prijsgebaseerde vrijgeving. Alle onverkochte tokens worden toegevoegd aan de vastgezette distributie van de Foundation.

In de komende dagen zullen we verdere informatie vrijgeven over de verkoop, de E-RADIX-distributie en de gebeurtenissen die daarna zullen plaatsvinden.

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van tokens gebruik dat a.u.b. dit formulier om je interesse kenbaar te maken of klik “Get Tokens” op https://radixdlt.com.

Neem er notie van dat we je nooit zullen verzoeken om fondsen te versturen voor tokenaankoop via Telegram of enig ander sociaal media-platform. Lees a.u.b. hier onze token-veiligheidsgids.

Website (https://radixdlt.com)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)

member
Activity: 1148
Merit: 47
Dans en Radix’ tech-reis


Radix DLT, 11 februari 2020

Radix’ reis startte terug in 2013 toen onze oprichter, Dan, de belofte en uitdagingen zag van Bitcoin. Dan wist dat als Bitcoin of enige andere cryptovaluta een nieuw wereldwijd betalingssysteem wilde worden hij moest schalen om tegemoet te komen aan de wereldwijde vraag. Om te kijken of dit mogelijk was startte Dan met het draaien van tests om te zien wat de beperkingen van Bitcoins schaalbaarheid waren.

Begin met Bitcoin

Daar in de coderingsgrot (in werkelijkheid best een leuke, zij het misschien rommelige, studiekamer, achterin Dans huis), startte Dan met het draaien van nodes en het spammen van zijn testnetwerk om echt te zien wat Bitcoin en blockchain konden doen. Hij deed alles, van het vergroten van de blockgrootte tot belachelijke grootten, met de best beschikbare hardware, tot zelfs het zo goedkoop mogelijk maken van mining. Uiteindelijk kon hij echter slechts 700-1.000 transacties per seconde (TPS) met blockchain bereiken. Wetende dat Visa 24.000 TPS verwerkte en Alipay meer dan 725.000 transacties deed op hun grootste shoppingdag wist Dan dat deze snelheden niet genoeg zouden zijn om het doel van een wereldwijd betalingsondersteuning te bereiken.

Omhoog bouwen met blocktrees

Dans volgende gedachte was dat als een enkele keten van blocks enkel 1.000 TPS kon bereiken, zou een vertakt netwerk van blockchains het dan beter doen? Gevat genaamd ‘blocktrees’ [‘block-bomen’] was dit Dans eerste stap in het onderzoeken en begrijpen van sharding [afsplitsing]. De theorie was dat verschillende vertakkingen van de blocktree verschillende staten van synchronisatie konden hebben, waarbij gerelateerde transacties zich in één tak bevinden en ongerelateerde transacties in een andere.

Het belang van groepsgerelateerde en niet-groepsgerelateerde transacties bleek een sleutelinzicht te zijn in hoe efficiëntie mogelijk te maken in een schaalbare ledgeroplossing. Je zult het doorheen dit artikel zien verschijnen omdat het is behouden doorheen de verschillende stadia en herhalingen van ledgers die Dan en het Radix-team hebben verkend.

Nu echter terug naar blocktrees. Het was terwijl Dan blocktrees aan het verkennen, bouwen en testen was dat hij ook de naam eMunie begon te gebruiken om het project te beschrijven dat was gestart om wat loyale gemeenschapsleden aan te trekken. Deze gemeenschapsleden stelden Dan in staat om zijn testen op te schalen en beta-tests te draaien in meer ‘echte wereld’ scenario’s. Wat deze tests echter helaas lieten zien was dat blocktrees slechts een paar honderd TPS konden bereiken voordat ze problemen tegen kwamen.

Wat Dan ontdekte was dat wanneer grote vertakkingen van de boom startten met het niet akkoord gaan met de correcte staat van een transactie dit leidde tot een hoog niveau van lading voor het netwerk om op één lijn te komen. Dat was vanwege een toenemend niveau van complexiteit van de boodschappen die werden verstuurd tussen nodes wanneer ze probeerden om op één lijn te komen over de staat van een transactie. Als een enkele transactie in een vertakking op één lijn moest komen dan gold dat voor alle transacties in die vertakking en alle sub-vertakkingen. Blijvend bij de benadering van het hebben van blocks van transacties en mining leende zichzelf, helaas, niet voor het zijn van de efficiënte oplossing van netwerksynchronisatieproblemen.


Het doen met DAGs

Jij en ik zouden gedemotiveerd kunnen zijn door dit nieuws, besluitend om alles in te pakken en in plaats daarvan naar de kroeg te gaan. Maar niet Dan. Hij nam een sterke kop thee, stroopte metaforisch zijn mouwen op (heel moeilijk om letterlijk te doen wanneer je alleen T-shirts draagt) en besloot dat hij anders moest denken. Wat als in plaats van het groeperen en synchroniseren van transacties in blocks ze individueel werden afgehandeld? Met dit in gedachte startte Dan het verkennen van Directed Acyclic Graphs (DAGs).

DAGs hadden vergelijkbare vertakkingseigenschappen als blocktrees, maar in tegenstelling tot blocktrees en blockchains, die een block creëren en toevoegen aan de ‘keten’ ieder ingesteld aantal van seconden / minuten laten DAGs het toe om direct naar de volgende te linken. Deze benadering had twee belangrijke voordelen – DAGs kunnen transacties direct verwerken, zonder gebruik van block-tijden, en ze kunnen ook het verwijderen van traditioneel mining toelaten – leidend tot grote efficiënties.

Was dit het dan? Had Dan de Heilige Graal gevonden van een wereldwijd schaalbare gedecentraliseerde ledger? Het korte antwoord is ‘nee’. Het lange antwoord is ‘nee’, maar met meer uitleg. Terwijl DAGs succesvol tot aan 1.500 TPS konden bereiken zonder problemen kwamen ze wanneer ze daaraan voorbij schaalden – Visa-achtige niveaus proberend te bereiken – veiligheidsproblemen tegen. Om verdere schaalbaarheid te bereiken moet je de DAG sharden, maar een DAG kan alleen beschermen tegen dubbele spenderingen wanneer alle nodes toegang hebben tot alle transacties, voor zover we weten. Sharding voorkomt dit, wat betekent dat schaalbare DAGs fundamenteel kwetsbaar waren voor aanvallen van dubbele spenderingen. Andere projecten hebben dit probleem aangepakt met het creëren van gecentraliseerde “getuige-“ of “coödrinator-”nodes die alle transacties zien maar zich op deze nodes verlatend wordt de ledger fundamenteel gecentraliseerd, beheer en aanvalspunten aan het systeem toevoegend.  

Verder kanaliserend met CAST

Toen Dan zijn sterke thee op had was het inmiddels bijna een jaar sinds hij voor het eerst DAGs startte te onderzoeken en twee jaar sinds hij blocktrees verkende; hij behield zijn positiviteit omdat hij wist dat het leren van DAGs en blocktrees van toepassing was op andere oplossingen. Zo gaat dat met onderzoek; wat zegt het beroemde Thomas Edison-gezegde?



Ik heb niet gefaald. Ik heb gewoon 10.000 manieren gevonden die niet werken.

Met dat instagram-waardige citaat in het achterhoofd ging Dan (vastbesloten) verder naar de volgende herhaling van een schaalbare ledger: CAST – Channelled Asynchronous State Tree (we weten dat het acroniem wat geforceerd is maar we besloten om het hem niet voor de voeten te werpen). CAST wilde de berichtencomplexiteit zoals gezien in blocktrees aanpakken terwijl de bescherming tegen dubbele spenderingen in een gesharde ledger verzekerd bleef; did werd gedaan door stat van data te scheiden. De staat was in een vertakkende boom, welke de plaats was waar conflicten en dubbele spenderingen werden beheerd, terwijl de data zich in een DAG-achtige structuur bevond. Deze splitsing in structuur leidde tot een deels synchroon netwerk wat het efficiënter maakte, leidend tot snelheden van bijna 2.300 TPS voordat netwerk-latentie en de oude vijand van berichtencomplexiteit opnieuw opkwamen.

Het was tijdens het testen van CAST dat Dan het belang van echte wereld beta-testen zag. De loyale community-leden die werden aangetrokken in het blocktree-tijdperk waren bij het project gebleven; fondsen, ondersteunging, zowel moreel als technisch, biedend aan Dan doorheen de verschillende herhalingen van de technologie. Deze loyale groep stelde Dan ook in staat om beta-tests te draaien; nodes draaiend en transacties versturend en uiteindelijk zoveel mogelijk echte wereld-scenario’s proberend te creëren. Eén van deze community-leden, Greg, werd snel een berucht boeman. Wanneer een ladingstest werd gedraaid op het CAST beta-netwerk verliep alles soepel totdat Greg mee deed. Gregs grage netwerkverbinding zou uiteindelijk leiden tot latentie- en synchronisatieproblemen in het netwerk. Dit leidde tot twee uitkomsten – Greg werd een meme die synoniem was aan falen binnen d gemeenschap (sorry Greg) en de realisatie dat CAST niet bestand was tegen echte wereld-omstandigheden op schaal. Een wereldwijd netwerk voor iedereen moest uiteindelijk afrekenen met trage verbindingen en als Gregs ene trage verbinding zou zorgen voor een falen dan was CAST niet de oplossing die we zochten.

Omkering met Tempo

Op dit punt draaide Dan metaforisch de tafel om. We nemen tenminste aan en hopen dat het metaforisch was anders zou het nogal een rommel gecreëerd hebben in de kleine coderings-grot. Hij besloot om in plaats van het herhalen en ontwikkelen van iedere oplossing dit probleem opnieuw overdacht moest worden. Na een hoop brainstorming, dromen en andere overmatig gebruikte clichés kwam Dan met aandragen Tempo.

Geïnspireerd door de relativiteitstheorie, Leslie Lamports Logical Clocks en het belang van sharding van CASTs en DAGs (zie je; hij gooide niet alles weg) nam Tempo een nieuwe benadering. Zijn voor-gesharde datastructuur maakte het groeperen van gerelateerde transacties en het scheiden van ongerelateerde transacties (ik vertelde je dat dit belangrijk zou zijn) mogelijk en dit gecombineerd met een passief consensusmechanisme leidde tot ongelofelijke efficiënties.

Deze nieuwe benadering zag er veelbelovend uit maar er was een hoop te doen tussen de theorie, initieel succesvolle tests en een volwaardige wereldwijde ledgeroplossing. Dit moet allemaal niet door één persoon gedaan worden, zelfs met veel koppen sterke thee, dus Dan startte met het samenstellen van een team. Hoewel het leuk zou zijn om voor te stellen dat Dan het Radix-team samenstelde als dit was het in realiteit meer een proces van netwerken, posten op StackOverflow, interviewen en het enkele maanden komen en vergezellen van Dan van gelukkige teamleden in Stoke-on-Trent.

Het is waarschijnlijk ook de moeite waard om te vermelden dat rond deze tijd het project zijn naam veranderde van eMunie, waarover we het denk ik eens kunnen zijn dat het een erg rare naam was, naar Radix. Met sterke Latijnse wortels en leuke mathematische implicaties gaf Radix het project voldoende aantrekking. Zelfs wanneer zou blijken dat het verschrikkelijke SEO-implicaties zou hebben omdat de wereld en zijn vrouw blijkbaar het woord Radix graag gebruikten om dingen te benoemen. Dat is echter een geheel ander onderwerp.

Met dit samengestelde droomteam kwam de ontwikkeling en het testen van Tempo echt in een nieuwe versnelling. Het team werkte niet slechts aan Tempo zelf maar ook aan het bouwen van de netwerk-infrastructuur, test-wallets en heel opwindend; de Radix Engine. De Radix Engine is de applicatielaag van Radix – het deel waarmee ontwikkelaars direct interacteren. De Radix Engine wordt uitvoerig besproken in diverse andere artikelen, dus we gaan er hier niet in detail op door.

Al dit verwoede theoretiseren, ontwikkelen en testen leidde uiteindelijk tot de 1mlj TPS-test, waar de gehele geschiedenis van Bitcoin-transacties werd doorlopen via de Radix-ledger, Tempo, en snelheden bereikte van meer dan 1 miljoen transacties per seconde. Dit was een ongelofelijke prestatie voor Dan en het team, maar het bewees ook het begin te zijn van de waarschuwingstekens van enkele van de veiligheidsproblemen in Tempo.

Hoewel Tempo een geweldige schaalbaarheid mogelijk maakte werd het ook duidelijk dat hij kwetsbaar was voor twee aanvalsvectoren. De eerste, de Weak Atom Problem, betekende dat een klein aantal nodes een situatie zou kunnen opzetten waar de consensus zwak genoeg is voor ze om invloed te hebben over voltrokken transacties. Hoewel dit alleen het geval was in specifieke omstandigheden een zorgvuldig gecoördineerde en geplande aanval benodigde was het risico te groot om het niet te adresseren voor de lancering van het netwerk. De tweede aanvalsvector was van een Sybil-aanval. Tempo gebruikte een vernuftig Sybil-beschermingsmechanisme, genaamd ‘Mass’, dat de node-reputatie voor goed bedrag na verloop van tijd vergrootte. De manier waarop Mass werkte betekende dat Mass veel kwetsbaarder was voor oneerlijke actoren dan voor eerlijke actoren. Dit introduceerde een mogelijke aanval van een kwaadwillende actor die de node-ID’s (en reputatie) van eerlijke actoren koopt.

Toen deze problemen ontdekt werden hoopten Dan en het team dat ze repareerbaar waren op een manier die Tempo als onderliggende ledger voor Radix behield. Iedereen stroopte de mouwen opnieuw op (opnieuw metaforisch omdat T-shirts erg populair zijn binnen het Radix-team, Leroy uitgezonderd, die perse shirts wil dragen) en probeerde een manier te vinden om de problemen op te lossen. Diverse oplossingen werden bedacht, de één levensvatbaarder dan de ander, maar na maanden van onderzoek kon er geen gevonden worden dat gefaseerde uitgifte en testen mogelijk maakte. Dit niveau van onzekerheid en onbekendheden zou kunnen leiden tot jaren meer onderzoek en onzekerheid, zonder het uitbrengen van een publieke ledger.

Na jaren van onderzoek en ontwikkeling, en na net 1 miljoen TPS bereikt te hebben, wilde niemand Tempo terzijde leggen. Maar na enkele uitroepen tegen de goden van tech-ontwikkeling, wat deprimerende teamdrank (rum, Kracken naar voorkeur) moesten we accepteren dat als je moeilijke problemen wilt oplossen je soms moeilijke beslissingen moet nemen, en Tempo moest terzijde gelegd worden.


Voorwaarts stormend met Cerberus

Wat nu? Wel, we herpakten ons en keken wat van Tempo het zo geweldig maakte en we konden behouden, wat we konden leren van andere onderzoeksprojecten en wat we opnieuw moesten doen. Het resultaat van deze oefening is Cerberus.

Cerberus gebruikt Tempo’s vooraf gedefinieerde shard-ruimteconcept maar bouwt ook op een aantal goed bewezen cryptografische primitieven, sterke garanties gevend rond veiligheid, levendigheid en goed gedefinieerde veiligheidsbgeondenheden. Deze combinatie maakt het mogelijk om een uniek BFT-stijl overeenstemmingsproces te creëren dat schaalbaarheid samen met veiligheid mogelijk maakt. Belangrijk voor het Weak Atom Problem is dat de veiligheidsgebondenheden hiervan goed bewezen kunnen worden en sterke garanties geeft rond veiligheid en finaliteit.

We zijn ongelofelijk opgelaten over het potentieel van Cerberus, maar ook over de toenemende benadering voor aflevering die het mogelijk maakt, bouwend op zowel de Radix-leringen van de afgelopen 7 jaren als de laatste consensusonderzoeken die tegenwoordig beschikbaar zijn. Er zijn nog steeds onbekende zaken en problemen die opgelost moeten worden. Als deel van onze toewijding aan sharding en regelmatige updates delen we niet alleen de Cerberus-theorie en het whitepaper met je, maar ook deze vragen en problemen.

Toen Dan besloot om een wereldwijd schaalbare ledger te creëren koos hij geen klein probleem om op te lossen. Hoewel ene klein, minuscuul deel van Dan wenste dat hij een gemakkelijkere uitdaging had gekozen om op te lossen, zoals het creëren van de ultieme ijsco-smaak of hoe mensen ervan te weerhouden muziek op hun telefoons te spelen in het openbaar vervoer, is de rest van hem (eigenlijk het hoofddeel) en het gehele Radix-team toegewijd aan het oplossen van voorgenoemde. We zullen niet stoppen tot we een waarlijk wereldwijde, gedecentraliseerde, schaalbare plaats hebben gecreëerd voor de wereld om op over te schrijven.

Om op de hoogte te blijven van de laatste Radix-nieuwtjes, roddels en toekomstige leukigheden kun je inschrijven voor onze nieuwsbrief. Die is als piñata, maar minder gewelddadig en in de vorm van een email.

Website (https://radixdlt.com)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)

member
Activity: 1148
Merit: 47
Waarom we open sourcen


Piers Ridyard, 25 februari 2020

Vandaag open sourcen we de Radix-code voor wat uiteindelijk de eerste versie zal worden van het Radix Publieke Netwerk (RPN-1) – dit is in geen geval een gedaan werk, maar maakt deel uit van ons verdere doel om opener te zijn met onze community.

RPN-1 is de eerste van drie versies die we uitgeven, elk gebouwd op de eerdere, ons brengend van een eenvoudig, ongeshard, lager doorvoernetwerk naar de in toenemende mate presterende versies van RPN-2 en RPN-3, elk toenemend bouwend op de laatste uitgifte terwijl de transactionele – en staatgeschiedenis behouden blijven.

Vanuit ons GitHub-repo zul je in staat zijn om onze team-progressie, de mijlpalen die we bereiken, alsook alle obstakels die we onderweg tegen komen te volgen.

• Radix Github: https://github.com/radixdlt
• Radix DLT kernconsensus en netwerken: https://github.com/radixdlt/radixdlt-core
• Radix Engine-bibliotheek: https://github.com/radixdlt/radix-engine-library

Voel je vrij om nieuwe kwesties naar voren te brengen op GitHub voor alle code-gerelateerde zorgen die je hebt, echter het team is op het moment niet in staat om zich toe te wijden aan een bijzonder tijdraam voor antwoord daarop; wanneer we het punt bereiken dat community-coding / -testing mogelijk is zullen we meer documentatie uitbrengen rond onze codekwaliteitscriteria, alsook de minimale vereisten voor code-dekking en ons code-veiligheidsbeleid.

Dat gezegd hebbende; als je wilt doorgaan en in onze code wilt duiken en dan ons vragen erover wilt stellen voel je dan vrij om je aan te sluiten bij ons ontwikkelaars-communitykanaal op Discord, of je kunt je ook inschrijven voor onze nieuwsbrief om snelle updates te ontvangen. We zijn ook nieuwsgierig om te horen wat je vindt dat het open-source-proces goed heeft gedaan – als er een project is waarvan je vindt dat we ervan moeten leren, post dit dan in ons Discord-kanaal.

Waarom open source?

Radix heeft meer dan 8 jaren gewerkt aan gedecentraliseerde protocollen. Een groot deel van die tijd was het enige full-time teamlid Dan, maar Dan was niet alleen – eerst via Bitcointalk en later via de eMunie-fora fond Dan voortdurend aanmoediging, raad en ideeën van hen die zijn project volgden en ondersteunden. Tijdens deze vroege jaren deelde hij continu prototypes, testnetten en mislukkingen. Dit bouwde zijn eerste publieke volgers.

Toen de cryptomarkt verhitte en we in de 2017 bull-markt stortten voelde openheid plotseling als een last – vooral voor een project dat zo gericht was op de aflevering van het product in plaats van het pitchen via non-technische whitepapers en fundswerving met een anonieme website en een Ethereumadres. Het wegnemen van onze technologie, deze laten kopiëren en gebruiken voor een valse ICO leek niet alleen tot de echte mogelijkheden te behoren, maar leek ook welhaast zeker.

Dus besloten we de luiken te sluiten, te concentreren op het bouwen van ons team, het bouwen van een community, en het bouwen van code. Echter deze beslissing voelt nu fout voor waar de markt zich heden bevindt; het heeft ons losgemaakt van onze community en het breekt met enkele van onze meest gekoesterde principes rondom welke we op de eerste plaats in de crypto-industrie zijn gekomen.

Ik groepeer deze ideeën in drie categorieën:

• Transparantie
• Anti-fragiliteit
• Publiek bezit

Transparantie

Eén van de kernprincipes van het bouwen van cryptografische code-bibliotheken is transparantie. Veel decennia geleden realiseerden computerveiligheidsspecialisten dat de beste manier om veerkrachtige veiligheidssystemen te bouwen was om de code verantwoordelijk voor die systeemveiligheid te open sourcen. Het was enkel in het zonlicht van beoordeling, gebruik, ingebruikname en collectief onderzoek dat deze systemen gehard konden worden tot het punt dat de code met vertrouwen gebruikt kon worden. Code van dit type is bijna volledig hoe we het internet tegenwoordig beveiligen.

Deze ideeën bevinden zich ook dicht bij het hart en de aard van onverlatenheid op vertrouwen. In principe hoef ik je code niet te vertrouwen omdat ik je code kan beoordelen – niets is verborgen, en dus zijn er geen verassingen. In de praktijk moet de grote meerderheid van ons vertrouwen omdat we vaardigheid, tijd noch inclinatie hebben om werkelijk te gaan graven in al de software die we gebruiken. Echter wanneer het belang van een systeem toeneemt nemen zowel de prikkels om aan te vallen als om veiligheid te verzekeren samen toe – open source zijnde geeft beide een gelijkwaardig speelveld.

Het is dit gelijkwaardige speelveld dat essentieel is – het aanvallen van een systeem heeft het vaak niet nodig dat de code gezien wordt; het is eenvoudigweg het kijken naar manieren om de manier waarop een systeem reageert op invoer te misbruiken. Het repareren van een misbruik vereist ALTIJD het in staat zijn om direct met de code te werken. Open source is een onbeheerde manier van het toelaten dat reparaties gesuggereerd worden, in plaats van dat enkel misbruik wordt onthuld.

Transparantie vormt ook het hart van publiek gedecentraliseerde ledgertechnologie. De reden dat we onvertrouwde consensussystemen vertrouwen is dat het algoritme dat gebruikt wordt transparant is met bewijsbare veiligheidsverbondenheden. Het ook transparant maken van de code die dat algoritme implementeert voltooit de vertrouwenslus. Of het nu Bitcoin, Ethereum of Radix is, hoe meer ogen en denkvermogens zowel de theorie als implementatie in code kunnen verifiëren, hoe meer een onvertrouwd systeem vertrouwd kan worden.

Transparantie breidt ook de manier uit waarop aan updates en patches wordt gewerkt en waarop ze worden geïmplementeerd. Open source-code is geen statisch object; het is een levend project dat doorgaat met evolueren terwijl het waarde aan de wereld brengt. In staat zijnde om te zien waaraan wordt gewerkt geeft ook de mogelijkheid en uitnodiging aan anderen om te helpen bij dingen waaraan nog gewerkt moet worden.

Anti-fragiliteit

Het verlangen naar decentralisatie ontspringt aan een fundamenteel verlangen naar anti-fragiliteit. Voor sommigen heeft dit te maken met een wantrouwen naar autoriteit, voor anderen gaat het om het creëren van meer veerkracht in de meest essentiële systemen ter wereld. Wanneer een goed publiek bezit is hebben we in zijn algemeenheid minder zorgen dat het weggenomen kan worden. Zoals iedere fundamentele belangrijke infrastructuur willen we, wanneer we ons erop moeten verlaten, dat deze veerkrachtig en zelf-reparerend is.

Mensen geven erom vanwege dezelfde reden dat ze erom geven dat het internet doorgaat met bestaan: het is vitaal belangrijk voor ze. De inzet is zelfs hoger voor publieke ledgers omdat dit is waar de rijkdom van mensen zal leven, niet slechts informatie.

Maatregelen voor anti-fragiliteit van een publieke ledger kunnen het volgende omvatten:

• Kan het protocol, eenmaal gelanceerd, gestopt worden door zijn maker?
• Kan het protocol onafhankelijk van enige entiteit of person overleven?
• Wordt het protocol sterker wanneer het belangrijker wordt?

Open source is hierin een essentiële component; als de software waarop het netwerk is gebaseerd niet open en gratis is kan ik nooit 100% erop vertrouwen dat deze niet van me wordt weggenomen. Terwijl “open review” (bv. Het Swirlds- / Hashgraph-model) de functie uitvoert van “kan ik de code vertrouwen” faalt deze bij de “kan iemand het van me wegnemen” omdat het het idee van collectief eigenaarschap breekt; het is niet langer “ons” goed, het is “jouw” goed, en mij wordt eenvoudigweg een beperkt gebruikersrecht verleend.

Publiek bezit

Gedecentraliseerde publieke netwerken als Radix werken om een nieuwe wereldwijde digitale gemeenschappelijkheid te creëren voor de rijkdom van de wereld. Deze gemeenschappelijkheid wordt ontworpen om mensen samen te verbinden om een onderling verbonden web van adressen te creëren waar het eigenaarschap van alles verzonden, opgeslagen en geprogrammeerd kan worden.  

Decentralisatie ligt in het hart van deze missie – een fundamenteel verlangen om een waarlijk anti-fragiel, zelfonderhoudend, zelfbestendigend systeem te bouwen. Eén waarop de wereld zich kan verlaten en op kan vertrouwen. Dat start met open source.

Website (https://radixdlt.com)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)

member
Activity: 1148
Merit: 47
Leg het uit alsof ik 5 ben – Consensus vs Sybil


Maciej, 16 april 2020

De grote misvatting

Proof-of-stake is geen consensusalgoritme maar wordt er vaak mee verward!

Dit is een probleem dat nogal regelmatig wordt bediscussieerd door de cryptogemeenschap, vooral wanneer de schaalbaarheid van potentiële consensusalgoritmen wordt besproken. Het neemt vaak de vorm aan van: Hoe kan je schalen met PoS? Ik dacht dat PoS-schaling onmogelijk was? Als je PoS gebruikt dan gaat schalen gewoon niet werken toch?

Deze misconceptie is nogal populair vanwege het feit dat sybil-bescherming en consensusalgoritmen dicht bij elkaar hebben gelegen – dit is in het bijzonder het geval bij Proof-of-Work, wat eigenlijk een sybil-beschermingsmechanisme is (ja!) dat een consensusmechanisme produceert, terwijl velen het verwarren met het consensusalgoritme zelf.

Dus laten we een stap terug doen en proberen te begrijpen wat een consensusmechanisme eigenlijk is in een gedecentraliseerd netwerk.

Hoe consensus te definiëren voor publieke netwerken?

In gewone termen is een consensusalgoritme een manier waarop een stel computers tot overeenstemming kunnen komen.

Consensusalgoritmen zijn er in principe om gedistribueerde ledgertechnologie (DLT) te laten functioneren. Ze worden gebruikt om te verifiëren welke data die is ingevoerd in een gedeelde ledger als correct moet worden behouden en welke moet worden genegeerd.

Als het desbetreffende netwerk noch gebaseerd is op ‘vertrouwen’ noch op ‘toestemming’ dan kan iedere computer zich aansluiten bij het netwerk en, eenmaal aangesloten, data invoeren om op de ledger te schrijven.

In zo’n systeem zijn de regels die helpen om alle computers te laten besluiten of de data behouden of verworpen moet worden de regels van het consensusalgoritme. Als het algoritme wordt gevolgd zullen de andere nodes de invoer accepteren, en als het algoritme niet wordt gevolgd kunnen die invoeren worden begeneerd.

Wat is een Sybil-aanval?

Eén van de grootste problemen in gedistribueerde netwerken die niet gebaseerd zijn op “vertrouwen” is daarom hoe tot deze overeenstemming te komen zonder te weten welke computers vertrouwd kunnen worden en welke niet. Om dit te bereiken moet het consensusalgoritme resistent zijn voor zowel onbetrouwbare als kwaadwillende actoren die het netwerk willen kapen – zelfs wanneer voorgenoemde actoren een groot deel van het netwerk uitmaken. Hoe kan een groep van ongecoördineerde actoren een overeenstemming bereiken over een strategie om falen te vermijden wanneer ze weten dat sommige, misschien vele, gebruikers onbetrouwbaar zullen zijn en ze geen manier hebben om elkaar te vertrouwen?

Denk aan het boek Sybil – een verhaal van een vrouw die meerdere persoonlijkheidsstoornissen had (16 persoonlijkheden!) – bedenk nu hoe een aanvaller die claimt meerdere verschillende entiteiten te zijn schade kan aanbrengen aan een netwerk dat werkt op basis van een algemene overeenkomst van meerdere nodes. Met dit gegeven kan een Sybil-aanval beschreven worden als het creëren van meerdere valse identiteiten in een gedistribueerd netwerk om er controle over te krijgen.

Dusss… Kun je het uitleggen alsof ik 5 ben?

Laten we het proberen met een voorbeeld – een publieke verkiezing. In deze verkiezing is het doel om een leider te  kiezen (laten we zeggen; ‘een president’). Er zijn twee kandidaten die deze positie ambiëren – A en B. Iedere volwassen burger van het land kan stemmen.

Er is slechts één manier om overeenstemming te bereiken over welke kandidaat gekozen is – degene die 50% +1 stemmen krijgt van alle volwassen burgers die besloten om te stemmen.

Omwille van ons voorbeeld stellen we voor dat kandidaat A won met 60% van de stemmen in zijn voordeel.

Wat zou consensus- en sybilbescherming zijn in dit scenario?

De regels van het stemproces – wie wint – zou het consensusalgoritme zijn; d.w.z. een manier om tot een overeenstemming te komen over hoe verder te gaan.

Het identificeren van mensen die in aanmerking komen om deel te nemen aan de verkiezing als stemmers en het verzekeren dat ze niet meerdere keren stemmen – dat zou een sybil-beschermingsmechanisme zijn.

Terwijl het identificeren van mensen die in aanmerking komen om te stemmen heel lang kan duren kan het stemmen, eenmaal gevalideerd, heel snel gedaan worden.

Dit is in essentie waarom Proof-of-Stake (sybil) terwijl het als proces traag kan zijn niet betekent dat de consensus traag is of moeilijk om te schalen.

Als je geïnteresseerd bent in dit onderwerp check dan onze podcast – waar oprichter Dan en Matt veel meer in detail treden over deze tweede oneindig fascinerende onderwerpen!

Website (https://radixdlt.com)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)
member
Activity: 1148
Merit: 47
Schalen van DeFi - Radix is een protocol voor het bouwen van DeFi-applicaties

BraveNewCoin, 15 september 2020

Piers Ridyard is de CEO van Radix, een laag-één-protocol gebouwd voor DeFi. DeFi-applicaties zijn heden gebouwd op protocollen die niet ontworpen zijn om te schalen. Radix heeft een schaalbaar, veilig, hoog-doorvoer-protocol gebouwd voor het bouwen van applicaties en tokens. Voortbordurend op het succes van bestaande publieke ledgers is het Radix-protocol een onbeheerd raamwerk waarop DeFi-diensten kunnen worden ontwikkeld en draaien. Radix claimt twee van de grootste uitdagingen in DeFi te hebben opgelost - schaalbaarheid en veiligheid.

member
Activity: 1148
Merit: 47
Waarom decentralisatie er toe doet?


Piers Ridyard, 13 april 2020

Het Radix-zichtpunt

Gedecentraliseerde publieke netwerken werken om een nieuwe wereldwijde digitale gemeenschappelijkheid te creëren voor de rijkdom van de wereld. Deze gemeenschappelijkheid is ontworpen om mensen samen te verbinden om een samen verbonden web van crypto-walletadressen te creëren waar de eigenaarschap van alles kan worden verzonden, opgeslagen en geprogrammeerd via gedistribueerde ledger-technologie.

Zoals IP-adressen op het internet is een cryptowalletadres het paspoort voor dit nieuwe digitale gebied van eigenaarschap. Het geeft ieder mens het recht op een veilige plek om zijn rijkdom op te slaan. Het verandert geld, identiteit en eigendom van iets, analoog aan iets waarlijk digitaals.

Decentralisatie ligt in de kern van deze missie – een fundamentele wens om een waarlijk niet-fragiel, zelfonderhoudend, zelf-doorgaand systeem te bouwen. Eén waarop de wereld kan rekenen en vertrouwen.

Waarom doet decentralisatie van een protocol er toe?

De wens voor decentralisatie ontspringt aan een fundamentele wens voor non-fragiliteit. Voor sommigen gaat dit over een wantrouwen van autoriteit. Voor anderen gaat het om het creëren van betere systemen voor opslag van menselijke rijkdom. Wanneer een goed publiek bezit is hebben we doorgaans minder zorgen of het weggenomen kan worden. Zoals iedere fundamentele belangrijke infrastructuur willen we dat hij idealiter veerkrachtig en zelf-reparerend is.

Mensen geven er om dezelfde reden om dat het internet doorgaat met bestaan: het is voor hen vitaal belangrijk. De inzet is zelf nog groter voor gedecentraliseerde publieke netwerken omdat dit is waar de rijkdom van mensen zal leven, niet slechts informatie.

Anti-fragiliteit betekent eigenlijk gewoon “zelf-onderhoudend”. Maatregelen omvatten:

• Kan het protocol eenmaal gelanceerd gestopt worden door zijn maker?
• Kan het protocol onafhankelijk van enige entiteit of enig persoon overleven?
• Wordt het protocol sterker wanneer het in belang groeit?

Wil een netwerk zelf-onderhoudend zijn dan moeten alle delen binnen het ecosysteem elkaar voeden en onderhouden. Voor een gedecentraliseerd publiek netwerk moet er een ecosysteem zijn dat een significante waarde haalt uit het bestaan van de ledger. Dit ecosysteem moet ofwel “werken voor” ofwel “betalen voor” de continuatie en bescherming van de ledger. Er zouden geen vervangbare delen van het ecosysteem moeten zijn.

Netwerkeffecten zijn hier essentieel – meer gebruikers leiden tot meer gebruikers; het internet is nuttig omdat iedereen erop zit. Open source is ook essentieel. Daarom; als de software waarop het netwerk is gebaseerd niet open en vrij is kan ik het nooit 100% vertrouwen.

Gedecentraliseerde publieke netwerken versus private ledgers

Zoals in de vroege dagen van het internet gaan de komende paar jaren de opkomst zien van private netwerken. Dit omvat entiteiten als de Chinese overheid, de ECB, etc., die allemaal hun testen uitrollen.

Slechts een deel daarvan is een gedistribueerde ledgertechnologiestrijd; een veel groter deel daarvan is een ideologische strijd. Publieke ledgers werden gecreëerd om prikkels helder en eerlijk te maken – het token en het netwerk zijn de manieren waarop je interacteert met het platform; er is geen verborgen strijd of agenda. Iedere entiteit die een privaat / gesloten / consortium / onbeheerd netwerk lanceert heeft zijn eigen agenda en waarde-extraheringscriteria. Dit gaat concurrerende leiderschap creëren met een grote kans dat geen van hen wint.

Gedecentraliseerde publieke netwerken gaan achterlopen in deze strijd – ze zullen doorgaan met te voelen als speelgoed voor de grote bedrijven die druk zijn met het creëren van hun eigen gedistribueerde ledgertechnologie voor hun eigen partners en interne processen.

Publieke netwerken gedraaid door partijen zonder winstoogmerk op open source code, ondersteund door gemeenschappen van gelovers, zijn de rommelige neven van de gestroomlijnde private netwerken. Echter deze publieke netwerken hebben ook een grote kans om te winnen op de lange duur, want ze zijn neutrale grond voor verbinding.

Het lanceren van een publiek netwerk op de juiste manier met de juiste ideologie, en een gemeenschap die gelooft in die ideologie moet zo snel mogelijk plaatsvinden. Wat dat netwerk doet zal voelen als speelgoed vergeleken met wat private netwerken doen, en zullen doorgaan met doen voor een paar jaren meer – maar het is essentieel om die aanvangspositie vroeg te bouwen, omdat netwerkeffecten traag gaan, en dan allemaal tegelijk.

Hoe helpen tokens decentralisatie?

Gedistribueerde ledgertechnologie moet berekening bieden (consensus), opslag (staat) en veiligheid (aanvalsresistentie). Deze drie activiteiten zijn niet gratis en moeten geboden worden door een leger van servers en kapitaal waarvoor als ruil wordt betaald op de een of andere manier door de gebruikers / genieters van het systeem.

Voor gedecentraliseerde publieke netwerken zijn tokens een essentieel instrument dat een middel biedt om te betalen voor deze drie essentiële functies, zonder de nood te hebben aan een bedrijf om de betalingen te coördineren. Eenmaal gedistribueerd kunnen de tokens ingezet worden voor de veiligheid van het netwerk (proof-of-stake aanvalsresistentie) alsook gebruikt als een manier voor gebruikers om hen te betalen die de berekening en opslag voor het netwerk bieden.

Wanneer correct ontworpen verwijdert het token de nood aan enige gecentraliseerde coördinatie van enige van deze activiteiten. Iedereen kan onafhankelijk besluiten om berekening en veiligheid aan het netwerk te  bieden of tokens te verkrijgen.

Het token biedt de basis voor betaling, veiligheid en open prikkels.

Het bouwen van een gedecentraliseerd publiek netwerk

Iedere gebruiker die een netwerk wil gebruiken heeft twee dingen nodig. Ten eerste een manier om te interacteren met de ledger (een cryptografisch adres). Ten tweede een manier om alles wat ze bezitten op de ledger te beveiligen – deze twee functies worden geboden door cryptowallets.

Voor het slagen van publieke ledgers zijn netwerkeffecten essentieel. In eenvoudige termen is dat een geëngageerd publiek van netwerkgebruikers. Ze moeten daarom één ding exceptioneel goed doen – het bouwen van een geëngageerd publiek van cryptowalleteigenaren.

Cryptowalleteigenaren zijn geëngageerd door de objecten die ze kunnen bezitten eenmaal ze een wallet hebben. Een object kan alles zijn, van een eenvoudig token tot toegang tot een gedecentraliseerde applicatie.

Een publieke ledger is een tweezijdige marktplaats die bestaat uit objectcreëerders en objectconsumenten. Iedereen met een cryptowallet kan een objectconsument zijn. Iedereen die het publiek van cryptowalleteigenaren wil bereiken kan een objectcreëerder worden. De objectconsumenten trekken de objectcreëerders aan en andersom.

Eén zijde van deze marktplaats moet opgebouwd worden. Dit kan gebeuren door bijvoorbeeld objectcreëerders aan te trekken die hun eigen publiek meebrengen. Als alternatief kan het opbouwen gebeuren dor het creëren van een missie en visie die sterk genoeg is om een welwillend publiek van objectconsumenten te bouwen die objectcreëerders aantrekken.

Voor de meerderheid van cryptoplatforms is het eerste object dat geconsumeerd wordt het platformtoken zelf. Dit kan een ongelofelijk krachtig opbouweffect hebben voor het creëren van een publiek van objectconsumenten. De kracht van dit eerste publiek hangt af van twee dingen. Ten eerste van hoe breed het platformtoken is gedistribueerd. Ten tweede van hoe geëngageerd het publiek dat die tokens ontvangt in de toekomst zal zijn met nog te creëren objecten.

De analogie daarvan is de iPhone. De iPhone werd gelanceerd zonder een app-store. De eerste iPhone was gewenst vanwege de primaire functionaliteit die het presenteerde als ene telefoon en muziekspelers. Het publiek van mensen die hem kochten bouwden een publiek op voor app-creëerders. Dit betekende dat toen de app-store werd gelanceerd app-creëerders apps voor de iPhone wilde creëren. Niet zozeer met technologische redenen maar om de te veroveren markt te bereiken die Apple voor hen had gecreëerd.

Als een token gebruikt wordt om een publiek op te bouwen van geëngageerde objectconsumenten dan moet het token zelf wenselijk zijn. In het bijzonder omdat het token het enige object zal zijn dat geconsumeerd kan worden bij de start van het leven van een netwerk.

Dit vereist een publiek van vroege ingebruiknemers. Mensen die er willen zijn omdat ze geloven dat gedistribueerde ledgertechnologie de toekomst is. Sommigen doen alleen maar mee voor het geld, maar mensen die ALLEEN maar gemotiveerd worden door geld zijn geen geëngageerd publiek. Zij zullen niets meer doen dan slechts het token te houden en geen verdere prikkel creëren voor objectcreëerders om naar het platform te komen.

Wie is en vroege cryptotoken-ingebruiknemer, en wat motiveert hem?

Vroege crypto-ingebruiknemers zijn er niet voor het gebruik, we zijn er om ons alternatief wereldbeeld te ondersteunen:

De vroege ingebruiknemers van Bitcoin namen geen Bitcoin in gebruik omdat die 10x beter was in gebruik dan geld; ze namen Bitcoin in gebruik omdat het een 10x beter concept was dan geld – gedecentraliseerd geld.

De vroege ingebruiknemers van Ethereum namen geen Ethereum in gebruik omdat het de gemakkelijkste plaats was om een applicatie te bouwen maar omdat het een 10x beter concept van een applicatie was – gedecentraliseerde applicaties.

Een vroege cryptotoken-ingebruiknemer gelooft in een crypto-centrisiche wereld. We geloven dat ALLES getokeniseerd, verhandelbaar en digitaal bezit zal worden op een dag. Vooral geloven we dat er een revolutie onderweg is en we, als vroege ingebruiknemers, er deel van uit willen maken.

We hebben sterke ethische ideeën over wat open en eerlijk betekent. We willen tribaal zijn, de eerste, slim. En vooral willen we gelijk krijgen over wat de toekomst in petto heeft.

De revolutie zou een visie-centrische, publieke, gedecentraliseerde ledger afleveren. Deze ledger zal ons in staat stellen om aandeel te hebben aan die ledger (bezit van het token). Hij zou open en eerlijk zijn, maar zou ook winnen. Vooral willen we winnen uit zijn gewin (bv. Geld verdienen aan het token).

We willen niet dat de “old school” (banken, kwade corporaties) winnen met hun eigen private versies van deze gebruikte gedistribueerde ledgertechnologie. We willen eerder een gemeenschap van gelovers die in staat zijn om de old school eruit te bouwen en eruit te concurreren, en we zijn bereid om een hoop gebruikerspijn te doorstaan om nieuwe dingen te proberen die eruit zien alsof ze de wereld van vandaag zouden kunnen vervangen.

De typische tokenklant heeft het idee van gedecentraliseerde publieke netwerken al geaccepteerd. Ze willen een voordeel om in staat te zijn om te zwaaien naar andere netwerken / stammen (bv. De meest schaalbare, de krachtigste, de meest gedecentraliseerde, de meest gebruikte, etc.); maar eenmaal ze “in” een community zijn willen ze dingen om mee te spelen die hen toont dat hun toekomstvisie werkelijkheid wordt.

Samengevat; om de rijkdom van de wereld te hosten met gebruik van gedistribueerde ledgertechnologie is er niet alleen een community nodig die de nood daaraan voedt. Zijn bestaan vereist ook diverse ideologische ingrediënten: Een gedifferentieerde reden voor bestaan, een geëngageerde community van gelovers, voldoende decentralisatie, eerlijke distributie, functioneel beheer en minimaal extraherende diensten. We zullen dieper ingaan op deze belangrijkste ingrediënten in onze volgende post.

Website (https://radixdlt.com)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)
member
Activity: 1148
Merit: 47
Bouwen op geloof – de ingrediënten van een community-aangedreven gedecentraliseerd publiek netwerk


Piers Ridyard, 7 mei 2020

In onze eerdere blog spraken we over het gegeven dat gedecentraliseerde publieke netwerken zoals blockchain werken om een nieuwe wereldwijde digitale gemeenschappelijkheid te creëren voor de rijkdom van de wereld. Deze nieuwe gemeenschappelijkheid wordt veelal aangeraden en gebruikt door ons, de vroege ingebruiknemers, die als een collectief een alternatief wereldbeeld ondersteunen. We geloven in een crypto-centrische wereld, aangedreven door tokens, en we zien dat de revolutie al onderweg is. Maar het is nog steeds heel vroeg en er is nog steeds een hoop te bouwen.

Omdat alle publieke netwerken geleid worden door de community kijkt deze blog naar de ideologische ingrediënten die nodig zijn om een succesvolle publieke ledger-community te bouwen.

Een andere bestaansreden

Technologie vormt hiervan slechts één aspect. Er zijn veel voorbeelden van technische ongedifferentieerde producten die samen bestaan in de publieke ledgerruimte.

Ideologie en hebzucht zijn de twee belangrijkste aandrijvende krachten in de hedendaagse blockchainruimte. Hoewel hebzucht een goede motivator is voor de korte termijn vuurt het niet de verbeelding van van de communities die nodig zijn om het bouwen en onderhouden van een gedecentraliseerd publiek netwerk echt te ondersteunen. 

Ideologie creëert communities op de lange termijn die willend zijn om zich over de pijn en moeite heen te zetten van korte termijn bruikbaarheid.

 ”Hij die een waarom heeft om te leven kan bijna ieder hoe verdragen.” – Nietzsche

Een geëngageerde community van gelovers [artikel]

Een productmarkt die geschikt is voor een gedecentraliseerd publiek netwerk wordt gevonden bij de omzetting van persoonlijke ideologie en gerechtvaardigd geloof in zijn toekomstig gebruik.

Hoe ideologischer gelieerd het doel van de ledger is met mijn eigen ideologie (of een ideologie die mij kan overtuigen), gecombineerd met hoe zekerder ik ben van het vermogen van het team / de technologie / de communities om een product af te leveren dat mijn ideologie helpt realiteit te worden, hoe succesvoller een token uiteindelijk zal zijn.

Wil de community actief geëngageerd zijn kan deze niet onoverwinnelijk aanvoelen of lijken – mensen moeten voelen dat ze MOETEN helpen om er zeker van te zijn dat het slaagt, want dat is de eigenlijke waarheid. Het moet tegelijkertijd robuust genoeg klinken dat het belangrijk kan zijn, maar zwak genoeg dat als je niet helpt het niet zal overwinnen. Mensen mobiliseren zich om kwetsbare dingen waarin ze geloven te helpen.

Voldoende decentralisatie
De basis voor ideologisch vertrouwen in een publiek netwerk, zoals blockchain, is de graad waarin deze gedecentraliseerd is. Dit heeft vier hoofd-aandrijvers, waarvan er drie in veel detail hier behandeld zijn, en de vierde hier in detail. Samengevat:

• Fout-tolerantie – Gedecentraliseerde systemen als blockckhain zullen minder gauw per ongeluk falen omdat ze zich verlaten op veel afzonderlijke componenten die niet waarschijnlijk zijn.
• Aanvalsweerstand – Gedecentraliseerde systemen zijn duurder om aan te vallen en te vernietigen of te manipuleren omdat ze geen gevoelige centrale punten hebben die goedkoper dan de economische grootte van het omringende systeem aangevallen kunnen worden.
• Collusie-weerstand – Het is veel moeilijker voor deelnemers in gedecentraliseerde systemen om samen te zweren om op manieren te handelen die ze bevoordelen ten koste van andere deelnemers, terwijl het leiderschap van corporaties en overheden samenzweren op manieren die henzelf bevoordelen maar minder goed gecoördineerde burgers, klanten, werknemers en het algemene publiek telkens schade doen.

• Weerstand tegen arbitraire verandering – Publieke netwerken bieden een infrastructuur die bedoeld is om diep in de levens van de mensen die zich erop verlaten geïntegreerd te worden. Dit betekent dat iedere verandering, zelfs een kleine, over hoe het protocol werkt waarschijnlijk massale vertakkingen zal hebben.

Eerlijke distributie

Niets verwerpen mensen meer dan een perceptie van onrechtvaardigheid. Als de tokendistributie slecht wordt gedaan, of als gezien wordt dat deze “insiders” massaal bevoordeelt, dan creëert dat een vieze smaak in de mond voor iedereen die gekomen is om voor het goede doel te strijden. Mensen willen niet het gevoel hebben dat hun inspanningen andere mensen onredelijk rijk gaan maken zonder zelf een “eerlijk aandeel” te verkrijgen.

Dit onderdeel is essentieel omdat zelfs wanneer de ideologie juist is, wanneer de waardetoekenning oneerlijk voelt, de beweging zal falen om op te starten.

Functioneel bestuur in een gedecentraliseerd publiek netwerk [artikel]

Heb ik een stem als ik die nodig heb? Heeft iemand een buitenproportioneel niveau van controle of invloed? Worden beslissingen gemaakt op een open en eerlijke manier?

Minimale extraherende diensten van een gedecentraliseerd netwerk [artikel]

”Protocollen bieden structuur voor bedrijven maar zijn zelf geen bedrijven; ze zijn systemen van logica die uitwisseling tussen aanbieders (bedrijven) en klanten van een dienst coördineren. Als coördinatoren van uitwisseling zouden protocollen minimaal extraherend moeten zijn, terwijl bedrijven geprikkeld zijn om maximaal extraherend te zijn (dat is winst, en een bedrijf wordt gewaardeerd als een meervoud van zijn winst).” – Chris Burniske, verantwoordelijke.

Wanneer een netwerk groeit in grootte en zich beweegt van het zijn van een ideologisch experiment naar iets serieuzers zullen bedrijven en individuen beginnen met het maken van meer economisch gebaseerde beslissingen. Kosten worden nu een enorm onderdeel in de keuze om een netwerk te gebruiken.

Dit is waar de normale maxime van “bouwen een product dat je klanten te gek vinden en vraag ze daarvoor zoveel mogelijk” omgekeerd wordt. Om netwerkdominantie te bereiken moet je alle mogelijke barrières verwijderen die de keuze van je netwerk weg kan leiden.

Dit is een belangrijke overweging in hoe je je economie en prikkelstructuren bouwt. De functies en veiligheid van een netwerk worden ofwel betaald door de gebruiker ofwel betaald door de rekeninghouder – er wordt niets gratis weggegeven. Dit betekent dat ofwel de kosten gerekend in een transactie de marginale kosten van het verwerken van een transactie dekken (geldt heden voor GEEN ENKELE huidige publieke ledger), ofwel is er een emissie van nieuwe tokens (bv. Bitcoin blockchain block-beloningen) die de circulerende voorraad van tokens doet toenemen, waardoor de waarde van de houdingen van tokenhouderrekeningen afnemen, maar de additionele kosten van het laten draaien van een node worden gedekt.

Dit kan op veel manieren worden gezien als het equivalent van een door durfkapitaal gesponsorde groei in een sociale media-applicatie. Het bouwen van het netwerk gaat goed tot een kritiek inflextiepunt waarop het netwerk moet inkrimpen tot het punt waarop het platform een kritische massa heeft bereikt.

Bij een token kan zelfs deze functie uitgevoerd worden op een gedecentraliseerde manier.

Website (https://radixdlt.com)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)

member
Activity: 1148
Merit: 47
Radix - Drietrapsraket naar de maan

Het Radix Publieke Network wordt gebouwd in drie fasen. Hieronder zie je een kort overzicht daarvan. Voel je vrij om de infographic te gebruiken en te verspreiden.


Website (https://radixdlt.com)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)
member
Activity: 1148
Merit: 47
Radix Foundation kondigt zijn ERC20-token aan met Copper als beheerpartners


Radix DLT, 14 juli 2020

Jullie vroegen erom. Radix leverde.

Na jaren van verzoeken van meer dan 40.000 Radix community-leden kondigde Radix DLT vandaag hun plan aan om in september 2020 een ERC20-token uit te geven.

Radix – gebaseerd in Londen, het VK – bouwt een gedecentraliseerd financieel (DeFi) protocol, ontworpen om wrijvingsloze toegang, liquiditeit en programmeerbaarheid van elk activum ter wereld te bieden. Wrijving in ons hedendaagse wereldwijde financiële systeem kost belnaghebbenden $71 miljard per jaar. De snelle toename van DeFi biedt een alternatief voor de status quo via zijn innovatieve en aanpasbare raamwerk.

ERC20-tokens zijn onder de meest belangrijke en algemeen gebruikte tokens op de Ethereum-blockchain. Radix is een Proof-of-Stake-netwerk en uitgifte van een ERC20-token zal het bouwen van een fatsoenlijk volledig gedistribueerd staking-netwerk faciliteren, vóór de lancering van het Radix-mainnet. Dit is bedoeld de veiligheid en decentralisatie van het Radix-mainnet te vergroten. De uitgifte van dit token is ontworpen om Radix in staat te stellen om hun nieuwe protocol snel te integreren in bestaande infrastructuren als beurzen en wallets, vóór de mainnet-lancering.

Radix is gaan smanewerken met Copper.co om verbeterde veiligheid en beheer op institutioneel niveau te bieden voor alle houders van Radix ERC20-tokens.

Copper is een wereldwijd vermaard beheerbedrijf dat de prijzenwinnende infrastructuur ontwierp en ontwikkelde dat instellingen in staat stelt om digitale activa te verkrijgen, op te slaan en te verhandelen op een manier die wereldwijde tokenhouders en regulatiestandaarden tevreden stelt. Zijn multi-signatuur beveiligingsapplicatie maakt het instellingen mogelijk volledige zekerheid te hebben dat hun activa geen risico lopen op diefstal, zij het van hackers of van slechtwillenden in de industrie. Copper is ook één van de weinige digitale activa beheeroplossingen die verzekerd is tegen misdaad, inclusief diefstal van fiat of digitale activa – met een uitgebreid beleid dat wordt bemiddeld door Aon in Londen.

Copper zal Radix-klanten gemoedsrust geven. Hun ‘Walled Garden’ veiligheidsoplossing biedt gebruikers veilige toegang tot verhandelen op de top 15-beurzen via een enkel overzicht op het gehele portfolio. Daarbij wil hun inter-berus-beheer het risico van internetfraude elimineren. Dit wordt gedaan via API’s die worden ondersteund door multi-sleutel-opslag – een belangrijke reden waarom Radix met hen ging samenwerken.

Dit is wat Radix CEO Piers Ridyard te zeggen had:

”We zijn verheugd onze ERC20-token en samenwerking met Copper aan te kondigen voor onze beheerde noden. We kozen Copper omdat zij een hoog veilig, verzekerd beheer van digitale activa combineren – en onze visie delen om gedecentraliseerde financiën voor iedereen mogelijk te maken. Copper zal een waardevolle partner zijn in het uitvoeren van onze ERC20-uitgifte aan onze uitbreidende community, en kan additioneel opties op professioneel niveau bieden voor doorgaande opslag en cryptobeursverhandeling. Verder zien we veel mogelijkheden voor ons om door te gaan met het samenwerken met Copper in de toekomst om op Radix voor gebruikers en bedrijven de kloof te overbruggen tussen traditionele financiën en DeFi.”

Hij sloot af door te zeggen: ”Het ERC20-token zal helpen verzekeren dat het Radix publieke netwerk een waarlijk gedecentraliseerd financieel platform zal zijn dat toebehoort aan de community”.

Additioneel wist Dimitry Tokarev van Copper te zeggen:

”Het Radix-token zal de DeFi-ruimte verbeteren door het toevoegen van liquiditeit en het verbeteren van toegang. We zijn trots om deel uit te maken van het proces als een infrastructuuraanbieder. Ons veilige beheermodel zal het Radix-team en hun klanten ondersteunen vanaf de tokengenerering, doorheen het uitrollen, en daarna bij de veilige opslag. Coppers Walled Garden zal Radix’ institutionele cliënten in staat stellen om snel en veilig te verhandelen tussen al de leidende digitale activabeurzen. We kijken uit naar het bouwen van een veiligere en snellere DeFi-ruimte met Radix.”

Over Copper:

Op gericht in 2018 door Dimitry Tokarev biedt Copper Technologies een poort naar de crypto-activa-ruimte voor institutionele beleggers, beheer, verhandeling, primaire makelarij en veel meer biedend voor meer dan 100 digitale activa met in de kern veiligheid, snelheid en controle voor alle cliënten.

Het komt erop aan een flexibele oplossing te bieden voor institutionele beleggers die zich kunnen aanpassen aan de veranderde crypto-activa-ruimte, terwijl een veel grotere transparantie en controle voor activa-managers mogelijk wordt gemaakt.

Coppers volledig geïntegreerde producten zijn uniek in de crypto-activa-ruimte. Andere cryptobeheerders zullen vaak kosten berekenen voor opnamen, gebrekkige duidelijkheid geven over handelslocaties, of slechte beveiliging bieden, en zullen veelal een beperkte suite van diensten bieden. Copper is anders. Onderlegd door een multi-prijswinnend beheer heeft Copper een begrijpelijk een veilige suite van instrumenten en diensten gebouwd die nodig zijn voor het veilig verkrijgen, verhandelen en opslaan van cryptovaluta’s.

Eén van Coppers beste gekende producten is zijn ‘Walled Garden’ infrastructuur. De ‘Walled Garden’ is een bheerde architectuur die veilige inter-beurs-transfers biedt, institutionele beleggers de mogelijkheid biedend om digitale activa gemakkelijk en goedkoop te verhandelen.

Kom meer te weten op www.copper.co

Over Radix:

Radix DLT bouwt een gedecentraliseerd financieel protocol dat wrijvingsloze toegang, liquiditeit en programmeerbaarheid bidet voor alle activa ter wereld. Bij een belangrijke technologische mijlpaal afgelopen jaar overkwam het Radix-team het belangrijkste probleem van DeFi-schaalbaarheid door meer dan 1m transacties per seconde te bereiken met hun technologie, een doorvoer van 5x hoger dan de NASDAQ op zijn hoogst. Het team richt zich nu op het verfijnen van zijn protocol in anticipatie van zijn mainnetlancering.

Website (https://radixdlt.com)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)
member
Activity: 1148
Merit: 47
Radix Components: Ontwikkeling, gebruik en betaling

Hier is een overzicht van de Radix components met hun ontwikkeling, gebruik en betaling. Voel je vrij om de infographic te gebruiken en te verspreiden.


Website (https://radixdlt.com)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)
member
Activity: 1148
Merit: 47
Radix zelf-prikkels

Hier is een overzicht van de Radix zelf-prikkels. Een briljant ontwerp om het platform zelf te laten groeien. Voel je vrij om de infographic te gebruiken en te verspreiden.


Website (https://radixdlt.com)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)
member
Activity: 1148
Merit: 47
ExpoLab gaat samenwerken met Radix om een snel en veilig financieel DLT-systeem te ontwikkelen


Radix DLT, 15 juli 2020

Computerwetenschap assistant-professor Mohammad Sadoghi gaat samenwerken met de in het VK gebaseerde blockchainbedrijf Radix om een snel en veilig product voor financiële transacties te ontwikkelen. Als expert in gedistribueerde ledger-technologie (DLT), gewoonlijk gekend als ‘blockchain’, leidt Sadoghi het ExpoLab dat een verkennend dataplatform genaamd ‘ExpoDB’ bouwt – een testbedding om echte transactionele en analytische verwerking van DLT’s te bestuderen en ontwikkelen.

DLT’s zijn gedecentraliseerde en democratische beslissingsmakingssystemen. Met andere woorden bezit geen enkele entiteit de data en het veranderen van bestanden vereist goedkeuring van een meerderheid van gebruikers, het veiliger makend dat traditionele gecentraliseerde systemen.

Het Radix-platform is gebouwd voor snelle en veilige financiële transacties op een open, onbeheerde netwerk op grote schaal, wat belangrijk is wanneer cryptovaluta’s populair worden en gebruikers democratiseringsopties zoeken voor financiële diensten zonder veiligheid op te geven. Echter met zoveel DLT’s op de markt moeten potentiële investeerders of cliënten vaak het woord van het bedrijf geloven dat een platform werkt. Hoewel goed vertrouwen belangrijk is zijn mathematisch bewijs van het platform-idee, structuur en prestaties het solide bewijs dat ieder blockchainproduct een voorsprong geeft in het spel.

Om dit te doen begon Radix afgelopen zomer te spreken met Sadoghi en kondigde deze lente een officiële samenwerking aan. Samen kan Radix het ontwerp van hun Cerberus DLT consensusprotocol valideren met rigoureus academische bewijzen terwijl ExpoLab hun instrumenten kan verfijnen en hun kennis kan toepassen op een systeem in de echte wereld.

“Ik denk dat het een huwelijk is van de academie en de industrie voor de verbetering van de maatschappij, door het bouwen van deze veilige, democratische en gedecentraliseerde ledger die integriteit, vertrouwen en transparantie brengt naar de financiële sector”, zei Sadoghi.

Met gebruik van hun eigen blockchainproduct, ResilientDB, en hun verificatieplatform, ExpoDB, zal het lab het Radix-platform testen onder verschillende scenario’s om er zeker van te zijn dat hij werkt zoals bedoeld en veilig is. Vanaf daar kan Radix zijn ideeën valideren, potentiële veiligheidsgaten vinden en oplossen, en hun prestaties vergelijken met andere blockchainsystemen.

“Het ExpoLab helpt met het creëren van een onpartijdige derde partij om de prestaties en claims te evalueren die rond worden gebazuind door communities en charismatische leiders”, zei Radix in een persbericht. “Via mathematische bewijzen en het testen over een tijdsperiode kunnen mensen zien hoe verschillende blockchains reageren op omstandigheden en transactieladingen, afhankelijk van de instellingen die ze hebben opgegeven.”

Sadoghi is ook verheugd om te werken met een industriepartner, zowel vanwege de impact van de echte wereld die de groep kan hebben, alsook de mogelijkheid voor zijn studenten om ervaring te verwerven met het samenwerken met de industrie.

“Directe overdracht van technologie naar de industrie is vaak niet zo eenvoudig – het is moeilijk om die stroom gaande te krijgen”, zei hij. “Ik denk dat het een belangrijke leer- en trainingservaring voor onze studenten zal zijn.”

Leer meer over ExpoLab.

Origineel gepost op https://cs.ucdavis.edu/news/expolab-partners-radix-develop-fast-and-secure-financial-blockchain-system

Website (https://www.radixdlt.com/)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)
member
Activity: 1148
Merit: 47
Radix DLT tokenverkoopveiligheid


Radix DLT, 20 juli 2020

Met het live gaan van de Radix DLT private tokenverkoop hebben we wat belangrijke tokenverkoopveiligheid-tips voor je. Dit document zal geüpdatet worden en zal links bieden naar alle officiële kanalen. Als je ooit twijfelt ga dan naar deze pagina of mail naar [email protected].

Laten we beginnen bij het begin; de enige officiële kanalen voor updates van Radix zijn:
• Telegram
- Aankondigingskanaal
- Discussiekanaal: *neem er notie van dat dit een publiek kanaal is voor discussie van het project. Alleen gebruikers met het label van ‘admins’ en die op de lijst staan van het Radix-team op de website zijn verbonden met Radix. Wees a.u.b. alert met alle links die er gedeeld worden.
• Twitter
- @radixdlt
• LinkedIn
- https://www.linkedin.com/company/radixdlt/
• Reddit
- https://www.reddit.com/r/Radix/
• Facebook
- https://www.facebook.com/RadixDLT/

Ons enige kanaal voor tokenverkoopvragen is via email op [email protected]

Telegram is ons belangrijkste kanaal voor community-communicatie en –engagement. Hoewel we actieve moderators hebben in het kanaal moet je voorzichtig zijn met accounts die proberen zich voor te doen als Radix of één van de Radix teamleden. Niemand van het Radix-team zal je als eerste berichten op Telegram, en ze zullen je nooit via Telegram vragen om tokens te sturen of kopen.

Onze sociale kanalen worden gebruikt om onze werkupdates, blogs, podcasts, AMa-opnamen en andere PR of marketing media te delen. Wees voorzichtig met accounts die proberen zich voor te doen als Radix of één van de Radix teamleden.

Alleen Radix DLT “admins” zullen updates geven over Radix in ons Telegramkanaal.


Niemand van Radix DLT zal je ooit DM-en om te vragen om tokens, tokens te kopen of voor je informatie.

Tijdens de verkoop kunnen enkele slechtwillenden proberen om zich voor te doen als leden van het Radix-team en je direct contacteren. Als je een DM van iemand ontvangt die stelt dat hij een Radix DLT- of Radix Foundation-lid is reageer dan niet. Als je twijfels hebt of een boodschap van een lid is van het Radix-team, via welk kanaal dan ook, email dan naar [email protected].

We moedigen community-moderators aan om ons te ondersteunen met vragen, maar ze representeren geen Radix DLT of Radix Foundation en zijn daarom toegestaan om de tokenverkoop te bespreken, onze community te DM-en over tokens of de tokenverkoop, en evenmin is het hen toegestaan om ergens in te engageren of mee in te stemmen namens ons. Alleen gebruikers die het label “admins” hebben en die op de lijst staan in de team-sectie op de Radix-website zijn verbonden met Radix. Het enige kanaal dat wordt gebruikt om tokenverkoopvragen te bespreken is ons helpdesk, email: [email protected].

Radix DLT Ltd en Radix Foundation nemen geen verantwoordelijkheid voor verkopen, onderhandelingen, swaps of trades van tokens die zich voordoen op welk sociale media-platform dan ook.


full member
Activity: 742
Merit: 102
Aave: gedecentraliseerde schuld en het Ghost-protocol

Radix DLT, 10 september 2020

In deze episode van de DeFi-download doen Piers Rodyard en Stani Kulechov, CEO en oprichter van Aave, mee, waarbij ze discussiëren over gedecentraliseerde schuld en het Ghost-protocol

Download de podcast:


member
Activity: 1148
Merit: 47
Radix Technologiën (Platformlagen)

Hier is een overzicht van de technologieën die worden toegepast op de Radix platformlagen. Voel je vrij om de infographic te gebruiken en verspreiden.


Website (https://radixdlt.com)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)
member
Activity: 1148
Merit: 47
2. Bouw sneller interoperationele DeFi dApps



DeFi whitepaper, 13 augustus 2020

Een echt nuttig ontwikkelingsplatform omvat bibliotheken, raamwerken en andere instrumenten die ontwikkelaars in staat stellen om op een eenvoudige manier, gewone dingen snel, met een minimum leercurve, te bouwen. Deze zelfde instrumenten versnellen ook complexere bouw door het bieden van betrouwbare, vooraf gebouwde oplossingen voor delen van het probleem dat andere ontwikkelaars zijn tegengekomen en al hebben opgelost. Het hebben van goede standaarden en direct-van-de-plank-oplossingen moedigt interoperationaliteit tussen dApps ook sterk aan, wat bijzonder belangrijk is voor een DeFi-ecosysteem.
In DeFi komen gewone stukken financieel-geörienteerde functionaliteit telkens weer voor over veel applicaties: activa (vervangbaar of uniek), aandelen, accounts, multi-partij-controle, liquiditeitspools, swaps, aankopen, en data-orakels, om er maar een paar op te noemen. Dit zijn primaire kandidaten voor stukjes functionaliteit die ontwikkelaars graag zien als al bestaande, bewezen, goed onderhouden oplossingen.

Traditionele open-source-methoden en community-samenwerking zijn zeker goede plaatsen om te starten met het aanmoedigen van deze producten. Pakketmanagers staan vaak bij in het proces van het ontdekken en gebruiken van al bestaande instrumenten. Maar de Radix Engine geeft ons een opwindende nieuwe mogelijkheid: het direct op de ledger zetten van community-samenwerking en pakketmanagerachtige functionaliteit.

Een on-ledger-mechanisme voor componenten om modulair gebruikt, geüpdatete, geversied, uitgebreid en gecombineerd te worden is een krachtig instrument voor ontwikkelaars. Componenten die op deze manier on-ledger worden geïnstalleerd dragen niet alleen bij aan het ontwikkelaars-ecosysteem; ze breiden direct de effectieve functionaliteit van het Radix-platform uit. En een ontwikkelaar hoeft geen volledig functionele alleenstaande dApp-component te bouwen om nuttig bij te dragen. Componenten die één ding heel goed doen en gebouwd zijn om gemakkelijk hergebruikt of gecombineerd met andere componenten te worden kunnen standaarden van het platform worden die voor iedereen bouwsels versnellen en interoperationaliteit aanmoedigen.

Het idee van het schrijven van programma’s om één ding goed te doen en het schrijven van programma’s om samen te werken was de begeleidende filosofie van de creëerders van UNIX in de jaren 70. Het resultaat creëerde het fundament van open source-ontwikkeling en het spectaculaire succesvolle familiestamboom van UNIX-gebaseerde besturingssystemen en applicaties sindsdien. We geloven dat het herbouwen van de financiële systemen van de wereld rond een gedecentraliseerd platform een vergelijkbare filosofie suggereert, interoperationaliteit, modulariteit en potentieel voor iedereen om betekenisvol bij te dragen, zowel groot als klein, maximaliserend.

We hebben deze filosofie diep geïntegreerd in de manier componenten worden geïnstalleerd en gebruikt op Radix met een platformmogelijkheid die we component-catalogus noemen.

De Radix Component-catalogus

Bij typische smart contract DLT’s schrijft een ontwikkelaar wat code (Solidity in geval van Ethereum) en stuurt die dan naar het netwerk waar die een smart contract wordt voor gebruikers van het netwerk om mee te interacteren. De component-catalogus verandert dit model.

Wanneer de Scrypto-code van een Component naar het netwerk wordt gestuurd wordt deze automatisch toegevoegd aan een on-ledger register, genaamd de component-catalogus. Componenten in de catalogus zijn als interactieve sjablonen of blauwdrukken die iedereen kan gebruiken om meerdere actieve componenten te creëren, volgens het patroon van het origineel in de catalogus.

Om een component uit de catalogus actief te maken voor gebruik concretiseert een ontwikkelaar deze, zijn eigen concrete component creërend uit het blauwdruksjabloon. Een concreet component heeft zijn eigen unieke identiteit op het Radix netwerk, en zijn Actions worden beschikbaar voor gebruik door gebruikers (of andere componenten, zoals we eerder zagen). Dit betekent dat één component in de catalogus een oneindig aantal keren gebruikt kan worden als sjabloon voor concrete componenten die zich allemaal op dezelfde primaire manier gedragen.  



Nieuwe componenten starten hun leven als Scrypto-code die wordt geïnstalleerd in de component-catalogus op het Radix-netwerk zelf, waar ze gemakkelijk kunnen worden geconfigureerd en geconcretiseerd - of geïmporteerd in andere nieuwe componenten.

Concretisering is eenvoudig, gedaan via API, en benodigt geen Scrypto-code. De meeste componenten in de catalogus zullen configuratieparameters bevatten die het aanpassen van de geconcretiseerde Component mogelijk maken. De eerder beschreven “token-definitie”-component bijvoorbeeld laat iedereen zijn eigen token-definitie concretiseren met zijn eigen unieke naam, symbool, maximale voorraad, etc., om dan te beginnen met het munten van de eigen tokens.  

Door het op deze manier concretiseren van componenten uit een universele on-ledger catalogus maakt Radix het erg snel, eenvoudig en veilig voor iedere ontwikkelaar om activa uit te geven en toegang te krijgen tot andere eenvoudige functionaliteit gecreëerd door anderen, zonder Scrypto-code geleerd te hebben en te schrijven.

Een andere manier om gebruik te maken van componenten in de catalogus is ze te importeren. Een ontwikkelaar kan gebruik willen maken van de functionaliteit van een bestaand component in de catalogus, maar er iets aan toe willen voegen of aan te passen wat die kan doen. Dit wordt gedaan middels het creëren van een nieuwe component die een belangrijk commando insluit voor de Component die de gewenste kernfunctionaliteit biedt. De tradtionele functionaliteit wordt dan geïmplementeerd in de eigen Scrypto-code van de ontwikkelaar.

Importeren is geen kopiëren van de Scrypto-code van de originele component; het is een on-ledger-link naar de originele component (en zijn versie). Een voorbeeld hiervan (boven getoond) kan een prijs-orakel-component zijn die een ontwikkelaar wil aanpassen door een berekening toe te voegen van een bewegend prijsgemiddelde (en de Action om daar toegang toe te krijgen).

De ontwikkelaar zou zijn eigen speciale prijs-orakel-component kunnen creëren, de orginele prijs-orakel-component importeren door te refereren aan zijn ID in de catalogus en de additionele Scrypto-code toevoegen voor de prijsgemiddeldeberekening.

Beide catalogus-componenten en geconcretiseerde componenten hebben hun eigen unieke component-ID en worden geassocieerd met de eigen unieke ontwikkelaars-ID van de maker. Componenten worden geversioneerd bij iedere nieuwe installatie-update die en revisie-bump vereist. Het updaten van een component forceert niet automatisch een update op andere componenten die er gebruik van maken; eerdere revisies blijven onveranderlijk beschikbaar op de ledger en bestaande componenten zullen toegang blijven geven naar de eerdere revisie. Een ontwikkelaar kan kiezen om een nieuwe revivsie op te nemen door zijn eigen update te doen op de component die de andere gebruikt.

Standaard platformcomponenten

De Radix Foundation is toegewijd aan het vullen van de catalogus met nuttige componenten die gewone elementen en gedragingen van DeFi modelleren als standaardeigenschappen van het platform. Dit omvat dingen als activa (inwisselbare of niet-inwisselbare tokens) en accounts (inclusief multi-sig-controle) en zal uitbreiden tot het omvatten van functies die gewenst zijn door de community en die DeFi-primitieven van een hoger niveau kunnen omvatten, zoals liquiditeitspools, inwisselsystemen, aankoopbare activa, data-orakels, en meer. Elk van de standaard cataloguscomponenten ontwikkeld door de Radix Foundation kunnen zoals ze zijn geconcretiseerd worden (bijvoorbeeld bij het creëren van een voorraad van aangepaste tokens via API-verzoeken) of ze kunnen, zoals we boven zagen, modulair gecombineerd worden op diverse manieren om meer complexe functionaliteit te creëren.

Bij gebruik van deze standaard catalogus-componenten kunnen ontwikkelaars het herimplementeren van gewone functionaliteit zelf overslaan, de ontwikkelingstijd versnellend of deze reducerend tot nul bij eenvoudige dingen zoals het uitgeven van een token. Catalogus-componenten gecreëerd door derde partijen kunnen ook gestandaardiseerde eigenschappen van het Radix-netwerk worden op precies dezelfde manier. Wie ze ook creëert, on-ledger cataloguscomponenten creëren natuurlijke compositionaliteit en interoperationaliteit voor het DeFi-ecosysteem.

Door de stichting aangeboden componenten zijn echter niet genoeg voor een florerend ontwikkelaars-ecosysteem. Evenmin kunnen we eenvoudig een platform uitbrengen en onze handen in de lucht werpen, verwachtend dat ontwikkelaars de functionaliteit zullen invullen voor dat ingebruikname en marktvraag hiervoor een reden creëren. Onze oplossing is om de unieke eigenschap van de Radix Engine te gebruiken om op een protocol-niveau een financiële prikkel voor ontwikkelaars in te bouwen om hun tijd te investeren in het bijdragen van nuttige componenten aan Radix, leidend tot het volgende belangrijke DeFi-probleem dat Radix oplost.

Website (https://www.radixdlt.com/)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)
Pages:
Jump to: