Samo lagani update, rekao sam osvrnuti se na onu ludost prošlog tjedna ali to sam napisao dok još nisam znao što se konkretno događa. Kad sam shvatio, svako chartanje je izgubilo smisao i želio sam vidjeti kako će tržište reagirati u idućih nekoliko dana. Sve se vratilo i smirilo unutar rangea u kojem smo već jako dugo, trejdanje unutar njega me ne zanima previše pošto mislim da altovi nude puno bolji i sigurniji R:R u ovom trenutku.
Što se BTC-a tiče, nacrtati ću zone od interesa i to je to. Čekam breakout.
Ovo je range unutar kojeg se krećemo:
BTC između 6750 i 6220 me uopće ne zanima, stabilan BTC obično je dobar za altove, posvećen sam tome. Bilo koji breakout me zanima na retestu, zaista ne znam kamo ćemo, malo više naginjem bearish varijanti. Zašto? više o tome u zadnjem chartu.
Više puta sam spominjao kako ne volim trendlinese ali ovaj je nemoguće ignorirati. Na ovom chartu se lijepo vidi koliko je stop losseva iznad njega, novi (ovog puta pravi) breakout tog trendlinea trebao bi značiti sličan rast cijene:
Međutim, volumen je trenutno nikakav, svaki breakout na ovakvom volumenu biti će lažan, mislim da se i s ovim prije retesta opasno igrati. Svakako čekajte confirmation da se zaista radi o breakoutu. (confirmation je high timeframe close izvan trendlinea. 4h je najkraći, ja gledam 8h ili čak daily).
E sad - ovaj chart je čista špekulacija i nekako je nacrtan po 'osjećaju'. Naravno da ništa ne znači dok BTC ne odredi daljnji smjer, ali ovo je nešto što mislim da bismo mogli vidjeti i crtam unaprijed da vam ostane negdje u glavi da bi BTC na 4.5k zapravo mogao biti zdrava i dobra stvar.
Ovo je hipotetski falling wedge, trend reversal pattern. Treba mu novi bottom koji se idealno slaže s 4600 supportom, nakon kojeg bi bilo realno očekivati nacrtano. Jedini 'problem' u ovom chartu je što za sad ne izgleda realno da ćemo probiti support na 5800-6000$, ali ako do toga dođe ovo je trade koji planiram dodatno analizirati. BTC za sad crta higher lows što je pozitivno, međutim, sve je to još s premalim volumenom i fali onaj 'conviction' da bih te higher lows shvatio kao potvrdu nekakve snage. Iskreno - zaista ne znam kako protumačiti trenutne chartove jer mi daje sve vrste signala, ali ovo gore je ukratko prezentirani plan za sve varijate - ako probijemo trendline, ako izađemo iz rangea i ako probijemo dugoročni, čvrsti support.
Da moram gađati, gađao bih da ćemo još jedno vrijeme ostati unutar rangea.
Pogledajte zadnji chart iz ovog posta, nekako sam sve bliži ovome. Imamo October/November 2017 lows kao support na 5400 iako ne vjerujem previše u njega, ako se ovaj wedge ne odigra ovako sljedeći support je 3k$. Taj je konkretan, sve ovo između je dosta neuvjerljivo.