Pages:
Author

Topic: Bitcoin; Algoritma Üzerine Yöntemler - page 14. (Read 33534 times)

legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
ilk 3 hanesi mesela aaa olan adresleri çıkartabileceğimiz bir komut satırı varmıdır? kafayı yedim ne kullandığımı unuttum ha Cheesy
member
Activity: 183
Merit: 35
bu zamana kadar kullanılmış adres sayısı  sanırım 450 milyon civarında. bunu sql table a alıp içerisinden sorgu yapmak olanaksız. Bu açıdan rusty-blockparser'ın unspentcsv ile bakiye bulunan hesapları tabloya import edip en azından sorgu süresini kısaltmak mümkün. kaldı ki zaten harcanmış bakiyesi 0 olan hesapları taramak da çok mantıklı değil. Bir daha kullanılacağının garantisi yok.
sql'e almak kolay. db'ye aktardım. benzersiz indeksli olarak. 450 Milyon adres yaklaşık 50 gb tutuyor. rusty-blockparser'da işlem kayıtlarını tekrar çıkardığı için satır sayısı gereksiz artıyor. indeks yaptığında gereksiz yer kaplıyor. önemli olan "0" bakiyeli adrese denk gelebilmek Smiley
jr. member
Activity: 237
Merit: 3
bu zamana kadar kullanılmış adres sayısı  sanırım 450 milyon civarında. bunu sql table a alıp içerisinden sorgu yapmak olanaksız. Bu açıdan rusty-blockparser'ın unspentcsv ile bakiye bulunan hesapları tabloya import edip en azından sorgu süresini kısaltmak mümkün. kaldı ki zaten harcanmış bakiyesi 0 olan hesapları taramak da çok mantıklı değil. Bir daha kullanılacağının garantisi yok.
member
valla rust blockparser çok fazla ayrıntılı olarak yazmamışlar o yüzden içerikte neler var tam olarak bilmiyorum ancak

dolu bir adrese denk gelen varmı cidden yada kullanılmış bir adrese denk gelen?

güncelleme gelmediği için öyle. işime yaradı. tekrar tarayarak üzerine ekledim. denk gelme konusu ise bana denk geldi. şanslıyımdır. Daha büyüklerini için denemeye devam  Grin
legendary
valla rust blockparser çok fazla ayrıntılı olarak yazmamışlar o yüzden içerikte neler var tam olarak bilmiyorum ancak

dolu bir adrese denk gelen varmı cidden yada kullanılmış bir adrese denk gelen?
member
Şimdiye kadar Kullanılmış bütün adreslerin bir dosyasını oluşturup torrent olarak paylaştım isyen indirebilir.

bca adresler yok. segwit adresleri kaydetmiş mi bilmiyorum. kontrol edeceğim.

Düzeltme : gerçi 1 ile başlayan adresleri oluşturuyoruz neden dedim bende bilmiyorum. oruca verin Grin
jr. member
çok iyi olur.

25 Mayıs'a kadar duracak.
Code:
part1
https://transfer.pcloud.com/download.html?code=5Z3MWI7ZX1W5ioOmdvVZ98qjZGMEHaqg2wjHL9GPo6kxfVbAWRlgk&label=Transfer%20-%20files%20sent%20%28to%20sender%29

part2
https://transfer.pcloud.com/download.html?code=5ZMd2I7ZX1W5ioOmdvVZ98qjZoORBLSGTNrJQmX4pQ5oTrHt9nP97&label=Transfer%20-%20files%20sent%20%28to%20sender%29

part3
https://transfer.pcloud.com/download.html?code=5Zsb2I7ZX1W5ioOmdvVZ98qjZigERq493oQXNjBpM0uw5OkQri12X&label=Transfer%20-%20files%20sent%20%28to%20sender%29

indiriyorum çok teşekkürler Smiley

unspentcsv çok fazla ram tüketiyor. En az 32 gb Ram lazım geliyor. Son 40.000 blokda takıldım ben . iyi oldu bu
member
çok iyi olur.

25 Mayıs'a kadar duracak.
Code:
part1
https://transfer.pcloud.com/download.html?code=5Z3MWI7ZX1W5ioOmdvVZ98qjZGMEHaqg2wjHL9GPo6kxfVbAWRlgk&label=Transfer%20-%20files%20sent%20%28to%20sender%29

part2
https://transfer.pcloud.com/download.html?code=5ZMd2I7ZX1W5ioOmdvVZ98qjZoORBLSGTNrJQmX4pQ5oTrHt9nP97&label=Transfer%20-%20files%20sent%20%28to%20sender%29

part3
https://transfer.pcloud.com/download.html?code=5Zsb2I7ZX1W5ioOmdvVZ98qjZigERq493oQXNjBpM0uw5OkQri12X&label=Transfer%20-%20files%20sent%20%28to%20sender%29
jr. member
mesele en çok yada en az değil 1 tane kullanışmış bulalım bu adresler içerisinde yeter. örnek olması amaçlı ona göre de devam edilir aslında tamamen 1 ile başlayan herhangi bir karşılaştrma yapmadan adres üretsek daha doğru olur gibi geliyor.
eski mesajlarda bahsetmiştim 1 tanesinin resmini de paylaşmıştım

neyse rust kurdum kendim yapayım. böyle ineceği yok. Smiley
Gün içinde açık bırakıyorum ama bağlanan yok. istersen bir yere parça parça yükleyeyim

çok iyi olur.
member
mesele en çok yada en az değil 1 tane kullanışmış bulalım bu adresler içerisinde yeter. örnek olması amaçlı ona göre de devam edilir aslında tamamen 1 ile başlayan herhangi bir karşılaştrma yapmadan adres üretsek daha doğru olur gibi geliyor.
eski mesajlarda bahsetmiştim 1 tanesinin resmini de paylaşmıştım

Gün içinde açık bırakıyorum ama bağlanan yok. istersen bir yere parça parça yükleyeyim
legendary
Valla konuyu ben ilgiyle takip ediyorum, her ne kadar yorum yazmasam da.  Bu tip teknik konuların forumda çoğalması oldukça iyi olur. çünkü ülkemizde bu işin teknik kısmıyla ilgilenen pek insan yok. Zaten bu konularla ilgilenenler cüzdanları patlatmak için ilgilenmiyorlar bir çoğu, meraktan ilgileniyorlar, ki bu tip denemeler, beyaz hacker lık gibi bitcoini güçlenidirici niteliklte olur. eğer bir güvenlik açığı olursa bitcoin kendini günceller

Aynen katılıyorum yazdıklarına... Şu anda biz farkında olarak yada olmayarak çok önemli bir kaynak oluşturduk araştırdığım kadarıyla bu şekilde konuyu her yönüyle ele alan ne ingilizce ne de başka bir dilde herhangi bir inceleme yok...

bura da daha geliştirici olması için konuyu takip eden arkadaşların kullandıkları veya yazdıkları yazılımları paylaşması anlatması bizi  daha ilerletecektir ki ben kullandığım tüm yöntemleri kullandığım yazılımlarla paylaşmaya çalışıyorum.

Bir yılın sonunda artık olayın mantık ve etik kısmını aştığımızı düşünüyorum... Artık olayın tamamıyla teknik kısmındayız...

küçük bir rica
kullanılmış adresleri yükleyecek arkadaşlar 1 le başlayan en çok bakiyeli 10 milyon yada 20 milyon adresi bakiyesiz yüklerseniz çok makbule geçer

legendary
ben indirebilirsem güzel seed ederim Smiley azıcık uploadlarınızı açın  lütfen

enteresan şekilde seedde olduğum halde hala eşler kısmına kimi ipler gelip gidiyor sanırım bana bağlanamıyorlar
member
Activity: 126
Merit: 38
Valla konuyu ben ilgiyle takip ediyorum, her ne kadar yorum yazmasam da.  Bu tip teknik konuların forumda çoğalması oldukça iyi olur. çünkü ülkemizde bu işin teknik kısmıyla ilgilenen pek insan yok. Zaten bu konularla ilgilenenler cüzdanları patlatmak için ilgilenmiyorlar bir çoğu, meraktan ilgileniyorlar, ki bu tip denemeler, beyaz hacker lık gibi bitcoini güçlenidirici niteliklte olur. eğer bir güvenlik açığı olursa bitcoin kendini günceller

Aynen katılıyorum yazdıklarına... Şu anda biz farkında olarak yada olmayarak çok önemli bir kaynak oluşturduk araştırdığım kadarıyla bu şekilde konuyu her yönüyle ele alan ne ingilizce ne de başka bir dilde herhangi bir inceleme yok...

bura da daha geliştirici olması için konuyu takip eden arkadaşların kullandıkları veya yazdıkları yazılımları paylaşması anlatması bizi  daha ilerletecektir ki ben kullandığım tüm yöntemleri kullandığım yazılımlarla paylaşmaya çalışıyorum.

Bir yılın sonunda artık olayın mantık ve etik kısmını aştığımızı düşünüyorum... Artık olayın tamamıyla teknik kısmındayız...

küçük bir rica
kullanılmış adresleri yükleyecek arkadaşlar 1 le başlayan en çok bakiyeli 10 milyon yada 20 milyon adresi bakiyesiz yüklerseniz çok makbule geçer
jr. member

jr. member
jr. member
rusty blockparser base58 tipinde adresleri veriyor mu?
legendary
tekrar eden satırları ayıkladım totaldeki boyut 300 gb üzerindeydi. tx leri vs ayıkladım linux komutları sağ olsun işlemleri ciddi anlamda kolaylaştırıyor  valla ben bu adar düşürebildim boyutu
member
dün butun gun acıktı enteresan neden indiremediyseniz. siz indirinde ozaman listeden kaldırayım 4 kişi indirdi indirdiği gibi kaçtı gitti. bizim insanımıza cidden birşey paylaştırılmıyor seedde dursa ölecekler...
İnmişSmiley gündüz seed edebilirim. Dosyayı inceleyeyim. Tekrar satırlar falan varsa sıkıştırıp dropbox drive'a falan yüklerim olmadı. talep olursa ayda bir rusty blockparser'ı çalıştırıp paylaşabilirim
legendary
Activity: 2240
Merit: 1112
LLP Programming & Electronics
dün butun gun acıktı enteresan neden indiremediyseniz. siz indirinde ozaman listeden kaldırayım 4 kişi indirdi indirdiği gibi kaçtı gitti. bizim insanımıza cidden birşey paylaştırılmıyor seedde dursa ölecekler...

birçok insanın  internet bağlantı hızı  upload   600-700 Kbit/s  yi geçemiyor. 1mbit bile değil yani.  Torrent client i açık bırakıp seed  olunca bu upload hızı da neredeyse tamamen dar boğaza giriyor.   Herkesin haldır huldur canavar gibi interneti olsa açık bırakan daha çok olur.
legendary

Pages:
Jump to: