Pages:
Author

Topic: Bakan Albayrak'tan enflasyon açıklaması - page 6. (Read 857 times)

jr. member
Activity: 140
Merit: 3
Gündemi geçiştirme politikası veya biraz daha uyu Huh İnşallah kalkınırız.

son ekonomik krizden beridir inşallah çekiyor bu halk. Hele bu geçtiğimiz yıllarda daha çok dua eder olduk. Ama ortada şöyle bir gerçek var dua ile ekonomi gelişmiyor. Önce çalışmak ve çözüm bulmak gerekiyor. O küfrettikleri kemal derviş gibi adamlara muhtaç olacaklar. O dalga geçtikleri imf'ye muhtaç olacağız.
jr. member
Activity: 138
Merit: 2
Gündemi geçiştirme politikası veya biraz daha uyu Huh İnşallah kalkınırız.
jr. member
Activity: 140
Merit: 3
Hep klasik laflar yok bütçe disiplini yok sıkı para politikası,  artık bunlara karnımız tok. Türkiye son beş senedir seçim ekonomisiyle yönetiliyor ve devletin parası har vurup harman savruluyor. Kredi veren ülkelere dair hiç bir inandırıcılığımız kalmadı.  Sadece bu ay 20 milyar dolar duş borç odememiz gerekiyor. Bir önceki ekonomi bakanı günlerce ülkeleri gezıp kredi aradılar ama oda olmadı.  Bakalım bakan bey ne yapacak.  Sıkı para politikası, mali disiplin, devlette tasarruf bunları duymaya devam edeceğiz. 

her olayın arkasından ezberlenmiş sözler var. Hiç değiştirilmeden onlar kullanılıyor. Dış devletleri geçtim ben bile banka hesabında para bulundurmaya çekiniyorum artık. Sonumuzun yunanistan gibi olması muhtemel diye.
jr. member
Activity: 434
Merit: 1
Hep klasik laflar yok bütçe disiplini yok sıkı para politikası,  artık bunlara karnımız tok. Türkiye son beş senedir seçim ekonomisiyle yönetiliyor ve devletin parası har vurup harman savruluyor. Kredi veren ülkelere dair hiç bir inandırıcılığımız kalmadı.  Sadece bu ay 20 milyar dolar duş borç odememiz gerekiyor. Bir önceki ekonomi bakanı günlerce ülkeleri gezıp kredi aradılar ama oda olmadı.  Bakalım bakan bey ne yapacak.  Sıkı para politikası, mali disiplin, devlette tasarruf bunları duymaya devam edeceğiz. 
jr. member
Activity: 126
faizi dusererek enflasyonla mucadele edebileceklerini sanıyorlarsa venezuelayı incelesinler. yasal faiz %20 bildigim kadarıyla. ama enflasyon aylık %110

zaten bunlar ülkemizi venezuella yolunda emin adımlarla götürüyorlar. Başkanlık kutlamalarında venezuella başkanıyla da baya samimilerdi. sabit kuruda getirsinler tam olsun her şey karaborsaya düşsün.
legendary
Activity: 2548
Merit: 1519
Ben tatmin oldum. Enflasyonu tek haneye düşüreceklerini söylüyorlarsa yaparlar. Zaten enflasyon yüzde 11-12 civarında seyrediyor. Sonuçta kendi rakamlarına güvenmeliyiz, öyle değil mi? Smiley

Gerçek enflasyon rakamını verecek bir yer çıksa dış mihrak olur, vatan haini ilan edilir.
sr. member
Activity: 392
Merit: 257
faizi dusererek enflasyonla mucadele edebileceklerini sanıyorlarsa venezuelayı incelesinler. yasal faiz %20 bildigim kadarıyla. ama enflasyon aylık %110
member
Activity: 238
Merit: 10
Birisi şunlara öğretsin artık peş peşe gelen açıklamalar ne enflasyonu ne de doları düşürüyor. Yapacağız edeceğiz konuşmalarının yerine çözüme odaklı icraatler lazım bize.
newbie
Merit: 0
Keşke bu söylediklerinizi yıllar önce yapsaydınız, millet kriz geliyor deyip olimpiyatları bile ertelerken biz çok iyiyiz herşeyi yaparız deyip elimizdekileri çılgınca harcadık
sr. member
Activity: 658
Merit: 252
Enflasyonu yapan siz , vergileri ağırlaştıran siz ama bu saçmalıkları düzeltmeye çalışan yine siz .. Dünyada bundan daha komik bir durum var mıdır bilemiyorum . Allah sonumuzu hayır etsin.
full member
Activity: 1176
Merit: 159
türk lirası, suriye'nin para birimi karşısında bile yüzde 10 değer kaybetti. kıraathaneden adam toplasan ülkeyi daha iyi yönetir.
jr. member
inşallah bu tutum 1 2 aylık geçiştirme politikası değildir ve gerçekten kalkınmamıza olanak sağlar böylece Türkiye de rahat bir nefes alıp ufka emin bir şekilde bakabilir...
jr. member
Activity: 144
Merit: 1
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Maliye politikası enflasyonla mücadeleye katkı verecek" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yazılı bir açıklama yaptı.

Albayrak açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"ENFLASYONLA MÜCADELE ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ"

"Cumhurbaşkanlığı Kabinesi olarak gerçekleştirdiğimiz ilk kabine toplantımızda, yeni dönemde ekonomi politikalarında bütçe disiplini, tek haneli enflasyon ve yapısal reformları önceleyerek, Türkiye ekonomisinin istikrarlı ve sürdürülebilir bir büyüme ile kalkınmasını sağlama hedefini ortaya koyduk.

Vergi yükünü daha dengeli bir yapıya kavuşturacağız. Mücadele planı, orta vadeli plan ile ilan edilecek" dedi.

kaynak : finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/bakan-albayrak-tan-enflasyon-aciklamasi/184300/?utm_campaign=webpush#webPushId=NzY3MQ==
Pages:
Jump to: