Ajde, da i ja nadodam malo 'dobrih' vijesti..
Crtam ovo na weeklyju već dugo, danas je na Discordu Mayne (jedan odličan trejder kojeg dosta pratim) nacrtao sličnu stvar. Ovog puta čak ću prognozirati postotke vjerojatnosti oba smjera.
Idemo prvo na short term:
Narančasto iscrtano je ogroman descending triangle. To je pattern koji potvrđuje trend continuation, u ovom slučaju bearish. Plavo naznačeni rangeovi su reakcija na dno trokuta, reakcija se smanjuje što znači da support slabi. Triangle će u nekom trenutku biti probijen, naznačeni su smjerovi u kojima će se to dogoditi. U oba slučaja nacrtao sam i željeni pullback, to su zone unutar kojih ću ići ili long ili short.
Vjerojatnosti? Biti ću optimista pa bull verziji dati visokih 25%, čisto zato što ponovno imamo brdo otvorenih shortova. Znači, 75% bearish, imamo i dodatan razlog za to.
Ovo se zove bearish engulf i zapravo je 2-candlestick pattern. I kroz dvije je potvrđen, ja sam dodao treću jer je prethodni tjedan 'engulfao' cijeli uptrend.
Bearish engulf je bearish reversal pattern, koji naznačava kraj rasta. Naznačen vam je plavo, a 'engulf' znači da i candle i wicks 'obuhvaćaju' prijašnji candle. Candle, naravno, mora biti bearish.
Dodati ću i long-term prognozu s još malo loših vijesti. Ne volim long-term prognoze jer jedan veliki candle lako invalidira svo ovo crtanje, ali stavljam vam moje zone od interesa:
1. sljedeći support je zona 4600. Na weeklyju pokazuje inicijalni rejection i nakon toga više nema konkretnije reakcije unutar te zone. Slabi resistance nudi slabi support, toj zoni ne vjerujem previše.
Malo nade nam tu ipak daje daily, koji oko zone 4400 ipak ima neku reakciju koja može naznačiti reversal ali koja je po mojem mišljenju eventualno dovoljna da malo uspori daljnji pad.
2. support - pravi, i weekly i daily, više dodira, snažan trend reversal support je zona 3k. Tu osobno vidim bottom, a isto tako vjerujem da ćemo se spustiti toliko nisko.
U slučaju onih 25% (pretjeranih
) bullish scenarija i probijanja trianglea prema gore, prva zona je 8200. Weekly support turned resistance, zona koju će biti teško probiti. Međutim, probijanje te zone postavlja nam higher high i moguću promjenu trenda, nakon čega bih očekivao konkretniji napad na zonu 9600.
Naravno, dugotrajne prognoze su blesave. Ništa ne treba bazirati na njima, samo sam htio prikazati gdje su sljedeće interesne zone, pogotovo u bearish scenariju.
Pa ono - sretno nam