Sonradan dikkatimi çekti büyük daire içine aldığım bölgede fincan formasyonu oluşmuş ve sonrasında sağlam bi yükseliş gelmiş.
Bu arada yeri gelmişken söyleyeyim analizlerimi mümkün olduğunca basit tutmaya çalışıyorum.
Bu konuyu başka biryerde daha dile getirmiştim. Teknik analizde kullanabileceğiniz okadar çok araç varki. Sayısız göstergeler, formasyonlar, fibonachi, eliot, gann... çoook uzar gider bu liste.
Çoğu temel aracıda kullandım dönem dönem ama forex'te ki hemen her uzman şunu söyler. Analizlerinizi mümkün olduğunca basit tutun.
Ben bunu çok geç anlasamda bir noktadan sonra en önemli şeyin fiyat hareketlerinin kendisi olduğunu farkettim. Temel destek/direnç hatları ve trend hatları çoğu öngörü için yeterli aslında. Bazı formasyonlarlada üçgen, omuz baş omuz, ikili tepe/dip, flama...vs bu öngörülerinizi destekleyebiliyorsanız benim için yeterlidir.
Teknik analiz bilgisi olan arkadaşlar belki basit bulabilir analizlerimi o yüzden açmak istedim bu konuyu.
Önemli olan fiyattır arkadaşlar. Fiyatın destek, direnç ve trend hatlarında verdiği tepkilerdir. Çünkü buralar psikolojik noktalardır ve teknik analizinde temelinde psikoloji yatar.
Aslında bir grafiğe bakarken sadece fiyat hareketlerini görmezsiniz aynı zamanda o varlıkla ilgilenen kitle psikolojisinide incelersiniz.
Neyse daha fazla uzatmaya gerek yok. Anlatabilmişimdir sanırım